arabickostas
Member
Εκει κολλαγε το "κτλ" αναφερθηκαν Συρια, Ιορδανια, Λιβανος.. εστω η μια χωρα ( Συρια) αρκει..Η επισκεψη σε Λιβανο δεν σημαινει οτι θελει βιζα μετα. Μονο Συρια από την περιοχη.
Εκει κολλαγε το "κτλ" αναφερθηκαν Συρια, Ιορδανια, Λιβανος.. εστω η μια χωρα ( Συρια) αρκει..Η επισκεψη σε Λιβανο δεν σημαινει οτι θελει βιζα μετα. Μονο Συρια από την περιοχη.
Και μόνο αν πήγε από το 2011 και μετά. Για παλιότερες επισκέψεις, μπορεί να πάει και με ESTA.Η επισκεψη σε Λιβανο δεν σημαινει οτι θελει βιζα μετα. Μονο Συρια από την περιοχη.
Εκτος αν ηταν για διπλωματικο η επισημο στρατιωτικο σκοπο.Και μόνο αν πήγε από το 2011 και μετά.
Για να πας καλυτερα Λιβυη. Πιο ενδιαφέρων χωρα, ιδιως τωρα. Για το θεμα μας:Λίβανος η Λιβύη ?
Καλημέρα και καλή χρονιά!Επειδή θα ταξιδέψω τέλος Μαρτίου για Μαιάμι για λίγες ημέρες και απο εκεί για Κούβα και μετά πάλι πίσω στο Μαιάμι και επιστροφή στην Ελλάδα πήρα τηλ. την Αμερικανική πρεσβεία εδώ στην Ελλάδα και μου είπε να κάνω μια αίτηση ηλεκτρονικά στο esta.cbp.dhf.gov για να ταξιδέψω στις ΗΠΑ.Αν εγκριθεί όλα οκ.Για το ταξίδι Μαίαμι-Κούβα δεν ήξεραν να μου πουν τι πρέπει να κάνω και πήρα τηλέφωνο και την κουβανική πρεσβεία και μου είπαν οτι μπορώ απο εδώ να βγάλω μια ταξιδιωτική ασφάλεια αλλά από την στιγμή που θα ταξιδέψω στην Κούβα μέσω των ΗΠΑ θα πρέπει να βγάλω visa από τις ΗΠΑ.Ετσι πήρα την delta airlines με την οποία θα πετάξω απο Μαιάμι για Κούβα και τους ρώτησα για visa και μου είπαν οτι θα την βγάλω από το αεροδρόμιο του Μαιάμι (να είμαι εκεί 3 ώρες πριν την πτήση μου είπαν) και οτι κοστίζει 50$.Και εσείς την visa για Κούβα απο το αεροδρόμιο αναχώρησης στις ΗΠΑ την βγάλατε;Πήρε αρκετό χρόνο ή όπως μου είπαν στην Delta την βγάζεις την ημέρα της αναχώρησης;Επίσης σαν επιλογή άδειας ταξιδιού εγώ έβαλα educational reason for degree αλλά απο την πρεσβεία της Κούβας μου είπαν οτι καλύτερα να επέλεγα educational exchange-people to people.Θα δω μήπως μπορώ να το αλλάξω μόλις κάνω check in...αλλιώς ελπίζω να μην έχω πρόβλημα...συγγνώμη που ρωτάω πολλά αλλά είναι πρώτη φορά που πάω και λιγο ψιλό αγχώνομαι...Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους!
Μιας και είμαι αυτή που έκανα το ταξίδι μαζί με τον gmak14 (νέο μέλος και εγώ), μπορώ να σας ενημερώσω ότι κάναμε αίτηση για ESTA τελικά, η οποία βγήκε κανονικά μέσα σε 1-2 μέρες, και με αυτή ταξιδέψαμε χωρίς κανένα πρόβλημα στις ΗΠΑ. Μάλιστα μέσω ΗΠΑ πήγαμε και στην Κούβα όπως το είχαμε προγραμματίσει - και η διαδικασία για την τουριστική βίζα της Κούβας ήταν πάρα πολύ απλή και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα.
Καλησπέρα. . Μπορείς να κάνεις της αίτηση είτε online είτε στο αεροδρόμιοΚαλημέρα και καλή χρονιά!Επειδή θα ταξιδέψω τέλος Μαρτίου για Μαιάμι για λίγες ημέρες και απο εκεί για Κούβα και μετά πάλι πίσω στο Μαιάμι και επιστροφή στην Ελλάδα πήρα τηλ. την Αμερικανική πρεσβεία εδώ στην Ελλάδα και μου είπε να κάνω μια αίτηση ηλεκτρονικά στο esta.cbp.dhf.gov για να ταξιδέψω στις ΗΠΑ.Αν εγκριθεί όλα οκ.Για το ταξίδι Μαίαμι-Κούβα δεν ήξεραν να μου πουν τι πρέπει να κάνω και πήρα τηλέφωνο και την κουβανική πρεσβεία και μου είπαν οτι μπορώ απο εδώ να βγάλω μια ταξιδιωτική ασφάλεια αλλά από την στιγμή που θα ταξιδέψω στην Κούβα μέσω των ΗΠΑ θα πρέπει να βγάλω visa από τις ΗΠΑ.Ετσι πήρα την delta airlines με την οποία θα πετάξω απο Μαιάμι για Κούβα και τους ρώτησα για visa και μου είπαν οτι θα την βγάλω από το αεροδρόμιο του Μαιάμι (να είμαι εκεί 3 ώρες πριν την πτήση μου είπαν) και οτι κοστίζει 50$.Και εσείς την visa για Κούβα απο το αεροδρόμιο αναχώρησης στις ΗΠΑ την βγάλατε;Πήρε αρκετό χρόνο ή όπως μου είπαν στην Delta την βγάζεις την ημέρα της αναχώρησης;Επίσης σαν επιλογή άδειας ταξιδιού εγώ έβαλα educational reason for degree αλλά απο την πρεσβεία της Κούβας μου είπαν οτι καλύτερα να επέλεγα educational exchange-people to people.Θα δω μήπως μπορώ να το αλλάξω μόλις κάνω check in...αλλιώς ελπίζω να μην έχω πρόβλημα...συγγνώμη που ρωτάω πολλά αλλά είναι πρώτη φορά που πάω και λιγο ψιλό αγχώνομαι...
Καλησπέρα!Θα το κοιτάξω και για online...έχει και κάποιες" άλλου τύπου" visas που κοστίζουν 110$ - 130$ - 150$ αλλά από ότι κατάλαβα αφορούν Αμερικανούς πολίτες που υπόκεινται σε άλλο καθεστώς.Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για την πληροφορία!Πολύ χρήσιμο site !Καλησπέρα. . Μπορείς να κάνεις της αίτηση είτε online είτε στο αεροδρόμιο
Η delta είναι μακράν η πιο οικονομική για τη συγκεκριμένη βίζα. .. Καλό ταξίδι μα εχειςΚαλησπέρα!Θα το κοιτάξω και για online...έχει και κάποιες" άλλου τύπου" visas που κοστίζουν 110$ - 130$ - 150$ αλλά από ότι κατάλαβα αφορούν Αμερικανούς πολίτες που υπόκεινται σε άλλο καθεστώς.Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για την πληροφορία!Πολύ χρήσιμο site !
Ναι απο οτι φαίνεται κάποιες άλλες εταιρείες π.χ. American Airlines είναι πιο ακριβές όσον αφορά την βίζα.Σε ευχαριστώ πολύ.Και σε εσένα εύχομαι πολλά και όμορφα ταξίδια!Η delta είναι μακράν η πιο οικονομική για τη συγκεκριμένη βίζα. .. Καλό ταξίδι μα εχεις