• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Εκστρατεία «Άρνησης» στον αντικαπνιστικό νόμο ξεκινούν επιχειρηματίες

MARCANGELO

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ιαπωνία πακέτοοο...
Απλή λογική έλειπε και λείπει όταν πωλείται κάτι νόμιμα και από έξω το πακέτο γράφει ότι σκοτώνει.
Κατανοώ τον εθισμό των καπνιστών που φτάνει σε δηλώσεις του τύπου, κι ο παππούς μου κάπνιζε 2 πακέτα και πέθανε 100 χρονών έως του ότι το 90% των πελατών στα καφέ καπνίζει και θα κλείσουν όλοι
Ποτέ μου δε χρησιμοποίησα aerolin ,θεωρώ όμως φασιστικό να μου επιβάλεται να εισπνεύσω τον καπνό του άλλου και τάσσομαι φανατικά υπέρ του μέτρου παρά τις όποιες συνέπειες που μπορεί να έχει στο τζίρο των καταστημάτων.Προσωπικά η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και υγιεινής δε πρέπει να κοιτά τζίρους και μαγαζιά, ούτε να υποκύπτει στο εθισμό χιλιάδων δυστυχώς ανθρώπων.
Από την άλλη θεωρώ πάλι ανέφικτη τη αδειοδότηση σε συγκεκριμένα μαγαζιά μόνο για καπνιστές γιατί όλο και κάποιος μη καπνιστής από την παρέα θα υποκύψει να ακολουθήσει, οπότε επανερχόμαστε πάλι στα ίδια.
Δυστυχώς αν η επιστήμη μπορούσε να διαγνώσει με ακρίβεια το μέγεθος της βλάβης που επιφέρει στον καθένα προσωπικά το κάπνισμα κι αντί του<<το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία>> ο γιατρός να σου λέει με ακρίβεια ότι ναι μεν τώρα είσαι 25-30 αλλά στα 55-60--65-100 ανάλογα τον καθένα πρόκειται να έχεις καρκίνο στον πνεύμονα να το σκεφτόμασταν σοβαρότερα.
Μπορεί μάλιστα να μη καπνίζω, σας μιλώ όμως σαν εθισμένος στη Coca cola(πιθανώς πιο επιβλαβές), αλλά τουλάχιστον δεν ενοχλώ και δε συμπαρασύρω έστω και παθητικά στο πρόβλημά μου κανένα.
Λυπάμαι αν με τα λόγια μου στεναχώρησα τους φίλους καπνιστές και δε πρόκειται να ανταπαντήσω σε οποιαδήποτε αντίθετη άποψη, απλά έστειλα αυτό το μήνυμα ορμόμενος από τον τίτλο του Post κι εκφράζοντας την ικανοποίησή μου για την επιβολή του μέτρου.

NATASA 09

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λαος Καμποτζη Βιετναμ
Διαφωνώ κάθετα με τους νόμους που επιβάλλουν με τέτοιο τρόπο την απαγόρευση για το κάπνισμα. Συμφωνώ ότι σε μια δημόσια υπηρεσία που είναι υποχρεωμένοι να πάνε όλοι ας το απαγορεύσουν. Τα καφέ και τα μπαρ όμως είναι μια διαφορετική κατάσταση. Δηλαδή δεν έχω δικαίωμα να καπνίσω το τσιγαράκι μου, πίνοντας το ποτό μου; Ας βρεθεί μια άλλη λύση. Στην Ζυρίχη που πήγα πέρυσι. στα μπαρ (ναι έχει και τέτοια παρόλο που διαβάζω στο site ότι δεν υπάρχουν), κάπνιζαν κανονικότατα. Η ειδοποιός διαφορά ήταν ότι είχαν τέτοιου τύπου εξαερισμό, που ούτε τα ρούχα μου μύρισαν, ούτε τα μάτια μου έκλαψαν. Όλοι οι μη καπνίζοντες έχετε τα δίκια σας αλλά και εμείς τα δικά μας. Αλήθεια ξέρει κανείς να μου πει τι προβλέπεται για τους χώρους έξω από τα καταστήματα που είναι κλειστοί με αυτά τα αντιαισθητικά νάυλον; Έστω εκεί.... Μη μας φάει το κρύο κι ο βοριάς.

_antonis_

Member
Διαφωνώ κάθετα με τους νόμους που επιβάλλουν με τέτοιο τρόπο την απαγόρευση για το κάπνισμα. Συμφωνώ ότι σε μια δημόσια υπηρεσία που είναι υποχρεωμένοι να πάνε όλοι ας το απαγορεύσουν. Τα καφέ και τα μπαρ όμως είναι μια διαφορετική κατάσταση. Δηλαδή δεν έχω δικαίωμα να καπνίσω το τσιγαράκι μου, πίνοντας το ποτό μου; Ας βρεθεί μια άλλη λύση. Στην Ζυρίχη που πήγα πέρυσι. στα μπαρ (ναι έχει και τέτοια παρόλο που διαβάζω στο site ότι δεν υπάρχουν), κάπνιζαν κανονικότατα. Η ειδοποιός διαφορά ήταν ότι είχαν τέτοιου τύπου εξαερισμό, που ούτε τα ρούχα μου μύρισαν, ούτε τα μάτια μου έκλαψαν. Όλοι οι μη καπνίζοντες έχετε τα δίκια σας αλλά και εμείς τα δικά μας. Αλήθεια ξέρει κανείς να μου πει τι προβλέπεται για τους χώρους έξω από τα καταστήματα που είναι κλειστοί με αυτά τα αντιαισθητικά νάυλον; Έστω εκεί.... Μη μας φάει το κρύο κι ο βοριάς.
Μάλιστα.... Και έχουμε και λέμε, όποτε μας συμφέρει (οχι εσένα αλλά γενικότερα μιλάω) παίρνουμε παραδείγματα του εξωτερικού, όποτε δε μας συμφέρει δε παίρνουμε.
Επίσης, όχι, δε μπορείς να κάνεις το τσιγαράκι σου πίνοντας το ποτάκι σου, γιατί δίπλα θα είμαι εγώ που με ενοχλείς και βραχνιάζω, μπουκώνω, δακρύζουν τα μάτια μου...Εγώ δεν έχω δικαίωμα να πιώ το ποτάκι μου; Και συ απ'την πλευρά σου μιλάς, αλλά τι να σου πώ, δεν κάπνιζες και μια ζωή και αν ήσουν μη-καπνίστρια τα ίδια θα έλεγες. Έχουμε υποφέρει αρκετά χρόνια, αλήθεια...Ας υποφέρει κάποιος άλλος τώρα (αν εφαρμοστεί ο νόμος φυσικά). Το κάπνισμα επιτρέπεται ΜΟΝΟ στο δρόμο (στα ναυλον που λές απαγορεύεται).

NATASA 09

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λαος Καμποτζη Βιετναμ
Μάλιστα.... Και έχουμε και λέμε, όποτε μας συμφέρει (οχι εσένα αλλά γενικότερα μιλάω) παίρνουμε παραδείγματα του εξωτερικού, όποτε δε μας συμφέρει δε παίρνουμε.
Επίσης, όχι, δε μπορείς να κάνεις το τσιγαράκι σου πίνοντας το ποτάκι σου, γιατί δίπλα θα είμαι εγώ που με ενοχλείς και βραχνιάζω, μπουκώνω, δακρύζουν τα μάτια μου...Εγώ δεν έχω δικαίωμα να πιώ το ποτάκι μου; Και συ απ'την πλευρά σου μιλάς, αλλά τι να σου πώ, δεν κάπνιζες και μια ζωή και αν ήσουν μη-καπνίστρια τα ίδια θα έλεγες. Έχουμε υποφέρει αρκετά χρόνια, αλήθεια...Ας υποφέρει κάποιος άλλος τώρα (αν εφαρμοστεί ο νόμος φυσικά). Το κάπνισμα επιτρέπεται ΜΟΝΟ στο δρόμο (στα ναυλον που λές απαγορεύεται).
Δηλαδή τώρα εσύ ικανοποιήθηκες; Παίρνεις το αίμα σου πίσω για τα τόσα χρόνια που ανέχτηκες τον καπνό μας; Μα ούτε καν στο νάυλον; never mind και πάλι φίλοι.Έχω πρόταση για αυστηρώς καπνομπαρουτιασμένους. Να κάνουμε λέσχες, private club βρε αδέλφια που να μπαίνουμε μέσα και να ντουμανιάζουμε στο τσιγάρο. Αυτό επιτρέπεται;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μα αυτό θα γίνει σε λιγάκι ούτως ή άλλως.Θα δηλωθούν κάποια μαγαζιά ως prive club καπνιστών -αρχής γενομένης από τις μεγάλες πίστες και bar- στα οποία θα γίνεσαι μέλος αυτομάτως με την είσοδο και μια απλή εγγραφή στοιχείων και θα ακολουθήσουν το παράδειγμα και άλλα πιο μικρά μαγαζιά.

Σέβομαι την ανάγκη για χαλάρωση και διασκέδαση και των δύο πλευρών και γι'αυτό θα προτιμούσα την λύση δηλομένων μαγαζιών και για τις δύο προτιμήσεις ώστε να διασκεδάζουμε όλοι αφού δεν γίνεται στο ίδιο μαγαζί με χωριστά τμήματα,τουλάχιστον σε ξεχωριστά μαγαζιά.Γιατί ο εθισμένος - ή και ο μη,υπάρχουν κι άλλοι εκτός των καπνιστών τσιγάρων - απολαμβάνει το ποτάκι του και τον καφέ του συνοδεία των καπνών του,αλλιώς απλά κάθεται σπίτι.Κάτι το οποίο θα εφαρμόσω απαρέγκλιτα αυτό το χειμώνα εκτός εξαιρέσεων καλών καλλιτεχνών που ενδεχομένως θα θέλω να δω.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Μα αυτό θα γίνει σε λιγάκι ούτως ή άλλως.Θα δηλωθούν κάποια μαγαζιά ως prive club καπνιστών -αρχής γενομένης από τις μεγάλες πίστες και bar- στα οποία θα γίνεσαι μέλος αυτομάτως με την είσοδο και μια απλή εγγραφή στοιχείων και θα ακολουθήσουν το παράδειγμα και άλλα πιο μικρά μαγαζιά.

Σέβομαι την ανάγκη για χαλάρωση και διασκέδαση και των δύο πλευρών και γι'αυτό θα προτιμούσα την λύση δηλομένων μαγαζιών και για τις δύο προτιμήσεις ώστε να διασκεδάζουμε όλοι αφού δεν γίνεται στο ίδιο μαγαζί με χωριστά τμήματα,τουλάχιστον σε ξεχωριστά μαγαζιά..
Α ρε Maltakia και συ μπαίνεις στους open minded..
νασαι καλά και να μην μιζεριάσεις ποτέ !!
κερνάω πουρο!!:D:D

Christian

Member
Αλήθεια ξέρει κανείς να μου πει τι προβλέπεται για τους χώρους έξω από τα καταστήματα που είναι κλειστοί με αυτά τα αντιαισθητικά νάυλον; Έστω εκεί.... Μη μας φάει το κρύο κι ο βοριάς.
Πρέπει να είναι ανοιχτές οι δύο από τις τέσσερις πλευρές.....άρα τον βοριά δεν τον γλυτώνουμε.

giannoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
εγώ πάντως πήγα σήμερα το μεσημέρι σε ταβερνούλα με νάυλον διότι έβρεχε, και κάπνισα κανονικά τα τσιγαράκια μου. Και να πώ και την αλήθεια; Πολύ το 'φχαριστήθηκα με το κρασάκι μου!!!

_antonis_

Member
εγώ πάντως πήγα σήμερα το μεσημέρι σε ταβερνούλα με νάυλον διότι έβρεχε, και κάπνισα κανονικά τα τσιγαράκια μου. Και να πώ και την αλήθεια; Πολύ το 'φχαριστήθηκα με το κρασάκι μου!!!
Σε ποια ταβερνούλα αν επιτρέπεται;;; :D

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Αλήθεια ξέρει κανείς να μου πει τι προβλέπεται για τους χώρους έξω από τα καταστήματα που είναι κλειστοί με αυτά τα αντιαισθητικά νάυλον; Έστω εκεί.... Μη μας φάει το κρύο κι ο βοριάς.
Οι διαμορφωμένοι αυτοί χώροι των μαγαζιών είναι "παράνομα" κλεισμένοι και δεν υπολογίζονται ως εσωτερικοί χώροι στα κανονικά τετραγωνικά του μαγαζιού και στην άδειά του. Θεωρούνται ότι είναι πραγματικά έξω. Οπότε, αυτή είναι και η πατέντα που προς το παρόν (και από την πρώτη απαγόρευση) έχουν βρει οι μαγαζάτορες και εκεί το κάπνισμα επιτρέπεται. Στην πορεία θα δούμε πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα.

Και όπως και παλαιότερα έχω αναφέρει σε παρόμοιο θέμα, (αν και μη καπνίστρια) και εγώ διαφωνώ με τον τρόπο αντιμετώπισης και καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος σε χώρους διασκέδασης. Η σωστή λύση για όλους, θα ήταν ο υποχρεωτικός πολύ καλός εξαερισμός και οι σχετικοί αυστηροί έλεγχοι επ'αυτού.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom