eleva
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- μάλλον Μαγνησία ξανά
- Ταξίδι-Όνειρο
- 12/10/1944
Εleva ας είσαι λίγο πιο προσεκτική σε αυτά που γράφεις.
Πού είδες την Ανδρο σχετικά μικρό νησί;
Είναι το δεύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων μετά τη Νάξο με 383,02 τ.χλμ. Δηλαδή για σένα μεγάλο νησί είναι προφανώς μόνο η Κρήτη; Και μετά προτείνεις ως σχετικά μεγάλο νησί των Κυκλαδων τη Σαντορίνη με έκταση μόλις 75 τ.χλμ, ήτοι πέντε φορές μικρότερη από την Ανδρο.
Δε θα σχολιάσω δε την άποψη σου ότι δε σου άρεσε ένα νησί που έχει και ωραίες παραλίες (Μπατσί,της Γριας το Πήδημα), ωραία χωριά (Μενήτες καταπράσινες και με ωραιές πηγές, Στενιές με υπέροχα αρχοντικά, Κορίθι κλπ) και πλούσιο πολιτισμό (Μουσείο Γουλανδρη)
Οταν είπα ότι η Άνδρος είναι σχετικά μικρό νησί δν εννούσα (μόνο) από άποψη έκτασης ούτε σε σχέση με άλλες Κυκλάδες (ισχύει αυτό που λες εννοείται περί δευτερου μεγαλύτερου) αλλά σε σχέση με άλλα νησιά (πχ Λέσβος, Χίος, Σάμος που δεν τα προτεινα απλά επειδή δεν έχω πάει σ αυτά για να ξέρω κ βεβαίως κ Κρήτης), όπως επίσης κ σε σχέση με το τι έχει να κάνει κανείς. Βεβαίως κ η Σαντορίνη είναι μικρότερη αλλά έχεις πάρα πολλά πράγματα να κάνεις, άσε που η ομορφιά της είναι τέτοια που δε σε κουράζει να επαναλάβεις κάποια πράγματα. Ωστόσο, πού το είδες ότι εγώ πρότεινα τη Σαντορίνη?? Ίσα-ίσα που είπα ότι αν θέλουν κ ωραίες παραλίες, η Σαντορίνη -αν κ πανέμορφη- στο μεγαλύτερο μέρος της δεν διαθέτει!! Άσε που -εδώ που τα λέμε- ούτε η Άνδρος ούτε η Σαντορίνη είναι για 10 μέρες. Ίσως η Νάξος η οποία συνδυάζεται κ με Κουφονήσια (επίσης όμως δεν έχω πάει για να ξέρω.)
Κ εγώ επίσης δε θα σχολιάσω ότι η Άνδρος έχει τόσες ωραίες παραλίες (καλέ μήπως δεν τις είδες τις φωτό μου από Κρήτη?????????) Συγκρίνεται τώρα η Γραμβούσα κ το Ελαφοννήσι κ το Βάι με το Μπατσί????????
όσο για χωριά καταπράσινα κ πηγούλες...στις Σποράδες, στη Θάσο κ πολύ περισσότερο στη Κρήτη και και και ....γίνεται χαμός!!!!
υ.γ. ούτε κ το μουσείο Γουλανδρή συγκρίνεται με τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι (Σαντορίνης) κ ούτε βεβαίως με την Κνωσό!