• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Επεξεργασια βίντεο: Τι προγραμμα χρησιμοποιειτε; ας ανταλλαξουμε γνωσεις

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Ανοιγω αυτο το θεμα γιατι οι περισσοτεροι θα εχετε τραβηξει βιντεακια απο τα ταξιδια ή απο αλλες στιγμες σας και θα παιδευτηκατε οπως εγω αρκετα με τα προγραμματα επεξεργασιας.
Ισως θα ηταν λοιπον χρησιμο να αναφερουμε τα προγραμματα που χρησιμοποιουμε και να ανταλλαξουμε γνωσεις και κολπακια για να γινουν τα βιντεο μας καλυτερα. Αν νομιζετε πως θα ειναι βαρετο για τους υπολοιπους να γεμιζουμε σελιδες με τεχνικους ορους κλπ μπορουμε να επικοινωνουμε και με pm.
Αρχιζω πρωτος λοιπον.
Μεχρι πριν ενα χρονο περιπου χρησιμοποιουσα το Pinnacle. Καλο προγραμμα, αν ομως δεν καταναλωσεις ωρες για να διαβασεις το manual ή καποιο βιβλιο με αντιστοιχη εξασκηση (κατι που ισχυει απο οτι καταλαβα για ολα τα προγραμματα), τζιφος!!!
Πανω που το εμαθα, αποφασισα για αλλους λογους να αλλαξω κομπιουτερικο στρατοπεδο και να περασω στην πλατφορμα της Apple. Αντε παλι απο την αρχη.
Ετσι βρηκα το Final Cut Pro και το Adobe Premiere Elements (που κυκλοφορει ιδιο και απαραλλαχτο και για windows) και ξανα μελετη και προσευχη (για να μην κολησει το project και φτου απο την αρχη).
Ολα καλα λοιπον με το final cut που αποφασισα να χρησιμοποιησω για την πρωτη καλλιτεχνικη μου κακοτεχνια, δεν κολλησε ποτε, το βιντεακι μονταριστηκε και εφτασε η στιγμη της επεξεργασιας του ηχου. Να κρατησω δηλαδη τους διαλογους και τις αφηγησεις και οπου ο ηχος του βιντεο ειναι αδιαφορος να βαλω μουσικη. Εδω τα εκανα σαλατα, δεν βρισκω τροπο να μειωνω τον ηχο του βιντεο ανεβαζοντας σταδιακα τη σταθμη της μουσικης.
Βοηθειστε τον αναπηρο, εταξα στους φιλους που πηγαμε μαζι στη Συρο ενα σπεσιαλ βιντεο και οπως παει θα τους δωσω μονο φωτογραφιες αντε και κανενα βιντεο της Μαγιας Τσοκλη απο την ερτ:p:p:p

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ένα απλό προγραμματάκι που χρησιμοποιώ για την επεξεργασία βίντεο είναι το PowerDirector της Cyberlink (έκδοση Deluxe v8)... είναι πολύ απλό στη συρραφή διαφορετικών βίντεο, προσθήκη υποτίτλων, προσθήκη άλλων σχημάτων, προσθήκη soundtrack ή την εφαρμογή διαφόρων φίλτρων...

tsikarita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ_ΚΟΥΒΑ
Χαίρομαι που ανοίγει τέτοιο δεματάκι γιατί θέλω να μορφωθώ επί του θέματος.

Last edited by a moderator:

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από video editing, αλλά το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ - το video edit magic - κάνει αυτό που ζητάς.
Είναι απλό. Εγώ το χρησιμοποίησα αμέσως, χωρίς να χρειαστώ βοήθεια από κανένα manual.

Δέχεται συγχρόνως δύο video και δύο audio. Στο video ξεχωρίζει αυτόματα την εικόνα από τον ήχο και συνεπώς μπορείς να κόψεις όποιο κομμάτι θες, είτε του video είτε του ήχου, εύκολα και να προσθέσεις ένα άλλο στη θέση του. Έχει την δυνατότητα να προσθέτεις effets και transitions, από μεγάλη ποικιλία.
Τέλος διαχειρίζεται πολύ εύκολα το fade in και fade out του ήχου. Όπως βλέπεις στην φωτογραφία σε κάθε ήχο έχει ένα απλό διάγραμμα έντασης. Με απλό κλικ του ποντικιού δημιουργείς σημεία στο διάγραμμα έντασης και το σέρνεις με το ποντίκι, ώστε ο ήχος να μεγαλώσει ή να μικρύνει. Στην παραπάνω φωτογραφία φαίνεται μία τέτοια λειτουργία με δύο ήχους, που μπλέκουν μεταξύ τους, ο ένας μειωνόμενος και ο άλλος αυξανόμενος.

Στην διάθεσή σου για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Βοηθειστε τον αναπηρο, εταξα στους φιλους που πηγαμε μαζι στη Συρο ενα σπεσιαλ βιντεο και οπως παει θα τους δωσω μονο φωτογραφιες αντε και κανενα βιντεο της Μαγιας Τσοκλη απο την ερτ:p:p:p
Sorry, αλλά έχεις κάποια σχέση με Σύρο;

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Ευχαριστω για τις πληροφοριες, θα ψαξω το προγραμμα στο ιντερνετ. Οταν εισαγεις αρχειο απο βιντεοκαμερα (mini DV 5ετιας) σπαει τα κλιπς αναλογα με τα start/stop της ληψης ή θεωρει ολο το βιντεο σαν ενα κλιπ (αυτο κανει το προγραμμα που χρησιμοποιω τωρα)?
Δεν εχω σχεση με Συρο εκτος απο την πρωτη μου επισκεψη στο νησι φετος που με αφησε κατενθουσιασμενο, εισαι τυχερος αν μενεις μονιμα.

North66 ειδα το προγραμμα που προτεινεις, ειναι μονο για windows και εγω στο σπιτι εχω Mac.

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ευχαριστω για τις πληροφοριες, θα ψαξω το προγραμμα στο ιντερνετ. Οταν εισαγεις αρχειο απο βιντεοκαμερα (mini DV 5ετιας) σπαει τα κλιπς αναλογα με τα start/stop της ληψης ή θεωρει ολο το βιντεο σαν ενα κλιπ (αυτο κανει το προγραμμα που χρησιμοποιω τωρα)?...
....North66 ειδα το προγραμμα που προτεινεις, ειναι μονο για windows και εγω στο σπιτι εχω Mac.
Nομίζω ότι και το Video Edit magic είναι μόνο για windows.... Κρίμα...
Όσον αφορά το ερώτημα για το start/stop, πραγματικά δεν ξέρω....

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
πολυ καλο θεμα,το εψαχνα και εγω τον τελευταιο καιρο πολυ ..
Αυτα τα προγραμματα που λετε τα κατεβαζεις δωρεαν απο το ιντερνετ ή οχι;

Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Ξέρει κανείς πρόγραμμα ώστε να μπορέσω να δημιουργήσω ένα video clip? Δλδ, πολλά videos (ή και φωτογραφίες) να τα κολλήσω μεταξύ τους και να παίξουν χωρίς τον αρχικό τους ήχο αλλά με ένα μουσικό κομμάτι από πάνω.

Σε περιβάλλον Mac...

Εν τω μεταξύ, θα ψάξω τίποτα στο iMovie αν μπορέσω να βρω τίποτα...

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Αυτα τα προγραμματα που λετε τα κατεβαζεις δωρεαν απο το ιντερνετ ή οχι;
Τα κατεβαζεις δωρεαν για δοκιμαστικη χρηση 30-60 ημερων, αν σου κανουν τα αγοραζεις απο ιντερνετ ή απο καταστημα και εισαγεις το serial number, οποτε μετατρεπονται σε πληρη εκδοση (η demo εχει παντα καποιες δυνατοτητες κλειδωμενες).
Το κοστος αναλογα με το προγραμμα ειναι απο 60-120 ευρω.

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Ξέρει κανείς πρόγραμμα ώστε να μπορέσω να δημιουργήσω ένα video clip? Δλδ, πολλά videos (ή και φωτογραφίες) να τα κολλήσω μεταξύ τους και να παίξουν χωρίς τον αρχικό τους ήχο αλλά με ένα μουσικό κομμάτι από πάνω.

Σε περιβάλλον Mac...

Εν τω μεταξύ, θα ψάξω τίποτα στο iMovie αν μπορέσω να βρω τίποτα...
Αυτο που θελεις ειναι πιο ευκολο απο την περιπτωση που μπερδεψε εμενα. Ανοιγεις ενα project με το προγραμμα που θα χρησημοποιησεις, εισαγεις αρχεια (βιντεο και φωτογραφιες απο το σκληρο δισκο (οχι απο εξωτερικες πηγες, προσοχη γιατι τα πιο πολλα προγραμματα δεν αντιγραφουν τα αρχεια αλλα απλα τα βλεπουν), αποκοπτεις τον πρωτοτυπο ηχο με την καταλληλη εντολη που φανταζομαι πως εχουν ολα τα προγραμματα και τελος κανεις import τη μουσικη που θελεις.
Σε περιβαλλον mac (υπαρχει εκδοση και για windows) δοκιμασε το adobe premiere elements απο το Adobe και επειδη το σαιτ ειναι χαoτικο γραψε στην αναζητηση του adobe premiere elements. Τιμη 120 ευρω αν θυμαμαι καλα.
Το imovie δεν με πολυβολεψε.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.403
Νεότερο μέλος
snapthreads9

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom