Ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό

Tania79

Member
Θα ταξιδέψω στην Ιταλία σε λίγες μέρες και θα νοικιάσω από εκεί αυτοκίνητο. Όσα εινάι πολύ φτηνά έχουν excess από 300 έως 2000 ευρώ. Αυτό το ποσό μου το κρατάνε ως εγγύηση; Να προτιμήσω μια τέτοια λύση ή καλύτερα να νοικιάσω ακριβότερο αυτοκίνητο αλλά χωρίς excess? Ευχαριστώ πολυ

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Θα ταξιδέψω στην Ιταλία σε λίγες μέρες και θα νοικιάσω από εκεί αυτοκίνητο. Όσα εινάι πολύ φτηνά έχουν excess από 300 έως 2000 ευρώ. Αυτό το ποσό μου το κρατάνε ως εγγύηση; Να προτιμήσω μια τέτοια λύση ή καλύτερα να νοικιάσω ακριβότερο αυτοκίνητο αλλά χωρίς excess? Ευχαριστώ πολυ
Όχι, δεν είναι εγγύηση, είναι το ποσό που θα επιβαρυνθείς εσύ στην περίπτωση που προκαλέσεις κάποια ζημιά.
Εαν νοικιάσεις με μηδενικό excess σημαίνει ότι θα καλυψει όλη την ζημιά η εταιρεια (εκτός αν υπάρχουν καποιες εξαιρεσεις...πχ λαστιχα κλπ) και δεν θα επιβαρυνθείς με κατι.
Συνήθως όσο μεγαλύτερο είναι το μη απαλλάξιμο ποσό, τόσο μεγαλύτερο ποσό θα δεσμευσουν και απο την κάρτα σου σαν εγγύηση, ενώ όταν είναι μηδενικό το excess δεσμεύουν ένα μικρό ποσό για καύσιμα.
Εγώ προτιμώ σχεδόν πάντα με πλήρη κάλυψη για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

ababadisney

Member
Γεια σας ! Εχει κάποιος εμπειρία και να προτείνει εταιρία για ενοικίαση αμαξιού στην Ιταλία ? και συγκεκριμένα Βερονα- Γκαρντα?
Έκανα μια μικρή έρευνα σε 5-6 εταιρίες που βρήκα, και στο google στις αξιολογήσεις , και σε όλες εφριξα με αυτά που διάβαζα.... Δεν υπήρχε ούτε μια ακόμα και στις ποιιο γνωστές που να μην υπάρχουν περιστατικά, να δώσουν αμάξι με ίσως μια μικρή γρατσουνια πχ στο κάτω μέρος του προφυλαχτηρα , που μόνο αυτοί γνωρίζουν από πριν , και όταν τους το γυρνάς σε χρεώνουν υπέρογκα ποσά στην πιστοτικη σου ότι δήθεν η ζημιά έγινε από εσένα, φαίνεται σαν να το έχουν σύστημα την συγκεκριμένη απάτη και δεν ξέρω πραγματικά ποια να εμπιστευτώ...

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Γεια σας ! Εχει κάποιος εμπειρία και να προτείνει εταιρία για ενοικίαση αμαξιού στην Ιταλία ? και συγκεκριμένα Βερονα- Γκαρντα?
Έκανα μια μικρή έρευνα σε 5-6 εταιρίες που βρήκα, και στο google στις αξιολογήσεις , και σε όλες εφριξα με αυτά που διάβαζα.... Δεν υπήρχε ούτε μια ακόμα και στις ποιιο γνωστές που να μην υπάρχουν περιστατικά, να δώσουν αμάξι με ίσως μια μικρή γρατσουνια πχ στο κάτω μέρος του προφυλαχτηρα , που μόνο αυτοί γνωρίζουν από πριν , και όταν τους το γυρνάς σε χρεώνουν υπέρογκα ποσά στην πιστοτικη σου ότι δήθεν η ζημιά έγινε από εσένα, φαίνεται σαν να το έχουν σύστημα την συγκεκριμένη απάτη και δεν ξέρω πραγματικά ποια να εμπιστευτώ...
Νοικιασα τον Μαιο, απο centauro στο bergamo, καλη τιμή με full καλυψη οποτε δεν ειχα αγχος για τπτ. Το αυτοκινητο ολοκαινουριο

Anemos-T

Member
Locauto Rent: cars and vans rental in Italy

romeohellas

Member
europcar στο ντουμπαι ειχα πληρη καλυψη με ελαχιστα παραπανω χρηματα μου κρατησαν στην καρτα δεσμευμενα 400 ευρω μαλλον σαν εγγυηση γιατι ομως αφου ειχαν premium καλυψη τελος παντων μου τα γυρισαν σε 20 ημερες τωρα κοιταω για αιγυπτο και βλεπω καμμμια εταιρια δεν προσφερει πληρη καλυψη μονο βασικη και μεγαλυτερη εγγυηση σε ολα τα αυτοκινητα ξερει κανενας τι παιζει???

BurnItDown

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερικη
Καλησπερα στην ομαδα!Ενδιαφερομαι για ενοικιαση αυτοκινητου για 3-4 μερες απο Colmar.Γνωριζει καποιος να μου συστησει καποιο γραφειο?Χρειαζομαι αναγκαστικα πιστωτικη για να κανω κρατηση?Ειμαι παντελως πρωταρης επι του θεματος,αν μπορεσει καποιος να με διαφωτισει θα του ημουν ευγνωμων!

cosafiv

Member
Καλησπερα στην ομαδα!Ενδιαφερομαι για ενοικιαση αυτοκινητου για 3-4 μερες απο Colmar.Γνωριζει καποιος να μου συστησει καποιο γραφειο?Χρειαζομαι αναγκαστικα πιστωτικη για να κανω κρατηση?Ειμαι παντελως πρωταρης επι του θεματος,αν μπορεσει καποιος να με διαφωτισει θα του ημουν ευγνωμων!
πιστωτικη στο ονομα του οδηγου και δπλωμα (νομιζω δεχονται και τα ροζ χαρτινα)εγω προτιμω γνωστες εταιρειες(Hertz, Sixt, Avis...επειδη μπορουν να σε βοηθησουν, αν σου συμβει κατι...) παρε τιμες απο εδω μεσω ιντερνετ

BurnItDown

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερικη
πιστωτικη στο ονομα του οδηγου και δπλωμα (νομιζω δεχονται και τα ροζ χαρτινα)εγω προτιμω γνωστες εταιρειες(Hertz, Sixt, Avis...επειδη μπορουν να σε βοηθησουν, αν σου συμβει κατι...) παρε τιμες απο εδω μεσω ιντερνετ
Χωρις πιστωτικη δε κανω δουλιτσα ε???

cosafiv

Member
Χωρις πιστωτικη δε κανω δουλιτσα ε???
νομιζω , στο εξωτερικο, δεν σου δινουν αυτοκινητο...στην Ελλαδα σου δινουν σε ορισμενα μικρα γραφεια στα νησια...
ρωτα τηλεφωνικα καποια εταιρεια μεγαλη στην Ελλαδα
καποτε, στο Μοναχο, δεν ειχα πιστωτικη , αλλα ειχε η γυναικα μου, που δεν ξερει να οδηγαει, ελεγα στην υπαλληλο, οτι εγω ειμαι απενταρος και η γυναικα μου εχει τα λεφτα στην οικογενεια... εγω ειμαι απλως ο συζυγος και με εχει για να οδηγαω , επειδη εκεινη δεν ξερει... ειχε γινει "κομπος" η Γερμανιδα στις ενοικιασεις...
τελικα πηρε στα κεντρικα γραφεια και εβαλαν την γυναικα μου να υπογραψει , δηλωνοντας εμενα οδηγο...

chrgkoutz

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Δάση Βόρειου Καναδά
RENTSMART24/by Parking Go-Bergamo Προς γνωση και αποφυγη.
(ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ τα μικρα γραμματα των ορων των γραφειων ενοικιασης κι ΟΧΙ των πρακτορων)
Θα ηθελα να σας ενημερωσω για την προσφατη κακη εμπειρια μου, που αφορα τις ΑΝΤΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚEΣ μεθοδευσεις της εταιρειας και την ΑΓΕΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑτης υπαλληλου (που προφανως εκτελουσε εντολες της εταιρειας), επειδη ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑ να πληρωσω επιπλεον χρηματα για ασφαλεια του αυτοκινητου, η οποια θα κοστιζε οσο και η ενοικιαση του.
(Να τονισω ότι ιδια μεθοδευση ειχα καταγγειλει και για γραφειο στην Κροατια-Ζαγκρεμπ)
Υπεστην ένα φοβερο BULLING (αν νοικιαζα και κυκλοφορουσα το αυτοκινητο χωρις ασφαλεια), απειλωντας με ότι θα χρεωθω από 350-1000Ε, ακομη και για την παραμικρη –εστω και μικρη- γρατζουνια.
Κι όταν επεμεινα να μην πληρωσω επιπλεον, τοτε με ενημερωσε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ καλυψη ΟΥΤΕ ΟΔΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ.
Στην συνεχεια μου εδωσε να υπογραψω μια σειρα εντυπων, περι αποδοχης ορων σε περιπτωση ατυχηματος, αφου ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΑ επιπλεον ασφαλεια (που όπως καταλαβαινετε, δεν ειχα χρονο ουτε να τα δω, ποσο μαλλον να τα μελετησω) κι όταν ζητησα αντιγραφο οσων υπεγραψα, με διαβεβαιωσε ότι, μολις επεστρεφε στο γραφειο της, θα μου τα εστελνε με μειλ.
Πηρα το αμαξι 30/9 και το επεστρεψα τα ξημερωματα 3/10/24 και φυσικα ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ το μειλ, με ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, που με αναγκασαν να υπογραψω.
Στην συνεχεια και χωρις να μου δωσει ουτε καποιο εντυπο με τηλεφωνα, για επικοινωνια μαζι τους (σε περιπτωση αναγκης), μου εδωσε τα κλειδια και μου ειπε ότι το αμαξι ηταν εξω στο parking κι αν εβλεπα καποια ζημια στο αμαξωμα, απλα να το βιντεοσκοπησω και θα το βλεπαμε, όταν γυριζα, ενώ θεωρησε περιττο να μου δωσει εστω τις βασικες οδηγιες σχετικα με την χρηση του αυτοκινητου.
Τελος (και απλα για ενημερωση) το αυτοκινητο της εταιρειας, που παραλαμβανει κι επιστρεφει τους πελατες της στο αεροδρομιο Orio del Serio, ΔΕΝ τους αφηνει στην εισοδο του αεροδρομιου, αλλα στο δικο τους parking, που βρισκεται περιπου 400μ μακρια από την εισοδο.
Το αναφερω γιατι στην περιπτωση μου, εβρεχε καταρρακτωδως και οταν πηγα κι οταν εφυγα κι αυτοι, μας αφησαν να περπατησουμε στην βροχη, αντι να κανουν μια μικρη παρακαμψη λογω βροχης.
Κι αυτό –απλα- για να αντιληφθουμε την ενσυναισθηση και τον ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ???
Εννοειται πως ενημερωσα–ηδη- ΚΑΙ την Economycar, για το ποιον του γραφειου που συνεργαζεται, αφου μεσω αυτων εκλεισα την ενοικιαση

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom