taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Είσαι σίγουρος ότι στο Amsterdam θες να πηγαίνεις από Μουσείο σε μουσείο? Έχει βέβεια επιλογές (αν και μερικά από αυτά που διαλέγεις είναι κατά τη γνώμη μου πιο "δεύτερα", π.χ. Historich museum, Tulip museum, Heineken experience, Diamond museum, hash marihuana museum). Αλλά το Amsterdam είναι πρωτίστως όλη να τη ζήσεις στο δρόμο. Κόβοντας βόλτα στους δρόμους (εεε, συγνώμη λάθος, στα κανάλια). Βολτάροντας στις απίθανες γειτονιές του centrum.Λοιπον παω Αμστερνταμ 23-30 Μαιου και εχω μερικες ερωτησουλες.Το προγραμμα εχει ως εξης¨Θα δουμε τα μουσεια Historich museum,Tulip museum,Van gogh museum,Heineken experience,Rijks museum,Diamond museum,Ajax museum,Rembrand museum,Allard pierson museum,Anna Frank museum,hash marihuana museum,βολτα με καραβακι στα καναλια,και μια ημερησια εκδρομη σε Marken-Volendam-Delft-Hague.1ον)Εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο που πρεπει να δω οπωσδηποτε ωστε να αφαιρεσω κατι απο τις επιλογες μου(Τα ενδιαφεροντα μου αθλητικα,τεχνες,μουσικη) 2ον)Ξερετε ενα καλο χαρτι του τραμ εκτος της σελιδας του GVB(να ειναι εμφανης οι στασεις του τραμ και οι γραμμες σε πιθανη εκτυπωση).3ον)Καποιες καλες προτασεις φτηνου(κοστος 10-15 ευρω) φαγητου περα απο FEBO,Maoz,New york Pizza 4ον)Το κοστος του εμφιαλομενου νερου και αν γενικα μπορουμε να πιουμε νερο απο βρυση 5ον)Εκτος απο το μουσειο του Αjax υπαρχει και τουρ του γηπεδου,πρεπει να κανουμε κρατηση απο την προηγουμενη μερα για το τουρ?Συγνωμη αν ρωταω πολλα και ευχαριστω εκ των προτερων :roll::roll::roll:
Δες το walking tour που έγραψα σε ένα άλλο παρόμοιο thread τις προάλλες, συμπλήρωσε και 4-5 ακόμα τέτοια (1. southern canal belt, bloemenmarkt, spaalstraat/university 2. museumplein, pc hoftstraat, vondelpark 3. western canal belt, jordaan, haarlemmerweg, Het Schip, westerpark 4. Eastern dockland islands)
Αν θες κι άλλα μουσεία, βάλε:
- Hortus Botanicus (για το χώρο, όχι για τα φυτά)
- Μουσείο ολλανδικής αντίστασης
- Hermitage (αν τύχει να έχει κάτι καλό)
- Museum Amstelkring
(δε γράφω πολλά, φαντάζομαι μπορείς να βρείς φωτογραφίες όπως βρήκες για τα υπόλοιπα).
Στο σπίτι της Άννας Φράνκ πήγαινε οπωσδήποτε στις 09:00πμ, διαφορετικά θα βρείς ένα χαμό από ουρα. Δεν έχει νόημα να κλείσεις on-line, θα περιμένεις και πάλι στην ίδια ουρά.
Για χάρτη, in lonely planet we pray (αλλά την προηγούμενη έκδοση, πριν τα κάνουν σαν τα μούτρα τους). Για το θέμα φαγητό, δε μπορώ να σε βοηθήσω, δεν έχω ψάξει ποτέ για φαγητό με τόσο χαμηλό budget. Για νερό, θυμάμαι ότι κάποιο πρόβλημα υπήρχε last time i checked, αλλά δε θυμάμαι τίποτα παραπάνω.
Για τα περί μπάλας, δεν έχω άποψη.