• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

ΗΠΑ Εστα η Βιζα?

max1990

Member
Τότε μάλλον έκανες λάθος που έγραψες προηγουμένως ότι οι Κύπριοι ταξιδεύουν χωρίς βίζα..Γιατί δεν ρωτάς στην Τουρκική πρεσβεία;Η Turkish δεν σήκωσε το τηλ. ακόμη;
Ούτε καν. έχω πάρει άπειρες φορές και κανένας δεν το σήκωσε. Αύριο πρωί θα πάρω τη Τουρκική πρεσβεία να δω τι θα μας πουν και από εκεί.

max1990

Member
Τότε μάλλον έκανες λάθος που έγραψες προηγουμένως ότι οι Κύπριοι ταξιδεύουν χωρίς βίζα..Γιατί δεν ρωτάς στην Τουρκική πρεσβεία;Η Turkish δεν σήκωσε το τηλ. ακόμη;

Λογικά πάντως το τράνζιτ δεν πρέπει να θέλει βίζα αλλλα σιγουρέψου ρωτώντας κάπου....
Είχε πάει πριν 3-4 χρόνια και δεν ήθελε βίζα. Μάλλον το αλλάξανε για τη Κύπρο αυτό.

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Εφοσόν μπορεί να πάρε βίζα για την Τουρκία, τότε δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με το ταξίδι.

max1990

Member
Greek Cypriot Administration έτσι αποκαλούν τη Κύπρο στο τουρκικό site. ότι να ναι άντε να πεις στη Κύπρια τώρα ότι αυτή τη λένε έτσι και να της πεις να ταξιδέψει με τις τουρκικές αερογραμμές.

dousis

Member
Γεια χαρά στο φόρουμ. Νέος χρήστης και έχω την εξής απορία.
Είμαι κάτοχος visas από το 2009 (ενεργή ακόμα λήγει το 2019) και επιτέλους αποφάσισα να πραγματοποιήσω αυτό το όνειρο ζωής. Να πάω ένα ταξιδάκι στην Νέα Υόρκη. Περι esta σήμερα το απόγευμα ενημερώθηκα από μία φίλη από Νέα Υόρκη αφότου είχα κλήσει το εισητήριο.
Τι πρέπει να κάνω? Με καλύβει η visa η πρέπει να κάνω και το esta. Ταξιδεύω 28 οκτώβρη και έκλεισα εισιτήριο χωρίς επιστροφή μιας και δεν ξέρω για πόσο καιρό θα κάτσω. θα φιλοξενούμε.

dousis

Member
Εχω ισχύουσα βίζα Β1/Β2. Πρέπει να συμπληρώσω και ΕSΤΑ;

Όχι. Μπορείτε να ταξιδέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες με την ισχύουσα βίζα σας χωρίς καμία περαιτέρω διαδικασία/ες.

Οπότε δεν χρειάζομαι esta.

Θα εισέλθω στις ΗΠΑ από σημείο ελέγχου ξηράς (Καναδά, Μεξικό) θα χρειασθώ ΕSΤΑ ή βίζα;

'Ολοι οι ταξιδιώτες που φθάνουν σε σημεία ελέγχου ξηράς των Ηνωμένων Πολιτειών και επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα στα πλαίσια του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα, θα πρέπει να έχουν μια συμπληρωμένη Φόρμα (Ι-94W) Nonimmigrant Visa Waiver Arrival/Departure Record (πράσινη φόρμα), η οποία είναι αρχείο άφιξης/αναχώρησης από τη χώρα. Κάθε ταξιδιώτης που επιθυμεί είσοδο στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος εξαιρείται του να έχει βίζα επισκέπτη (Β1/Β2) εάν είναι κάτοικος μιας από τις χώρες που ανήκουν στο πρόγραμμα απαλαγγής από βίζα VWP (Συχνές ερωτήσεις VWP).

και αν κατάλαβα καλά από τα παραπάνω ούτε την φόρμα I-94W θα χρειαστεί να συμπληρώσω (επειδή είμαι κάτοχος visas).

Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται Εγκριση ΕSΤΑ για ταξίδι στα πλαίσια του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα εάν η άφιξη γίνεται σε σημείο ελέγχου ξηράς των Ηνωμένων Πολιτείων.

arabickostas

Member
Ταξιδεύω 28 οκτώβρη και έκλεισα εισιτήριο χωρίς επιστροφή μιας και δεν ξέρω για πόσο καιρό θα κάτσω. θα φιλοξενούμε.
Εχω μια απορία . Η βίζα Β1/Β2 τι μέγιστης διάρκειας παραμονής είναι ; Δεν προϋποθέτει ύπαρξη εισιτηρίου επιστροφής κατα την είσοδο ;

dousis

Member
Εχω μια απορία . Η βίζα Β1/Β2 τι μέγιστης διάρκειας παραμονής είναι ; Δεν προϋποθέτει ύπαρξη εισιτηρίου επιστροφής κατά την είσοδο ;
Δεν έχω ιδέα και όσο και αν έψαξα στο ίντερνετ δεν βρήκα πουθενά να αναφέρει κάτι τέτοιο. Επικοινώνησα με την πρεσβεία σήμερα το μεσημέρι να ρωτήσω και μου είπαν να μπω στο travel.state.gov αλλά και εκεί δεν αναφέρει τίποτα. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση????

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
6 μήνες.
Ανάλογα πάντα από τα καπρίτσια του υπαλλήλου.

dousis

Member
μήπως ξέρεις για να μου λυθεί και αυτή η απορία αν πρέπει να έχω μαζί μου και τα εισιτήρια επιστροφής? Γιατί έχω κλείσει μόνο για να πάω μιας και δεν ξέρω ακόμα πότε θα γυρίσω

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα