Traveller
Member
Είπαμε απλά πουλάει εισιτήρια... Οι πτήσεις είναι των Τσέχικων αερογραμμών...
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα...
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα...
Δεν το κατάλαβα αυτό... Το κάνεις λίγο πιο λιανά?Παντως απο φιλους μου που δουλεουν σε αεροπορικες εταιριες, μου χουν πει οτι απο ευρωπαικες εταιριες τα πιο προηγμενα συστηματα τα χει η Lufthansa και μετα η KLM-Air France και η British Airways.
μου χουν πει απο αποψης συγχρονων εξοπλισμων που διαθετουν τα αεροσκαφη τους και γενικα καλα εκπαιδευμενο προσωπικο. τωρα δεν ξερω να σου πω κατι αλλο. ουτε πιλοτος ειμαι, ουτε αεροσυνοδος , ουτε μηχανκος αεροπλανων. απλα "μεταφερω" αυτα που μου ειπαν σε γενικες γραμμες. εξαλλου το διευκρινιζω στο μηνυμα μου οτι δεν ειμαι ειδικος.το επαγγελμα μου ειναι στον τομεα της υγειας και οι ειδικες και επιστημονικα τεκμηριωμενες γνωσεις μου ειναι πανω σ αυτον το τομεα. στα περι αεροπορικων εταιριων μιλω απλα "ερασιτεχνικα", οπως θα μιλαγε και καθε ανθρωπος για την υγειαΔεν το κατάλαβα αυτό... Το κάνεις λίγο πιο λιανά?
Ευχαριστώ για την απάντηση και τη συμβουλή/κρίση σας, από τη μεγάλη εμπειρία σας. Δε με απασχολεί το θέμα της 'αξιοπιστίας'. Όμως, παρέλειψα να αναφέρω ότι, ο τελικός προορισμός μου είναι το Νεπάλ (Κατμαντού). Με το δεδομένο ότι μπορεί να ταξιδέψω οδικώς ή σιδηροδρομικώς από Θεσσαλονίκη για Κωνσταντινούπολη, ότι υπάρχει (εκτός από ταξί) η δυνατότητα φθηνής μεταφοράς με λεωφορείο από τη 'δυτική όχθη' της πόλης προς το αεροδρόμιο (χωρίς να με απασχολεί ιδιαίτερα ο χρόνος και η ταλαιπωρία -στη πρώτη περίπτωση είναι άφθονος, στη δεύτερη είναι μέρος του ταξιδιού και την απολαμβάνω... χαλαρά), θεώρησα τη περίπτωση της air arabia μία ενδεχομένως οικονομική επιλογή για το τελικό προορισμό μου (γύρω στα 900 ευρώ, πήγαινε-έλα, περιλαμβανομένου και του ενδιάμεσου κόστους). Αλήθεια, τί επιλογές -ενδεχομένως οικονομικότερες- έχει κανείς για να πάει αεροπορικώς από Αθήνα Κατμαντού;Το θέμα δεν έχει να κάνει με την αξιοπιστία της Air Arabia αλλά με το πόσο σε συμφέρει να πετάξεις μαζί της...
Το κόστος του ΑΤΗ-ΙST-ΑΤΗ που αγγίζει τα 300ευρώ κάνει το όλο εγχείρημα οικονομικά απαγορευτικό... αν σε αυτό προσθέσεις την αλλαγή του αεροδρομίου στην IST, το Sabiha βρίσκεται πραγματικά στου διαόλου το κέρατο, τα άβολα connection στη Sharjah και τα μόλις 2 δρομολόγια την εβδομάδα από Kωνσταντινούπολη σε Sharjah τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι δυστυχώς από Ελλάδα η Air Arabia δεν είναι καν μια λύση...
Aγαπητέ taxidologion οι ρεαλιστικές λύσεις στο πρόβλημα της μετάβασης στο Κατμαντού είναι δύο...
Η πρώτη και κλασσικότερη είναι αυτή της Gulf και της Qatar που κοστίζουν από 800ευρώ ανάλογα με την ημερομηνία...
Η δεύτερη είναι μέσω Ν.Δελχί. Αγοράζεις το Ν.Δελχι με 500-550 ευρώ και κατόπιν κοιτάς την αναπτυσόμενη αεροπορική αγορά της Ινδίας για μια πτήση στο Κατμαντού. Με περίπου 150-170 ευρώ κάνεις άνετα την δουλειά σου... Αν δεν έχεις πρόβλημα χρόνου η δεύτερη λύση είναι άκρως ενδιαφέρουσα...
Εγώ προσωπικά αν και είμαι εραστής του αεροπορικώς περίεργου την λύση της Air Arabia δεν θα την προέκρινα... Πολλή ταλαιπορία και μπλέξιμο για το τίποτε...