underwater
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ανταρκτική
Ένα κατά, ένα υπέρ και ένα στο ντεμί!
Ντέρμπι!
Ντέρμπι!
Μπαγκλαντεσιανό....πολυ καλο ινδικο έχει το 'underground' Dhaka Palace.
Οταν πηγα δοκιμασα μοσχαρακι στρογγανωφ σερβιρισμενο με πουρε το οποιο ηταν πολυ νοστιμο ,σαζλικ χοιρινο και αρνι τα οποια βρηκα πολυ καλοψημμενα,πηλαφι με καροτο και φρεσκα μανιταρια, πολυ ευγεστο και πηραμε και 2 σαλατες καροτοσαλατα και ρωσικη, πολυ καλες και αυτες....Επισης εχει πολυ νοστιμα ψωμακια.Για το Βαλεντίνα, το ρώσικο στην Καλλιθέα, τι ξέρουμε;
Η Βαλεντίνα υπάρχει άπειρα χρόνια στην Καλλιθέα και οι ρωσικής καταγωγής, καθώς και οι γνώστες της συγκεκριμένης κουζίνας, θεωρούν ότι είναι αυθεντικό και πολύ καλό. Ο χώρος απλός και παλιάς αισθητικής.Για το Βαλεντίνα, το ρώσικο στην Καλλιθέα, τι ξέρουμε;
Επί της ουσίας δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές. Τα ίδια φαγητά θα φας είτε σε ινδικό, είτε σε πακιστανικό, είτε σε bangla, με την εξαίρεση κάποιων τοπικών πιάτων που ενδέχεται να βρεις και με τη διαφορά ότι ορισμένα, συνήθως πιο εξεζητημένα, πιάτα έχουν διαφορετικές ονομασίες όντας το ίδιο.Μπαγκλαντεσιανό....
Αν και εν γένει μου αρέσουν αυτά τα μαγαζιά (κυρίως το el taco) έχω μερικές ενστάσεις ως προς την σχέση ποιότητας-τιμής. Και ναι μεν δεν έχω πάει Κεντρική και Νότια Αμερική για να μιλήσω για το αυθεντικό, αλλά στις ΗΠΑ έχω φάει σαφώς καλύτερο και ελαφρύτερο μεξικάνικο σε σχέση με τα εδώ.Από μεξικάνικα, έχω πάει σε Santa Fe, Vamos Amigos και El taco bueno. Γνωστά και μη εξαιρετέα. Θεωρώ ότι και τα τρία έχουν τσιμπημένες τιμές, παρόλο που οι μερίδες είναι τεράστιες. Δηλαδή, δυσκολεύεσαι να τελειώσεις το πιάτο σου..Από γεύσεις- δυστυχώς δεν έχω πάει America Latina για να συγκρίνω- θεωρώ ότι είναι αξιοπρεπή, χωρίς, όμως, να "απογειώνεσαι" με τις γεύσεις που προσφέρουν.
Μεταξύ των δύο προτιμώ το golden phoenix, αν και έχω να πάω καιρό.Από κινέζικη κουζίνα, το golden phoenix θεωρώ ότι δίνει μία γκράντε και αξιόπιστη εικόνα της εν λόγω κουζίνας, ενώ για μένα κορυφαίο είναι το καραμελωμένο κοτόπουλο του Far East.
Σε αυτό θέλω χρόνια να πάω αλλά ακούω αντικρουόμενα σχόλια. Ας πούμε αυτά που λες τώρα με προβληματίζουν.Για γαλλική κουζίνα δοκίμασα το περίφημο Chez Lucien στα Πετράλωνα, για το οποίο τόσα καλά είχα ακούσει. Ο χώρος του, που ήμαστε στριμωγμένοι μέχρι αηδίας, με ξενέρωσε απίστευτα, παρόλο που τα φαγητά του ήταν αξιοπρεπή, ενώ στα κρέατα φυσικά έρρε το αίμα. Για μια φορά μου άρεσε, αν και δεν ξέρω αν θα ξαναπάω..
Για μένα στη Βαλεντίνα αξίζει το "σουβλάκι" τους το σασλίκ. Κατά τα άλλα προτιμώ το Cadko στο Μοσχάτο, και σαν γεύσεις και σαν περιβάλλον. Το σέρβις πάσχει λίγο αλλά εντάξει.Για το Βαλεντίνα, το ρώσικο στην Καλλιθέα, τι ξέρουμε;
To Cadko έχει αλλάξει διεύθυνση και διεύθυνση.Κατά τα άλλα προτιμώ το Cadko στο Μοσχάτο, και σαν γεύσεις και σαν περιβάλλον. Το σέρβις πάσχει λίγο αλλά εντάξει.
Το νέο νομίζω (είχε μεταφερθεί πριν 2μιση χρόνια που είχα πρωτοπάει, επειδή θυμάμαι αρχικά το ψάχναμε στην παλιά διεύθυνση). Καθώς όμως έχω περίπου ενάμιση χρόνο να πάω δεν ξέρω αν έχει υπάρξει και άλλη μεταφορά. Πάντως ναι, Λάμπρου Κατσώνη ήταν ο δρόμος.To Cadko έχει αλλάξει διεύθυνση και διεύθυνση.
Εννοώ ότι έχει αλλάξει ο ιδιοκτήτης, αλλά έχει μεταφερθεί και το μαγαζί στη Λάμπρου Κατσώνη.
Το νέο έχεις δοκιμάσει ή το παλιό?
Κοίτα, θεωρώ ότι πραγματικά πρόκειται για ένα εστιατόριο που γεννά αντικρουόμενες απόψεις. Εξηγούμαι:Σε αυτό θέλω χρόνια να πάω αλλά ακούω αντικρουόμενα σχόλια. Ας πούμε αυτά που λες τώρα με προβληματίζουν.