• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Εξοικονόμηση, προσφορές, τσιγκουνιές

bandit650

Member
Μα δεν εγινε υποχρεωτικη. Οποτε θελω εκπτωση 15% χωρις αποδειξη, πληρωνω cash χωρις αποδειξη αφου το προτεινουν. Εξαλλου αν ηταν υποχρεωτικη, οι συμπολιτες εμποροι και επαγγελματιες που το προτεινουν θα ηταν παρανομοι, αυτο δεν λες?
οταν πρεπει να κανεις συναλλαγες με καρτα το 30% του εισοδηματος για να μην πληρωσεις εξτρα φορο, αλλα εξαιρουνται τα δανεια, τα ενοικια και αλλοι λογαριασμοι που για καποιους φτανει το 50% δε μοιαζει σαν υποχρεωτικη η χρηση της καρτας;

paefstra

Member
οταν πρεπει να κανεις συναλλαγες με καρτα το 30% του εισοδηματος για να μην πληρωσεις εξτρα φορο, αλλα εξαιρουνται τα δανεια, τα ενοικια και αλλοι λογαριασμοι που για καποιους φτανει το 50% δε μοιαζει σαν υποχρεωτικη η χρηση της καρτας;
Τωρα λες "μοιαζει σαν υποχρεωτικη". Εγω βλεπω οτι συνεννοουμαστε παρα πολυ καλα με τους επαγγελματιες και καταλαβαινομαστε. Απο τη στιγμη που σεβονται την ελευθερια του πελατη και το προτεινουν ειναι προαιρετικο.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πάντως (χωρίς να μιλάω για περιστατικά που προτείνονται τα μετρητά από τον επαγγελματία για καλή τιμή χωρίς απόδειξη) θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει η βασική ενσυναίσθηση να καταλάβει κανείς ότι αποτελεί πρόκληση να ζητήσει ενας πελάτης καλύτερη τιμή και να επιθυμεί παράλληλα να πληρώσει ταυτόχρονα με κάρτα.

Προσωπικά ως επαγγελματίας είμαι συχνά ανοιχτή να το συζητησω αν υπάρχει οικονομική στενότητα όταν ο πελάτης διατίθεται να πληρώσει με iris πχ (που και τα χρήματα πιστώνονται αμέσως στον λογαριασμό και δεν κρατά και προμήθεια η τράπεζα) αν θεωρεί τα μετρητά "του διαβόλου", αλλά με θλίβει απίστευτα το να ενδιαφέρεται η άλλη πλευρά μόνο για το δικό της βόλεμα χωρίς καμία ενσυναίσθηση για τον συνάνθρωπο.

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Μαζί τα φάγαμε.- Καλό ξημέρωμα και με το καλό να πάμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Καλό ταξίδι σε όσους από εμάς φύγουμε και ραντεβού στα γουναράδικα.:bleh:

Υ.Γ Οι επιπτώσεις των επιλογών μας και της συμπεριφοράς μας, μπροστά μας.

paefstra

Member
Πάντως (χωρίς να μιλάω για περιστατικά που προτείνονται τα μετρητά από τον επαγγελματία για καλή τιμή χωρίς απόδειξη) θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει η βασική ενσυναίσθηση να καταλάβει κανείς ότι αποτελεί πρόκληση να ζητήσει ενας πελάτης καλύτερη τιμή και να επιθυμεί παράλληλα να πληρώσει ταυτόχρονα με κάρτα.

Προσωπικά ως επαγγελματίας είμαι συχνά ανοιχτή να το συζητησω αν υπάρχει οικονομική στενότητα όταν ο πελάτης διατίθεται να πληρώσει με iris πχ (που και τα χρήματα πιστώνονται αμέσως στον λογαριασμό και δεν κρατά και προμήθεια η τράπεζα) αν θεωρεί τα μετρητά "του διαβόλου", αλλά με θλίβει απίστευτα το να ενδιαφέρεται η άλλη πλευρά μόνο για το δικό της βόλεμα χωρίς καμία ενσυναίσθηση για τον συνάνθρωπο.
Μονο με το σουπερμαρκετ πιανω το 30% που απαιτειται για τη εφορια. Οποτε μου προτεινουν μαυρα, παντα το δεχομαι. Εχω πληρωσει χρονια και χρονια ιδιαιτερα μαθηματα μαυρα , χωρις καρτα χωρις αποδειξη. Τι να την κανω ακριβως την αποδειξη? Πιο πολυ με συμφερει η εκπτωση.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Προσωπικά ως επαγγελματίας…
να πληρώσει με iris πχ (…δεν κρατά και προμήθεια η τράπεζα)
…χωρίς καμία προμήθεια για τον καταναλωτή και με χρέωση πολύ μικρής προμήθειας για τους εμπόρους (για τους εμπόρους η προμήθεια αυτή διαμορφώνεται σε 0,3% - 0,5%,
IRIS: Πόσο αυξάνεται το ημερήσιο όριο για συναλλαγές χωρίς έξοδα

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Μονο με το σουπερμαρκετ πιανω το 30% που απαιτειται για τη εφορια. Οποτε μου προτεινουν μαυρα, παντα το δεχομαι. Εχω πληρωσει χρονια και χρονια ιδιαιτερα μαθηματα μαυρα , χωρις καρτα χωρις αποδειξη. Τι να την κανω ακριβως την αποδειξη? Πιο πολυ με συμφερει η εκπτωση.
Δεν αναφερομουν συγκεκριμένα για σένα, αλλά γενικά για τα σχόλια που κατά καιρούς διαβάζω περί του θέματος κάρτες/φοροδιαφυγή/ποιος πληρώνει φόρο ποιος δεν πληρώνει, συχνά με αρκετά αρνητική και καχύποπτη διάθεση από τους μισθωτούς. Και απλά γράφω και την άλλη πλευρά επειδή ώρες ώρες νιώθω ότι δεν υπάρχει ίχνος ενσυναίσθησης.

Στο ίδιο πλαίσιο πχ θυμάμαι μια μικρή περίοδο που έβγαινα με εναν ΔΥ και εκείνος πλήρωνε μόνο με κάρτα. Δεν είχε ποτέ ούτε ένα τάλιρο έξτρα σε μετρητά. Αποτέλεσμα άφηνα εγώ πάντα tip. Σε κάποια φάση το κατάλαβε και μου λέει "θα αρχίσω κι εγώ να κουβαλάω λίγα μετρητά, είναι κρίμα να πληρώνεις πάντα μόνο εσύ tip". Αν με ρωτάς θεωρώ ότι ο ίδιος δεν ενδιαφερόταν καν να δώσει tip στους εργαζόμενους στο σερβις, δεν το είχε σκεφτεί καν, δεν τον αφορούσε. Ο μόνος λόγος που το είπε ήταν επειδή ντράπηκε έμενα.

Θεωρώ τα δύο αυτά παραδείγματα (κάρτα και tip) είναι αποτέλεσμα της ίδιας νοοτροπίας, ελπίζω να έχω εκφράσει με κατανοητό τρόπο το σκεπτικό μου.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
…χωρίς καμία προμήθεια για τον καταναλωτή και με χρέωση πολύ μικρής προμήθειας για τους εμπόρους (για τους εμπόρους η προμήθεια αυτή διαμορφώνεται σε 0,3% - 0,5%,
IRIS: Πόσο αυξάνεται το ημερήσιο όριο για συναλλαγές χωρίς έξοδα
Προς το παρόν δεν κρατάει καμία προμήθεια από τον επαγγελματία η iris, πιστώνεται αυτούσιο το ποσό.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Προς το παρόν δεν κρατάει καμία προμήθεια από τον επαγγελματία η iris, πιστώνεται αυτούσιο το ποσό.
Το iris θα χρεωνει κανονικα τους επαγγελματιες, το εχει ξεκαθαρισει το υπουργειο. Αν θα τα χαριζουν οι τραπεζες ως καλοι σαμαρειτες, ειναι αλλη συζητηση..
https://www.taxheaven.gr/news/69311/ypeoo-gia-trapezikes-promhoeies-kai-epektash-iris

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Το iris θα χρεωνει κανονικα τους επαγγελματιες, το εχει ξεκαθαρισει το υπουργειο. Αν θα τα χαριζουν οι τραπεζες ως καλοι σαμαρειτες, ειναι αλλη συζητηση..
https://www.taxheaven.gr/news/69311/ypeoo-gia-trapezikes-promhoeies-kai-epektash-iris
Προς το παρόν τα "χαρίζουν", ναι (όσο μπορεί να θεωρηθεί ότι χαρίζει κάποιος που σου τραβάει χαράτσια για το καθετί).
Αλλά σε κάθε περίπτωση η δυνητική προμήθεια του iris είναι χαμηλότερη από του pos κι επίσης όπως προανέφερα τα χρήματα πιστώνονται αμέσως.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.743
Μέλη
39.480
Νεότερο μέλος
christinalkp

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom