katkats
Moderator
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ν. Αμερική
Αγαπητά μέλη, είστε off topic.
Είναι η έλλειψη του ορίτζιναλ off topic. Ο κόσμος έχει ανάγκη να επικοινωνήσει. Να πει το μακρύ του και το κοντό του. Σκεφτείτε το.Αγαπητά μέλη, είστε off topic.
Δεν πιστευω οτι θα φθασουμε εκει ουτε καν θα πλησιάσουμε αλλά ας εχουμε το νου μας.. καυσιμα και σιτηρα σιγουρα θα επηρεαστουν.. Ηλεκτρικο αμαξι και ηλιακα πανελ για αυταρκεια και ταξιδια αλλά μεχρι τα 200 χλμ ..πφφ.... Mad Max μου θυμιζει αυτό..
Ναι σιγουρα.. εγω κυριως το ανεφερα ως λυση σε ενδεχόμενο προβλημα με τα καυσιμα λογω της καταστασης που παει να δημιουργηθει..Ηλεκτρικό αμάξι πρέπει να μπορείς να το φορτίσεις κάπου. Και υβριδικό που καίει λίγη βενζίνη επίσης καλό είναι να το έχουμε φουλάρει με βενζίνη. Αχ...Σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας.
Το θέμα σε έκτακτες καταστάσεις είναι αν θα υπάρχει ρεύμα για φόρτιση.Εδώ το κόβουν σε περιοχές της Αττικής συχνά τελευταία.Δεν ξέρω το λόγο....Ναι σιγουρα.. εγω κυριως το ανεφερα ως λυση σε ενδεχόμενο προβλημα με τα καυσιμα λογω της καταστασης που παει να δημιουργηθει..
Τα ηλεκτρικά τωρα ειναι λύση κυριως για πολη και με την προυποθεση οτι θα εχεις ενα χωρο δικο σου να το φορτιζεις κλ .. οταν με το καλο διπλασιαστουν οι σημερινες (πραγματικές ομως αυτονομιες) και φθανουν τοσο ωστε να κανεις μεγαλο ταξιδι χωρις επαναφορτιση ενδιάμεσα τοτε πιστευω θα ειναι μονοδρομος .. η τουλάχιστον να συντομευθουν οι επαναφορτισεις να πάνε δηλαδη κοντα στο 10λεπτο αντε τεταρτο ... αυτο το 20 με 80% που λένε και φυσικα να δημιουργηθουν σταθμοι φορτισης ικανοι να εξυπηρετησουν τον μελλοντικο ογκο οχηματων που θα κινουνται ηλεκτρικα.. μεγαλο θεμα ...
τωρα ως ενδιαμεσο σταδιο τα υβριδικά μοιαζουν μια καλή λυση και ειδικα αυτα που κινουνται μονο με την μπαταρια μεσα στην πολη για 40 με 50 χιλιομετρα... θελει καλό ψαξιμο παντως και για να βρει ο καθενας αυτο που τον βολευει περισσοτερο..
Κοιτουσα αυτο τον καιρο την Σιτροεν (ποια σιτροεν τωρα τελος παντων) C3 ηλεκτρικο με τιμη λιγο κατω απο 20 χιλ με την επιδοτηση και αυτονομια 300 χλμ αλλά μαλλον 250 .. αυτο για την Αττικη ειναι πρωτο.. υπαρχει βεβαια και η λύση με το ΑΜΙ αλλά αυτο δεν ξερεις ποιο ειναι το μπρος και ποιο ειναι το πισω..
Μεσα σε εναν μηνα πηρα 2 κουπονια των 5 ευρω με κοστος 0,05 ευρω το ενα απο την εφαρμογη της Εθνικης Τραπεζας NEXT. Δεν βλεπω για ποιο λογο καποιος θα αγοραζε μια υπηρεσια αν μπορει να τη χρησιοποιει δωρεαν.Μου ηρθε το μειλ της ανανεωσης. Πανε τα δωρεαν μεταφορικα για παραγγελιες εως 8 kg, από 20 ευρω και πανω.
Η νεα συνδρομη θα ειναι 25Ε, εως 5 κιλα και απο 25 ευρω κ πανω.
Δεν είμαι καθηγητής αλλά έχουμε βιβλιοπωλείο. Η πληροφόρηση μου είναι ότι η προσφορά αυτή σταμάτησε.Χαιρετε.
Όσοι είστε καθηγητές, γνωρίζετε αν ο Σαββάλας δίνει ακόμα ένα βιβλίο δώρο μαζί με κάθε αγορά βιβλίων των εκδόσεών του;