• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Εκστρατεία «Άρνησης» στον αντικαπνιστικό νόμο ξεκινούν επιχειρηματίες

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
εγώ το όλο ΣΚ που είμαι διακοπές βλέπω ότι πέρα βρέχει. καπνίζουν όλοι παντού, καφετέριες, μπαρ, κλαμπς. μέσα εννοείται.
ποιος θα κάνει έλεγχο είπαμε?

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
εγώ το όλο ΣΚ που είμαι διακοπές βλέπω ότι πέρα βρέχει. καπνίζουν όλοι παντού, καφετέριες, μπαρ, κλαμπς. μέσα εννοείται.
ποιος θα κάνει έλεγχο είπαμε?
την τύφλα τους θα κάνουν ...
συμφωνώ να επιβάλλουν μέτρα για όλα, αλλα να μπορούν και να τα υποστηρίξουν.. έτσι για να καταλάβομε και εμείς οτι έχομε ένα κράτος!!
για αυτο λέμε..χάος!! μόνο τα νεύρα μας ταράζουν..

giannoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Σε ποια ταβερνούλα αν επιτρέπεται;;; :D
Όνομα δεν θα σου πω αλλά είναι Χαριλάου και κοντά στον κήπο του Καλού με πολύ παράξενο όνομα... Αν σε βοηθάει αυτό!!! Μην το κάψουμε κιόλας το μαγαζί, πού θα καπνίζουμε μετά;;;

Traveller

Member
Τώρα το πήρα χαμπάρι το τόπικ μια που δεν καπνίζω... το ότι είμαστε μπανανία και ο καθένας κάνει ότι του... καπνίσει... το ξέρουμε...

Δεν το διάβασα το τόπικ βαρέθηκα και έτσι δεν ξέρω τις απόψεις κανενός... απλά γράφω την δική μου... κάλιστα απαγορεύτηκε από όλους τους κλειστούς χώρους αλλά το θέμα είναι να μπορέσουν και να το υποστηρίξουν... πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει αυτό το χάλι, να πάω χειμώνα καιρό σε ένα μπαρ να πιώ ένα ποτάκι και να βρωμοκοπάω σαν τσιμινιέρα... υπάρχει όμως στην Τουρκία, στο Ιράκ στην Αίγυπτο και υποθέτω στο Αφγανιστάν και στο Μπαγκλαντες... αμα γουστάρουμε να συγκριθούμε με αυτούς ας καπνίζει ο καθένας όπου γουστάρει... το τι υποστηρίζει ο κάθε θεριακλής "επώνυμος" ουδόλως με ενδιαφέρει... σιγά το επιχείρημα... σε όλες τις πολιτισμένες χ΄ωρες κανένας δεν καπνίζει σε κλειστό χώρο.. λέτε να είναι τόσο φασίστες πια όλοι αυτοί και εμείς για μια ακόμη φορές οι παντογνώστες προοδευτικοί?

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει αυτό το χάλι, να πάω χειμώνα καιρό σε ένα μπαρ να πιώ ένα ποτάκι και να βρωμοκοπάω σαν τσιμινιέρα...
δυστυχώς αυτά τραβάω κάθε χειμώνα στην Αυστρία..

Austria
Below 50m² the owner may opt to either be a smoking or non-smoking place
(σας θυμίζει κάτι αυτό? μια ελληνική "πρωτοτυπία"?)
List of smoking bans - Wikipedia, the free encyclopedia

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σαν πολλές "μπανανίες" βλέπω στη λίστα ρε Samion.
Αδυναμία επιβολής των μέτρων,άρνηση καταστηματαρχών ή πελατών, κλπ κλπ κλπ

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Σαν πολλές "μπανανίες" βλέπω στη λίστα ρε Samion.
Αδυναμία επιβολής των μέτρων,άρνηση καταστηματαρχών ή πελατών, κλπ κλπ κλπ
ειλικρινά λόγω smoking friendly οικίας, το κάπνισμα δεν ειναι κάτι που προσεχω ιδιαίτερα. απλά στις χώρες που επισκέπτομαι συχνά Ιταλία, Γερμανία βλέπω ότι εφαρμόζεται πιστότατα, στη δε Αυστρία καθόλου.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σύμφωνα με τη λίστα που ανέβασες άλλα γίνονται στη Γερμανία.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Σύμφωνα με τη λίστα που ανέβασες άλλα γίνονται στη Γερμανία.
νομίζω ότι ήταν σαφές ότι μιλούσα για την προσωπική μου εμπειρία. Μόναχο, Βερολίνο δεν κάπνιζαν πουθενά οπου πήγα. όποιος έχει αντίθετη εμπειρία ας το πει.
και στην Ελλάδα άλλα λένε τα χαρτιά, άλλη η πραξη.

micmic

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βotswana
Ταξίδι-Όνειρο
Trans-African Highways
Το έγραψα και στο άλλο τόπικ: Το να απαγορεύεις σε ενήλικες να πάνε σε ένα μαγαζί ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ και να καπνίσουν, μαγαζί το οποίο έχει χαρακτηριστεί από πριν ως ΧΩΡΟΣ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΩΝ, είναι ηλίθιο και φασιστικό, ΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ. Είναι εξίσου ηλίθιο με το να απαγορεύεις σε κάποιον να πιει αλκοόλ (το οποίο είναι εξίσου αν όχι περισσότερο βλαπτικό) ή με το να του απαγορεύεις να φάει τρόφιμα με υψηλές περιεκτικότητες κορεσμένων λιπαρών. Το αλκοόλ άλλωστε δημιουργεί εξίσου μεγάλα αν όχι μεγαλύτερα προβλήματα σε τρίτους: Ξέρουμε ίσως τί σημαίνει ένα μέλος της οικογένειάς σου να είναι αλκοολικός, ας αφήσουμε δε την οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ. Αν εγώ, ως μη καπνιστής, επιλέξω να πάω σε ένα μαγαζί καπνιζόντων για διασκέδαση, είναι 100% ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ και κανένας βλαμμένος δεν έχει το δικαίωμα να με "προστατεύσει" χωρίς τη θέλησή μου, όπως κανένας δεν έχει δικαίωμα να μου απαγορέψει να πάω στο σπίτι ενός φίλου μου καπνιστή (ακόμα τουλάχιστον, γιατί με τα ζώα που κυβερνούν και αυτό δεν αποκλείεται). Η βλαπτική επίδραση του καπνού τόσο στους καπνίζοντες όσο και στους μη καπνίζοντες είναι σαφώς τεκμηριωμένη, και γι'αυτό ορθώς απαγορεύεται σε όλους τους χώρους όπου κάποιος μπορεί να ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ να επισκεφτεί. Αλλά η απαγόρευση της χρήσης ενός προϊόντος το οποίο πωλείται ΝΟΜΙΜΑ σε ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ χώρους ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ είναι ΗΛΙΘΙΑ.

Τώρα μπορεί να υπάρχουν ορισμένοι οι οποίοι να είναι υπέρμαχοι ενός "nanny-state", όπου η πολιτεία θεωρεί την πλειοψηφία των πολιτών ανίκανους να σκεφτούν λογικά και να αποφασίσουν για τον εαυτό τους. Σε κάποιο βαθμό αυτό ήδη ισχύει σε όλες τις χώρες, δηλαδή η πολιτεία δεν δίνει την επιλογή στον πολίτη να αποφασίσει κατά πόσον θα φοράει ή όχι ζώνη στο αυτοκίνητο ή κατά πόσον θα χρησιμοποιεί βαριά ναρκωτικά. Εδώ θα μπορούσαμε να συζητήσουμε το κατά πόσον η πολιτεία δικαιούται να απαγορεύει στους πολίτες το "vivere pericolosamente" και μέχρι ποιού βαθμού: Άραγε εκτός των σκληρών ναρκωτικών και της ζώνης, θα μπορούσαν να υπάρχουν και αντίστοιχες απαγορεύσεις σε "ανθυγιεινές" τροφές; Σε extreme-sports; Ειδικός φόρος "παχυσαρκίας" (ώστε να αντισταθμιστούν τα έξοδα του συστήματος υγείας για περίθαλψη ασθενών που πάσχουν από ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία); Το κατά πόσον μια τέτοια αντιμετώπιση του πολίτη είναι θεμιτή, αποτελεί θέμα συζήτησης. Αλλά από τη στιγμή που ο καπνός είναι ένα ΝΟΜΙΜΩΣ ΠΩΛΟΥΜΕΝΟ προϊόν, η απαγόρευση του καπνίσματος σε ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ, είναι σαφώς ένα φασιστικό μέτρο. Ειλικρινά, περισσότερο τίμιο και λογικό θα ήταν να απαγορευτεί τελείως το κάπνισμα και να ενταχθεί ο καπνός στα παράνομα ναρκωτικά, παρά αυτό το οποίο συμβαίνει τώρα.

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει αυτό το χάλι, να πάω χειμώνα καιρό σε ένα μπαρ να πιώ ένα ποτάκι και να βρωμοκοπάω σαν τσιμινιέρα... υπάρχει όμως στην Τουρκία, στο Ιράκ στην Αίγυπτο και υποθέτω στο Αφγανιστάν και στο Μπαγκλαντες... αμα γουστάρουμε να συγκριθούμε με αυτούς ας καπνίζει ο καθένας όπου γουστάρει
Μπα, σε πληροφορώ ότι η Τουρκία είναι λιγότερο "μπανανία" από μας.
BBC NEWS | Europe | Turkey smoke ban extends to bars

Δεν καταλαβαίνω, λέμε "καπνίζει σαν Τούρκος" κι όμως εκεί εφαρμόστηκε, εμείς θεωρούμε ότι είμαστε πιο ξύπνιοι;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα