• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

EasyJet Ερώτηση για easyjet

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Το θέμα έχει ως εξής:

Όσον αφορά το εισιτήριο.. είναι αρκετός ο κωδικός που αναφέρεις και θα σου κάνουν κατευθείαν check in. Αυτό είναι ένα από τα κόστη που γλιτώνουν οι εταιρείες χαμηλού κόστους, την έκδοση του εισιτηρίου με όλο το πακετάκι που περιελάμβανε τους όρους και τις λοιπές πληροφορίες.

Όσον αφορά τις αποσκευές τώρα...τα πράγματα έχουν ως εξής:

Με την Easyjet δικαιούστε αυτομάτως μια χειραποσκευή την οποία θα κουβαλήσετε μόνοι σας μέσα στο αεροπλάνο και δεν θα έχει παραπάνω διαστάσεις από 55x40x20 εκατοστά. Επίσης το βάρος της πρέπει να είναι μέχρι 8 ή 10 κιλά (δεν είμαι απόλυτα σίγουρος γι' αυτό). Αυτή την αποσκευή + 1 χαρτοφύλακα ή μία γυναικεία τσάντα μπορείτε να τα μεταφέρετε δωρεάν με την αρχική τιμή του εισιτηρίου. Αυτή η αποσκευή δεν αναφέρεται πουθενά στην ανάλυση που έχετε κατά την αγορά του εισιτηρίου σας.

Οι αποσκευές που αναφέρουν όταν αγοράζετε το εισιτήριο και χρεώνονται στην ανάλυση με 11 Ευρώ περίπου ανα διαδρομή και ανά αποσκευή (δηλαδή 21-22 Ευρώ στο σύνολο για το πήγαινε - έλα) είναι οι αποσκευές που θα παραδώσετε όταν θα κάνετε το check in και θα τις μεταφέρει η ίδια η εταιρεία στο αεροπλάνο... όπως έχουμε συνιθήσει όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή η αποσκευή θα πρέπει να έχει βάρος μέχρι 20 κιλά. Εφόσον βλέπεις tsakou στην ανάλυση του λογαριασμού σου ότι έχουν χρεωθεί 2 παραδοτέες αποσκευές, για δύο διαδρομές (πήγαινε - έλα) για το σύνολο των ταξιδιωτών, τότε αυτό σημαίνει ότι έχετε χρεωθεί περίπου 40-45 Ευρώ για τις αποσκευές σας, αφού τόσες έχετε παραγγείλει, ανεξάρτητα από το πόσα άτομα είσαστε. Το τονίζω όμως ότι αυτή η αποσκευή είναι ένα τελείως διαφορετικό πράγμα από την χειραποσκευή που σου ανέφερα παραπάνω!

Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Μόλις μπήκα και άλλαξα το εισιτήρια που είχα κλείσει για Βερολίνο.

Έκανα ουσιαστικά επεξεργασία τωβν εισιτηρίων και πρόσθεσα + 2 βαλίτσες (Από 11 ευρώ η κάθε μία).

Καμία επιπλέον χρέωση, just 22 ευρώ.

Από ότι είδα μπορείς να αλλάξεις τα ονόματα, τις πτήσεις, και τις αποσκευές ακόμη.

Αυτά .

Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Νομίζω με κάποια επιβάρυνση αλλάζουν αυτά!
ναι, σωστά!

Απλά δεν άλλαξα εγώ αυτά, μόνο τις αποσκευές (22 ευρώ/2 άτομα για ένα δρομολόγιο).

Δεν ξέρω πόσο κοστίζει να αλλάξει το όνομα ενός κατόχου εισιτηρίου ή την ημερομηνία της πτήσης!

Αν δεν πληρώσεις (γενικά σε αυτήν την ζωή), δεν ... έχει! :cool:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Μόνο πηγαίνοντας θα έχετε μαζί σας τις βαλίτσες;... όχι και επιστρέφοντας; :p

Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Μόνο πηγαίνοντας θα έχετε μαζί σας τις βαλίτσες;... όχι και επιστρέφοντας; :p
Επιστρέφουμε με Ολυμπιακή (τι το θέλαμε... μας αλλάξανε την πτήση και θα γίνει μέσω Αθηνών. + ότι πληρώσαμε 40/άτομο για την αλλαγή αυτή...)

Η easyjet δεν βόλευε από ό,τι θυμάμαι για επιστροφή. Δεν πρέπει να είχε στις 24 Δεκεμβρίου από εκεί για Θεσσαλονίκη, και γι αυτό, κλείσαμε με Ολυμπιακή.

Εύα

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Και κάπου εδώ η Εύα αρχίζει και αγχώνεται με την EasyJet μιας που πρώτη φορά ταξιδεύω με αυτήν!!!!
Έχω κλείσει ένα μήνα τώρα για Βερολίνο για τις 29 Νοεμβρίου ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε ακυρώσεις!!!
Και μια χαζή ερώτηση...τα εισητήρια που θα μας τυπώσουν στο check in είναι μετ'επιστροφής έτσι?????και χρειαζόμαστε τον κωδικό και το διαβατήριο σωστά???

Traveller

Member
Εύα παρά μια μέρα και θα συνταξιδεύαμε για Βερολίνο...

Γιατί να ακυρωθεί η πτήση?? Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση χαλάρωσε...

Τα έχεις μπερδέψει. Δεν σου τυπώνουν εισιτήρια στο check in κάρτα επιβίβασης σου τυπώνουν.Δεν υπάρχουν πλέον εισιτήρια, τα πάντα είναι etickets.

Πηγαίνεις με το διαβατήριο σου και βρίσκουν αμέσως το όνομα σου. Η ίδια διαδικασία γίνετε και στην επιστροφή... Δεν μπορείς να κάνεις check in και για την επιστροφή παρα μόνο ηλεκτρονικά.(βλέπε παρακάτω) Επικουρικά έχε και τον κωδικό της κράτησης μαζί σου αλλά μάλλον δεν θα στον ζητήσει κανείς.

Tip. Αν έχεις μόνο χειραποσκευές μπορείς να κάνεις check in από το σπίτι σου και για τα δύο σκέλη. Τυπώνεις την κάρτα επιβίβασης και πηγαίνεις κατευθείαν στο gate...

Εύα

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Ευχαριστώ για τα tips Traveller!!!
Δεν έχω ξαναταξιδέψει με easyjet και το άγχος της πρώτης φοράς είναι λογικό καταλαβαίνεις!!!Δεν έχει και καμία σχέση με τις άλλες αεροπορικές και απο το site δεν έβγαλα και πολύ άκρη για το πώς θα κινηθούμε!!!
άντε θα πάς και εσύ Βερολίνο???Καλά να περάσεις!!!
Μακαρι να μας κάνει και καλό καιρό!!!!

Εύα παρά μια μέρα και θα συνταξιδεύαμε για Βερολίνο...

Γιατί να ακυρωθεί η πτήση?? Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση χαλάρωσε...

Τα έχεις μπερδέψει. Δεν σου τυπώνουν εισιτήρια στο check in κάρτα επιβίβασης σου τυπώνουν.Δεν υπάρχουν πλέον εισιτήρια, τα πάντα είναι etickets.

Πηγαίνεις με το διαβατήριο σου και βρίσκουν αμέσως το όνομα σου. Η ίδια διαδικασία γίνετε και στην επιστροφή... Δεν μπορείς να κάνεις check in και για την επιστροφή παρα μόνο ηλεκτρονικά.(βλέπε παρακάτω) Επικουρικά έχε και τον κωδικό της κράτησης μαζί σου αλλά μάλλον δεν θα στον ζητήσει κανείς.

Tip. Αν έχεις μόνο χειραποσκευές μπορείς να κάνεις check in από το σπίτι σου και για τα δύο σκέλη. Τυπώνεις την κάρτα επιβίβασης και πηγαίνεις κατευθείαν στο gate...

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Παιδια με αγχωσατε με αυτα που γραφετε. Πεταω την αλλη εβδομαδα απο θεσσαλονικη για ντορτμουντ και δεν εμφανιζει την πτηση μου. Τους πηρα τηλεφωνο και η (αγγλιδα) υπαλληλος μου ειπε οτι δεν βλεπει καποιο προβλημα. Ενας φιλος μου που πεταει συχνα με την εταιρεια, λεει οτι πιθανοτατα δεν υπαρχουν κενες θεσεις. Λετε να εχω προβλημα? :shock:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Νομίζω ότι εφόσον σου ανέφεραν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν έχει ακυρωθεί η πτήση. Επίσης, νομίζω ότι αν μπεις στα στοιχεία της πτήσης σου (κάνοντας login στην σελίδα τους και αναζητώντας την πτήση σου με τον κωδικό που σου έχουν δώσει) θα δεις αν είναι ενεργή η πτήση, αν σου δίνει την δυνατότητα να προσθέσεις αποσκευές κλπ. Εάν έχει ακυρωθεί, λογικά θα σου βγάλει εκεί την ακύρωση. Επίσης μπορείς να ζητήσεις γραπτή επιβεβαίωση μέσω e-mail.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom