• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Εκστρατεία «Άρνησης» στον αντικαπνιστικό νόμο ξεκινούν επιχειρηματίες

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καλά οι μαγαζάτορες νομίζουν οτι τους φταίνε μόνο τα τασάκια και οτι δεν έχουν δουλειά με τον αντικαπνιστικό νόμο!!!!!!!!
δεν υπάρχουν λεφτάκια pandora μου δεν υπάρχουν πιά!!!!!!!
ειτε φέρουν τα τασάκια είτε όχι το ίδιο πρόβλημα θα έχουν ...έτσι που μας έκαναν ουτε σε καφετέρια δεν θα πηγαίνομε σε λίγο!!!
Παγκάκι, ζεστός καφές στο πλαστικό...και μη χειρότερα...:D

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Αν νομίζουν ότι ο τζίρος έπεσε επειδή απαγορεύτηκε το κάπνισμα, ας δοκιμάσουν να μειώσουν τις τιμές τους και θα διαπιστώσουν πολύ γρήγορα τον πραγματικό λόγο της πτώσης του τζίρου.

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Αν νομίζουν ότι ο τζίρος έπεσε επειδή απαγορεύτηκε το κάπνισμα, ας δοκιμάσουν να μειώσουν τις τιμές τους και θα διαπιστώσουν πολύ γρήγορα τον πραγματικό λόγο της πτώσης του τζίρου.
Σα να μην έχεις άδικο...;) Είναι και αυτό σημαντικό !

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Παράθυρο αλλαγών στην καπναπαγόρευση

Αλλά μετά το Δεκέμβριο

Παράθυρο για αλλαγές στην αντικαπνιστική νομοθεσία άφησε ανοιχτό ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι».

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι το Δεκέμβριο θα γίνει μια πρώτη εκτίμηση για την πορεία εφαρμογής του νόμου, ενώ αναφερόμενος στην πρόθεση των εστιατόρων να μην τον εφαρμόσουν, είπε ότι δεν είναι σωστό να αλλάξει ένας ο νόμος πριν δείξει στην πράξη τις αδυναμίες του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος καταλόγισε στους τοπικούς άρχοντες απροθυμία να κάνουν ελέγχους, προκειμένου να μην εισπράξουν πολιτικό κόστος εν όψει των δημοτικών εκλογών. Ανέφερε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστεί κανονικά ο αντικαπνιστικός νόμος.

πηγή : Παράθυρο αλλαγών στην καπναπαγόρευση | Eλλάδα | Ελευθεροτυπία

XRISTOS71

Member

πέστα... πέστα που εχουν τον καφέ 4 και 4,5 ευρώ και μετα παραπονιούνται οι ξόφλες για τον τζίρο
ρε ούστ !!!!!!!!

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
..απο το μετρο εξαιρουνται λεει..τα κεντρα διασκεδασης ανω των 300 τετραγωνικων!!!!!!!!!!!!:)

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Αν και καπνιστης εχω να πω τα εξης
1 Για την αναδουλεια δεν ευθυνεται μονο το τσιγαρο αλλα και οι τιμες οπως εγραψε και ο Χρηστος71. Δεν ειναι λογικο να τρωω ποιοτητα αφρικης σε τιμες σκανδιναβιας.
2 Δεν αντεχω να μπαινω σε μια αιθουσα τιγκα στον καπνο για να διασκεδασω και να νιωθω σαν να καπνισα 5 πακετα μαζεμενα. Αυτος ειναι και ενας απο τους λογους που εχω να πατησω χρονια σε "κεντρα ελληνικου πολιτισμου".
3 Δεν με χαλαει καθολου να βγω για 5 λεπτακια εξω απο το μαγαζι για ενα τσιγαρακι. Στην καλυτερη περιπτωση καποιος απο την παρεα θα ακολουθησει, στην χειροτερη κανεις νεες γνωριμιες.
Επισης σαν ταξιδευτης ποτε δεν διαλεξα προορισμο με κριτηριο αν επιτρεπεται να φουμαρω μεσα στα μαγαζια.
4 Ειναι τρελλο να διαμαρτυρονται καποιοι οτι μειωθηκε η δουλεια τους εξαιτιας της απαγορευσης σε μια εποχη που ακομα και αν σε πληρωναν για να κατσεις μεσα, θα προτιμουσες να μεινεις εξω λογω καιρου.
Το προβλημα κατα τη γνωμη μου ειναι ο αθεμιτος ανταγωνισμος μεταξυ των επαγγελματιων, καποιοι συμμορφωνονται με το νομο φοβουμενοι τις συνεπειες και χανουν πελατεια ενω καποιοι αλλοι ρισκαρουν και επιτρεπουν το καπνισμα μεσα.

micmic

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βotswana
Ταξίδι-Όνειρο
Trans-African Highways
Εγώ το πιστεύω ότι εκεί όπου εφαρμόζεται η απαγόρευση του καπνίσματος, αυτή ευθύνεται για μείωση πελατείας. Ο πελάτης (όπως εγώ) που απέφευγε τα μαγαζιά όπου υπήρχε νέφος καπνού, δεν πρόκειται να επανέλθει εύκολα μόνο και μόνο επειδή σταμάτησε κάπου το κάπνισμα. Ο καπνός σε ένα μαγαζί ήταν μία μόνο από τις ενδείξεις έλλειψης σεβασμού του καταστηματάρχη προς τους πελάτες του. Υπάρχουν πολλά άλλα που πρέπει να διορθωθούν προκειμένου να κερδηθούν οι πιο απαιτητικοί πελάτες: Πρέπει να σταματήσει το στριμωξίδι στις "μεγάλες πίστες" όπου τα τραπέζια σε λίγο θα μπαίνουν το ένα πάνω στο άλλο και στις πίστες θα μπαίνουν σκοινιά για να μην πέφτουν κάτω τα 864 άτομα που χορεύουν ταυτόχρονα βαριά ζεϊμπεκιά, όλοι μαζί σε 15 τετραγωνικά. Πρέπει να μην ξανασερβιριστεί ποτέ μπόμπα. Πρέπει οι πορτιέρηδες να είναι ευγενικοί και καλοσυνάτοι και όχι αλητάμπουρες. Ο ρόλος τους πρέπει να είναι η αποφυγή φασαριών και όχι το face control. Το ίδιο ισχύει και για τους παρκαδόρους, όχι να τσιμπάνε 2-3 ευρώ και να σου λένε "8 είναι κύριε" (πάντα χωρίς απόδειξη και με παράνομα παρκαρίσματα). Πρέπει οι σερβιτόροι να είναι εξυπηρετικοί και όχι να συμπεριφέρονται σα να σου κάνουν χάρη.

Καμμιά φορά βλέπω σε παλιές ελληνικές ταινίες σε τί ωραία, ανθρώπινα μαγαζάκια τραγουδούσαν οι φίρμες της εποχής, αλλά και πώς ήταν τα "ροκ κλαμπς" της εποχής, και σκέφτομαι πώς καταντήσαμε από εκείνα τα στάνταρντς να έχουμε πέσει στα σημερινά. Όσο λοιπόν οι μαγαζάτορες προσφέρουν χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες, θα έχουν και πελάτες που συμβιβάζονται με αυτή τη χαμηλή ποιότητα.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Καμμιά φορά βλέπω σε παλιές ελληνικές ταινίες σε τί ωραία, ανθρώπινα μαγαζάκια τραγουδούσαν οι φίρμες της εποχής, αλλά και πώς ήταν τα "ροκ κλαμπς" της εποχής, και σκέφτομαι πώς καταντήσαμε από εκείνα τα στάνταρντς να έχουμε πέσει στα σημερινά. Όσο λοιπόν οι μαγαζάτορες προσφέρουν χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες, θα έχουν και πελάτες που συμβιβάζονται με αυτή τη χαμηλή ποιότητα.
Ξεχνάς κάτι..
τότε ήταν άλλεεεεεες εποχές ..
κάποτε πηγαίναμε στα μπαράκια,χορευαμε,καναμε γνωριμιες πιναμε το ποτάκι μας και το σώμα κυμάτιζε στους ρυθμούς..
Τώρα δεν υπάρχει ψυχή!!μέσα μας εννοώ!!
ολα ειναι στημένα..μουσικές φτηνές,ο κόσμος στην κοσμάρα του κάθεται σαν καζίκι και κοιτάζει το υπερπέραν..ούτε στην γκόμενα του δεν μιλάει..
λείπουν πολλα..ο αυθορμητισμός η ζεστασιά η ξενοιασιά ..
Δεν έχω κανένα λογο να παω σε μπαρ..δεν μου δίνει τίποτα..ούτε κάν την ευχαρίστηση της μουσικης ...ούτε θα στηθώ σε ουρά για να μου επιτρέψει ένας μαλάκας κομπλεξικος να μπώ μεσα---το μεγαλύτερο ξενέρωμα!!!
Εδώ καπου χάνεται η μπάλα..ειναι οι καιροί..τα σημεία...δεν ειναι το τσιγάρο..ειναι όλα τα παραπάνω!!

XRISTOS71

Member
''Κάποτε πηγαίναμε στα μπαράκια,χορευαμε,καναμε γνωριμιες πιναμε το ποτάκι μας
και το σώμα κυμάτιζε στους ρυθμούς.. ''

Κορμί χέλι δηλαδή !!

''Τώρα δεν υπάρχει ψυχή!!μέσα μας εννοώ!!
ολα ειναι στημένα..μουσικές φτηνές,ο κόσμος στην κοσμάρα του κάθεται σαν
καζίκι και κοιτάζει το υπερπέραν..ούτε στην γκόμενα του δεν μιλάει.. ''

Σωστή ...εδω μεχρι και στους U2 δίπλα μας υπήρχε κόσμος που καθόταν 2 ωρες στην καρέκλα ,λες και παρακολουθούσε Καμεράτα στο Μέγαρο.

'' Εγώ το πιστεύω ότι εκεί όπου εφαρμόζεται η απαγόρευση του καπνίσματος, αυτή ευθύνεται για μείωση πελατείας. ''

Δεν υπάρχει αυτο που λές τουλαχιστον για την Ελλάδα που εχει ακλό καιρό 8 μηνες το χρόνο και όλοικαθονται έξω ....
Τα λεφτα ...τα λεφτά ειναι το πρόβλημα αδελφέ !!!!! οι ακριβες τιμές σε όλες τις παροχές ειτε αυτες ειναι καφές είτε φαγητό ειτε μπουζούκια
Και επειδή αναφερθηκες σε ΄πορτιερηδες ,σερβοτόροι κτλ να σου θυμήσω οτι πολύ πριν την τσιγαροαπαγόρευση τα μαγαζιά λειτουργουσαν ηδη 2 μερες την εβδομαδα

Ανοίξτε τα ματια σας ..εξω ο κόσμος βογκαει ,δεν μπορει να τα φερει βόλτα ουτε στα βασικά !!!!!
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΕΝΝΟΩ !!!!!!

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Μόνο γελοία μπορώ να χαρακτηρίσω την δικαιολογία πτώσης του τζίρου λόγω καπναπαγόρευσης. Οι μισοί μου φίλοι δεν καπνίζουν και όσο βγαίνανε πριν την απαγόρευση άλλο τόσο βγαίνουν και τώρα. Όπως και για μένα ισχύει το ίδιο. Συμφωνώ με τους περισσότερους, ας μειώσουν τις τιμές, ας προσθέσουν λίγο ποιότητα και μετά το ξανασυζητάμε για το τσιγάρο.

NTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Κι εγώ συμφωνώ ότι η πτώση του τζίρου οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στη γενικότερη κρίση.
Σαν καπνίστρια όμως σας λέω ότι λόγω των μέτρων δεν βγαίνω.
Το πρώτο που ρωτάω είναι αν υπάρχει χώρος έξω,ώστε να μπορώ να καπνίζω,αν όχι κάθομαι σπίτι μου.
Ενώ θα έβγαινα 1-2 φορές την εβδομάδα για φαγητό και άλλες τόσες και περισσότερες για καφέ, με τα μέτρα κατά του καπνίσματος,δεν το κουνάω ρούπι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom