• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Εντυπώσεις από τα πλοία της ακτοπλοΐας μας

arabickostas

Member
Δηλαδή όλοι πιστεύετε ότι βρέθηκαν έτσι ξαφνικά 200+ «τσαμπατζήδες» όπως τους αποκαλείτε κατηγορώντας μάλιστα συλλήβδην τους κάτοικους & επισκέπτες από την Ικαρία; Μη τρελαθούμε κιόλας, πολύ εύκολα συμπεράσματα βγάζετε ορισμένοι.
Μια απλή αναζήτηση σχετικά θα σας δώσει να καταλάβετε τι έγινε, κυριότερα διαβάζοντας τις ανακοινώσεις από το νησί σχετικά με την αδιαφορία της εταιρείας που δεν έβαλε έξτρα πλοίο επιστροφής καθώς και τη θέση των επιβατών που ισχυρίζονται ότι δε μπορούσαν να βρουν εισιτήριο επιστροφής αρκετές ημέρες πριν.

Ότι είναι ανεύθυνο να κλείνουμε ταξίδι χωρίς εξασφαλισμένο εισιτήριο επιστροφής δε το κρίνω, μιας και το έχω πράξει κάποιες ελάχιστες φορές, σε τελείως διαφορετικές όμως συνθήκες (πχ ψάχνοντας θέση για όχημα) όπου περίμενα κάποια ακύρωση, με το ρίσκο λόγω καλοκαιριού να είναι ελάχιστο. Αν πάντως μια φορά ήμουν στην Ικαρία και ήθελα οπωσδήποτε να γυρίσω, ε κι εγώ για τη Σύρο θα εξέδιδα εισιτήριο προκειμένου στη χειρότερη να είμαι πιο κοντά στον Πειραιά.

Κι όχι, δεν επικροτώ τους πονηρούς που σε κάθε δρομολόγιο υπάρχουν και κάνουν εμάς που πληρώνουμε κανονικά να φαινόμαστε μαλάκες. Αυτή η τακτική υφίσταται τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια (εγώ τότε την είχα πρωτοακούσει), που είμαι στο φινάλε ο τελευταίος επιβάτης, λέτε να μη το γνωρίζουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες; Δε νομίζω.
Τι έκαναν προς αυτή την κατεύθυνση, μπορείτε να μου πείτε; Τόσα χρόνια στα πλοία ουδεμία διαφορά έχω δει, ούτε καν αριθμημένες θέσεις όπως έπρεπε, αλλα γυφτομαχαλάδες, ειδικά την περίοδο αιχμής που μπορεί να χεις δώσει νεφρό για εισιτήριο και να μη μπορείς να βρεις ούτε να καθίσεις...
Ψηλέ θα σου απαντήσω έχοντας πάει στην Ικαρία πολλές φορές σε μερες που δεν υπάρχει ούτε κατάστρωμα, καθότι γαμπρός εκεί... Το κράξιμο ανήκει περισσότερο στην εταιρία για τους λόγους που ανέφερε η φίλη στο προηγούμενο ποστ. Γ αυτό έχει ευθύνες η εταιρία με τον μη προγραμματισμό δρομολογίων που εξυπηρετούν το κόσμο να αναχωρήσει μετά το Πάσχα. Το φαινόμενο να κλείνουν εισιτήρια όλοι για Σύρο επειδή δεν βρίσκουν για Πειραιά είναι παλιό, δεν έγινε πρώτη φορά τώρα. Ειδικά αυτή την εποχή δεν πιστεύω ότι κάνεις ταξιδέψε για Πάσχα με τη λογική του να γυρίσω τζάμπα κλείνοντας για Σύρο μόνο. Σίγουρα όμως πολλοί σκέφτηκαν την λογική του "πάντα γινόταν αυτό " , και φυσικά θεωρούσαν δεδομενο ότι δεν τρέχει τίποτα αν συνεχίσει να γίνεται, παροτι ηθικα ισως εχουν δικαιο χωρις αλλη επιλογή.. Φυσικά για την οργανωμένη πολιτεία, ειδικά με πρόσφατες πληγές από τα Τέμπη, τι να πρωτοσχολιασεις..... Πάμε και όπου βγει...

Last edited:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Το κράξιμο ανήκει περισσότερο στην εταιρία για τους λόγους που ανέφερε η φίλη στο προηγούμενο ποστ. Γ αυτό έχει ευθύνες η εταιρία με τον μη προγραμματισμό δρομολογίων που εξυπηρετούν το κόσμο να αναχωρήσει μετά το Πάσχα.
Μα εκεί πρέπει να καταλήγει η συζήτηση, περί ευθυνών της εταιρείας, μονοπωλιακές τακτικές με τις ευλογίες του κράτους, ελλείψεις δρομολογίων κτλ. Είναι πολύ έυκολη η πρώτη ανάγνωση με τους ξαφνικά 220 πονηρούς, δε πάει έτσι, χωρίς φυσικά να θέλω να επικροτήσω αυτή την τακτική.

Το φαινόμενο να κλείνουν εισιτήρια όλοι για Σύρο επειδή δεν βρίσκουν για Πειραιά είναι παλιό, δεν έγινε πρώτη φορά τώρα.
Μα κι εγώ το τόνισα αυτό στην ανάρτηση μου, ξέρω ότι γίνεται τουλάχιστον τα τελευταία 15 έτη, πιθανόν και παλαιότερα, δε το δικαιολογώ. Είναι άλλη συζήτηση τα πανάκριβα εισιτήρια, άλλη η έλλειψη δρομολογίων, δε μπορείς να θεωρείς ότι επειδή υφίστανται αυτά, πρέπει να φέρεσαι έτσι. Η αν κάποια στιγμή το κάνεις, να μπορεις να αναλάβεις την ευθύνη που σου αναλογεί.

Ειδικά αυτή την εποχή δεν πιστεύω ότι κάνεις ταξιδέψε για Πάσχα με τη λογική του να γυρίσω τζάμπα κλείνοντας για Σύρο μόνο. Σίγουρα όμως πολλοί σκέφτηκαν την λογική του "πάντα γινόταν αυτό " , και φυσικά θεωρούσαν δεδομενο ότι δεν τρέχει τίποτα αν συνεχίσει να γίνεται, παροτι ηθικα ισως εχουν δικαιο χωρις αλλη επιλογή.
Σωστά και τα δύο, στο φινάλε όποιος ήθελε να είναι σωστός έπρεπε να κατέβει στη Σύρο και να χρησιμοποιήσει άλλη γραμμή, παρόλο που το ζήτημα είναι ηθικό, υπάρχουν και οι υπόλοιποι επιβάτες αλλά και οι κανόνες ασφαλείας.

Αλλά τώρα τι συζητάμε για ασφάλεια, κόστος και δρομολόγια σε εταιρείες που ξέρουμε όλοι πως συμπεριφέρονται. Για θαλασσινή και νησιωτική χώρα είμαστε τραγωδία.

varioAthens

Member
Δηλαδή όλοι πιστεύετε ότι βρέθηκαν έτσι ξαφνικά 200+ «τσαμπατζήδες» όπως τους αποκαλείτε κατηγορώντας μάλιστα συλλήβδην τους κάτοικους & επισκέπτες από την Ικαρία; Μη τρελαθούμε κιόλας, πολύ εύκολα συμπεράσματα βγάζετε ορισμένοι.
Μια απλή αναζήτηση σχετικά θα σας δώσει να καταλάβετε τι έγινε, κυριότερα διαβάζοντας τις ανακοινώσεις από το νησί σχετικά με την αδιαφορία της εταιρείας που δεν έβαλε έξτρα πλοίο επιστροφής καθώς και τη θέση των επιβατών που ισχυρίζονται ότι δε μπορούσαν να βρουν εισιτήριο επιστροφής αρκετές ημέρες πριν.

Ότι είναι ανεύθυνο να κλείνουμε ταξίδι χωρίς εξασφαλισμένο εισιτήριο επιστροφής δε το κρίνω, μιας και το έχω πράξει κάποιες ελάχιστες φορές, σε τελείως διαφορετικές όμως συνθήκες (πχ ψάχνοντας θέση για όχημα) όπου περίμενα κάποια ακύρωση, με το ρίσκο λόγω καλοκαιριού να είναι ελάχιστο. Αν πάντως μια φορά ήμουν στην Ικαρία και ήθελα οπωσδήποτε να γυρίσω, ε κι εγώ για τη Σύρο θα εξέδιδα εισιτήριο προκειμένου στη χειρότερη να είμαι πιο κοντά στον Πειραιά.

Κι όχι, δεν επικροτώ τους πονηρούς που σε κάθε δρομολόγιο υπάρχουν και κάνουν εμάς που πληρώνουμε κανονικά να φαινόμαστε μαλάκες. Αυτή η τακτική υφίσταται τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια (εγώ τότε την είχα πρωτοακούσει), που είμαι στο φινάλε ο τελευταίος επιβάτης, λέτε να μη το γνωρίζουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες; Δε νομίζω.
Τι έκαναν προς αυτή την κατεύθυνση, μπορείτε να μου πείτε; Τόσα χρόνια στα πλοία ουδεμία διαφορά έχω δει, ούτε καν αριθμημένες θέσεις όπως έπρεπε, αλλα γυφτομαχαλάδες, ειδικά την περίοδο αιχμής που μπορεί να χεις δώσει νεφρό για εισιτήριο και να μη μπορείς να βρεις ούτε να καθίσεις...
Αν και συμφωνω σχεδον παντα με τις τοποθετησεις σου, εδω με βρισκεις αντιθετη. Ειναι ανευθυνο να κλεινουμε ταξιδι χωρις εξασφαλισμενη επιστροφη εναποθετοντας τις ελπιδες μας στην εταιρεια, στο κρατος, στους 12 θεους του Ολυμπου κλπ... Επισης, ειναι παγια τακτικη πολλων να πραττουν ετσι στη ζωη τους, δηλαδη με κουτοπονηρια και λαμογιά. Ειναι οι ιδιοι που ΑΝ -ο μη γενοιτο- συνεβαινε κατι θα ηταν οι πρωτοι που θα εβγαιναν να διαμαρτυρηθουν για την ανευθυνοτητα, τους υπεραριθμους μπλα μπλα μπλα. Και εννοειται οτι με αυτα που γραφω δεν υποστηριζω τους πλοιοκτητες, αντιθετως οπως ειναι το συστημα απεχω τα τελευταια 15-20 χρονια ως επιβατης τους.

el de abajo

Member
Διαβάζοντας αρκετά ποσταρίσματα διαπιστώνει κανείς ότι ο πορτοσαλτισμός έχει καταστεί κανονική μάστιγα...

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ειναι ανευθυνο να κλεινουμε ταξιδι χωρις εξασφαλισμενη επιστροφη εναποθετοντας τις ελπιδες μας στην εταιρεια, στο κρατος, στους 12 θεους του Ολυμπου κλπ
Εγώ δεν είπα ότι είναι σωστό, ίσα - ίσα το έθιξα, λέγοντας όμως πως αν βρισκόμουν στη συγκεκριμένη περίπτωση θα κατέβαινα στη Σύρο για να αλλάξω πλοίο. Είπα επίσης πως άλλο οι ευθύνες της εταιρείας και του συστήματος κι άλλο η συμπεριφορά των επιβατών.

Επισης, ειναι παγια τακτικη πολλων να πραττουν ετσι στη ζωη τους, δηλαδη με κουτοπονηρια και λαμογιά
Το σχολίασα και το καυτηρίασα εξίσου, στην τελευταία παράγραφο που παραθέτεις. Αναρωτήθηκα επίσης τι έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια οι εταιρείες για την αντιμετώπιση του φαινομένου, πόσο σεβάστηκαν τους άλλους επιβάτες και πόσο τους κανονισμούς ασφαλείας, χωρίς να ξέρει κάποιος να απαντήσει περί αυτού.
Όταν όμως μιλάμε για 220 επιβάτες, είναι λίγο περίεργο αν μη τι άλλο να στεκόμαστε στην πρώτη κι εύκολη ανάγνωση απλά επειδή και μόνο «συμβαίνει» γενικώς, ή επειδή ξεκινούν από την Ικαρία, πρέπει να λάβουμε υπόψιν όλα τα δεδομένα.

Ειναι οι ιδιοι που ΑΝ -ο μη γενοιτο- συνεβαινε κατι θα ηταν οι πρωτοι που θα εβγαιναν να διαμαρτυρηθουν για την ανευθυνοτητα, τους υπεραριθμους μπλα μπλα μπλα.
Αυτό είναι αυθαίρετο συμπέρασμα, δε προκύπτει από πουθενά.

δεν υποστηριζω τους πλοιοκτητες, αντιθετως οπως ειναι το συστημα απεχω τα τελευταια 15-20 χρονια ως επιβατης τους.
Όπως και να χει εκεί καταλήγουμε όμως, διότι οι ευθύνες πρέπει να τίθενται ιεραρχικά. Εγώ που εν' αντιθέσει συμμετέχω ενεργά τα τελευταία πολλά χρόνια ως επιβάτης, δε σημαίνει ότι επικροτώ τις ενέργειες τους.

Last edited:

arabickostas

Member
Σε ανύποπτη περίοδο πάλι το ίδιο κόλπο έκαναν.

View attachment 496174
Δεν ειναι κατι καινουργιο , συμβαινει πολλα χρονια και σε αλλες περιοχες ή πλοια. Η διαφορα ειναι η εξης. Το καλοκαιρι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να υπαρχει κοσμος αμιγως τζαμπατζης που κλεινει εισιτήριο σε πιο κοντινο προορισμο με τη κουτοπονηρια να φτασει στο Πειραια ετσι.

Το περιστατικο της εβδομαδας του Πασχα ειναι διαφορετικο, με την εννοια οτι οι περισσοτεροι δεν ειναι απλοι τουριστες αλλα πιθανον εχουν καταγωγη, συγγενεις κτλ στα νησια που ταξιδεψαν. Επισης προσωπικα πιστευω πιο πολυ την θεωρια του "ας συνεχισουμε μεχρι το Πειραια", προκειμενου να μη ταλαιπωρηθουμε περιμενωντας το επομενο πλοιο στο προορισμο που βγαλαμε εισιτηριο αρχικα.... Οπως και να χει υπαρχει ανευθυνοτητα αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι στα επιπεδα πλοιοκτητριας εταιριας - Κρατικου φορεα.

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
....και μετά λένε τους Γεωργιανούς παπατζήδες.... Ε ρε @@@@ ....που θέλουμε .

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.002
Μέλη
39.716
Νεότερο μέλος
dimitrello

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom