• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Εστιατόρια με Διεθνή κουζίνα

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Ένα κατά, ένα υπέρ και ένα στο ντεμί! :D
Ντέρμπι!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πήγα χτες στο βράδυ στη Γερανίου, στο
RAJDHANY - Κέντρο (και Κολωνάκι), Κριτικές | ask4food

Ο χώρος φτωχικός αλλά δεν πήγαμε για το χώρο, ο ιδιοκτήτης ευγενέστατος, οι μερίδες ΟΚ από ποσότητα (τίποτε το τερατώδες, τίποτε μικροσκοπικό), και το φαγητό απλά ΟΚ, ένα αξιοπρεπές ινδικό. Πολύ λιγότερο καυτερό απ' ό,τι θα έπρεπε (επειδή μας είδε Έλληνες; ) τα naan του μια χαρά, τα κοτόπουλα balti και jalfrezi αξιοπρεπή, το ρύζι πραγματικά καλό και στο τέλος μας έφερε και από δυο γλυκάκια. Δυο κοτόπουλα, δυο naan (ικανές οι μερίδες στα naan, να σημειωθεί...), ένα ρύζι, δυο νεράκια και τα γλυκάκια δώρο = 21.50 .

Δεν το βρήκα τόσο καλό όσο ο φίλος που έβαλε την αξιολόγηση στο σάιτ, αλλά ήταν αξιοπρεπές και η τιμή είναι μια χαρά. Η γειτονιά είναι αυτή που είναι, μόνο ξένοι από την ινδική χερσόνησο στο στενάκι αλλά δε νιώθω ανασφαλής όσες φορές έχω πάει, οι χρήστες στα γύρω στενά με σκιάζουν, κι όχι οι Ινδοί/Πακιστανοί/Μπάνγκλα της Γερανίου, στις οθόνες έπαιζε μαγνητοσκοπημένο κρίκετ (ινδικό πρωτάθλημα αν κατάλαβα καλά), στην αρχή τραβήξαμε κάτι βλέμματα απορίας, μετά όλα ΟΚ. Για ινδικό των 10 ευρώ, μια χαρά είναι. "Το καλύτερο ινδικό στην Αθήνα", ούτε κατά διάνοια. Οι μυρωδιές, οι φάτσες και οι γεύσεις μας μετέφεραν ολίγον στην Ινδία, η φίλη μου (που έχουμε πάει μαζί και στην Ινδία) σε κάποια φάση ξεχάστηκε και άρχισε να μιλάει στα Αγγλικά...

Αξιοπρεπές ως φαγητό και πολύ τίμιο για αυτά που χρεώνει. Μέχρι εκεί.

ikarialover

Member
Ας γράψω κι εγώ τη γνώμη μου για κάποια από τα εστιατόρια με διεθνή κουζίνα που έχω επισκεφτεί..

Από μεξικάνικα, έχω πάει σε Santa Fe, Vamos Amigos και El taco bueno. Γνωστά και μη εξαιρετέα. Θεωρώ ότι και τα τρία έχουν τσιμπημένες τιμές, παρόλο που οι μερίδες είναι τεράστιες. Δηλαδή, δυσκολεύεσαι να τελειώσεις το πιάτο σου..Από γεύσεις- δυστυχώς δεν έχω πάει America Latina για να συγκρίνω- θεωρώ ότι είναι αξιοπρεπή, χωρίς, όμως, να "απογειώνεσαι" με τις γεύσεις που προσφέρουν.

Κουζίνα αραβική - Μέσης Ανατολής: για μένα το αγαπημένο μου είναι το Αφάμια στα Άνω Βριλήσσια. Έχει εκπληκτικούς μεζέδες. Τα κρέατα βέβαια θα μπορούσαν να είναι πιο φθηνά.
Τον κήπο της Εδέμ στο Χαλάνδρι τον είχα επισκεφτεί παλιότερα και δεν με είχε ενθουσιάσει..

Από κινέζικη κουζίνα, το golden phoenix θεωρώ ότι δίνει μία γκράντε και αξιόπιστη εικόνα της εν λόγω κουζίνας, ενώ για μένα κορυφαίο είναι το καραμελωμένο κοτόπουλο του Far East.

Από Ινδία μεριά, το Jaipur palace προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από ινδικά εδέσματα. Βαρύ φαγητό για τα γούστα μου, αλλά ο χώρος εντυπωσιάζει.

Για γαλλική κουζίνα δοκίμασα το περίφημο Chez Lucien στα Πετράλωνα, για το οποίο τόσα καλά είχα ακούσει. Ο χώρος του, που ήμαστε στριμωγμένοι μέχρι αηδίας, με ξενέρωσε απίστευτα, παρόλο που τα φαγητά του ήταν αξιοπρεπή, ενώ στα κρέατα φυσικά έρρε το αίμα. Για μια φορά μου άρεσε, αν και δεν ξέρω αν θα ξαναπάω..

Για φαγητό από την Πόλιν, επισκέφτηκα μία φορά και το Pandeli στο Κεφαλάρι. Πολύ ακριβά πιάτα, αλλά και πολύ νόστιμα. Αν εξαιρέσεις ένα κεμπάπ που δεν διέφερε και πολύ από του σουβλατζή στη γειτονιά μου :bleh: Η εξυπηρέτηση ήταν υποδειγματική παρεμπιπτόντως.

Τέλος, για multi-ethnic το Αλταμίρα στο Μαρούσι και το Κολωνάκι το ξέρουν πολλοί. Για μένα όταν πας να μπλέξεις πολλές κουζίνες, στο τέλος τα κάνεις θάλασσα! Επίσης, οι τιμές είχαν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη! Ωστόσο, πήγα την Κυριακή που μας πέρασε και με χαρά είδα ότι υπάρχει μεσημεριανό μενού 17 ευρώ από το μπουφέ και τρως όσο θες και ό,τι θες! Δεν είναι φτηνό, αλλά για μία εμπειρία είναι ικανοποιητικό!
Κατ΄εμέ στο Κολωνάκι ο χώρος είναι πολύ ωραιότερος..

Για το Βαλεντίνα, το ρώσικο στην Καλλιθέα, τι ξέρουμε;
Αυτά από εμένα, πάω να φάω κάτι, γιατί πείνασα με την ενθύμηση τόσων εστιατορίων :haha::haha:

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Οταν πηγα δοκιμασα μοσχαρακι στρογγανωφ σερβιρισμενο με πουρε το οποιο ηταν πολυ νοστιμο ,​σαζλικ χοιρινο και αρνι τα οποια βρηκα πολυ καλοψημμενα,​πηλαφι με καροτο και φρεσκα μανιταρια, πολυ ευγεστο και πηραμε και 2 σαλατες καροτοσαλατα και ρωσικη, πολυ καλες και αυτες....​Επισης εχει πολυ νοστιμα ψωμακια.​
τα φαγητα οπως ειπα ηταν πολυ καλα ,οι τιμες καλες, ο χωρος ειναι εντελως αδιαφορος , σα συνοικιακο μαγαζι/παλια ταβερνα του 80

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Η Βαλεντίνα υπάρχει άπειρα χρόνια στην Καλλιθέα και οι ρωσικής καταγωγής, καθώς και οι γνώστες της συγκεκριμένης κουζίνας, θεωρούν ότι είναι αυθεντικό και πολύ καλό. Ο χώρος απλός και παλιάς αισθητικής.

Το είχα δοκιμάσει πριν χρόνια, αλλά επειδή δεν είμαι φαν της ρώσικης κουζίνας (πλην ορισμένων εξαιρέσεων), δεν μου άρεσε. Πολύ αρνί ρε παιδί μου....

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Για τους θεσσαλονικεις πριν απο 2 χρονια ανοιξε στη θεσσαλονικη μια τρυπα στην οδο Ιουστινιανού 12 που εχει πολυ νοστιμα ρωσικα πιατα. Λεγεται Σιβηρια Πλεμενι. Περα απο το γεγονος οτι ειναι πολυ φρεσκα και γευστικα ολα, ειναι και παφθηνα, τα πιατα ξεκιναμε απο 2,5 ευρω . Το μονο κακο ο χωρος μοιαζει με τυροπιταδικο και εχει ολα και ολα 3 τραπεζια μεσα και 2-3 εξω.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Μπαγκλαντεσιανό....
Επί της ουσίας δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές. Τα ίδια φαγητά θα φας είτε σε ινδικό, είτε σε πακιστανικό, είτε σε bangla, με την εξαίρεση κάποιων τοπικών πιάτων που ενδέχεται να βρεις και με τη διαφορά ότι ορισμένα, συνήθως πιο εξεζητημένα, πιάτα έχουν διαφορετικές ονομασίες όντας το ίδιο.

Από μεξικάνικα, έχω πάει σε Santa Fe, Vamos Amigos και El taco bueno. Γνωστά και μη εξαιρετέα. Θεωρώ ότι και τα τρία έχουν τσιμπημένες τιμές, παρόλο που οι μερίδες είναι τεράστιες. Δηλαδή, δυσκολεύεσαι να τελειώσεις το πιάτο σου..Από γεύσεις- δυστυχώς δεν έχω πάει America Latina για να συγκρίνω- θεωρώ ότι είναι αξιοπρεπή, χωρίς, όμως, να "απογειώνεσαι" με τις γεύσεις που προσφέρουν.
Αν και εν γένει μου αρέσουν αυτά τα μαγαζιά (κυρίως το el taco) έχω μερικές ενστάσεις ως προς την σχέση ποιότητας-τιμής. Και ναι μεν δεν έχω πάει Κεντρική και Νότια Αμερική για να μιλήσω για το αυθεντικό, αλλά στις ΗΠΑ έχω φάει σαφώς καλύτερο και ελαφρύτερο μεξικάνικο σε σχέση με τα εδώ.

Από κινέζικη κουζίνα, το golden phoenix θεωρώ ότι δίνει μία γκράντε και αξιόπιστη εικόνα της εν λόγω κουζίνας, ενώ για μένα κορυφαίο είναι το καραμελωμένο κοτόπουλο του Far East.
Μεταξύ των δύο προτιμώ το golden phoenix, αν και έχω να πάω καιρό.

Για γαλλική κουζίνα δοκίμασα το περίφημο Chez Lucien στα Πετράλωνα, για το οποίο τόσα καλά είχα ακούσει. Ο χώρος του, που ήμαστε στριμωγμένοι μέχρι αηδίας, με ξενέρωσε απίστευτα, παρόλο που τα φαγητά του ήταν αξιοπρεπή, ενώ στα κρέατα φυσικά έρρε το αίμα. Για μια φορά μου άρεσε, αν και δεν ξέρω αν θα ξαναπάω..
Σε αυτό θέλω χρόνια να πάω αλλά ακούω αντικρουόμενα σχόλια. Ας πούμε αυτά που λες τώρα με προβληματίζουν.

Για μένα στη Βαλεντίνα αξίζει το "σουβλάκι" τους το σασλίκ. Κατά τα άλλα προτιμώ το Cadko στο Μοσχάτο, και σαν γεύσεις και σαν περιβάλλον. Το σέρβις πάσχει λίγο αλλά εντάξει.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Κατά τα άλλα προτιμώ το Cadko στο Μοσχάτο, και σαν γεύσεις και σαν περιβάλλον. Το σέρβις πάσχει λίγο αλλά εντάξει.
To Cadko έχει αλλάξει διεύθυνση και διεύθυνση. :D
Εννοώ ότι έχει αλλάξει ο ιδιοκτήτης, αλλά έχει μεταφερθεί και το μαγαζί στη Λάμπρου Κατσώνη.

Το νέο έχεις δοκιμάσει ή το παλιό?

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
To Cadko έχει αλλάξει διεύθυνση και διεύθυνση. :D
Εννοώ ότι έχει αλλάξει ο ιδιοκτήτης, αλλά έχει μεταφερθεί και το μαγαζί στη Λάμπρου Κατσώνη.

Το νέο έχεις δοκιμάσει ή το παλιό?
Το νέο νομίζω (είχε μεταφερθεί πριν 2μιση χρόνια που είχα πρωτοπάει, επειδή θυμάμαι αρχικά το ψάχναμε στην παλιά διεύθυνση). Καθώς όμως έχω περίπου ενάμιση χρόνο να πάω δεν ξέρω αν έχει υπάρξει και άλλη μεταφορά. Πάντως ναι, Λάμπρου Κατσώνη ήταν ο δρόμος.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Όχι, άλλη μεταφορά δεν έχει. Ο ιδιοκτήτης νομίζω άλλαξε μέσα στο 2011.
Αλλά όποτε περνάω, δεν το βλέπω και πολύ γεμάτο.
Φταίει άραγε μόνο η κρίση?

ikarialover

Member
Ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες για το Βαλεντίνα! Στα υπόψη άμεσα!:D

Σε αυτό θέλω χρόνια να πάω αλλά ακούω αντικρουόμενα σχόλια. Ας πούμε αυτά που λες τώρα με προβληματίζουν.
Κοίτα, θεωρώ ότι πραγματικά πρόκειται για ένα εστιατόριο που γεννά αντικρουόμενες απόψεις. Εξηγούμαι:
ο χώρος για μένα ήταν ελεεινός. Κι όχι γιατί δεν έχω πάει σε χειρότερα μαγαζιά, αλλά επειδή όταν κοστολογείς τα κρέατα με αρκετά τσιμπημένες τιμές και σερβίρεις φραγκόκοτα με εστραγκόν και ορτύκια με σταφίδες, περιμένω ότι ο χώρος σου θα είναι προσεγμένος, περιποιημένος και καθαρός.
Για μένα η εντύπωση που έδινε ήταν ένας χώρος 3 επί 3 όπου προσπάθησαν να χωρέσουν όπως όπως όσο γίνεται πιο πολλούς πελάτες. Παντού κυριαρχεί το πλακάκι, ενώ η κουζίνα που είναι ανοικτή δεν μου άνοιξε την όρεξη έτσι όπως την είδα. Μοναδικό κόλπο που μου άρεσε στη διακόσμηση ήταν κάποια τραπέζια που κρέμονταν ανάποδα από το ταβάνι.
Επίσης, ενώ πήγαμε πολύ νωρίς για να βρούμε τραπέζι (γύρω στις 8 ήμαστε εκεί) μας λέει η κοπέλα "περιμένετε έξω παρακαλώ"!! Λες και είχε το φοβερό κόσμο μέσα, σημειωτέον ήταν άδειο. Άσε μας κοπέλα μου να πάμε να κάτσουμε, τόσο δρόμο κάναμε για να έρθουμε!

Εν ολίγοις, για τα δικά μου γούστα πάντα, δεν συμβάδιζε ο χώρος με την κουζίνα που πρόσφερε. Το πιάτο που πήρα εγώ (κουνελάκι) ήταν πολύ καλό, ενώ και η κρεμμυδόσουπα που σερβίρει ως ορεκτικό ήταν εξαιρετική. Οι υπόλοιποι της παρέας, όμως, που δοκίμασαν τα κρέατα, δεν ενθουσιάστηκαν καθόλου, ενώ και τα γλυκά δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο (η κρεμ μπρουλέ απλά καλή, το σουφλέ σοκολάτας κακό).
Εν ολίγοις, θεωρώ ότι μόνο με μία επίσκεψη θα σχηματίσεις γνώμη. Για μια φορά δεν είναι καθόλου κακό.. Υπάρχει και μενού των 25 ευρώ με ορεκτικό, κυρίως και γλυκό.
Για μένα όμως, επαναλαμβάνω, το σοβαρό του μείον ήταν ο χώρος.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.380
Νεότερο μέλος
Stagkia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom