• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ενταση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Ότι πεις γλυκέ μου. Την καλημέρα μου.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εμένα πάλι θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει γιατί το κράτος δε μπορεί να έχει υπαλλήλους συμβασιούχους, αορίστου χρόνου, .
Οι συμβασιουχοι αρχαιοφυλακες θα ηταν καταχαρουμενοι αν ειχαν συμβασεις αορίστου χρονου. Δυστυχως εχουν ορισμενου χρονου. Και μολις ληξει η συμβαση τους μπαινουν στο ταμειο ανεργιας (οπότε και με το νόμο πληρώνονται ελάχιστα, αλλά κάθονται στο σπίτι τους) και στη θεση τους (γιατι οι αναγκες φυλαξης αρχαιολογικων χωρων ειναι παγιες και διαρκεις, ασχετο το τι λέει ο εκαστοτε υπουργος) την παιρνει ετερος ταλαιπωρος. Μολις απολυθει ο νεος ταλαιπωρος επαναπροσλαμβανεται ο παλαιος (κατ' αυτον τον τρόπο, με αυτην την διακοπη στο εργασιακό καθεστώς του δεν αποκτα δικαιωμα μετατροπης της συμβασης του σε αοριστου χρονου, σε αντίθετη περίπτωση τα δικαστηρια θα τον δικαιωναν) και ετσι σε Χ θέσεις αρχαιοφυλάκων αντιστοιχουν 2Χ εργαζόμενοι οι οποίοι λογω της αθλίας προϊστορίας του ελληνικού κράτους θεωρούν οτι αποκτούν και εντότερα εργασιακά δικαιώματα από αυτά που προβλέπει αυτή καθ' εαυτή η ολιγόμηνη συμβασή τους, οπως άλλωστε συνέβει και σε ένα πλήθος δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων πριν από αυτούς.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Πολύ ωραία η ιδέα σου Taver, και μετά σου λένε η χώρα μας δεν παράγει ιδέες. Θα ξετρλαθούν οι εργαζόμενοι στα 40.000 Μουσεία της Ευρώπης, από τα οποία ΚΑΝΕΝΑ μα ΚΑΝΕΝΑ δεν φυλάσσεται από την Αστυνομία ή από σεκιούριτυ. Ακόμη και τα ιδιωτικά έχουν κανονικούς υπαλλήλους στους χώρους έκθεσης, αν και κάποια φυλάσσονται ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ από ιδιωτικές εταιρείες.
Μάλλον δεν έχεις πάει σε αρκετά μουσεία, γιατί εγώ τουλάχιστον έχω δει αρκετά να φυλλάσονται από εταιρία φύλλαξης. Συγνώμη που δε θυμάμαι ποιά, συνηθίζω σε ένα μουσείο να έχω το νού μου στα εκθέματα, όχι στους φύλακες.

Αλλά, αρχαιοφύλακες και φύλακες μουσείου είναι διαφορετικό πράγμα. Εκτός αν θεωρείς ότι την Εθνική πινακοθήκη τη φυλάνε αρχαιοφύλακες. Και διαφορετική είναι η ανάγκη, και διαφορετική η φύση της εργασίας.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Μια παρένθεση σχετική και άσχετη ταυτόχρονα.

Δεν μας χέζετε με την Αστική Νομιμότητα;

Έχει δημιουργηθεί για να εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς και συμφέροντα.Οπότε η επιχειρηματολογία περί της αυτής απέναντι σε άτομα ή συλλογικότητες που την απορρίπτουν είναι εντελώς άκυρη.

Καλημέρα Taver.
Καλημέρα. Φαντάζομαι ότι η ΕΡΣΗ στην οποία απευθύνομαι, δεν ανήκει στα άτομα ή στις συλλογικότητες που απορρίπτουν την (Αστική ή άλλη) νομιμότητα.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το θέμα αφορά τους αρχαιοφύλακες και όχι τους φρουρους. Καθε μουσείο η αρχαιολογικός τόπος έχει αρχαιοφύλακες ακόμη και αν τυχαίνει πολλές φορές να είναι ενστολοι. Αυτό φυσικά δεν εμποδίζει την πιθανότητα να υπάρχουν και φρουροί αλλά και άλλα μέσα ασφαλείας επίσης. Τα μέτρα ασφαλέιας στα μουσεία είναι τελείως διαφορετικό θέμα και εντελώς διαφορετικό από μουσείο σε μουσείο.

Borealis

Member
Μάλλον δεν έχεις πάει σε αρκετά μουσεία, γιατί εγώ τουλάχιστον έχω δει αρκετά να φυλλάσονται από εταιρία φύλλαξης. Συγνώμη που δε θυμάμαι ποιά, συνηθίζω σε ένα μουσείο να έχω το νού μου στα εκθέματα, όχι στους φύλακες.

Αλλά, αρχαιοφύλακες και φύλακες μουσείου είναι διαφορετικό πράγμα. Εκτός αν θεωρείς ότι την Εθνική πινακοθήκη τη φυλάνε αρχαιοφύλακες. Και διαφορετική είναι η ανάγκη, και διαφορετική η φύση της εργασίας.
Φαίνεται καθαρά ότι μιλάς για θέματα για τα οποία έχεις τεράστια άγνοια και είναι κρίμα και για σένα που σε άλλα θέματα είσαι άριστα καταρτισμένος αλλά κυρίως για τους εργαζόμενους στον πολιτισμό.

Υ.Γ Είτε στην Εθνική Πινακοθήκη είτε στο Μυστρά είτε στη Δήλο, οι φύλακες προσλαμβάνονται με τα ίδια προσόντα και με τον ίδιο νόμο του ΥΠΠΟΤ.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καλημέρα. Φαντάζομαι ότι η ΕΡΣΗ στην οποία απευθύνομαι, δεν ανήκει στα άτομα ή στις συλλογικότητες που απορρίπτουν την (Αστική ή άλλη) νομιμότητα.
Καταρχήν όντως είμαι άτομο και όχι συλλογικότητα. Επίσης τον τελευταίο καιρό νιώθω υπήκοος και όχι πολιτης. Οπότε πλεόν θεωρώ οτι η νομιμότητα ας είναι οποια είναι, είτε αστική είτε επαναστατική, αρκει να τηρείται. Επαναστατώ στην ιδέα οτι πρώτο το ίδιο το κράτος καταλύει την νομιμότητα που θέσπισε και μετά ρίχνει και το φταίξιμο στους αδυνάτους, οταν και εφόσον αντιδράσουν. Εκείνο που θέλω να πω είναι οτι αν ειναι μια φορά άδικοι αυτοί οι ταλαιπωροι, των τρεις και εξηντα, αρχαιοφύλακες, το ίδιο το κράτος είναι εκατόν μία φορές άδικο απεναντί τους και μετά στέλνει και από πανω και τα ΜΑΤ. Και έχει το θράσος να λέει οτι οι απεργοί το προκάλεσαν. Μου θυμίζει έντονα τις απολογίες των βιαστών στο ακροατηριο: " Τα ήθελε το θύμα, κύριε πρόεδρε!"

Borealis

Member
Οι συμβασιουχοι αρχαιοφυλακες θα ηταν καταχαρουμενοι αν ειχαν συμβασεις αορίστου χρονου. Δυστυχως εχουν ορισμενου χρονου. Και μολις ληξει η συμβαση τους μπαινουν στο ταμειο ανεργιας (οπότε και με το νόμο πληρώνονται ελάχιστα, αλλά κάθονται στο σπίτι τους) και στη θεση τους (γιατι οι αναγκες φυλαξης αρχαιολογικων χωρων ειναι παγιες και διαρκεις, ασχετο το τι λέει ο εκαστοτε υπουργος) την παιρνει ετερος ταλαιπωρος. Μολις απολυθει ο νεος ταλαιπωρος επαναπροσλαμβανεται ο παλαιος (κατ' αυτον τον τρόπο, με αυτην την διακοπη στο εργασιακό καθεστώς του δεν αποκτα δικαιωμα μετατροπης της συμβασης του σε αοριστου χρονου, σε αντίθετη περίπτωση τα δικαστηρια θα τον δικαιωναν) και ετσι σε Χ θέσεις αρχαιοφυλάκων αντιστοιχουν 2Χ εργαζόμενοι οι οποίοι λογω της αθλίας προϊστορίας του ελληνικού κράτους θεωρούν οτι αποκτούν και εντότερα εργασιακά δικαιώματα από αυτά που προβλέπει αυτή καθ' εαυτή η ολιγόμηνη συμβασή τους, οπως άλλωστε συνέβει και σε ένα πλήθος δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων πριν από αυτούς.
Κανένας εργαζόμενος στο ΥΠΠΟΤ δεν πιστεύει σοβαρά και δεν μάχεται για μονιμοποίηση πλέον (ακόμη και αν αρκετοι έχουν ήδη 20 χρόνια προυπηρεσίας σαν έκτακτοι συμβασιούχοι).
Το μεγάλο θέμα είναι το 24μηνο του Παυλόπουλου, το οποίο υποχρεώνει εργαζόμενους (π.χ αρχαιολόγοι) με μεταπτυχιακό, διατριβή, δημοσιεύσεις και συμμετοχές σε συνέδρια να μην μπορούν να εργαστούν μετά από 24 μήνες στο ΥΠΠΟΤ. Το ίδιο ισχύει και για άλλες ειδικότητες.
Σε πιο ευρωπαικό κράτος (αφού τελευταία όλα γίνονται με αναφορά στην Ευρώπη) συμβαίνει αυτό?

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Όπως κι αν έχει το ζήτημα,και με οποιαδήποτε οπτική κι αν το βλέπει κάποιος,η παρουσία ένοπλων δυνάμεων καταστολής στο χώρο της Ακρόπολης αποτελεί κάτι παραπάνω από πρόκληση.

Άντε γιατί μου φαίνεται ότι στο όνομα της όποιας νομιμότητας έχει ισοπεδωθεί εντελώς η λογική.

υ.γ. Taver όταν σε διαβάζω νομίζω ότι διαβάζω τον Μπάμπη Παπαδημητρίου.Φαντάζομαι είσαι και φανατικός αναγνώστης του.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Υ.Γ Είτε στην Εθνική Πινακοθήκη είτε στο Μυστρά είτε στη Δήλο, οι φύλακες προσλαμβάνονται με τα ίδια προσόντα και με τον ίδιο νόμο του ΥΠΠΟΤ.
Πράγματι, δεν αντιλέγω ότι στην Ελλάδα φύλακες μουσείων & φρουροί ταυτίζονται ως έννοιες. Και αυτό ακριβώς είναι που επισημαίνω ως πρώτο πρόβλημα.

Αυτό δε σημαίνει ότι είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας. Πρόκειται για μια παρωχημένη προσέγγιση, που σταδιακά αλλάζει (και έχει ήδη αλλάξει όπου το "έδαφος" ήταν πιο ώριμο για αλλαγές τέτοιου είδους, κατά κύριο λόγο σε μικρά μουσεία).

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
υ.γ. Taver όταν σε διαβάζω νομίζω ότι διαβάζω τον Μπάμπη Παπαδημητρίου.Φαντάζομαι είσαι και φανατικός αναγνώστης του.
Θα το ήθελα αλλά δεν προλαβαίνω. Είμαι όμως συστηματικός τηλεθεατής του.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom