• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Εκστρατεία «Άρνησης» στον αντικαπνιστικό νόμο ξεκινούν επιχειρηματίες

Traveller

Member
Χαμπάρι δεν είχα για την Τουρκία... έτσι το έγραψα...

Εμένα ειλικρινά καρφάκι δεν μου καίγεται για το αν ο καπνιστής αρρωστήσει ή πεθάνει... εμένα άλλο με κόφτει... το αν πιεί τον άμπακο ο άλλος ή πάρει ναρκωτικά πάλι ευθέως δεν με πειράζει...μεγάλα παιδιά είμαστε και ο καθένας κάνει ότι γουστάρει... αν όμως ο άλλος καπνίζει μέσα στη μούρη μου όταν πάω σε ένα κέντρο να διασκεδάσω με κόφτει και με παρακόφτει... εισπράτω ΚΑΙ εγώ τον καπνό που εκείνος επέλεξε με αποτέλεσμα να έχει επίπτωση ΚΑΙ στην δικιά μου υγεία...αν έχει σεκλέτια ας κάτσει σπίτι του ή να βγει στους δρόμους και να καπνίζει όσο γουστάρει όσο είναι σε ένα μέρος που θα υπάρχει έστω και ένας που να μην καπνίζει δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει... καθόλου φασιστικό δεν είναι... επαναλαμβάνω δεν με ενδιαφέρει καθόλου η δικιά του υγεία με ενδιαφέρει που ενοχλεί εμένα που δεν καπνίζω... αν γίνουν ξεχωριστά κλαμπ μόνο για καπνίζοντες τότε καμία αντίρηση... θα το ξέρω εγώ που δεν καπνίζω και διαλέγω να μην πάω... αυτά που ακούγονται βέβαια για πτώση του τζίρου στα καταστήματα είναι αέρας φρέσκος... αν δεν μπορείς να καπνίζεις πουθενά τι θα κάνεις δεν θα βγεις από το σπίτι σου? Θα πας και θα παραπάς στο κλαμπ, στο εστιατόριο, στα μπουζούκια και θα βγεις σα νομοταγής πολίτης να καπνίσεις έξω... στα παλιά χρόνια κάπνιζαν ακόμα και μέσα στα λεωφορεία... όταν καταργήθηκε πάλι τα ίδια έλεγαν τώρα που έχει περάσει το μέτρο δεν κουνιέται φύλλο...

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Δεν θα διαφωνήσω καθόλου μαζί σου ούτε όσον αφορά τα φουσκωμένα ποσοστά ούτε στην ανάγκη σου να διασκεδάσεις σε καθαρό περιβάλλον !
Συμφωνώ απόλυτα και στην ανάγκη σου να εργάζεσαι σε καθαρό περιβάλλον...
Διαφωνώ όμως με το νομοθέτη, που ενώ υπήρχε "καθαρή" λύση (στο θέμα της εστίασης και της διασκέδασης, αναφέρομαι) προτίμησε την άλλη άκρη...
Δεν καταλαβαίνω γιατί να μη δίνεται η δυνατότητα στον κάθε καταστηματάρχη καφέ, εστιατορίου ή μπαρ, να χαρακτηρίζει το χώρο του για καπνιστές ή μη...Κάτι που εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία αλλού π.χ. στην Καταλωνία και μου φάνηκε εντελώς "δημοκρατικό" και με σεβασμό απέναντι στον καθένα μας...
Ούτε καν στο ευρωκοινοβούλιο δεν μπόρεσε να περάσει η απόλυτη κατάργηση του καπνίσματος, στους κλειστούς χώρους...
Αλλά εδώ, όπως πάντα, είμαστε των άκρων...:mad:
αν γίνουν ξεχωριστά κλαμπ μόνο για καπνίζοντες τότε καμία αντίρηση... θα το ξέρω εγώ που δεν καπνίζω και διαλέγω να μην πάω...
Νομίζω ότι συμφωνούμε απολύτως...Η κουβέντα αφορά καθαρά τη διασκέδαση και το δικαίωμα του καθενός για την επιλογή του χώρου...ουτοπία φυσικά μετά την ψήφιση του νόμου...

@Samion, σ΄ευχαριστούμε για το λινκ...

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Χαμπάρι δεν είχα για την Τουρκία... έτσι το έγραψα...
.. στα παλιά χρόνια κάπνιζαν ακόμα και μέσα στα λεωφορεία... όταν καταργήθηκε πάλι τα ίδια έλεγαν τώρα που έχει περάσει το μέτρο δεν κουνιέται φύλλο...
like like!!! έτσι ακριβώς οπως τα λές..
θυμάσαι που καπνιζαν και στα αεροπλάνα??:rolleyes:
σε πρώτη μου πτήση με την ολυμπιακή πήρα θέση καπνιζόντων με το τασάκι στο μπράτσο του καπνίσματος..
μπορεί να μην τοφτασες γιατί εισαι μικρος εσύ!!
ομολογώ οτι και μένα πείραζε ο καπνός του πίσω και του δίπλα!!

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Ελα τωρα .... μην καρφωνεστε με τα τασακια στα αεροπλανα! :shock::shock:
Οι οδηγοι ταξι παντως , ακομα παφα ρουφα .....

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Το θέμα είναι να γίνει ή να μην γίνει. Όχι αλλιώς εδώ αλλιώς στο άλλο. Θα προτιμούσα ως καπνίστρια να απαγορευτεί μόνο στις δημόσιες υπηρεσίες και όχι στους χώρους διασκέδασης, καθώς ναι θα προτιμούσα να πιω το ποτάκι μου ή το κρασάκι μου με συνοδεία τσιγάρου, αλλά πρέπει ότι πουνε να το κάνουνε κιόλας κι όχι να την πατήσουν μόνο οι μικροεπιχειρηματίες. Προς το παρόν πάντως όπου κι αν έχω πάει το τσιγαράκι τσιγαράκι. Είναι δύσκολο για τους καπνιστές να βγουν και να μην μπορούν να καπνίσουν (οι μη καπνιστές ΔΕΝ μπορούν να καταλάβουν-όπως κι εμείς φυσικά αυτούς) αλλά να πω και κάτι? Στο εξωτερικό όπου έχω βγει και απαγορεύεται το τσιγάρο οκ μια χαρά έχω περάσει κιόλας. Βγαίνεις, κάνεις ένα τσιγαράκι και ξαναμπαίνεις. Άσε που έξω από τα bar-club δημιουργείται ένα μικρότερο bar από τους καπνίζοντες. Μιλάνο πχ. Σούπερ. Και κάνεις και τις γνωριμίες σου πιο εύκολα αν γουστάρεις. Και τέλος για μένα αν τελικά εφαρμοστεί κανονικά, όσο λιγότερο κυκλοφορεί το τσιγάρο τόσο λιγότερο θα καπνίζουν και οι νέες γενιές. Γι αυτό τον λόγο θα ήθελα να απαγορευτεί. Με την ελπίδα να αρχίζουν να καπνίζουν όλο και λιγότεροι. Γιατί είναι ωραίο το άτιμο και δύσκολο να το κόψεις....

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Τα... τασάκια ξανάρχονται!

Τελεσίγραφο έδωσαν χθες στην κυβέρνηση εστιάτορες και επαγγελματίες καφετεριών απ' όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ψήφισαν την καθολική επαναφορά των σταχτοδοχείων στις 18 Οκτωβρίου, σε περίπτωση που η Πολιτεία δεν αποσύρει ή τροποποιήσει μέχρι τότε τον νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος.

Σε ανοιχτή συνέλευση που έκανε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), ψηφίστηκε ομόφωνα η επαναφορά των σταχτοδοχείων σε όλα τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, κάτι άλλωστε που ήδη πράττουν τα μέλη του Συντονιστικού Cafe-Bar- Resto (www.sca febar.gr).

πηγή : Τα... τασάκια ξανάρχονται! | Eλλάδα | Ελευθεροτυπία

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Τελεσίγραφο έδωσαν χθες στην κυβέρνηση εστιάτορες και επαγγελματίες καφετεριών απ' όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ψήφισαν την καθολική επαναφορά των σταχτοδοχείων στις 18 Οκτωβρίου, σε περίπτωση που η Πολιτεία δεν αποσύρει ή τροποποιήσει μέχρι τότε τον νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος.

Σε ανοιχτή συνέλευση που έκανε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), ψηφίστηκε ομόφωνα η επαναφορά των σταχτοδοχείων σε όλα τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, κάτι άλλωστε που ήδη πράττουν τα μέλη του Συντονιστικού Cafe-Bar- Resto (www.sca febar.gr).

πηγή : Τα... τασάκια ξανάρχονται! | Eλλάδα | Ελευθεροτυπία
Καλά... και να μην έχουν τασάκια, εμένα προσωπικά δεν με πειράζει. Το σβήνω και κάτω!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Για να καταλάβω...
ποιος κάνει τα κουμάντα η πολιτεία ή οι καφετερίες???
Δηλαδή έστειλαν τελεσίγραφο και αποτελέσματα ψηφοφορίας στην πολιτεία και αυτή έκανε την κότα???
Τι διάολο ουτε έναν αντικαπνιστικό νόμο δεν μπορούν να εφαρμόσουν??
Εμενα πές οτι με συμφέρει αλλα για άλλα διερωτώμαι καταλαβαίνετε τι..
Τέλος πάντων το timing δεν ειναι το σωστό ...το timing..:cool:

micmic

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βotswana
Ταξίδι-Όνειρο
Trans-African Highways
Για να καταλάβω...
ποιος κάνει τα κουμάντα η πολιτεία ή οι καφετερίες???
Εσύ τί λες; :D Αν και οι καφετέριες είναι ψιλοπράγματα. Το κουμάντο το κάνουν βασικά τα μαγαζιά της παραλιακής που ανεβοκατεβάζουν δημάρχους κατά βούληση. Τώρα έχουν και τα ντουζένια του προεκλογικού αγώνα.

Εδώ είναι Ελλαδάρα λέμεεεεεεε :D

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ξαναβάζουν τα τασάκια στα τραπέζια οι εστιάτορες

Οι εστιάτορες δηλώνουν ότι από την Κυριακή 17 Οκτωβρίου θα τοποθετήσουν και πάλι τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια, επικαλούμενοι τη δραματική πτώση του τζίρου που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα εστίασης με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
as.enet.gr_resources_2010_10_tas_thumb_medium.jpg
«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην χρονική περίοδο που πάει να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Σε μια περίοδο που οι τζίροι των μαγαζιών έχουν αγγίξει και έχουν ξεπεράσει το 50%, δεν μπορεί να σε υποχρεώσει κανένας να εφαρμόσεις έναν αντικαπνιστικό νόμο, ο οποίος με δεδομένα τα στοιχεία που έχουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε μείωση του τζίρου 25%. Αν στα 50 προσθέσουμε και τα 25 έχουμε τελειώσει», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Γιάννης Τσάκος.

«Θα βάλουμε τα τασάκια σε όλα τα τραπέζια. Ξέρουμε ότι μπορούν να μας κλείσουν, ούτως ή άλλως θα κλείσουμε, γι’ αυτό θέλουμε να τους δώσουμε τα κλειδιά να πληρώνουν τα ενοίκια, τη ΔΕΗ, το ΦΠΑ, τους δήμους, τα πάντα. Να δούμε και τι θα κάνουν με τους 400.000 εργαζομένους στο χώρο εστίασης. Από τη Δευτέρα εδώ είμαστε και περιμένουμε να έρθουν να τους δώσουμε τα κλειδιά».

πηγή : Ξαναβάζουν τα τασάκια στα τραπέζια οι εστιάτορες | Eλλάδα | Ελευθεροτυπία

Δεν προβλέπω να σεργιανίσω το Σ/Κ...Όποιος κάνει τις βόλτες του, ας μας ενημερώσει για το τι συνάντησε...:cool:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Καλά οι μαγαζάτορες νομίζουν οτι τους φταίνε μόνο τα τασάκια και οτι δεν έχουν δουλειά με τον αντικαπνιστικό νόμο!!!!!!!!
δεν υπάρχουν λεφτάκια pandora μου δεν υπάρχουν πιά!!!!!!!
ειτε φέρουν τα τασάκια είτε όχι το ίδιο πρόβλημα θα έχουν ...έτσι που μας έκαναν ουτε σε καφετέρια δεν θα πηγαίνομε σε λίγο!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom