• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Εγινε και αυτο...

panpan

Member
Η φίλη σου δεν έχει δίκιο. Οι ταυτότητες των Ελληνικών σωμάτων ασφαλείας (συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών) δεν είναι έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης/Σέγκεν. Οι αστυνομικοί πρέπει υποχρεωτικά να εκδίδουν διαβατήρια για να ταξιδέψουν, δε μπορούν να ταξιδέψουν με ταυτότητα. Πολλές φορές, όμως, ο κανόνας δεν είναι γνωστός ή/και παραβλέπεται....
Η φιλη της εχει δικιο

Ισχύς νέων υπηρεσιακών δελτίων ταυτότητας, ως ταξιδιωτικά έγγραφα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

jimp

Member
Ναι σε αυτο εχεις δικιο.

Απλα οι στρατιωτικοι πρεπει να βγαλουν διαβατηριο,υποχρεωτικα κια να εχουν μαζι τους το φυλλο πορειας τους.

chrisbd

Member
Ναι σε αυτο εχεις δικιο.

Απλα οι στρατιωτικοι πρεπει να βγαλουν διαβατηριο,υποχρεωτικα κια να εχουν μαζι τους το φυλλο πορειας τους.
Φύλλο πορείας για ταξίδια αναψυχής ???......γιατί σε διατεταγμένη υπηρεσία στέλνονται????

Και τί σχέση έχει το φύλλο πορείας ....δεν είναι ταξιδιωτικό έγγραφο...

Έχουμε φύγει από το θέμα όμως....

jimp

Member
Στο στρατο οταν παιρνεις αδεια,σου βγαζουν φυλλο πορειας.

Και μαζι με το φυλλο πορειας,ερχεται και το εγκριτικο της αναφορας της αδειας σου.

Αυτα τα δυο τα εχεις μαζι,σε περιπτωση που σου το ζητησουν οταν θα βγεις απο τη χωρα.

Αλλα και εκει που θα πας,να τα εχεις μαζι σου αν γινει κατι και θα πρεπει να παρουσιαστεις στην πρεσβεια,για να δικαιολογησεις οτι εισαι με αδεια και δεν εχεις φυγει χωρις να το ξερει η υπηρεσια σου.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Στο κάτω-κάτω, πιο πολύ με εκνευρίζουν οι κακομεταχειρίσεις που υφίσταμαι ως εργαζόμενος ή πολίτης σε καθημερινή βάση, παρά ως στιγμιαίος border crosser.
Εμένα με εκνευρίζουν κάθε είδους κακομεταχειρίσεις,πειράζει;

Αν αύριο σου ζητήσουν να γράψεις καμιά έκθεση "πως σου φαίνεται η αντιπροσωπευτική δημοκρατία" ή "τι γνώμη έχεις για τους μετανάστες" για να μπεις στα πολιτισμένα Δυτικά κράτη,μη σου φανεί περίεργο,θα είναι επειδή κάποτε σου φάνηκε φυσιολογικό να ζωγραφίσεις ένα τρίγωνο και να σημειώσεις 2-3 αριθμούς.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Εμένα με εκνευρίζουν κάθε είδους κακομεταχειρίσεις,πειράζει;

Αν αύριο σου ζητήσουν να γράψεις καμιά έκθεση "πως σου φαίνεται η αντιπροσωπευτική δημοκρατία" ή "τι γνώμη έχεις για τους μετανάστες" για να μπεις στα πολιτισμένα Δυτικά κράτη,μη σου φανεί περίεργο,θα είναι επειδή κάποτε σου φάνηκε φυσιολογικό να ζωγραφίσεις ένα τρίγωνο και να σημειώσεις 2-3 αριθμούς.
Τότε να σκοτώσουμε το θηρίο όσο είναι ακόμα μωρό, να αρνούμαστε καν να τους δείξουμε τα διαβατήρια :D Φύλαγε τα ρούχα σου!

ΥΓ. Άσε μας ρε Γιώργο που είσαι στιγμιαίος border crosser, εσύ πρακτικά ζεις στα αεροδρόμια!

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
δεν σκέφτηκες...μήπως μοιάζεις κανά Ρώσσο μαφιόσο;;; :bleh:
Άντε πες ότι εγώ έμοιαζα. Οι άλλοι δύο? Κι αυτοί έμοιαζαν? :shock:

Σοβαρά τώρα, μάλλον για άραβες τρομοκράτες έψαχναν επειδή η είσοδός μας στη χώρα δεν γινόταν από κάποιο κεντρικό σημείο, επαρχιακός δρόμος ήταν με ελάχιστη κίνηση οπότε μπορεί να πέρασε από το μυαλό τους "τι γυρεύουν εδώ στις ερημιές τρεις ελληνάρες?"

πολλαπλή προσωπικότητα τελικά :haha::clap::clap:
Ου γαρ έρχεται μόνον - δυστυχώς! :haha: (το γήρας)
Η φωτογραφία στο διαβατήριο, πάντως, ήταν ίδια. Αλλά εκείνοι τότε πραγματικά υπερέβαλαν εαυτόν, μέχρι και τις παλάμες μου ανοικτές σκάναραν (αποτυπώματα? ) :shock:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τότε να σκοτώσουμε το θηρίο όσο είναι ακόμα μωρό, να αρνούμαστε καν να τους δείξουμε τα διαβατήρια
Δηλαδή τώρα αυτό κατάλαβες από αυτά που λέω.
Καλή η πλακίτσα,αλλά εδώ μιλούσα σοβαρά.

Γενικώς έχω καταλάβει ότι μπόλικοι από εδώ μέσα δεν ενοχλείστε να ελέγχεστε για οποιονδήποτε λόγο και με οποιονδήποτε τρόπο.Μη σας πω ότι κάποιοι το έχετε και βίτσιο.

Λοιπόν για να τελειώνει η φλυαρία.Έχουμε ή όχι βιομετρικά διαβατήρια,συνθήκες Σέγκεν,κάμερες,Echelon και δεν ξέρω'γω τι άλλο.Το να σε βάζουν να γράφεις γλωσσικό τεστ -που από μόνο του δεν αποδεικνύει και τίποτα- για να διαπιστώσουν τι εθνικότητας είσαι,είναι σκέτος εξευτελισμός και τίποτα άλλο.

Κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα γιατί απλώς κουβαλάνε ασφαλίτικα μυαλά στο κεφάλι τους.Ο Γιώργος πάλι μου έκανε εντύπωση,που θα έχει τραβήξει και πολλά τόσα χρόνια στα αεροδρόμια.

Ρε και λίγα σου κάνανε οι Ιάπωνες!!!

panpan

Member
.Ο Γιώργος πάλι μου έκανε εντύπωση,που θα έχει τραβήξει και πολλά τόσα χρόνια στα αεροδρόμια.
Εδω ειναι η απαντηση.Οταν εχεις κανει δεκαδες ταξιδια και εχεις
τραβηξει του Χριστου τα παθη,η υποθεση της κυριας για μενα τουλαχιστον
μου φαινετε αν οχι αστεια,τουλαχιστον ασημαντη.
Μηπως κανουμε την τριχα τριχια;
Ενα βλακωδες τεστ ηταν.
Δεν θα ειχες εσυ στην θεση της υπαλληλου τουλαχιστον την απορια
το να σου εμφανιζετε μπροστα σου μια οικογενεια που ο πατερας ειναι
αγγλος η μητερα ειναι ελληνιδα και η κορη ιρλανδη μηπως κατι δεν παει
καλα;
Να εχουμε παντα υπ οψιν μας οτι το πενηντα τοις εκατο (ενα στα δυο)
των ελληνικων διαβατηριων που μπαινουν στο Ενωμενο βασιλειο μεσω
Ιρλανδιας ειναι πλαστο.
Υπ οψιν δεν υποστηριζω το τεστ,αλλα δεν ειναι και ταπεινωτικο να
γραψεις πεντε πραγματα στην γλωσσα σου.

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Υπ οψιν δεν υποστηριζω το τεστ,αλλα δεν ειναι και ταπεινωτικο να γραψεις πεντε πραγματα στην γλωσσα σου.
Επετρεξε μου να εχω διαφωνια. ΑΥΤΟ ακριβως ειναι η ξεφτιλα. Το να κανουν ελεγχους στο διαβατηριο ειναι σωστο και υποχρεωση τους για λογους ασφαλειας (οπως εχω ξαναγραψει π.χ. στο Ισραηλ σε σκιζουν στους ελεγχους, οπως φανταζομαι το ιδιο θα ισχυει στη δημοκρατικοτατη Β. Κορεα), το να σε ξεφτηλιζουν ζητωντας σου να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας (χωρις να εχουν καμια εστω ενδειξη για το αντιθετο) ειναι το θεμα. Αν σε καποιον ελεγχο βρουν online οτι εχει καποιος πλαστο η κλεμμενο διαβατηριο, τοτε ας το βαλουν στη ψηρου, αλλα ετσι γιατι καπιου καραμ@#$%κα δεν του κανει η φατσα του, τοτε Ναι πρεπει να τους κανεις ρομπα και να βρεις κανενα δικηγορο που του αρεσει η δημοσιοτητα (καποιο ονομα θα σας ερχεται στο μυαλο...) να τους παρει και τα σωβρακα.

panpan

Member
Επετρεξε μου να εχω διαφωνια. ΑΥΤΟ ακριβως ειναι η ξεφτιλα. Το να κανουν ελεγχους στο διαβατηριο ειναι σωστο και υποχρεωση τους για λογους ασφαλειας (οπως εχω ξαναγραψει π.χ. στο Ισραηλ σε σκιζουν στους ελεγχους, οπως φανταζομαι το ιδιο θα ισχυει στη δημοκρατικοτατη Β. Κορεα), το να σε ξεφτηλιζουν ζητωντας σου να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας (χωρις να εχουν καμια εστω ενδειξη για το αντιθετο) ειναι το θεμα. Αν σε καποιον ελεγχο βρουν online οτι εχει καποιος πλαστο η κλεμμενο διαβατηριο, τοτε ας το βαλουν στη ψηρου, αλλα ετσι γιατι καπιου καραμ@#$%κα δεν του κανει η φατσα του, τοτε Ναι πρεπει να τους κανεις ρομπα και να βρεις κανενα δικηγορο που του αρεσει η δημοσιοτητα (καποιο ονομα θα σας ερχεται στο μυαλο...) να τους παρει και τα σωβρακα.
Σαφεστατα και σου επιτρεπω.Απλα εχουμε διαφορετικο τροπο σκεψης.
Εγω οταν επιστρεφω απο τις διακοπες μου απλα δεν επιτρεπω στον
εαυτο μου να χαλαστει απο μια κατα την γνωμη μου ασημαντη στιγμη.
Προτιμω τις επομενες ημερες να απολαμβανω τις αναμνησεις μου.
Εσυ παλι βρες οποιο δικηγορο θες και παρτους τα σωβρακα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom