Γενικά Εμβολιασμός για Κεντρική και Νότια Αμερικη

alma

Member
Μέχρι τα 2500μ δεν θεωρείται μεγάλο υψόμετρο. Το μόνο που παρουσιάζεται είναι κόπωση στο περπάτημα και τίποτα άλλο. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να εμφανίσει κάποιος συμπτώματα της ασθένειας του υψομέτρου κάτω απο 2500μ.
Ναι,δεν λέω πως είναι μεγάλο υψόμετρο.Ανέφερε η @Vicks την Πόλη του Μεξικού κ είπα τη δική μου εμπειρία από παρόμοιου υψόμετρου περιοχή.
Ωστόσο ο ξεναγός στη Γεωργία έλεγε"αν κάποιος έχει θέμα με το υψόμετρο να μην ανέβει στο Gergeti "...Δεν ξέρω τι περιπτώσεις είχε συναντήσει κ το είπε.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ωστόσο ο ξεναγός στη Γεωργία έλεγε"αν κάποιος έχει θέμα με το υψόμετρο να μην ανέβει στο Gergeti "...Δεν ξέρω τι περιπτώσεις είχε συναντήσει κ το είπε.
Καλά κάνει και το αναφέρει ο κάθε ξεναγός σε τέτοια μέρη, γιατί μπορεί κάποιος να έχει αναπνευστικό πρόβλημα και άγνοια για το πως μπορεί η ανύψωση να τον επηρεάσει. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με την ασθένεια του υψομέτρου! Όλοι οι κοινοί θνητοί πάνω απο τα 2000μ περπατούν πιο αργά και κουράζονται πιο γρήγορα. Εξαίρεση είναι οι αθλητές που προπονούνται σε μεγάλα υψόμετρα!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου
Όντως, "σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του Κίτρινου πυρετού σε ταξιδιώτες, από τις 11 Ιουλίου 2016 το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του Κίτρινου πυρετού ισχύει εφ’ όρου ζωής για το άτομο που έχει εμβολιαστεί. Η οδηγία αυτή αφορά και τα προηγούμενα πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί..." (ΚΕΕΛΠΝΟ).

GTS

Member
Άρα για μένα που έκανα το εμβόλιο το 2011 ισχύει ακόμα? Και μπορώ μόνο να ανανεώσω το πιστοποιητικό;

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου
Άρα για μένα που έκανα το εμβόλιο το 2011 ισχύει ακόμα? Και μπορώ μόνο να ανανεώσω το πιστοποιητικό;
Δεν γνωρίζω. Με ένα τηλεφώνημα στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας αυτό μπορεί να διευκρινιστεί.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δεν χρειαζεται να κανεις απολυτως τιποτε. Η οδηγια ειναι παγκοσμια, απαιτειται μονο να φαινεται ο εμβολιασμος, η ημερομηνια ληξης αγνοειται. Εχω δειξει το δικο μου (ληξαν προ σχεδον δεκαετια) παντου χωρις κανενα προβλημα. Τελευταια φορα μολις καναδυο βδομαδες πριν..

• Like
Reactions: GTS

GTS

Member
Δεν χρειαζεται να κανεις απολυτως τιποτε. Η οδηγια ειναι παγκοσμια, απαιτειται μονο να φαινεται ο εμβολιασμος, η ημερομηνια ληξης αγνοειται. Εχω δειξει το δικο μου (ληξαν προ σχεδον δεκαετια) παντου χωρις κανενα προβλημα. Τελευταια φορα μολις καναδυο βδομαδες πριν..
Ευχαριστώ πολύ κάπτεν. Δηλαδή (και τελευταία ερώτηση), μπαίνεις σε μία χώρα που απαιτεί το εμβόλιο (π.χ. Αφρική), δείχνεις το κίτρινο βιβλιαράκι με ληγμένη την ημερομηνία και δε κάνουν μανούρα??

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ευχαριστώ πολύ κάπτεν. Δηλαδή (και τελευταία ερώτηση), μπαίνεις σε μία χώρα που απαιτεί το εμβόλιο (π.χ. Αφρική), δείχνεις το κίτρινο βιβλιαράκι με ληγμένη την ημερομηνία και δε κάνουν μανούρα??
Ακριβως. Το βιβλιαρακι χρησιμοποιεται πλεον ως αποδειξη του εμβολιασμου και τιποτε αλλο. Στην Αφρικη το εχω δειξει πανω απο 10 φορες, πιθανως και εκει που θα πας (τανζανια?)

• Like

GTS

Member
Ακριβως. Το βιβλιαρακι χρησιμοποιεται πλεον ως αποδειξη του εμβολιασμου και τιποτε αλλο. Στην Αφρικη το εχω δειξει πανω απο 10 φορες, πιθανως και εκει που θα πας (τανζανια?)
Ναι εκεί θα πάω, αλλά δεν απαιτείται εμβόλιο (layover ADD < 12h). Σε ευχαριστώ πολύ, ήμουν σχεδόν έτοιμος να εμβολιαστώ καλού κακού, νόμιζα ότι το παλιό εμβόλιο είχε 10ετή διάρκεια κι ότι είχε βγει νέο ενισχυμένο.
Καλές γιορτές Κάπτεν!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ναι εκεί θα πάω, αλλά δεν απαιτείται εμβόλιο (layover ADD < 12h). Σε ευχαριστώ πολύ, ήμουν σχεδόν έτοιμος να εμβολιαστώ καλού κακού, νόμιζα ότι το παλιό εμβόλιο είχε 10ετή διάρκεια κι ότι είχε βγει νέο ενισχυμένο.
Καλές γιορτές Κάπτεν!
Το δεχονται κανονικα, εχω παει με το βιβλιαρακι. Αλλαξε η ισχυς του, ειναι ισοβια, το ξερουν ολοι. Καλες γιορτες, καλο ταξιδι!

• Like

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.737
Μέλη
39.472
Νεότερο μέλος
Στέλιος Μίκυ