taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Είναι άλλο πράγματα να κάνουν τέτοιους ελέγχους αστυνομικοί, στα σύνορα μιας χώρας, και άλλο πράγμα να το κάνουν υπάλληλοι μιας αεροπορικής εταιρίας....Τα ίδια ακριβώς μου έκαναν κι εμένα πριν μερικά χρόνια οι Αυστριακοί στο τραίνο που επέστρεφα από Μπρατισλάβα στη Βιέννη. Με απομόνωσαν τρεις με στολή σ' ένα κουπέ, δύο όρθιοι, ένας καθιστός δίπλα μου και με πέρασαν από ανάλογο τεστ (γνώσης των ελληνικών). Και όχι μόνον αυτό αλλά μ' έβαλαν να γράψω κι ελληνικά, το όνομά μου και κάτι άλλα απλά. Προφανώς δεν μπορούσαν να ελέγξουν αν ήταν σωστά τα ελληνικά μου αλλά, νομίζω ότι, αυτό που τους ενδιέφερε να δουν ήταν το πόσο εξοικειωμένος ήμουν με τη γραφή της γλώσσας. Η όλη διαδικασία κράτησε πάνω από μισή ώρα και τερματίστηκε σχεδόν μόλις φτάσαμε στο σιδ. σταθμό της Βιέννης. Γιατί τα έκαναν όλ' αυτά? Μακάρι νά'ξερα. Κανείς δεν μου απάντησε και σε κανέναν άλλο δεν έπεσε στην αντίληψή μου να έκαναν κάτι αντίστοιχο. Δεύτερη φορά που μου συνέβη αυτό στην Αυστρία αλλά, τουλάχιστον, την πρώτη φορά είχαν κι ένα ελαφρυντικό: Είχα μούσι και μαλλιά!