• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

ΗΠΑ Εστα η Βιζα?

arabickostas

Member
μήπως ξέρεις για να μου λυθεί και αυτή η απορία αν πρέπει να έχω μαζί μου και τα εισιτήρια επιστροφής? Γιατί έχω κλείσει μόνο για να πάω μιας και δεν ξέρω ακόμα πότε θα γυρίσω
Γνωστή έτυχε να έρθει με ESTA και της ζήτησαν να δείξει εισητήριο επιστροφής στο immigration. Αλλοι έχουν περάσει χωρίς να ζητηθεί. Άρα όλα σχετικά είναι όπως λεει και ο ThanasisU2, είναι που θα πέσεις. Εσύ βέβαια πας με βίζα οποτε ίσως διαφέρει σε κάτι και είναι πιο ελαστικά. Το 2007 που πήγα με βίζα επίσης Β1/Β2 με ρώτησαν πόσο θα μείνω αλλα δε μου ζήτησαν εισητήρια επιστροφής. Τώρα στο χέρι σου είναι να το παίξεις κορώνα γράμματα. Το ερώτημα που σου θέτω είναι το εξής όμως. Είχα την εντυπωση ότι σε πολλές περιπτώσεις το να βγάλεις απο Ελλάδα εισητήριο για ΗΠΑ με επιστροφή ήταν φτηνότερο απο one way. Ή έστω η διαφορά ήταν μηδαμινή καθότι το one way απευθύνεται σε άλλο αγοραστικό κοινό. Γιατί αν ισχύει κάτι τέτοιο δεν έβγαλες ενα εισητήριο στο εξάμηνο επιστροφή, και μετά αναλόγως πράττεις ( ακύρωση-αλλαγή κτλ );

Last edited:

dousis

Member
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου έδωσες. Τώρα γιατί δεν έκλεισα εισιτήριο επιστροφής είναι καλή ερώτηση. Δεν έχω προγραμματίσει πότε θα γυρίσω και είπα ας μην το κλείσω από τώρα. Επίσης επειδή πετάω πρώτη φορά δεν ήξερα αν υπάρχει δυνατότητα κράτησης σας (ανοιχτό εισιτήριο) .

dousis

Member
για να μου ληθούν πλήρως οι απορίες αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο στον αεροδρόμιο να μιλήσω με τους ίδιους εκεί. Μετά από λίγο κόπο και ψάξιμο (3:00 το πρωί ώρα ελλάδος) μίλησα με κάποιον από την ασφάλεια και μου είπαν ότι χρειάζεται και το εισιτήριο επιστροφής. Δεν παίζει σημασία που έχω Visa. Και esta για όσους έχουν visa δεν χρειάζεται. Δεν είναι κάτι το σπουδαίο για τους κατόχους visas!!!!
Οπότε και εγώ στην περιπτωσή μου που έχω κλήση one way ticket πρέπει να αγοράσω ξανά one way απο jfk για ath. Θα το πληρώσω βέβαια πιο ακριβά από το να ήταν roundtrip αλλά οκ! δεν πας κάθε μέρα Αμερική.
Πιστεύω να λυθεί σε πολλούς από εσάς η απορία για εισιτήριο επιστροφής.

Mike31

Member
Γεια σας....έχω ταξιδέψει Αμερική με το προγραμμα Esta το οποίο λήγει Σεπτέμβριο του 2017 έκατσα ένα χρόνο περίπου ...σε 4-5 μήνες θα ξαναπάω έκανα θεώρηση του έστα μου και το status είναι οκ...χρειάζεται να βγάλω καινούριο η με αυτό που έχω απλά να το κάνω εκτύπωση;ευχαριστω

fotast

Member
Ναι ήμουν σχεδόν ένα χρόνο ....δεν είχα πρόβλημα στο αεροδρόμιο τίποτα ....τσέκαρα την έστα μου τώρα εδώ από Ελλάδα είναι οκ ....
Κανένα πρόβλημα στην έξοδο;Αφου η ΕΣΤΑ λήγει το 2017 και σε αρέσει το ρίσκο,τι συμβουλή να δώσουμε;

Mike31

Member
Κανένα πρόβλημα στην έξοδο;Αφου η ΕΣΤΑ λήγει το 2017 και σε αρέσει το ρίσκο,τι συμβουλή να δώσουμε;
Δεν είχα κανένα πρόβλημα στο αεροδρόμιο του LA είδαν το διαβατήριο κανονικά όλα οκ...και τώρα που τσέκαρα την έστα μου ,μου λέει είμαι οκ θα έχω πρόβλημα;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom