• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Εστιατόρια με Διεθνή κουζίνα

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Ας προτεινω κι εγω το rincón mexicano για πιο αυθεντικο μεξικάνικο, με λιγότερες σαλτσες κλπ. Βεβαια, οι πιτούλες tortillas και tacos, όλες αγορασμενες από το Makro.
Ωραιο το mole poblano , εχει και chili con carne και εχει και sangría με 6 ευρω το μισοκιλο. Μια χαρα!

Απο κινεζικο, κουζινα που δε συμπαθω ιδιαιτερα, πάω στη Φωλιά του Τσανγκ στην Καλλιθεα , που σεβιρει αυθεντικο και καλο φαγητο.

Για ινδικα, ταϋλανδεζικα κλπ τα ειπαμε!

Εχω ανακαλυψει και ενα φανταστικο βουλγαρικο μεζεδοπωλειο στην Ακομινατου.

Και , δυστυχως, όσο περνουν οι μερες χειροτερευει η αποψη μου για το gostijo. Τωρα το βρισκω χαλια........

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Απο κινεζικο, κουζινα που δε συμπαθω ιδιαιτερα, πάω στη Φωλιά του Τσανγκ στην Καλλιθεα , που σεβιρει αυθεντικο και καλο φαγητο..
Εκτός από εσένα και τον ίδιο τον Τσανγκ, μπαίνει κανένας άλλος στη... φωλιά του?

Το μαγαζί το θυμάμαι σχεδόν από τότε που θυμάμαι και τον εαυτό μου. Τα τελευταία πολλά χρόνια (και προ κρίσης), το μαγαζί δείχνει να περνάει απίστευτη παρακμή. Σε σημείο που απορώ πως είναι ακόμα ανοιχτό.

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Εκτός από εσένα και τον ίδιο τον Τσανγκ, μπαίνει κανένας άλλος στη... φωλιά του?

Το μαγαζί το θυμάμαι σχεδόν από τότε που θυμάμαι και τον εαυτό μου. Τα τελευταία πολλά χρόνια (και προ κρίσης), το μαγαζί δείχνει να περνάει απίστευτη παρακμή. Σε σημείο που απορώ πως είναι ακόμα ανοιχτό.
τα περισσοτερα απο τα αγαπημενα μου μαγαζια ειναι μονιμως αδεια. Αυτο δεν εχει να κανει με το φαγητο τους, εχει να κανει με τη νοοτροπια των αλλων. Το γκαζοχωρι και το mamacas είναι παντα γεματα. Δε μου λεει κατι αυτο.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
τα περισσοτερα απο τα αγαπημενα μου μαγαζια ειναι μονιμως αδεια. Αυτο δεν εχει να κανει με το φαγητο τους, εχει να κανει με τη νοοτροπια των αλλων. Το γκαζοχωρι και το mamacas είναι παντα γεματα. Δε μου λεει κατι αυτο.
Μα εγώ δεν έκανα σύγκριση του όποιου Τσανγκ με τα μαγαζιά που αναφέρεις.
Αλλά το να βλέπω χρόνια ένα μαγαζί τελείως άδειο, δεν μπορεί με τίποτα να με προσελκύσει στο να το δοκιμάσω.

Όμως, για πες μου και κάτι άλλο.. Βλέπω καλά, ότι ο Τσάνγκ έχει πλαστική καρέκλα μέσα στο μαγαζί?

ikarialover

Member
η Βαλεντινα ειναι πολυ καλο 'ρωσοποντιακο' εστιατοριο, αλλα underground. Αν σου αρεσουν μαγαζια τυπου Vamos amigos, taco bueno και Jaipur Palace , δε νομιζω να σε ενθουσιασει.
Χαχα, όχι, δεν είμαι τόσο εκλεκτική πια! Απλά έτυχε να πάω σε αυτά τα μαγαζιά.. Θέλω βέβαια ο χώρος να ανταποκρίνεται σε αυτό που πληρώνω, δηλαδή δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω σε underground μαγαζί, αρκεί μετά να μη μου λένε "40 ευρώ το άτομο με κρασί" (βλ. chez Lucien!!)

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
προφανως. Μηπως θα χασουμε τη μπαλα αν αρχισουμε να κανουμε διαχωρισμο ινδικου-πακιστανικου-μπαγκλαντεσιανου? Η' απλά δε θα φαμε ποτε ινδικο?
Κοίτα, αν βγεις στην Ινδία να ψάχνεις εστιατόρια, θα ανακαλύψεις ότι υπάρχουν ένα σωρό κατηγορίες με εντελώς διαφορετικές κουζίνες. South Indian, North Indian, Indian vegetarian, Indian halal, κλπ. Τεράστια χώρα/ήπειρος, τεράστια ποικιλία. Στα πλαίσια αυτά, ναι, το Πακιστανικό με το Ινδικό έχουν ουσιαστικές διαφορές.

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Μα εγώ δεν έκανα σύγκριση του όποιου Τσανγκ με τα μαγαζιά που αναφέρεις.
Αλλά το να βλέπω χρόνια ένα μαγαζί τελείως άδειο, δεν μπορεί με τίποτα να με προσελκύσει στο να το δοκιμάσω.

Όμως, για πες μου και κάτι άλλο.. Βλέπω καλά, ότι ο Τσάνγκ έχει πλαστική καρέκλα μέσα στο μαγαζί?
οχι, οι καρεκλες στο μαγαζι ειναι ξυλινες.

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Κοίτα, αν βγεις στην Ινδία να ψάχνεις εστιατόρια, θα ανακαλύψεις ότι υπάρχουν ένα σωρό κατηγορίες με εντελώς διαφορετικές κουζίνες. South Indian, North Indian, Indian vegetarian, Indian halal, κλπ. Τεράστια χώρα/ήπειρος, τεράστια ποικιλία. Στα πλαίσια αυτά, ναι, το Πακιστανικό με το Ινδικό έχουν ουσιαστικές διαφορές.
δε θα βγω στην Ινδια. στην Ομονοια θα βγω. Κι εκει τρως korma, tandoori , vindaloo και madras, οχι κατι πιο ψαγμενο ή πιο παραδοσιακο. Για αυτους ειμαστε τουριστες.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
οχι, οι καρεκλες στο μαγαζι ειναι ξυλινες.

Λοιπόν, ο Τσανγκ έχει πλαστικές καρέκλες και τραπέζια στην αυλή του. Πέρασα σήμερα απ'έξω.

Είμαι όμως σίγουρη ότι έχω δει από την πλευρά της τζαμαρίας στη Δοϊράνης, στο μέσα χώρο, τραπέζι με πλαστικές καρέκλες. Εκτός αν αυτό είναι ένα μόνο και εκεί κάθεται ο Τσάνγκ.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πήγα στο Dhaka Palace στη Γερανίου και στο ταϊλανδέζικο Tamarind αυτή την εβδομάδα.

Για το πρώτο έχω να πω ότι οι μερίδες είναι λίγο μεγαλύτερες από το Radjhany, ο χώρος είναι διακοσμημένος και cult (π.χ. λόγω διαφοράς ώρας, αν πας απόγευμα βλέπεις μπαγκλαντεσιανές πρωινές παιδικές εκπομπές, έχει ένα ενδιαφέρον), το φαγητό πικάντικο, την επιμονή με το να πάμε σώνει και καλά στη μέσα αίθουσα δεν την κατάλαβα (μάλλον λόγω διπλού μενού), τα νααν πολύ καλά, κατά τα λοιπά ως γεύσεις δεν ήταν καλύτερο από το Radjhany, όπου το σέρβις ήταν και φιλικότερο. 31 ευρώ για δύο άτομα, τα οποία έγιναν 27 (ως έκπτωση υποτίθεται) με...χειρόγραφη απόδειξη (ο Radjhany που κόβει κανονικές καιν πληρώνει φόρους κορόιδο είναι; ) και είναι εμφανές ότι οι λευκοί υπερχρεώνονται. Η ποιότητα του φαγητού δεν ήταν κακή (φρέσκο το κοτόπουλο) αλλά τα spices ήταν πιο πολύ για να καλύψουν τη γεύση παρά για να προσδώσουν, ως θα όφειλαν. Καλούτσικο ήταν, αλλά προτιμώ τον άλλον, αν και με μια επίσκεψη δεν μπορείς να κρίνεις.

Το Tamarind ήταν καραγεμάτο, πράγμα εντυπωσιακό δεδομένων των εποχών που διανύουμε. Το σέρβις αργό και ολίγον... χαριτοδιπλωμένο, ο χώρος λιτός αλλά όμορφος. Το μενού είναι πολύ ενδιαφέρον, με μεγάλη ποικιλία και παρότι συνήθως όπου βλέπεις πολλά πιάτα κράτα ... το στομάχι σου, ό,τι πήραμε ήταν αρκετά προσεγμένο, με εξαίρεση τα γλυκά που ονομαστικώς είχαν πολλά φρου-φρου αλλά δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Τα κυρίως πιάτα πάντως πολύ γευστικά, με καλό fusion. Τα 70 ευρώ για 3 άτομα με 3 ορεκτικά, 3 κυρίως, 2 γλυκά, 1 κοκτέιλ και 2 αναψυκτικά τα βρίσκω άκρως τίμια. Δεν έπαθα και την πλάκα μου, αλλά τίμιο και νόστιμο. Το σέρβις πάρα πολύ αργό πάντως, ίσως και λόγω πολυκοσμίας.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πήγα στο Dhaka Palace στη Γερανίου

και είναι εμφανές ότι οι λευκοί υπερχρεώνονται.
Αυτό το είχα παρατηρήσει κι εγώ αλλά δεν το ανέφερα επειδή είχα σκεφτεί ότι παίζει να έτυχε, να ήταν βλάκας ο υπάλληλος και δεν ήθελα να δώσω αρνητική ταμπέλα στο μαγαζί.

Εγώ είχα πάει με Ασιάτη εκεί, τον οποίο έπρηζα μήνες να πάμε και μου έλεγε "δεν αξίζει και τόσο" και "σιγά το μαγαζί". Και με τα πολλά πήγαμε (ήταν μάλιστα bengali πρωτοχρονιά και είχε και γυναίκες) και αφενός το φαγητό δεν με ενθουσίασε, αφετέρου ο φίλος μου στράβωσε επειδή η τιμή των πιάτων δεν είχε καμία σχέση με τα χρήματα που είχε πληρώσει κάποιες φορές που είχε πάει μόνος του.

Προφανώς όταν η παρέα είναι διαφυλετική η πληρωμή γίνεται σε "λευκή" τιμή. :roll:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom