orestcrete
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Iceland
- Ταξίδι-Όνειρο
- New Zealand
Αφού έχει εκδοθεί η ΕΣΤΑ, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Ναι, χρειάζεσαι VISA από την πρεσβεία. Δε μπορείς να μπείς στις ΗΠΑ με ESTA πλέον, αδιάφορο το αν έχεις ήδη ESTA ή αν δεν έχεις.Πρόκειται να ταξιδέψω για ΗΠΑ τον Μάιο 2023 για τουριστικούς λόγους. Εχω εκδύσει ΕΣΤΑ. Τον Οκτώβριο του 2022 ταξίδεψα στην Κούβα. Θέλω να ρωτήσω θα εχω πρόβλημα ? Σημειώνω ότι στις ερωτήσεις στο έντυπο ΕΣΤΑ η Κούβα δεν περιλαμβάνεται στις επτά χώρες που απαγορεύονται. Εάν δεν ισχύει η ΕΣΤΑ γνωρίζετε τι πρεπει να κάνω ?
Η Κούβα τον Οκτώβριο του 2022 δε σφράγιζε διαβατήρια. Οπότε δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι πήγες (εκτός κι αν επέμενες να στο σφραγίσουν).Πρόκειται να ταξιδέψω για ΗΠΑ τον Μάιο 2023 για τουριστικούς λόγους. Εχω εκδύσει ΕΣΤΑ. Τον Οκτώβριο του 2022 ταξίδεψα στην Κούβα. Θέλω να ρωτήσω θα εχω πρόβλημα ? Σημειώνω ότι στις ερωτήσεις στο έντυπο ΕΣΤΑ η Κούβα δεν περιλαμβάνεται στις επτά χώρες που απαγορεύονται. Εάν δεν ισχύει η ΕΣΤΑ γνωρίζετε τι πρεπει να κάνω ?
έχω πολύ.καιρο να πάω. το θέμα είναι πόσο θα αργήσει το ραντεβού, αυτό μόνο αυτοί το ξέρουν να στο πουν, μετά το ραντεβού ήταν λίγες εργάσιμες μέχρι να είναι έτοιμη. οι πιθανότητες που δίνω πάντως να έχεις εκπλήξεις με την άφιξη σου σας ΗΠΑ είναι κάτω του 5%. μόλις σήμερα μου έγραψαν άλλοι 4 που έφτασαν χθες βράδυ Μαϊάμι από ΑΒΑΝΑ με ESTA , δεν τους είπε κανείς τιποτε και ξαναλέω πέταξαν από Αβάνα απευθείας.ευχαριστώ πολύ Yorgos ήσουν κατατοπιστικότατος. Θα προσπαθήσω να βγάλω visa γιατι δεν αντέχω τις εκπλήξεις. Μήπως γνωρίζεις πόσο καιρό θέλει για να εκδοθεί ?
Κάπου είχα διαβάσει ότι πλέον θές 9-10 μέρες για το ραντεβού.ευχαριστώ πολύ Yorgos ήσουν κατατοπιστικότατος. Θα προσπαθήσω να βγάλω visa γιατι δεν αντέχω τις εκπλήξεις. Μήπως γνωρίζεις πόσο καιρό θέλει για να εκδοθεί ?
Στην θέση σου και αφού το ταξίδι είναι μετά από +2 μήνες θα έβγαζα βίζα για να είμαι ήσυχος.Πρόκειται να ταξιδέψω για ΗΠΑ τον Μάιο 2023 για τουριστικούς λόγους. Εχω εκδύσει ΕΣΤΑ. Τον Οκτώβριο του 2022 ταξίδεψα στην Κούβα. Θέλω να ρωτήσω θα εχω πρόβλημα ? Σημειώνω ότι στις ερωτήσεις στο έντυπο ΕΣΤΑ η Κούβα δεν περιλαμβάνεται στις επτά χώρες που απαγορεύονται. Εάν δεν ισχύει η ΕΣΤΑ γνωρίζετε τι πρεπει να κάνω ?
Είμαι παρόμοια περίπτωση και προφανώς κατά την επικοινωνία μου με τους επίσημους φορείς δεν έβγαζα άκρη όπως εσύ. Είχα ταξιδέψει στην Κούβα το 2018 και δήλωσα όχι, προκειμένου να εκδοθεί η ΕΣΤΑ ως έχει παίρνοντας το ρίσκο που αναλογεί σε τέτοιες περιπτώσεις, μπαίνοντας χωρίς πρόβλημα στη χώρα τον Μάρτη του 2023.Αν κάποιος από σας έχει ταξίδεψει πρόσφατα ΗΠΑ με ΕΣΤΑ ενώ έχει επισκεφθει την Κουβα στο παρελθόν πριν το 2021 ας με βοηθήσει και μένα τι πρέπει να κάνω.
Ευχαριστώ
Το νόμιμο είναι να πας να βγάλεις βιζα όπου θα δηλώσεις πως έχεις επισκεφθεί την Κουβα.Καλησπερα
Χρόνια πολλά και καλή χρόνια σε όλους.
Θέλω την βοήθεια σας.
Σε σχεδόν 2 μήνες θελω να κάνω ένα ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες για διακοπές και να φιλοξενηθώ από συγγενείς μου που ζουν χρόνια εκεί.
Θα παραμείνω ένα μήνα.
Μπήκα να κάνω αίτηση για ΕΣΤΑ και αφού σημπληρωσα όλα τα στοιχεία προς το τέλος με ρωτάει αν έχω πάει στην Κούβα και καποιες άλλες χώρες μετά το 2011.
Είχα πάει στην Κούβα το 2014 στις άλλες χωρες όχι.
Ψάχνοντας για επιπλέον στοιχεία στην επίσημη σελίδα τους βρήκα ότι η Κούβα μπήκε στην λίστα αυτών των χωρών από το 2021 και οι επιπτώσεις είναι για όσους ταξίδεψαν μετά από αυτή την ημερομηνία όπου και χρειάζεται βίζα εισόδου για αυτούς.
Το ΕΣΤΑ όμως στην συμπληρωση του σε ρωτάει αν πηγές μετά το Μαρτη του 2011 και οχι αν πηγες μετα το 2021 που ενταχθηκε στην λιστα με τις υπολοιπες χωρες
Αν βαλεις οχι συνεχιζεις στην αιτηση αν δηλωσεις ναι ανοιγει περαιτερω με το ποτε για ποιο λογο ,κτλ.
Επικοινώνησα με το προξενιό όπου ένας υπαληλος μη ξέροντας τι ισχύει μου λέει ότι θέλω βίζα αφού έχω πάει Κούβα και μόλις τον ενημερώνω τι λέει η επίσημη σελίδα τους και την διαβάζει και ο ίδιος μου λέει ότι όντως έχω δίκιο και είναι για τους μετά το 2021 αλλά δεν ξέρει και αυτός τελικά τι από τα δυο ισχυουν και τι τελικά πρέπει να κάνω .
Άβυσσος τελικά.
Αν κάποιος από σας έχει ταξίδεψει πρόσφατα ΗΠΑ με ΕΣΤΑ ενώ έχει επισκεφθει την Κουβα στο παρελθόν πριν το 2021 ας με βοηθήσει και μένα τι πρέπει να κάνω.
Ευχαριστώ