• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Εχω καταμπερδευτει.....Βοηθεια!!!

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Δεν έχω πάει και σε πολλές χώρες εκεί κάτω, οπότε θα σου μιλήσω από τη φτωχή εμπειρία μου. Για Ταϋλάνδη δε νομίζω ότι είναι η κατάλληλη εποχή. Σε Μπαλί, Λόμποκ τον Μάιο ξεκινά το dry season, οπότε από άποψη καιρού δε θα έχετε πρόβλημα. Πράγματα να δείτε ένα σωρό, κάντε μια αναζήτηση στο φόρουμ, αρκεί να ξέρετε σε ποια μέρη να πάτε. Τα 'χουν πει οι γνώστες πολύ καλά σε αντίστοιχα θέματα. Πράγματι βγαίνουν προσφορές και πιστεύω ότι με 1.000 (μόνο αεροπορικά και ξενοδοχείο, όπου 10 μέρες = 7 ή 8 διανυκτερεύσεις) κάτι θα βρείτε. Ενδεχομένως να βρείτε προσφορά με 1-2 νύχτες Σιγκαπούρη.
Σιγκαπούρη έχω πάει μόνο με stopover, οπότε δεν ξέρω αν αντέχεται για 10 μέρες. Το σίγουρο είναι ότι εκεί δε θα έχετε ξάπλα στις παραλίες! Πράγματι έχει κοντινά νησάκια για μπάνιο και χαλάρωση, αλλά έχω την εντύπωση ότι θα σας φύγουν πιο πολλά χρήματα έτσι. Με τόσο σφιχτό μπάτζετ καλύτερα να κλείσεις πακέτο αεροπορικών+διαμονής για να μην έχεις εκπλήξεις, εκτός φυσικά αν δεν έχετε πρόβλημα να ρίξετε τα στάνταρ σας σε χαμηλής κατηγορίας ξενοδοχεία.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Bourboulithra πέραν του χιούμορ που κάνουμε πότε-πότε, έχω να σου προτείνω το εξής. Δυο –τρεις εβδομάδες πριν τον χρόνο που έχεις αποφασίσει για το ταξίδι σου ψάξε για προσφορές από τα μεγάλα (και γνωστά) ταξ. γραφεία για Ατομικά Ταξίδια και πιθανόν να βρεις αυτό που ανταποκρίνεται στο budget σου. Αυτά παρʼ όλο που θα έχουν το κέρδος τους, πετυχαίνουν προσφορές σε ξενοδοχεία με τα οποία έχουν μόνιμη συνεργασία και πακέτα εισιτηρίων που είναι αδύνατον να τις βρεις από μόνη σου. Στα αντίστοιχα site τους συνήθως δεν αναφέρουν αυτές τις προσφορές. Θα τις βρεις σε ταξιδιωτικά ένθετα Κυριακάτικων εφημερίδων. Διαβάζω π.χ. στο ένθετο «ταξίδια» της «Καθημερινής» 06/02/2011 από διαφήμιση γνωστού γραφείου : Πούκετ 8 ΗΜ από 447, Μπαλί 8 ΗΜ από 499 κλπ. Υπʼ όψη σου βέβαια ότι εδώ το 8ήμερο είναι καθαρό 5ήμερο και δεν περιλαμβάνονται οι φόροι.
Εγω θα συμφωνησω απολυτα .Κανε μονη σου αναζητηση ,ρωτα και ταξιδιωτικα για χοτελ+εισητηρια και συγκρινε τι σε συμφερει καλυτερα.
Και εγω βλεπω αρκετες προσφορες απο πρακτορεια για Ταυλανδη-Πουκετ-Σαμουι-Μπαλι κατω απο 1000 -απλα μειωνονται οι μερες και τα αστερια του χοτελ.Αν σε ενδιαφερουν μονο 5στερα ξενοδοχεια ...δεν παιζει.
Συγκεκριμενα τη βδομαδα που μας περασε 2 κοριτσια απο το φορουμ πηγαν καποιες μερες Μπανγκογκ ,καποιες Σαμουι με κατω απο 1000.
Αναφορικα με τον καιρο δες εδω

When to travel, find the best time to visit a destination.

Last edited by a moderator:

evi01

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Η γη ολάκερη!
Στις τιμές που θα δεις στα ταξιδιωτικά γραφεία, μη ξεχάσεις να προσθέσεις και τους φόρους των αεροπορικών εισητηρίων.. που σε μερικές περιπτώσεις φτάνουν και τα 380 ευρώ...

bourboulithra

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ναι ναι, τους φορους δεν τους ξεχνω :(:(:(

Κλεοπατρα παταω στον "καιρό" και μου βγαζει το "Κάιρο" χαχαχαχαχ:lol:
Τι κανω σε αυτη την περιπτωση? Παω Κάιροοοοοοο?:haha:

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Για καμια Ινδια το σκεφτηκες? Ινδικος και εκει....Εχει η Αeroflot εισιτηρια με 440 τις ημερομηνιες που 8ες...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω ορισμένους/ες που δίνουν συμβουλές (?) και κατευθύνουν τον κόσμο, χωρίς να έχουν οι ίδιοι προσωπική εμπειρία αλλά με βάση αυτά που έχουν ακούσει, διαβάσει, κλπ. κλπ. Ποστάρουμε μόνο για να ποστάρουμε;

Επί της ουσίας: Η κοπέλλα ήταν σαφής από την αρχή ότι αναφέρεται σε κόστος ανά άτομο μόνο για αεροπορικά και ξενοδοχείο. Λοιπόν, αυτά τα χρήματα (το χιλιάρικο, δηλαδή) μπορούν να φτάσουν για ένα δεκαήμερο σε αρκετούς προορισμούς στην Ασία. Ενδεικτικά αναφέρω: Ταϋλάνδη, Μαλαισία, Βιετνάμ, Ινδονησία (όχι Μπαλί), Σρι Λάνκα, Ινδία (από αυτούς που έχω ταξιδέψει). Και δε μιλάω για διαμονή σε τρώγλες αλλά σε ευπρεπή ξενοδοχεία (συνήθως 3 αστέρων) με κόστος 30-50 Ευρώ (προσοχή: ) το δωμάτιο με πρωϊνό. Και το 700άρι για αεροπορικά στις χώρες της περιοχής δεν είναι η τιμή προσφοράς αλλά η νορμάλ (σε προσφορά μπορεί να πέσει και στο 500άρικο για κάποιες περιπτώσεις).

Το πρόβλημα, λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι το μπάτζετ αλλά ο περιορισμένος χρόνος που έχει (αν μιλάμε για Μάιο) ώστε να επιλέξει τον προορισμό της και να οργανώσει το ταξίδι της.

Και, επίσης, το θέμα του καιρού: Συνήθως, αρχές Μαΐου ξεκινούν οι μουσσώνες στην Ταϋλάνδη και σε κάποιες άλλες περιοχές. Αλλού, έχουν ξεκινήσει ήδη από Απρίλιο, αλλού δεν έχουν φτάσει ακόμη. Αυτό είναι που πρέπει να ψάξει κατ' αρχήν, ν' αποκλείσει (αν έχει πρόβλημα με τις βροχές) τις περιοχές που πλήττονται, να δει ποιές μένουν σε "ζώνη ασφαλείας", να επιλέξει και να δει τι μπορεί να κάνει για εκεί.

Αυτά, για να μπει σε κάποιο μπούσουλα και όταν έχει πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις, πάλι εδώ είμαστε...

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Εγω θα συμφωνησω απολυτα .Κανε μονη σου αναζητηση ,ρωτα και ταξιδιωτικα για χοτελ+εισητηρια και συγκρινε τι σε συμφερει καλυτερα.
Και εγω βλεπω αρκετες προσφορες απο πρακτορεια για Ταυλανδη-Πουκετ-Σαμουι-Μπαλι κατω απο 1000 -απλα μειωνονται οι μερες και τα αστερια του χοτελ.Αν σε ενδιαφερουν μονο 5στερα ξενοδοχεια ...δεν παιζει.
Συγκεκριμενα τη βδομαδα που μας περασε 2 κοριτσια απο το φορουμ πηγαν καποιες μερες Μπανγκογκ ,καποιες Σαμουι με κατω απο 1000.
Αναφορικα με τον καιρο δες εδω

When to travel, find the best time to visit a destination.
Δεν πατας πανω στον καιρο ...πατας στο λινκ When to travel............

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Eχει δικιο Ο Βαβαduma....

progress of monsoon 2006.jpg

παρε ενα χαρτη με τη προοδο των μουσωνων το 2006 και Μ.Ο.....Φαινεται οτι Μαιος ειναι στο ξεκινημα σε πολλες περιοχες

και ενας κινουμενος χαρτης.....:) Με τουσ μουσωνες ανα ημερομηνια.....πολυ καλο

Indian Summer Monsoon - Climate State, Variability & Change

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ο Babaduma εχει δικιο σε οσα ανεφερε. Να συμπληρωσω μονο οτι τοσο η Ταυλανδη και οσο και η Ινδοκινα σε γενικες γραμμες εχουν ξενοδοχεια πολυ πιο value for money απο την Ινδια (τουλαχιστον στο ρατζασταν στο οποιο κινηθηκα). Φυσικα δεν πηγαινει κανεις ταξιδι μονο και μονο για τα ξενοδοχεια, αλλα αυτο που θελω να πω, ειναι οτι πιο ευκολα κατεβαινεις κατηγορια ξενοδοχειων στην Ινδοκινα και στην Ταυλανδη, παρα στην Ινδια, για την οποια δε θα επεφτα ευκολα κατω απο 50-60 ευρω ημερησιως ως μεσο ορο. Ενδεχομενως βεβαια σε λιγοτερο τουριστικες περιοχες οι τιμες να διαμορφωνονται αλλιως. Οταν εισαι σε τοσο σφιχτο budget πρεπει να το ψαχνεις και ετσι.

σαιτας

Member
Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω ορισμένους/ες που δίνουν συμβουλές (?) και κατευθύνουν τον κόσμο, χωρίς να έχουν οι ίδιοι προσωπική εμπειρία αλλά με βάση αυτά που έχουν ακούσει, διαβάσει, κλπ. κλπ. Ποστάρουμε μόνο για να ποστάρουμε;

Ποσο δικιο εχεις. Ποσταρουμε μονο για δειξουμε οτι υπαρχουμε.

bourboulithra

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Σας ευχαριστω πολυ ολους....
Οποτε αρχικα μελετω τον καιρό και στη συνεχεια καταλήγω στον προορισμο μας.....Εννοειτεαι πως αφου καταλήξουμε θα σας χρειαστω και παλι;)

Αλήθεια να προτιμήσουμε τουριστικο ή να παμε μονοι μας? Το μονοι μας το φοβόμαστε λιγο, για μακρινο ταξιδι....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom