Βγάλαμε τις νέες ταυτότητες, αλλά τα εισητήρια που έχουμε κλείσει είναι με τις παλιές.
Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή;
Λες τσάμπα να αγχώνομαι Κ. Μάκη; Έχω φάει σκάλωμα τώρα...Πού βάλατε αριθμό ταυτότητας;; Εγώ όσες φορές έχω κλείσει αεροπορικά εισιτήρια δεν έβαλα ποτέ αριθμό ταυτότητας.
Η ταυτότητα είναι μόνο για την ταυτοπροσωπεια, τα νούμερα δεν παίζουν κανένα ρόλο.Λες τσάμπα να αγχώνομαι Κ. Μάκη; Έχω φάει σκάλωμα τώρα...
100 φορές, παμε την 101η. Για όλες τις χώρες που μπορείς να πας με ταυτότητα, δεν παίζει κανένα ρόλο ο αριθμός ταυτότητας στην κράτηση. Αρκεί όταν φτάσεις στο αεροδρόμιο να έχεις το απαιτούμενο έγγραφο.Βγάλαμε τις νέες ταυτότητες, αλλά τα εισητήρια που έχουμε κλείσει είναι με τις παλιές.
Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή;
Στο PRADO, την ευρωπαϊκή βάση δεδομένων για τις εθνικές ταυτότητες, συμμετέχει και η Ελβετία. Η ισχύς των ελληνικών ταυτοτήτων που εκδόθηκαν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023 είναι καταχωρημένη ως "INDEFINITE" (επ' αόριστον). Οπότε πρόβλημα με τις αρχές της χώρας δεν πρόκειται να έχεις.Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας. Έχω ταυτότητα του 2012 και έχω κλείσει για Δεκέμβριο Μιλάνο και θα πάρουμε τρένο να περάσουμε Ελβετία. Κυρίως για την Ελβετία προβληματίζομαι αν θα υπάρχει θέμα με την παλιά ταυτότητα. Είχες κάποιος κάποια αντίστοιχη εμπειρία? Σας ευχαριστώ πολύ!
Το ότι μπορούσες να πεις ψέματα και δεν το έλεγχαν δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το να επιτρέπεται.Μα και πριν όπου ήθελες την έβγαζες. Έλεγες ότι μένω προσωρινά στο τάδε μέρος και ήταν υποχρεωμένοι να στη βγάλουν σύμφωνα με τις οδηγίες στο site της αστυνομίας.