traveladdict
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λος Άντζελες
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Ότι πεις γλυκέ μου. Την καλημέρα μου.
Οι συμβασιουχοι αρχαιοφυλακες θα ηταν καταχαρουμενοι αν ειχαν συμβασεις αορίστου χρονου. Δυστυχως εχουν ορισμενου χρονου. Και μολις ληξει η συμβαση τους μπαινουν στο ταμειο ανεργιας (οπότε και με το νόμο πληρώνονται ελάχιστα, αλλά κάθονται στο σπίτι τους) και στη θεση τους (γιατι οι αναγκες φυλαξης αρχαιολογικων χωρων ειναι παγιες και διαρκεις, ασχετο το τι λέει ο εκαστοτε υπουργος) την παιρνει ετερος ταλαιπωρος. Μολις απολυθει ο νεος ταλαιπωρος επαναπροσλαμβανεται ο παλαιος (κατ' αυτον τον τρόπο, με αυτην την διακοπη στο εργασιακό καθεστώς του δεν αποκτα δικαιωμα μετατροπης της συμβασης του σε αοριστου χρονου, σε αντίθετη περίπτωση τα δικαστηρια θα τον δικαιωναν) και ετσι σε Χ θέσεις αρχαιοφυλάκων αντιστοιχουν 2Χ εργαζόμενοι οι οποίοι λογω της αθλίας προϊστορίας του ελληνικού κράτους θεωρούν οτι αποκτούν και εντότερα εργασιακά δικαιώματα από αυτά που προβλέπει αυτή καθ' εαυτή η ολιγόμηνη συμβασή τους, οπως άλλωστε συνέβει και σε ένα πλήθος δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων πριν από αυτούς.Εμένα πάλι θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει γιατί το κράτος δε μπορεί να έχει υπαλλήλους συμβασιούχους, αορίστου χρόνου, .
Μάλλον δεν έχεις πάει σε αρκετά μουσεία, γιατί εγώ τουλάχιστον έχω δει αρκετά να φυλλάσονται από εταιρία φύλλαξης. Συγνώμη που δε θυμάμαι ποιά, συνηθίζω σε ένα μουσείο να έχω το νού μου στα εκθέματα, όχι στους φύλακες.Πολύ ωραία η ιδέα σου Taver, και μετά σου λένε η χώρα μας δεν παράγει ιδέες. Θα ξετρλαθούν οι εργαζόμενοι στα 40.000 Μουσεία της Ευρώπης, από τα οποία ΚΑΝΕΝΑ μα ΚΑΝΕΝΑ δεν φυλάσσεται από την Αστυνομία ή από σεκιούριτυ. Ακόμη και τα ιδιωτικά έχουν κανονικούς υπαλλήλους στους χώρους έκθεσης, αν και κάποια φυλάσσονται ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ από ιδιωτικές εταιρείες.
Καλημέρα. Φαντάζομαι ότι η ΕΡΣΗ στην οποία απευθύνομαι, δεν ανήκει στα άτομα ή στις συλλογικότητες που απορρίπτουν την (Αστική ή άλλη) νομιμότητα.Μια παρένθεση σχετική και άσχετη ταυτόχρονα.
Δεν μας χέζετε με την Αστική Νομιμότητα;
Έχει δημιουργηθεί για να εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς και συμφέροντα.Οπότε η επιχειρηματολογία περί της αυτής απέναντι σε άτομα ή συλλογικότητες που την απορρίπτουν είναι εντελώς άκυρη.
Καλημέρα Taver.
Φαίνεται καθαρά ότι μιλάς για θέματα για τα οποία έχεις τεράστια άγνοια και είναι κρίμα και για σένα που σε άλλα θέματα είσαι άριστα καταρτισμένος αλλά κυρίως για τους εργαζόμενους στον πολιτισμό.Μάλλον δεν έχεις πάει σε αρκετά μουσεία, γιατί εγώ τουλάχιστον έχω δει αρκετά να φυλλάσονται από εταιρία φύλλαξης. Συγνώμη που δε θυμάμαι ποιά, συνηθίζω σε ένα μουσείο να έχω το νού μου στα εκθέματα, όχι στους φύλακες.
Αλλά, αρχαιοφύλακες και φύλακες μουσείου είναι διαφορετικό πράγμα. Εκτός αν θεωρείς ότι την Εθνική πινακοθήκη τη φυλάνε αρχαιοφύλακες. Και διαφορετική είναι η ανάγκη, και διαφορετική η φύση της εργασίας.
Καταρχήν όντως είμαι άτομο και όχι συλλογικότητα. Επίσης τον τελευταίο καιρό νιώθω υπήκοος και όχι πολιτης. Οπότε πλεόν θεωρώ οτι η νομιμότητα ας είναι οποια είναι, είτε αστική είτε επαναστατική, αρκει να τηρείται. Επαναστατώ στην ιδέα οτι πρώτο το ίδιο το κράτος καταλύει την νομιμότητα που θέσπισε και μετά ρίχνει και το φταίξιμο στους αδυνάτους, οταν και εφόσον αντιδράσουν. Εκείνο που θέλω να πω είναι οτι αν ειναι μια φορά άδικοι αυτοί οι ταλαιπωροι, των τρεις και εξηντα, αρχαιοφύλακες, το ίδιο το κράτος είναι εκατόν μία φορές άδικο απεναντί τους και μετά στέλνει και από πανω και τα ΜΑΤ. Και έχει το θράσος να λέει οτι οι απεργοί το προκάλεσαν. Μου θυμίζει έντονα τις απολογίες των βιαστών στο ακροατηριο: " Τα ήθελε το θύμα, κύριε πρόεδρε!"Καλημέρα. Φαντάζομαι ότι η ΕΡΣΗ στην οποία απευθύνομαι, δεν ανήκει στα άτομα ή στις συλλογικότητες που απορρίπτουν την (Αστική ή άλλη) νομιμότητα.
Κανένας εργαζόμενος στο ΥΠΠΟΤ δεν πιστεύει σοβαρά και δεν μάχεται για μονιμοποίηση πλέον (ακόμη και αν αρκετοι έχουν ήδη 20 χρόνια προυπηρεσίας σαν έκτακτοι συμβασιούχοι).Οι συμβασιουχοι αρχαιοφυλακες θα ηταν καταχαρουμενοι αν ειχαν συμβασεις αορίστου χρονου. Δυστυχως εχουν ορισμενου χρονου. Και μολις ληξει η συμβαση τους μπαινουν στο ταμειο ανεργιας (οπότε και με το νόμο πληρώνονται ελάχιστα, αλλά κάθονται στο σπίτι τους) και στη θεση τους (γιατι οι αναγκες φυλαξης αρχαιολογικων χωρων ειναι παγιες και διαρκεις, ασχετο το τι λέει ο εκαστοτε υπουργος) την παιρνει ετερος ταλαιπωρος. Μολις απολυθει ο νεος ταλαιπωρος επαναπροσλαμβανεται ο παλαιος (κατ' αυτον τον τρόπο, με αυτην την διακοπη στο εργασιακό καθεστώς του δεν αποκτα δικαιωμα μετατροπης της συμβασης του σε αοριστου χρονου, σε αντίθετη περίπτωση τα δικαστηρια θα τον δικαιωναν) και ετσι σε Χ θέσεις αρχαιοφυλάκων αντιστοιχουν 2Χ εργαζόμενοι οι οποίοι λογω της αθλίας προϊστορίας του ελληνικού κράτους θεωρούν οτι αποκτούν και εντότερα εργασιακά δικαιώματα από αυτά που προβλέπει αυτή καθ' εαυτή η ολιγόμηνη συμβασή τους, οπως άλλωστε συνέβει και σε ένα πλήθος δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων πριν από αυτούς.
Πράγματι, δεν αντιλέγω ότι στην Ελλάδα φύλακες μουσείων & φρουροί ταυτίζονται ως έννοιες. Και αυτό ακριβώς είναι που επισημαίνω ως πρώτο πρόβλημα.Υ.Γ Είτε στην Εθνική Πινακοθήκη είτε στο Μυστρά είτε στη Δήλο, οι φύλακες προσλαμβάνονται με τα ίδια προσόντα και με τον ίδιο νόμο του ΥΠΠΟΤ.
Θα το ήθελα αλλά δεν προλαβαίνω. Είμαι όμως συστηματικός τηλεθεατής του.υ.γ. Taver όταν σε διαβάζω νομίζω ότι διαβάζω τον Μπάμπη Παπαδημητρίου.Φαντάζομαι είσαι και φανατικός αναγνώστης του.