renata
Member
- Μηνύματα
- 5.544
- Likes
- 1.963
- Επόμενο Ταξίδι
- μαλαισία
σίγουρα; γιατί λένε ότι όλα εξαγοράζονται.
λέτε??
σίγουρα; γιατί λένε ότι όλα εξαγοράζονται.
Έχει πάρα πολλά! Και μπυραρίες με μουσική και μεγάλα club και φυσικά πολλά μπαράκια με ζωντανές ορχήστρες Jazz. Ξεχωρίζει το περίφημο Reduta.Εκτος απ`ολα αυτα τα μουσεια, κανενα μπαρακι δεν υπαρχει.
Κατι για βραδυνη ζωη τελος παντων.
υπάρχουν πολλές επιλογες για ξεν/χείο την περίοδο που θα πας έχει πολύ καλές τιμές θα σου προτεινα να μείνεις κεντρικά ή κάπου να έχει μετρό πολύ κοντά. αν θέλεις να πεις τι ξεν/χείο ψάχνεις και πόσα περίπου διαθέτεις για τα 3 βράδια μπορώ να βοηθήσω.Καταρχήν καλησπερα σε ολους και ιδιαιτερα στο προεδρο τον Δευκαλιων ενω για πολυ καιρο ειχα μαθει να ταξιδευω με την φαντασια ηρθε η ωρα να κανω και εγω ενα ταξιδι.Η χαρα μου ειναι τεραστια πρωτον γιατι θα παω με τα αδερφια μου και δευτερον για την πολη που διαλεξε ο αδερφος μου, την Πράγα.Θα παμε για τρεις ημερες 20-23/02/2009.
Αυτό που θα ηθελα ειναι που αξιζει να κλεισεις ξενοδοχειο,σε ποιο μερος της πολης και ποια μερη προλαβαινουμε να δουμε σε 3 μερες.
Ρενατα με επεισες.xene, ξέρεις τι ωραία ειναι τα νεκροταφεία?? εγώ τρελαίνομαι. σοβαρα πηγαίνω οπωσδήποτε σε νεκροταφείο της καθε χώρας ,το μελετάω χωροταξικά,καταλαβαίνω αν οι άνθρωποι ήταν ψηλοί,κοντοι,και προπαντός μου αρέσει να κοιτάζω για την αισθητική τους...τα αξεσουάρ δηλαδή.
μεγάλη εντύπωση μου έκανε στο μεξικό ένα,οπου οι τάφοι ήταν βαμένοι διαφορα χρώματα...σου μιλάω για φούξια,πρασινα,κόκκινα,κλπ.οι άνθρωποι ήταν κοντοί.θα βάλω και φωτο άν επιτρέψει ο def. το νεκροταφείο θεωρώ οτι αποτελει και αυτό ένα κοινωνικοπολιτιστικό στοιχείο ενός λαού-χώρας...
σέ έπεισα?
Συνήθως στα νεκροταφεία βρίσκει κανείς μια συνοπτική ιστορία της γλυπικής. Βλέπεις η ανθρώπινη ματαιοδοξία οδηγεί τους επιζώντες να φτιάξουν εντυπωσιακά μνημεία για τους προγόνους τους. Το πιο γνωστό παράδειγμα είναι "η κοιμωμένη" του Χαλεπά στο Α' νεκροταφείο Αθηνών, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι και άλλοι γλύπτες του 19ου αιώνα, κυρίως από την Τήνο, δεν αντιπροσωπεύονται με έργα τους. Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι και το νεκροταφείο της Ερμούπολης Σύρου το οποίο έχει και αυτό εξαιρετικά γλυπτά του 19ου αιώνα, αλλά έχει αφεθεί από την πολιτεία σε εγκατάλειψη. Ενδιαφέροντα είανι και άλλα νεκροταφεία, νησιώτικα κυρίως, που αποτελούν εστία γνώσης μας για τη λαϊκή γλυπτική. Πολύ πιο φανταχτερά είναι τα καθολικά νεκροταφεία, ενώ τα προτεστάντικα είναι πολύ απλά και εξισωτικά: στο θάνατο όλοι είμαστε ίσοι και ως εκ τούτου δεν επιτρέπονται οι επιδειξιομανίες. Είναι λοιπόν πολύ ενδιαφέροντα και ανθρωπολογικά να το δει κανείς το θέμα του πώς κάθε κοινωνία μεταχειρίζεται τους νεκρούς της. Οι μουσουλμάνοι έχουν διαφορετικά ταφικά έθιμα: στην Κωνσταντινούπολη δεν υπήρχαν καθορισμένοι χώροι νεκροταφείου και συνήθως οι άνθρωποι θαβόντουσαν στους αύλιους χώρους των τζαμιών και αν πια δεν χωρούσαν τότε όπου υπήρχε χώρος: σε αυλές πάρκα, κήπους και αλάνες. Οι δυτικοί επισκέπτες, που από τότε φαίνεται προσπαθούσαν να ξεχωρίσουν τον κόσμο των ζωντανών από τον κόσμο των νεκρών παθαίναν την πλάκα τους, με την τόσο κοντινή συμβίωση ζωντανών και νεκρών. Οι τάφοι τους ήταν μια μαρμάρινη στήλη που στην κορυφή της έφερε ένα τουρμπάνι για τους άνδρες, ανάλογο της κοινωνικής θέσης του εκλειπόντος και λουλούδια για τις γυναίκες, τόσα όσα παιδιά είχε γεννήσει. Στη Σαουδική Αραβία υπάρχουν άλλα έθιμα: ο νεκρός θάβεται και δεν υπάρχει το παραμικρό για να θυμίζει ποιός είναι ο θαμμένος. Μια μελέτη λήθης για τους επερχόμενους, ενώ ο Αλλάχ τους γνωρίζει όλους και δεν του χρειάζεται κανένα σημείο αναγνώρισης: αυτά είναι ματαιοδοξίες θνητών. Για τους εβραίους δεν ξέρω τίποτε, παρόλο που στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όπου σπούδαζα συνηθίζαμε οι φοιτητές το πάλαι ποτέ να καθόμαστε πάνω σε μαρμάρινες ταφικές πλάκες που ήταν σπαρμένες σε διάφορα σημεία του χώρου μια και εκεί βρισκόταν, πριν κτιστεί το Πανεπιστήμιο, το εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης. Τώρα τι έγιναν αυτές δε ξέρω, δεν υπάρχουν πια.Τωρα τι αισθητικη μπορει να μου βγαλει ενα νεκροταφειο.....αστο καλυτερα.
Μια και τη γλίτωσε ο Γιώργος στη Βομβάη, ευτυχώς θα αργήσουμε ακόμη πολύ.Και ερωτώ : Σ' αυτό το topic...πότε θα μοιράσουνε κόλυβα;