Εστιατορια και ταβερνες και ζαχαροπλαστεία στην Αθηνα

underwater

Member
Μηνύματα
2.820
Likes
12.647
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Στην Αθήνα πάω στο Ηράκλειο για τα παρφε του Σταμου, αλλά μου πέφτει μακριά, δεν ξέρω αν στους Αμπελόκηπους είναι εξίσου καλό.
Για να μιλάς για παρφέ, αν σε ψήνουν γενικώς τα βαριά, "παλιομοδίτικα" παγωτά προτείνω το Συντριβάνι Νέα Φιλαδέλφεια (νομίζω εξυπηρετεί κάποιος από τους κοντινούς σταθμούς ηλεκτρικού), αλλά και τα Γιούλια Νέα Ιωνία.
Ξαναλέω προκαταβολικά για να μη φάω κράξιμο: καμία σχέση με gelato, αλλά βαριά, παραδοσιακά παγωτά.

(Επίσης αγαπώ τα παγωτίνια παρφέ κρέμα και σοκολάτα από το Duree du Gout στο Πάτημα Χαλανδρίου, αλλά είναι πολύ πολύ έξω από το κέντρο με κάκιστη συγκοινωνία)
 

Nik1981

Member
Μηνύματα
225
Likes
209
Ταξίδι-Όνειρο
στο χρόνο
Βλέπω λέτε για παγωτά συνέχεια. Εγω εχω σταματήσει να τρώω γλυκά και παγωτά εδω και χρόνια αλλα πριν μια δεκαετία ηταν κορυφή απλησίαστη στο ιταλικό παγωτό, το vienna στη Νεα Σμύρνη. Ειχε δώσει franchise σε τουλάχιστον 20 καταστήματα. Ειχα φαει σε κάποια απο αυτα. Μόνο της Ηλιούπολης πλησίαζε πάρα πολύ της Νεας Σμύρνης. Τα άλλα 20 ως 40 % κατω σε σχέση με Νέα Σμύρνη. Σύντομα τα franchise πάρθηκαν/σταμάτησαν κτλ.
Της Νεας Σμύρνης υπάρχει ακομα βλέπω στο google. Αν εξακολουθεί να κάνει τόσο καλό παγωτό όσο τότε, το συνιστώ με κλειστά μάτια
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.977
Likes
52.469
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Στην Πλάκα, που γκρινιαζει τόσος κόσμος ότι είναι τουριστικ κλπ, το Θεσπις είναι πολύ ποιοτικό με πειραγμένη ελληνική κουζίνα. Εντυπωσιακά ποιοτικό για περίπου 30 ευρώ, ο χώρος φανταστικός το βραδάκι. Είναι και λίγο πιο αποτραβηγμενο από μπουζουκοκαταστασεις, πίνεις και κάνα κρασάκι με τυράκι στην κάβα απέναντι μετά.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.977
Likes
52.469
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Για να μιλάς για παρφέ, αν σε ψήνουν γενικώς τα βαριά, "παλιομοδίτικα" παγωτά προτείνω το Συντριβάνι Νέα Φιλαδέλφεια (νομίζω εξυπηρετεί κάποιος από τους κοντινούς σταθμούς ηλεκτρικού), αλλά και τα Γιούλια Νέα Ιωνία.
Ξαναλέω προκαταβολικά για να μη φάω κράξιμο: καμία σχέση με gelato, αλλά βαριά, παραδοσιακά παγωτα
Σωστοοοοοος. Όχι άλλο gelato, θάνατος στις ιταλικές απάτες. Για Γιουλια μου το έχουν συστήσει άλλοι 2, ε τρίτωσε το καλό, θα δοκιμαστεί οσονούπω.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.805
Likes
7.810
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Σταθερή αξία στην Ακρόπολη και στο μουσείο της.
Μάνη-Μάνη.Μέτριο προς υψηλό κόστος.Έχει φτιάξει και ένα για street food το dirty mani.Με πιο χαμηλό κόστος φυσικά.
Σωστα. Ο ιδιοκτητης ειναι Γυθειατης γνωστος μου και προ κοβιντ οταν ερχομουν Αθηνα πηγαινα.
Στο Γυθειο που ειχε καποια χρόνια μαγαζι ηταν καλό επισης .
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.805
Likes
7.810
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Σε φτηνές επιλογές, street food ινδικό χορταίνεις με 5€ και δεν αποτυγχάνει ποτέ το Curry Express, τους αγαπώ, στην Κολοκοτρώνη είναι. Καλούτσικο και το etnico, εδικά για lemongrass. Διαφωνώ με το χαμό που γίνεται για το προφιτερολ του Σουρεαλ, για μένα αδιάφορο.
Εχει Σουρεαλ στην Αθηνα ; Α ρε κοβιντ τι εχασα δυο χρονια .

Εφαγα περυσι στη Θεσσαλονικη και ειναι οτι πιο νοστιμο σε γλυκο εχω φαει εδω και χρονια!
 

frenchman

Member
Μηνύματα
623
Likes
1.496
Επόμενο Ταξίδι
Venice
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
Ψήφος στο Μαραμπου και από εμένα, ειδικά το φυστικοβούτυρο φοβερό.

Επίσης τίμιο/οικονομικό ταβερνακι καρακέντρο με μεγάλες μερίδες είναι το "Παραδοσιακό", δίπλα στο Noel 15-20 / άτομο

SpitJack στην Σκούφου για ωραία ατμόσφαιρα, μοσχαρίσια μάγουλα ή τραγανή πορκέτα 25/άτομο
 

zade

Member
Μηνύματα
172
Likes
749
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
Μακράν το απόλυτο Value For Money εστιατόριο στην κατηγορία "Ακριβά/βραβευμένα" είναι το εστιατόριο Herve του ομώνυμου σεφ Herve Pronzato στα Πετράλωνα.

Ο Pronzato ήταν ο πρώτος σεφ της Σπονδής και στην συνέχεια έφυγε από εκεί και αφού για κάμποσα χρόνια πήγε σε πολύ καλά εστιατόρια ξενοδοχείων της Χαλκιδικής έφυγε εντελώς από την Ελλάδα και πήγε στην Ασία. Πριν από δύο χρόνια εάν δεν κάνω λάθος επέστρεψε και άνοιξε το δικό του εστιατόριο, φέρνοντας μαζί τις γαστριμαργικές επιρροές από όλα αυτά τα μέρη.

Επίσης φρόντισε και για τον χώρο του μαγαζιού , που ενώ είναι ένα "κυριλέ" εστιατόριο και συνήθως υπάρχει αυτός ο απόλυτος επαγγελμαστισμός που ταυτόχρονα γίνεται παγερός εδώ τα πράγματα αλλάζουν. Δεν ξέρω αν μπορώ να το περιγράψω επακριβώς, αλλά νιώθεις ότι είσαι σε ένα οικέιο και φιλικό περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα τρως υψηλή γαστρονομία. πρακτικά υπάρχει ένα χώρος σε σχήμα Π που η εσωτερική του μεριά είναι η Κουζίνα και απ έξω κάθεσαι εσύ και απολαμβάνεις τόσο την δημιουργία , όσο και το σέρβις. Για να τονίσω κιόλας αυτή την οικειότητα που προσφέρει το μαγαζί, σε αρκετά πιάτα ο ίδιος ο σεφ έρχεται και σου εξηγεί τι συμβαίνει κατά την διαδικασία μαγειρέματος και τι τρως. Βοηθάει πάρα πολύ αυτό και τους αμύητους αλλά και τους μυημένους που θέλουν να δοκιμάσουν καινούρια πράγματα.

Από τότε που άνοιξε, κάθε χρονιά προσθέτει και ένα βραβείο στην συλλογή του, είτε αυτό είναι FNL, είτε Χρυσός σκούφος, κλπ. Πάω στοίχημα ότι είναι το επόμενο εστιατόριο στην Ελλάδα που θα βραβευτεί με αστερί Michelen.

Μόνο degustation menu (πολλά μικρά πιατάκια ) και τιμή λίγο παρακάτω από 100 € το άτομο χωρίς τα ποτά. Αξίζει να δοκιμάσει κανείς και το coctail pairing (αντί για το κλασικό wine pairing) .

Aν θέλετε να πάτε Σ/Κ χρειάζεται κράτηση τουλάχιστον μια εβδομάδα νωρίτερα.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.664
Likes
14.998
Πού τρώμε θαλασσινά και ψαρομεζέδες στα Μεσόγεια;Χουνέρι στην Παιανία.Ωραία κλειστή αίθουσα για χειμώνα και ωραίος και δροσερός κήπος για καλοκαίρι.Υπολογίστε 40-45 Ευρώ/άτομο.Αν βρείτε να πάρετε ψαρόσουπα/κακαβιά.Επίσης οστρακοειδή αν σας αρέσουν.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μηνύματα
906.124
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom