• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Εστιατόρια με Διεθνή κουζίνα

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Μεξικάνικης κουζίνας συνέχεια....

Στο Κουκάκι υπάρχει ένα μεξικάνικο μικρό εστιατόριο, ή μάλλον μεξικάνικο κουτούκι θα το χαρακτήριζα καλύτερα. To Rincon Mexicano.
Ο χώρος μικρός, με 5-6 τραπεζάκια και η κουζίνα πίσω από το πάσο.

Οι μερίδες όχι ιδιαίτερα μεγάλες. Τα πιάτα που έχω δοκιμάσει είναι γευστικά, χωρίς όμως να σε απογειώνουν. Θυμίζουν περισσότερο φαγάκια που θα έφτιαχνε στο σπίτι η μεξικάνα θεία μου (αν είχα τέτοια).

Λέγεται ότι έχει καλή σανγκρία, την οποία όμως δεν έχω δοκιμάσει.
Το κόκκινο χύμα κρασί του συμπαθητικό.
Μπύρες μόνο μικρές, άρα ασύμφορες.

Στα συν του οι χαμηλές τιμές.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Όχι, άλλη μεταφορά δεν έχει. Ο ιδιοκτήτης νομίζω άλλαξε μέσα στο 2011.
Αλλά όποτε περνάω, δεν το βλέπω και πολύ γεμάτο.
Φταίει άραγε μόνο η κρίση?
Βασικά και την περίοδο 2009-2010 που πήγαινα συχνά κόσμο είχε μόνο weekends. Και μάλιστα αρκετές φορές τις καθημερινές δεν σέρβιρε αρκετά από τα πιάτα του καταλόγου (προφανώς δεν έμπαιναν στη διαδικασία να μαγειρέψουν όταν ήξεραν ότι δεν θα ερχόταν πολύς λαός).

Επίσης το σέρβις δεν ήταν ιδιαίτερα καλό. Οπότε φαντάζομαι οι λόγοι της χλιαρής προσέλευσης είναι συνδυαστικοί. :) Το φαγητό πάντως είναι νόστιμο!

Μοναδικό κόλπο που μου άρεσε στη διακόσμηση ήταν κάποια τραπέζια που κρέμονταν ανάποδα από το ταβάνι.
Αυτό ακούγεται καλή φάση! :D

ενώ πήγαμε πολύ νωρίς για να βρούμε τραπέζι (γύρω στις 8 ήμαστε εκεί) μας λέει η κοπέλα "περιμένετε έξω παρακαλώ"!! Λες και είχε το φοβερό κόσμο μέσα, σημειωτέον ήταν άδειο. Άσε μας κοπέλα μου να πάμε να κάτσουμε, τόσο δρόμο κάναμε για να έρθουμε!
Για το ψιλοαγενές στυλάκι το έχω ακούσει και από αλλού. Και μένα μου τη σπάνε αυτές οι συμπεριφορές, μου φαίνονται αρκετά δηθενιές. Γενικότερα μου έχουν πει ότι σε αυτό το μαγαζί όλα εξαρτώνται από τη φάση και τη στιγμή, τι κέφι θα έχουν οι ιδιοκτήτες/εργαζόμενοι.

Εν ολίγοις, θεωρώ ότι μόνο με μία επίσκεψη θα σχηματίσεις γνώμη. Για μια φορά δεν είναι καθόλου κακό.. Υπάρχει και μενού των 25 ευρώ με ορεκτικό, κυρίως και γλυκό.
Για μένα όμως, επαναλαμβάνω, το σοβαρό του μείον ήταν ο χώρος.
Μωρέ και τα 25 τσιμπημένα είναι πια. Δεν λέω ότι μιζεριάζω, αλλά δεν είναι 10ρικο που δεν το λυπάσαι. Αν δώσεις την 25άρα (30άρα λογικά με κρασί) θες να φας καλά!

Δεν ξέρετε πάντως πόσο με χαροποιεί η αναβίωση αυτού του topic! Έχω πάρει τόσες ιδέες! :D

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Χαίρομαι που το επανέφερα το topic γιατί βλέπω οτι υπάρχουν προτάσεις...:clap:
Να κάνω κι εγώ κάποιες προσωπικές επισημάνσεις για κάποια που αναφέρθηκαν...
Το Gostijo μπορεί γευστικά να μη με ενθουσίασε αλλά το μενού των 10 ευρώ ήταν από ποσότητα άκρως ικανοποιητικό, απλά έχοντας δοκιμάσει και αλλού κουζίνα Μέσης Ανατολής το βρήκα να υστερεί σε αρώματα. Το μενού το κανονικό πάντως έχει αρκετά ενδιαφέροντα που ίσως να χρήζουν περαιτέρω δοκιμής για κάποιον που θέλει να το επισκεφτεί αναγνωριστικά. Πάντως δε νομίζω οτι είναι από τα μαγαζιά που νοσταλγείς το φαγητό που έφαγες.

Η Βαλεντίνα στην Καλλιθέα για μένα αποτελεί σταθερή αξία για όποτε έχω όρεξη για πεντανόστιμα σασλίκ, αυθεντική ρώσικη και φοβερή καροτοσαλάτα, δεν είμαι και φαν όμως της ρώσικης κουζίνας οπότε...Ο χώρος όπως είπε και το ψαράκι κλασσική συνοικιακή ταβέρνα.

Για το Rincon Mexicano δε θα μπορούσα παρά να ταυτιστώ με την anny. Το φαγητό συμπαθητικό απλά, ενδιαφέρον το mole poblano, πολύ ευγενική και η ιδιοκτήτρια, κάποια υλικά είναι λίγο ετοιματζίδικα και ναι οι μπύρες είναι 330ml σε ασύμφορη τιμή γεγονός που λειτουργεί αποτρεπικά για τέτοιου είδους μαγαζί ώστε να το επισκέπτομαι συχνότερα.

Τέλος το Chez Lucien δεν είναι εστιατόριο που διακδικεί δάφνες γαλλικής γαστρονομίας, τις πρώτες ύλες τις αγοράζει από το carrefour. Όμως η κρεμμυδόσουπα, η πάπια, οι πατάτες dauphinoise (1000 θερμίδες η μπουκιά) και κάποια έκτακτα πιάτα που σερβίρει όπως ζαρκάδι με πουρέ κάστανο είναι πεντανόστιμα. Ο χώρος είναι φτιαγμένος για socializing οπότε όποιος δε θέλει να μοιράζεται το τραπέζι του ή θέλει πιο κυριλέ καταστάσεις μακριά...Ανοίγει στις 20.30 δεν κάνει κρατήσεις κι ακόμα κι αν πας 20.15 δε σε βάζουν μέσα. Αγενείς δεν είναι, λίγο ιδιόρρυθμοι ίσως, εγώ κλασσικούς γάλλους θα τους χαρακτήριζα...:D. Ασυζητητί συμφέρει το μενού των 25 ευρώ και τα κρασιά είναι φτηνά λόγω της μεγάλης αλυσίδας σουπερμάρκετ που ανέφερα. Εγώ πάντως όσες φορές πάω περνάω πολύ ωραία πραγματικά ακόμα και γνωρίζοντας οτι δεν τρώω και την τοπ ποιότητα. Εξάλλου είναι το μόνο μαγαζί που στις 14 Φεβρουαρίου μπορείς να φας μακριά από ζευγαράκια που κοιτούνται στα μάτια ενώ το φαγητό τους κρυώνει...:D

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Επικροτω την μανταμ Nedelja για το σχόλιο της για το λατρεμενο μου Chez Lucien
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Εντάξει βρε κορίτσια, αφού σας ακούω τόσο ενθουσιώδεις για το Chez Lucien μήπως να το δοκιμάσω :roll: (είμαι πολύ σταθερή στις απόψεις μου όπως καταλάβατε! :haha: ) ;

Είναι κοντά στον ηλεκτρικό είπαμε; :D

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Είναι κοντά στον ηλεκτρικό είπαμε; :D
Σχετικά κοντά. Τρία τετράγωνα ευθεία απέναντι και περίπου πέντε αριστερά από την έξοδο του σταθμού.

Στην Τρώων (δηλαδή..... εκεί που τρώνε.... :D)

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Σχετικά κοντά. Τρία τετράγωνα ευθεία απέναντι και περίπου πέντε αριστερά από την έξοδο του σταθμού.

Στην Τρώων (δηλαδή..... εκεί που τρώνε.... :D)
Ευχαριστώ! Έχω κι εγώ το κολληματάκι μου, μόνο όπου πάνε μετρό/ηλεκτρικός. :D
Αν κάποτε μάθω να οδηγώ θα γίνω πιο ευέλικτη. :)

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Πήγα χτες στο βράδυ στη Γερανίου, στο
RAJDHANY - Κέντρο (και Κολωνάκι), Κριτικές | ask4food

Ο χώρος φτωχικός αλλά δεν πήγαμε για το χώρο, ο ιδιοκτήτης ευγενέστατος, οι μερίδες ΟΚ από ποσότητα (τίποτε το τερατώδες, τίποτε μικροσκοπικό), και το φαγητό απλά ΟΚ, ένα αξιοπρεπές ινδικό. Πολύ λιγότερο καυτερό απ' ό,τι θα έπρεπε (επειδή μας είδε Έλληνες; ) τα naan του μια χαρά, τα κοτόπουλα balti και jalfrezi αξιοπρεπή, το ρύζι πραγματικά καλό και στο τέλος μας έφερε και από δυο γλυκάκια. Δυο κοτόπουλα, δυο naan (ικανές οι μερίδες στα naan, να σημειωθεί...), ένα ρύζι, δυο νεράκια και τα γλυκάκια δώρο = 21.50 .

Δεν το βρήκα τόσο καλό όσο ο φίλος που έβαλε την αξιολόγηση στο σάιτ, αλλά ήταν αξιοπρεπές και η τιμή είναι μια χαρά. Η γειτονιά είναι αυτή που είναι, μόνο ξένοι από την ινδική χερσόνησο στο στενάκι αλλά δε νιώθω ανασφαλής όσες φορές έχω πάει, οι χρήστες στα γύρω στενά με σκιάζουν, κι όχι οι Ινδοί/Πακιστανοί/Μπάνγκλα της Γερανίου, στις οθόνες έπαιζε μαγνητοσκοπημένο κρίκετ (ινδικό πρωτάθλημα αν κατάλαβα καλά), στην αρχή τραβήξαμε κάτι βλέμματα απορίας, μετά όλα ΟΚ. Για ινδικό των 10 ευρώ, μια χαρά είναι. "Το καλύτερο ινδικό στην Αθήνα", ούτε κατά διάνοια. Οι μυρωδιές, οι φάτσες και οι γεύσεις μας μετέφεραν ολίγον στην Ινδία, η φίλη μου (που έχουμε πάει μαζί και στην Ινδία) σε κάποια φάση ξεχάστηκε και άρχισε να μιλάει στα Αγγλικά...

Αξιοπρεπές ως φαγητό και πολύ τίμιο για αυτά που χρεώνει. Μέχρι εκεί.
χαχα, το μαγαζι είναι ο επόμενος στόχος μου! Και θα μαλλον θα παω με 'τον φιλο που εκανε την αξιολογηση στο σαητ'!

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Μπαγκλαντεσιανό....
προφανως. Μηπως θα χασουμε τη μπαλα αν αρχισουμε να κανουμε διαχωρισμο ινδικου-πακιστανικου-μπαγκλαντεσιανου? Η' απλά δε θα φαμε ποτε ινδικο?

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Ας γράψω κι εγώ τη γνώμη μου για κάποια από τα εστιατόρια με διεθνή κουζίνα που έχω επισκεφτεί..

Από μεξικάνικα, έχω πάει σε Santa Fe, Vamos Amigos και El taco bueno. Γνωστά και μη εξαιρετέα. Θεωρώ ότι και τα τρία έχουν τσιμπημένες τιμές, παρόλο που οι μερίδες είναι τεράστιες. Δηλαδή, δυσκολεύεσαι να τελειώσεις το πιάτο σου..Από γεύσεις- δυστυχώς δεν έχω πάει America Latina για να συγκρίνω- θεωρώ ότι είναι αξιοπρεπή, χωρίς, όμως, να "απογειώνεσαι" με τις γεύσεις που προσφέρουν.

Κουζίνα αραβική - Μέσης Ανατολής: για μένα το αγαπημένο μου είναι το Αφάμια στα Άνω Βριλήσσια. Έχει εκπληκτικούς μεζέδες. Τα κρέατα βέβαια θα μπορούσαν να είναι πιο φθηνά.
Τον κήπο της Εδέμ στο Χαλάνδρι τον είχα επισκεφτεί παλιότερα και δεν με είχε ενθουσιάσει..

Από κινέζικη κουζίνα, το golden phoenix θεωρώ ότι δίνει μία γκράντε και αξιόπιστη εικόνα της εν λόγω κουζίνας, ενώ για μένα κορυφαίο είναι το καραμελωμένο κοτόπουλο του Far East.

Από Ινδία μεριά, το Jaipur palace προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από ινδικά εδέσματα. Βαρύ φαγητό για τα γούστα μου, αλλά ο χώρος εντυπωσιάζει.

Για γαλλική κουζίνα δοκίμασα το περίφημο Chez Lucien στα Πετράλωνα, για το οποίο τόσα καλά είχα ακούσει. Ο χώρος του, που ήμαστε στριμωγμένοι μέχρι αηδίας, με ξενέρωσε απίστευτα, παρόλο που τα φαγητά του ήταν αξιοπρεπή, ενώ στα κρέατα φυσικά έρρε το αίμα. Για μια φορά μου άρεσε, αν και δεν ξέρω αν θα ξαναπάω..

Για φαγητό από την Πόλιν, επισκέφτηκα μία φορά και το Pandeli στο Κεφαλάρι. Πολύ ακριβά πιάτα, αλλά και πολύ νόστιμα. Αν εξαιρέσεις ένα κεμπάπ που δεν διέφερε και πολύ από του σουβλατζή στη γειτονιά μου :bleh: Η εξυπηρέτηση ήταν υποδειγματική παρεμπιπτόντως.

Τέλος, για multi-ethnic το Αλταμίρα στο Μαρούσι και το Κολωνάκι το ξέρουν πολλοί. Για μένα όταν πας να μπλέξεις πολλές κουζίνες, στο τέλος τα κάνεις θάλασσα! Επίσης, οι τιμές είχαν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη! Ωστόσο, πήγα την Κυριακή που μας πέρασε και με χαρά είδα ότι υπάρχει μεσημεριανό μενού 17 ευρώ από το μπουφέ και τρως όσο θες και ό,τι θες! Δεν είναι φτηνό, αλλά για μία εμπειρία είναι ικανοποιητικό!
Κατ΄εμέ στο Κολωνάκι ο χώρος είναι πολύ ωραιότερος..

Για το Βαλεντίνα, το ρώσικο στην Καλλιθέα, τι ξέρουμε;
Αυτά από εμένα, πάω να φάω κάτι, γιατί πείνασα με την ενθύμηση τόσων εστιατορίων :haha::haha:
η Βαλεντινα ειναι πολυ καλο 'ρωσοποντιακο' εστιατοριο, αλλα underground. Αν σου αρεσουν μαγαζια τυπου Vamos amigos, taco bueno και Jaipur Palace , δε νομιζω να σε ενθουσιασει.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom