• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία Εντυπώσεις από Κωνσταντινούπολη

Lino22gr

Member
Πρώτη μας φορά στην Πολη , όμορφα ήταν! Μείναμε κοντά στο Καρακιοϊ , βολικό μέρος για τις μετακινήσεις. Κόσμος παντού ίσως το μόνο αρνητικό αφού δεν μπορούσες να απολαύσεις όσα έβλεπες. Ότι το μισό μας dna βρίσκεται εκεί, την κάνει ιδιαίτερη και ξεχωριστή!
πες μας φρέσκιες λεπτομέρειες!! Εμείς πάμε το άλλο Σάββατο! 💚

breraromeos

Member
πες μας φρέσκιες λεπτομέρειες!! Εμείς πάμε το άλλο Σάββατο! 💚
Φαγητό στον Χάτζι Αμπντουλάχ οπωσδήποτε ( Σε στενό κάθετο της Ιστικλαλ.
Γάλατα Πορτ το νέο στολίδι της πόλης.
Σα να λέμε Μαρίνα Φλοίσβου στο δεκαπλάσιο. Αξίζει τη βραδινή σας επίσκεψη.
Φάγαμε πολύ νόστιμο σις κεμπαπ κοτόπουλο και γιαουρτιού κεμπαπ στο Σιγια ( Καντίκιοϊ)
Παντελόνι και μαντιλα για είσοδο σε τζαμι για τις κυρίες
Στην Αγία Σοφιά να πάτε μετά τις 7 το απόγευμα. Έχει πάρα πολύ κόσμο τις πρωινές ώρες και δεν την ευχαριστιεσαι.
Φοβερή η instanbul kart αλλά δεν είναι εύκολη η έκδοση της από τουρίστα. Μας πλησίασε στο τραμ του Καρακιοϊ ένας ντόπιος και μας πούλησε μια για 5€.( Μαύρη αγορά) Μας έλυσε τα χέρια.
Όσα και να δεις θα στεναχωρηθεις που δεν τα είδες όλα..

Lino22gr

Member
Φαγητό στον Χάτζι Αμπντουλάχ οπωσδήποτε ( Σε στενό κάθετο της Ιστικλαλ.
Γάλατα Πορτ το νέο στολίδι της πόλης.
Σα να λέμε Μαρίνα Φλοίσβου στο δεκαπλάσιο. Αξίζει τη βραδινή σας επίσκεψη.
Φάγαμε πολύ νόστιμο σις κεμπαπ κοτόπουλο και γιαουρτιού κεμπαπ στο Σιγια ( Καντίκιοϊ)
Παντελόνι και μαντιλα για είσοδο σε τζαμι για τις κυρίες
Στην Αγία Σοφιά να πάτε μετά τις 7 το απόγευμα. Έχει πάρα πολύ κόσμο τις πρωινές ώρες και δεν την ευχαριστιεσαι.
Φοβερή η instanbul kart αλλά δεν είναι εύκολη η έκδοση της από τουρίστα. Μας πλησίασε στο τραμ του Καρακιοϊ ένας ντόπιος και μας πούλησε μια για 5€.( Μαύρη αγορά) Μας έλυσε τα χέρια.
Όσα και να δεις θα στεναχωρηθεις που δεν τα είδες όλα..
το Μαγαζι του Χατζι θυμάσαι πως λέγεται για να το βρω; Χρησιμοποιούσατε Revolut ή μετρητά περισσότερο; Από τιμές γενικά έχουν αυξηθεί αρκετά; Σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες σου

breraromeos

Member
το Μαγαζι του Χατζι θυμάσαι πως λέγεται για να το βρω; Χρησιμοποιούσατε Revolut ή μετρητά περισσότερο; Από τιμές γενικά έχουν αυξηθεί αρκετά; Σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες σου
Χάτζι Αμπντουλάχ λέγεται . Στην Ιστικλαλ έχει ένα μικρό τζαμι. Στον πλαϊνό του δρόμο θα το βρεις.
Χρησιμοποίησα revolut σχεδόν παντού. Οι τιμές έχουν τσιμπήσει προς τα πάνω αλλά είναι ακόμα καλές για εμάς.

breraromeos

Member
Βασικά μην αγχώνεστε. Το μισό μας dna βρίσκεται εκεί. Στα πρώτα βήματα που θα κάνετε θα το καταλάβετε και όλα μετά θα έρθουν μόνα τους.

breraromeos

Member
Γενναίες αυξήσεις τουλάχιστον 30% από σήμερα σε όλα τα τουριστικά αξιοθέατα..
Ενδεικτικά Τοπκαπι 320tl (420tl με χαρέμι), Ντολμαμπαχτσε 300, πύργος Γαλατά 130tl. Το πάσο για τα μουσεία εκτοξευμενο στην -απαγορευτική πλέον- τιμή των 550tl (από 360) :)

Το κύμα αυξήσεων συνεχίζεται κανονικά, λιγότερο για τους ντόπιους, περισσότερο για τους τουρίστες, γκρίνια πάντως υπάρχει έντονη και γενικότερη...

Σιγά σιγά, όπως γράφει κι ο murohavlos παραπάνω, μόνο για το ambience θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε, μπορεί σε λίγο καιρό και με το ταπερ με τα κεφτεδακια μαζί..
Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν μπήκαμε στο Τοπ Καπί. 420 λίρες το άτομο ακόμα και για τα παιδιά, θέλαμε 1680 λίρες για μια οικογένεια. Το αντίστοιχο τουρκικό εισιτήριο ήταν 60 λίρες δηλαδή 240 το σύνολο. Συγνώμη αλλά δεν θα πληρωνω για να μπουν στο χώρο 12 τουρκικές οικογένειες. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοια διάκριση.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν μπήκαμε στο Τοπ Καπί. 420 λίρες το άτομο ακόμα και για τα παιδιά, θέλαμε 1680 λίρες για μια οικογένεια. Το αντίστοιχο τουρκικό εισιτήριο ήταν 60 λίρες δηλαδή 240 το σύνολο. Συγνώμη αλλά δεν θα πληρωνω για να μπουν στο χώρο 12 τουρκικές οικογένειες. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοια διάκριση.
Ούτε κι εμείς πήγαμε Τοπ Καπί. Η ξεναγός μας είπε πως το Ντολμά Μπαξε είναι το ίδιο και καλυτερο, οπότε το προτιμήσαμε.

AlexFocus

Member
Η τελευταια νυχτα του τελευταιου Αυτοκρατορα….
Θρυλειται (ειμαι και Ολυμπιακακιας🤪 ) οτι ο Κωνσταντινος Παλαιολογος την τελευταια νυχτα πριν την αποφραδα ημερα διανυκτερευσε στο απαραμμιλης ομορφιας Παλατι των Βλαχερνων το οποιο πλεον δε σωζεται και ειναι μονο ερειπια. Αλλη μια ψηφιδα στο ψηφιδωτο που σχηματιζονταν στο μυαλο μου για την επισκεψη στην Πολη. Πρωτη μερα λοιπον σημερα στην πλανευτρα Κωνσταντινουπολη.

IMG_2319.jpeg
Εφτασα στην Πολη με το Havaist 16 που με αφησε στην Taksim. Φθηνο (πολυ φθηνο ωρε πατριωτες) και οργανωμενο (με νουμερακι για την παραλαβη της βαλιτσας).

IMG_2320.jpeg
Η πρωτη μου επαφη με τα αξιοθεατα της Τουρκιας (Taksim Camii). Συγγνωμη για το μπουκωμα αλλα ηθελα να δοκιμασω το Simit το οποιο δεν με ενθουσιασε και τοσο (κουλουρι Ψυρρη αναντικαταστατο).

IMG_2321.jpeg IMG_2325.jpeg IMG_2324.jpeg IMG_2322.jpeg
Τελικα η βαλιτσα εφτασε στο Χοτελ που βρισκεται στην περιοχη του Karakoy. Ικανοποιημενος απο την περιοχη και το ξενοδοχειο. Σε μια απο τις φοτο βλεπετε μια θαραλλεα κοπελα να κανει κουνια λιγο πιο ψηλα απο το το νομιμα επιτρεπομενο. Εμαθα οτι ειναι το Rooftop Galata. Μην το μαθουν οι γυναικες σας ……

IMG_2327.jpeg
Καναμε και τις βουτιες μας στον Κερατιο αλλα μετα μας εδιωξαν γιατι θελαμε να παιξουμε και ρακετες.

IMG_2328.jpeg IMG_2329.jpeg
Αγια Σοφια και Πυργος του Γαλατα στα γρηγορα γιατι ημουνα κουρασμενος και εψαχνα μαγαζι να δω τον τελικο του Γιουρο. Απο αυριο ξεκιναει η πραγματικη περιηγηση. Οι πρωτες εντυπωσεις πολυ θετικες.

Attachments

AlexFocus

Member
Σημερα ειχε περπατημα στα Βυζαντινα τειχη της περιοχης Sarayburnu. Οταν τα βλεπεις για πρωτη φορα ενθουσιαζεσαι φερνοντας στο μυαλο σου την Ιστορια που κουβαλανε. Φαινεται οτι γινονταν εργα συντηρησης γιατι σε μερικα σημεια υπηρχαν σκαλωσιες και σχετικες πινακιδες.
IMG_2334.jpeg IMG_2338.jpeg

Σε ενα απο τα στενα κοντα στην Ιστικλαλ ενα ζευγαρακι γυριζε σκηνες.
IMG_2339.jpeg

Μετα απο τη φοτο αυτη εγινα αυτοπτης και αυτηκοος μαρτυρας του «πεσιματος» της βουρτσας του Βασιλακη σκορδοκαιλα🤪. Τους ειχα δει απο πριν με το χρυσοποικιλτο κασελακι τους να κουβεντιαζουν και εγω να περναω απο το απεναντι πεζοδρομιο χαζευοντας την αρχιτεκτονικη των κτιριων και λεγοντας απο μεσα μου «πως και δεν εχουν ακομα κινηση» και να πετιεται επανω το παλικαρι μας και με μια κινηση αλα Μιχαλακη Ιορδανη μου πεταει ακριβως μπροστα μου τη βουρτσα. Που να ξερε ομως ο μυρουδιας οτι εχω κανει ΕΣ και οπως ειναι γνωστο σαπουνι και …. βουρτσα αν πεσει δεν σκυβουμε να την πιασουμε. Σηκωσα το ποδι μου, προσπερασα τον φερελπι νεαρο και συνεχιζα να χαζευω την αρχιτεκτονικη. Για θυμιστε μου ποιο ειναι το κολπο με τη βουρτσα; Σε πιανει στο μπιρι μπιρι και μετα τι; Εδω το ειχα διαβασει και το συγκρατησα.

kabamarou

Member
Μάλλον εγώ το είχα γράψει :)
Το κόλπο έχει ως εξής

1)Αφήνει να πέσει κάτω η βούρτσα
2) Του δίνεις την βούρτσα πίσω
3) Αυτός εμφανίζεται ενθουσιασμένος και ευγνώμων για αυτό και σου λέει έλα να σου καθαρίσω τα παπούτσια
4)Εσύ νομίζεις ότι το κάνει σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης και άρα δωρεάν και δέχεσαι
5)Αφού τελειώσει με το καθάρισμα των παπουτσιών σου ζητάει ένα μεγάλο ποσό και αν δεν του το δώσεις αρχίζει και φωνάζει και δημιουργεί σκηνικό σαν να τον κορόιδεψες και να είναι το θύμα

agmi

Member
@AlexFocus θα σου μαθω γω ενα αλλο κολπο! Μου το κανανε τις προαλλες με την εκδοση istanbulkart στο αεροδρομιο! Καινουργιοι μεχρι να προσανατολιστούμε μας ντοπιος προσφερθηκε με εξαιρετικο ζηλο να μας εξυπηρετησει, 'muy buen καρντασης ειναι αυτος σκεφτηκα'. Στο μηχανημα της εκδοσης εδω παπας εκει παπας που'ναι ο παπας, ναι μεν με βοηθησε στην εκδοση της αλλα προχθες που το κουβεντιαζαμε με την κορη και τη γυναικα, επειδη επρεπε να ξαναφορτισω μετα απο λιγες διαδρομες, καταληξαμε οτι πανω στη συναλλαγη του αυτοματου με εκλεψε! Δλδ ναι μεν εβγαλα και φορτισα την καρτα μας, στην συναλλαγη πανω, με το κολπο 'του παπα' φορτισε την καρτα του! To ειδα βεβαια πολυ αργοτερα οταν, δεν ειχα δεδομενα και καναμε hotspot απο την esim της κορης, ας ειναι καλα και ο @tatooine για τα φωτα του. Ειχα 2 συναλλαγες στην Revolut μια με 341.55 ΤRY και αλλη μια 652.05ΤRY. Χρεωνουν νμζ κατι για την χρηση της καρτας +70ΤRY για την εκδοση, με 17.70 ΤRY η διαδρομη! Φυσικα η δικη μας ητανε η μικροτερη συναλλαγη:(. Τοτε μου ανεφερε η κορη μας οτι αυτος χρησιμοποιησε την καρτα του...
Προς γνωση κ'συμμορφωση!

Last edited:

AlexFocus

Member
@agmi ναι θελει πολυ προσοχη. Εγω σημερα εβγαλα σε μια σταση Metro την Istanbulkart με λιγο ταλαιπωρια γιατι ηθελε ανεπαφα να περασω την πιστωτικη και οχι να την βαζω μεσα στη σχισμη. Με 50 λιρες τη χρεωσα και απο αυριο τη χρησιμοποιω. Παλι καλα που χρωθηκατε 600 λιρες και οχι παραπανω.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.380
Νεότερο μέλος
Stagkia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom