Γενικά Εμβολιασμός για Κεντρική και Νότια Αμερικη

VARONI1000

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΤΝΑΜ
Ταξίδι-Όνειρο
MEXICO
Αν διαβάσεις τη λίστα του ΚΕΛΠΝΟ θα δεις ποια εμβόλια είναι υποχρεωτικά για τη χώρα ..έχουν υποχρεωτικό του κίτρινου πυρετού μόνο αν προέρχεσαι από χώρες όπως Ουγκάντα Κονγκό Ανγκόλα Βραζιλια ..στα συνιστώμενα έχουν τετάνου διφθερίτιδας ΜMR πολιομυελίτιδας ανεμευλογιας γρίπης ηπατιδα Α.Β .λύσσας .τυφοειδους πυρετού ...τώρα για κάποια από αυτά έχουμε εμβολιαστεί σύμφωνα με το εθνικό σύστημα εμβολιασμού ..τώρα για το ελονοσία τα χάπια συνταγογραφουνται από το γιατρό σου όπως και αυτά υψομέτρου που όμως είναι σε έλλειψη .ξέρει ο γιατρός σου ..αν τώρα πας πάνω από τα δύο χιλιάδες μέτρα υψόμετρο χάπια ελοννοσιας δεν χρειάζεσαι όμως θα βρίσκεσαι και σε χαμηλότερα υψόμετρα οπότε κάνεις όλη τη θεραπεία σωστά και δεν τη δισακοπτεις καλό σου ταξίδι ..
Υποχρεωτικος ο εμβολιασμός δεν ειναι για Κολομβία απο Ευρώπη, ούτε για Ευρωπη.....
Εννοειται πως έχω μελετήσει το εθνικό σύστημα!
Η ερώτησή μου αφορα καθαρά την επικινδυνότητα και την ατομική υγεία!

Σε ομάδες ταξιδευτων και ντοπιων, λίγοι είναι αυτοί που το συστήνουν, καθως έχει αρκετές παρενέργειες!
Οπότε θα ήθελα αν καποιος γνωρίζει, τι συστήνει!

Προφανώς γνωρίζω επίσης πως δεν χρειάζονται χαπια ελονοσίας στα υψόμετρα!

Ευχαριστώ για την απαντηση!
Καλά ταξίδια και σε σας 💜

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου
Επισης αν γνωρίζετε για φάρμακα υψομέτρου...
Το υψόμετρο με είχε ανησυχήσει κι εμένα πάρα πολύ. Αποφάσισα να πάρω Ακεταζολαμίδη, που την ξεκίνησα 1-2 ημέρες πριν ανέβω στο μεγάλο υψόμετρο και τη συνέχισα για ακόμη 2 ημέρες μετά. Τελικά δεν εμφάνισα κάποιο από τα συμπτώματα του υψομέτρου (πονοκέφαλο, ζάλη, αδυναμία, κλπ.), αλλά όχι ότι μπορούσα να τρέξω και κατοστάρι την πρώτη μέρα τουλάχιστον. Δεν ξέρω όμως αν στον πολύ καλό εγκλιματισμό μου βοήθησε όντως η Ακεταζολαμίδη ή περισσότερο η σταδιακή ανάβαση που έκανα και συστήνεται αν έχεις τη δυνατότητα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.732
Μέλη
39.472
Νεότερο μέλος
MykytaBoris

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom