• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά Εντυπώσεις από αεροπορικές εταιρείες

ginita

Member
Επόμενο Ταξίδι
Eκουαδόρ-Βραζιλία ίσως...
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ν. Αμερικής
Φίλοι,
φαίνεται απο νεότερες έρευνες που έκανα στην Kayak.com ότι μάλλον θα πετάξω για Μπανγκόκ με Jordan Air lines - Ιορδανία.
Γνωρίζει κάποιος σχετικά με αυτήν την εταιρία,εννοώ ποιότητα παροχών κτλ. και πως
χαρακτηρίζεται...μέτρια,καλή...ή...κακή,επικύνδυνη.....μακρυά απο εκεί ?
Μήπως εννοείς Royal Jordania? Είναι πολύ καλός αερομεταφορέας. Αξιοπρεπέστατος και ασφαλής. Άφοβα.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
συμφωνώ με ginita ,παω στην συρία με αυτήν .θεωρείται top για τις αραβικές χώρες ,μαζί με την emirates ...

EL Hoplite

Member
Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Το επόμενο βήμα είναι να κλείσω άμεσα με μία απο τις προαναφερόμενες εταιρίες.
Για να είμαι ειλικρινής, είναι η πρώτη φορά που θα πετάξω ανατολικά και έχω...είχα,
δυσπιστία για τις αερομεταφορές τους.Ίσως ακόμα και για τις ίδιες τις χώρες και τους λαούς της Ανατολής.
Ίσως αλλάξω γνώμη επιστρέφοντας στην Ελλάδα.

sofiaNY

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλικη Πολυνησια
παιδια εξηγηστε μου με ποια κριτηρια η emirates θεωρειται απο τις καλυτερες αεροπορικες εταιρειες?το οτι εχει τηλεοραση στο καθισμα μου δεν μου λεει τιποτα μιας και τα καθισματα της ειναι χειροτερα και απο λεωφορειου.πιο στενα δεν μπορουσαν?απο φαγητο...ας μη το συζητησουμε καλυτερα.ενα χαλι και ειμαι και ο πιο βολικος ανθρωπος σε θεμα φαγητου.δηλαδη για ενα πιο ανετο ταξιδι ποσο πιο βαθια πρεπει να βαλω το χερι στην τσεπη??????η μονη αεροπορικη που ειχε ανετοτατη οικονομικη θεση ηταν η american airlines.αψογη!!!!!!!

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Αν και η αλήθεια είναι πως δεν ζητάω και πολλά από τις αεροπορικές εταιρίες (μου αρκεί που με πάνε μακριά!), γύρισα από Ταιλάνδη με την Royal Jordanian που και είχε το φθηνότερο εισιτήριο αλλά ήταν και πολύ καλή! Μάλιστα στην Ιορδανία που έπρεπε να περιμένω και 6-7 ώρες, με πήρε πούλμαν (πριβέ σχεδόν, εγώ και άλλοι 2), μας πήγε στο ξενοδοχείο της κοντά στο αεροδρόμιο και μας έδωσε δωμάτια για τις 4-5 ώρες (μπανάκι και υπνάκος δηλαδή, ότι έπρεπε) πριν μας επιστρέψει στο αεροδρόμιο για τις πτήσεις μας. Και όλα αυτά δωρεάν φυσικά!

Traveller

Member
παιδια εξηγηστε μου με ποια κριτηρια η emirates θεωρειται απο τις καλυτερες αεροπορικες εταιρειες?το οτι εχει τηλεοραση στο καθισμα μου δεν μου λεει τιποτα μιας και τα καθισματα της ειναι χειροτερα και απο λεωφορειου.πιο στενα δεν μπορουσαν?απο φαγητο...ας μη το συζητησουμε καλυτερα.ενα χαλι και ειμαι και ο πιο βολικος ανθρωπος σε θεμα φαγητου.δηλαδη για ενα πιο ανετο ταξιδι ποσο πιο βαθια πρεπει να βαλω το χερι στην τσεπη??????η μονη αεροπορικη που ειχε ανετοτατη οικονομικη θεση ηταν η american airlines.αψογη!!!!!!!
Πραγματικά άνοιξες μεγάλη και ενδιαφέρουσα κουβέντα...

Πρώτα απόλα να σου εξηγήσω γιατί η Εmirates θεωρείται από τις καλύτερες εταιρίες του κόσμου.

1. Διαθέτει έναν από τους πιό σύγχρονους στόλους στον κόσμο.
2. Όλα τα "μεγάλα" αεροπλάνα της διαθέτουν ΙFE ON DEMAND, δηλαδή δυνατότητα για παρακολούθηση δεκάδων ταινιών , παιχνιδιών , μουσικής όχι από κεντρικό σύστημα αλλά από προσωπικές οθόνες πράγμα που σημαίνει ότι όχι μόνο έχεις την προσωπική σου οθόνη αλλά μπορείς να παρακολουθήσεις σε αυτή ότι έργο θέλεις να το διακόψεις και μετά να συνεχίσεις από εκεί που σταμάτησες...
3. Σε όλες τις διηπειρωτικές της πτήσεις έχει επιλογή φαγητού στην οικονομική παρακαλώ δύο γευμάτων καθώς και δωρεάν απεριόριστα αλκοολούχα ποτά...
4. Σε κάθε θέση, πάντα στην οικονομική, έχει power supply και USB connections με αποτέλεσμα να μπορείς να χρησιμοποιείς απεριόριστα το φορητό σου Η/Υ.
5. Τα καθίσματα της είναι εργονομικά και η απόσταση μεταξύ των καθισμάτων ανετότατη.

Όλα αυτά που ανέφερα είναι πραγματικότητα και κάνουν όχι μόνο την Εmirates αλλά και άλλες εταιρίες του κόλπου όπως π.χ την Qatar και την Etihad να ξεχωρίζουν και να μην συγκρίνονται με άλλες εταιρίες. Τα πετροδολλάρια κάνουν θαύματα...

Αφήνω στην άκρη το θέμα φαγητού, που είναι τελείως υποκειμενικό αν και πιστεύω ότι το φαγητό της ΕΚ είναι κατά κανόνα νοστιμότερο από πολλών άλλων εταιριών και πολύ περισσότερο Αμερικανικών και πηγαίνω στο θέμα άνεσης...Πρώτα απόλα να ξεκαθαρίσουμε ότι πρέπει να συγκρίνουμε ίδιους τύπους αεροσκαφών για να βγάζουμε σωστά συμπεράσματα...
Γιατί λοιπόν θεωρείς και σωστά θεωρείς ότι η οικονομική θέση της Αmerican Airlines είναι ανετότερη? Υποθέτω βέβαια ότι μιλάς για τα 777-200 και των δύο εταιριών...
Λοιπόν αν πρόσεξες, η διαρρύθμιση στα 777 της ΑΑ είναι 2-5-2 ενώ σε αυτά της ΕΚ είναι 3-4-3... Αυτό όπως όλοι καταλαβαίνουμε έχει να κάνει με την χωρητικότητα και την άνεση των επιβατών και πραγματικά σε αυτό το σημείο το πλεονέκτημα της ΑΑ είναι τεράστιο. Θέλω να σε διαβεβαιώσω όμως ότι αυτό συμβαίνει μόνο στα 777 γιατί σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τα αεροπλάνα της ΕΚ είναι μακράν ανετότερα από αυτά άλλων εταιριών...

Ελπίζω να βοήθησα...

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
ΓΙα τις ευρωπαικές εταιρίες τι γνώμη έχετε όσοι ταξιδέψατε μ' αυτές? Είναι αλήθεια ότι η Iberia είναι απαράδεκτη στο σέρβις της?

Lucia86

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σικαγο(?)και Ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδια,για 3 μηνες!!!
ΓΙα τις ευρωπαικές εταιρίες τι γνώμη έχετε όσοι ταξιδέψατε μ' αυτές? Είναι αλήθεια ότι η Iberia είναι απαράδεκτη στο σέρβις της?
Εγω εχω πετυχει μονο αγενεις αεροσυνοδους. Τιποτα αλλα που να βγαζει ματι. Τωρα για αεροπλανα μοντελα-θεσεις δε θυμαμαι καθολου. Ας περιμενουμε τον Τraveller να γυρισει θα ειναι πιο κατατοπιστικος απο μενα!

Lucia86

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σικαγο(?)και Ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδια,για 3 μηνες!!!
Πραγματικά άνοιξες μεγάλη και ενδιαφέρουσα κουβέντα...

Πρώτα απόλα να σου εξηγήσω γιατί η Εmirates θεωρείται από τις καλύτερες εταιρίες του κόσμου.

1. Διαθέτει έναν από τους πιό σύγχρονους στόλους στον κόσμο.
2. Όλα τα "μεγάλα" αεροπλάνα της διαθέτουν ΙFE ON DEMAND, δηλαδή δυνατότητα για παρακολούθηση δεκάδων ταινιών , παιχνιδιών , μουσικής όχι από κεντρικό σύστημα αλλά από προσωπικές οθόνες πράγμα που σημαίνει ότι όχι μόνο έχεις την προσωπική σου οθόνη αλλά μπορείς να παρακολουθήσεις σε αυτή ότι έργο θέλεις να το διακόψεις και μετά να συνεχίσεις από εκεί που σταμάτησες...
3. Σε όλες τις διηπειρωτικές της πτήσεις έχει επιλογή φαγητού στην οικονομική παρακαλώ δύο γευμάτων καθώς και δωρεάν απεριόριστα αλκοολούχα ποτά...
4. Σε κάθε θέση, πάντα στην οικονομική, έχει power supply και USB connections με αποτέλεσμα να μπορείς να χρησιμοποιείς απεριόριστα το φορητό σου Η/Υ.
5. Τα καθίσματα της είναι εργονομικά και η απόσταση μεταξύ των καθισμάτων ανετότατη.

Όλα αυτά που ανέφερα είναι πραγματικότητα και κάνουν όχι μόνο την Εmirates αλλά και άλλες εταιρίες του κόλπου όπως π.χ την Qatar και την Etihad να ξεχωρίζουν και να μην συγκρίνονται με άλλες εταιρίες. Τα πετροδολλάρια κάνουν θαύματα...

Αφήνω στην άκρη το θέμα φαγητού, που είναι τελείως υποκειμενικό αν και πιστεύω ότι το φαγητό της ΕΚ είναι κατά κανόνα νοστιμότερο από πολλών άλλων εταιριών και πολύ περισσότερο Αμερικανικών και πηγαίνω στο θέμα άνεσης...Πρώτα απόλα να ξεκαθαρίσουμε ότι πρέπει να συγκρίνουμε ίδιους τύπους αεροσκαφών για να βγάζουμε σωστά συμπεράσματα...
Γιατί λοιπόν θεωρείς και σωστά θεωρείς ότι η οικονομική θέση της Αmerican Airlines είναι ανετότερη? Υποθέτω βέβαια ότι μιλάς για τα 777-200 και των δύο εταιριών...
Λοιπόν αν πρόσεξες, η διαρρύθμιση στα 777 της ΑΑ είναι 2-5-2 ενώ σε αυτά της ΕΚ είναι 3-4-3... Αυτό όπως όλοι καταλαβαίνουμε έχει να κάνει με την χωρητικότητα και την άνεση των επιβατών και πραγματικά σε αυτό το σημείο το πλεονέκτημα της ΑΑ είναι τεράστιο. Θέλω να σε διαβεβαιώσω όμως ότι αυτό συμβαίνει μόνο στα 777 γιατί σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τα αεροπλάνα της ΕΚ είναι μακράν ανετότερα από αυτά άλλων εταιριών...

Ελπίζω να βοήθησα...
Σ ευχαριστω παρα πολυ για τις παραπανω πληροφοριες! Τωρα καταλαβα και τη διαφορα εισητηριου που εχει η Ethiopian με την Emirates. Απ οσο καταλαβα καλυτερα να δωσω 40 ευρω παραπανω παρα να πιαστω και να βαρεθω στη θεση μου.

Δε ξερω τι μοντελο αεροπλανου ηταν, αλλα το τελευταιο που ταξιδεψα για Κολομβια της Air France ηταν πολυ ανετο και καθαρο με ατομικες οθονες, επιλογη ταινιας και επιλογη φαγητου στην οικονομικη. Παγωτο μαρκας για το απογευμα η σαντουιτσ. Αν ηθελες να σκασεις απο το φαι γινοταν ανετα δηλ- εγω δε μπορω αλλα αν καποιος το αντεχει...Ειχε τα παντα!

Και οι αεροσυνοδοι πολυ ευγενικες κ εξυπηρετικες

rania

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
Δύσκολη ερώτηση
Μια καλή μου φίλη επέστρεψε απο Ταυλάνδη την περασμένη εβδομάδα ,ταξίδευαν με την Γκολφ,είχαν 4 ώρες καθυστέρηση με αποτέλεσμα να χάσουν την ανταπόκριση απο Μπαχρέιν και ολόκληρη την πρώτη μέρα ξενάγησεις. Επίσης τα καθίσματα ήταν αρκετά στενά ! Σε ότι αφορά την ασφάλεια είναι όλα εντάξει .

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Μια καλή μου φίλη επέστρεψε απο Ταυλάνδη την περασμένη εβδομάδα .
παιδιά αν θελετε άνεση και ξαπλωτούρα ,προτιμήστε business class!!!!:bleh:
μα τι λέτε τώρα για καθίσματα ....για κοντινούς προορισμούς όλα υποφέρονται ..τα υπερατλαντικά που έχεις ανάγκη να ξεκουραστεις ,τα περισσότερα ειναι μια χαρά !!!! ;)
άλλα έχουν σημασία !!!!!!

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Ταξίδεψα με την Royal Jordanian από Αθήνα μέσω Αμμάν για Κολόμπο οπότε θα αναφέρω τις εντυπώσεις μου από την συγκεκριμμένη εταιρεία.
Και μάλιστα θα αναφέρθω στις χτεσινές πτήσεις μια και είναι πιο πρόσφατες οι μνήμες μου.
Στην πτήση από Κολόμπο-Σρι Λάνκα προς Αμμάν το αεροπλάνο ήταν μεγάλο, είχε άνετα καθίσματα, 2-3 επιλογές μουσικών καναλιών και οθόνες που έπαιζαν κυρίως διαφημιστικά σποτάκια της Ιορδανίας, μια ταινία ολόκληρη (δυστυχώς για μας έτυχε την ίδια ταινία να την έχουμε δει και όταν πηγαίναμε προς Κολόμπο) και μια ταινία μισή γιατί μας πρόλαβε η προσγείωση.
Το σέρβις όμως στην συγκεκριμμένη πτήση ήταν απαράδεκτο.
Σε 6,5 ώρες πτήση πρόσφεραν μόνο στην αρχή το πρωϊνό συνοδευόμενο από ένα μπουκαλάκι νερό και καφέ ή τσάι και μετά μας έκλεισαν τα παράθυρα και μας έβαλαν για ύπνο!
Η ζέστη ήταν αφόρητη και οι εκκλήσεις προς τους αεροσυνοδούς για λίγο νεράκι έπεφταν στο κενό!
Όταν θεώρησαν βέβαια ότι είναι η ώρα που πρέπει να ξυπνήσουμε μας έφεραν καφέ ή τσάι, ένα μικρό ποτηράκι νερό και μας είπαν με όλους τους τρόπους και πολλά είναι αυτά που σας παρέχουμε!
Το αντίθετο ακριβώς ήταν η πτήση από Αμμάν για Αθήνα.
Μπορεί το αεροπλάνο να ήταν μικρό χωρίς ταινίες και μουσική αλλά το σέρβις ήταν εκπληκτικό.
Σε 2,5 ώρες πτήση μας πρόσφεραν γεύμα, 2 φορές καφέ ή τσάι και όσο νερό θέλαμε (αν και ήδη πρέπει να είχαν προνοήσει όλοι και να είχαν αγοράσει μπουκάλια νερό από το αεροδρόμιο!)
Και η θερμοκρασία στην καμπίνα του αεροπλάνου ήταν φυσιολογική αν εξαιρέσεις την ώρα της απογείωσης και της προσγείωσης που χρειαζόσουν μπουφανάκι και κουβερτούλα!
Αλλά ευτυχώς με το που ζητούσες κουβερτούλα στην έφερναν αμέσως.
Και λέω ευτυχώς γιατί στην πτήση Αμμάν-Κολόμπο πήραν πολλοί την απάντηση ότι "Δυστυχώς, δεν έχουμε άλλες κουβέρτες!!!".

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom