• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Εγινε και αυτο...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τα ίδια ακριβώς μου έκαναν κι εμένα πριν μερικά χρόνια οι Αυστριακοί στο τραίνο που επέστρεφα από Μπρατισλάβα στη Βιέννη. Με απομόνωσαν τρεις με στολή σ' ένα κουπέ, δύο όρθιοι, ένας καθιστός δίπλα μου και με πέρασαν από ανάλογο τεστ (γνώσης των ελληνικών). Και όχι μόνον αυτό αλλά μ' έβαλαν να γράψω κι ελληνικά, το όνομά μου και κάτι άλλα απλά. Προφανώς δεν μπορούσαν να ελέγξουν αν ήταν σωστά τα ελληνικά μου αλλά, νομίζω ότι, αυτό που τους ενδιέφερε να δουν ήταν το πόσο εξοικειωμένος ήμουν με τη γραφή της γλώσσας. Η όλη διαδικασία κράτησε πάνω από μισή ώρα και τερματίστηκε σχεδόν μόλις φτάσαμε στο σιδ. σταθμό της Βιέννης. Γιατί τα έκαναν όλ' αυτά? Μακάρι νά'ξερα. Κανείς δεν μου απάντησε και σε κανέναν άλλο δεν έπεσε στην αντίληψή μου να έκαναν κάτι αντίστοιχο. Δεύτερη φορά που μου συνέβη αυτό στην Αυστρία αλλά, τουλάχιστον, την πρώτη φορά είχαν κι ένα ελαφρυντικό: Είχα μούσι και μαλλιά! :bleh:
Είναι άλλο πράγματα να κάνουν τέτοιους ελέγχους αστυνομικοί, στα σύνορα μιας χώρας, και άλλο πράγμα να το κάνουν υπάλληλοι μιας αεροπορικής εταιρίας....

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Είναι άλλο πράγματα να κάνουν τέτοιους ελέγχους αστυνομικοί, στα σύνορα μιας χώρας, και άλλο πράγμα να το κάνουν υπάλληλοι μιας αεροπορικής εταιρίας....
Συμφωνώ για τη διαφορά. Εσένα, όμως, δεν σου κάνει εντύπωση που τέτοιος εξονυχιστικός έλεγχος έγινε μόνο για τον κάτοχο ελληνικού διαβατηρίου? Υπήρχαν κι άλλοι ξένοι (μη Έλληνες) στο κουπέ αλλά μόνον εμένα πήραν και απομόνωσαν.

Και για ν' απαντήσω στον maltakias: Ναι, διαμαρτυρήθηκα στους ίδιους, ζήτησα τον λόγο, ζήτησα τον ανώτερό τους (που ήταν σε άλλο βαγόνι - μόνος του), ήρθε, η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν προκλητικός όσο τα "όργανα", αλλά άκρη δεν βγήκε. Επικαλέστηκε αυτό που είπε κι ο taver. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση δε, ήταν ότι ανά πάσα στιγμή ήταν έτοιμοι ν' αντιδράσουν άμεσα σε οποιαδήποτε κίνησή μου - λες και ήμουν κανένας επικίνδυνος ύποπτος φυγής.

Εκτός από το γεγονός ότι με περίμενε η παρέα πίσω στο σταθμό (για δουλειά είχα πάει στη Μπρατισλάβα), άντε κι έψαχνα να βρω να κάνω καταγγελία μόλις έφτασα. Πιστεύεις (στον maltakias απευθύνομαι) ότι ακόμη κι αν έβρισκα κάποιον "υπεύθυνο" θα έβγαζα άκρη? Ή απλά θα χαλούσε η διάθεσή μας και το υπόλοιπο πρόγραμμά μας? Είπα ένα "άντε και γ@#$%" αφού ξεμπέρδεψα και δεν μ' έτρεχαν χειρότερα και πήγαμε για μπύρες.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τα Ελληνικά διαβατήρια, στην προ 2007 εποχή (οπότε και έληξε η ισχύς των παλιών διαβατηρίων που εκδιδόταν από τις Νομαρχίες), θεωρούνταν από τα πιο ανασφαλή, και ως κάποια από τα πιο εύκολα παποιήσιμα και πιο συχνά παραποιημένα διαβατήρια στον κόσμο. Όλοι - μα όλοι - οι Ρώσσοι γκάγκστερ είχαν από 2-3...

Μετά όμως φτιάξανε....

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Τα Ελληνικά διαβατήρια, στην προ 2007 εποχή (οπότε και έληξε η ισχύς των παλιών διαβατηρίων που εκδιδόταν από τις Νομαρχίες), θεωρούνταν από τα πιο ανασφαλή, και ως κάποια από τα πιο εύκολα παποιήσιμα και πιο συχνά παραποιημένα διαβατήρια στον κόσμο. Όλοι - μα όλοι - οι Ρώσσοι γκάγκστερ είχαν από 2-3...

Μετά όμως φτιάξανε....
Ε, ναι, πριν το 2007 ήταν. Θυμάμαι και την περίπτωση που ήμασταν 3 με ΙΧ από Βέλγιο για Γαλλία (Δουνκέρκη) εκεί κάπου στο 2000 και μας τα είχαν πάρει και τα έλεγχαν 15 λεπτά οι Γάλλοι. Αλλά δε μας μπουζουριάσανε κιόλας, μέσα στ' αυτοκίνητο περιμέναμε να τελειώσουν.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Και δηλαδή αν ο Ρώσος γκάνγστερ σκάλιζε εκεί πέρα πέντε μπούρδες σε κάτι που έμοιαζε με ελληνικό αλφάβητο, θα ήταν οκ; Είναι αυτός τώρα σοβαρός έλεγχος για πλαστά διαβατήρια; Κι αν δε γνωρίζεις ελληνικά; Την έκατσες τη βάρκα;

XRISTOS71

Member
Μα δεν είναι δεδομένο ότι ντε και καλα ο κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου πρέπει να γνωρίζει και να γράφει Ελληνικά

Στο συγκεκριμένο συμβάν εκτός του ότι η εταιρεία ζήτησε συγνώμη έδωσε στην παθουσα και ένα εκπτωτικο voucher 200 euro

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Όλοι - μα όλοι - οι Ρώσσοι γκάγκστερ είχαν από 2-3...
τα έλεγχαν 15 λεπτά οι Γάλλοι.
δεν σκέφτηκες...μήπως μοιάζεις κανά Ρώσσο μαφιόσο;;; :bleh:

1.Μα δεν είναι δεδομένο ότι ντε και καλα ο κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου πρέπει να γνωρίζει και να γράφει Ελληνικά

2.Στο συγκεκριμένο συμβάν εκτός του ότι η εταιρεία ζήτησε συγνώμη έδωσε στην παθουσα και ένα εκπτωτικο voucher 200 euro
ούτε το αντίστοιχο...

για το δεύτερο το θεωρώ μεγαλύτερο ξεφτίλισμό απ'το πρώτο...

Είναι αυτός τώρα σοβαρός έλεγχος για πλαστά διαβατήρια;
έλα ντε!

*να φτιάξω και εγώ ένα :shock:

και τι νοιαζει την airlingus αμα ειχε πλαστο διαβατήριο, αυτο απασχολέι τις αρχες της ιρλανδιας
και όμως....
Η πιο λογική ερώτηση είναι αυτή, αλλά πρέπει μάλλον τελικά να ψάξουμε τι αρμοδιότητες έχουν αεροπορικές ως προς αυτό (σίγουρα έχουν), επειδή μου συνέβει και εμένα (έχω και διαβατήριο εκτός ΕΕ) να μου κάνουν έλγχο υπάλληλοι αεροπορικών σε πολλές περιπτώσεις και μάλιστα κάποιες ήταν πολύ διασάρεστες. Από την ίδια δική μου χώρα, ως εξωτερικό μέχρι Ελλάδα. Μάλιστα, τελευταία φορά είχα ρειξει και ένα τρελό μάλλομα όχι με υπάλληλο, αλλά με έναν αστυνομικό εδώ σε μας στο α.Μακεδονίας ο οποίος δεν ήξερε βασικούς νόμους. Άσχετο που ήταν και στην γραφιάρα του μέσα (άρα όχι και απλός αστυνομικός) έκανε να μην πω τι, δεν ήξερε την δουλεία του, ενώ τόσα παιδιά αξιόλογα περιμένουν πως και πως να βρούν οποιαδήποτε δουλειά! ( να μην περιγράφω όλη την σκηνή, αυτό που με έβγαλε απ τα ρούχα μου ήταν όταν μου είπε-εσύ δεν μπορείς να βγείς απ την χώρα χωρίς τον συζυγό σου.. ενώ στο αεροδρόμιο αυτό δύσκολα να περάσουν δυό μήνες να μην περνάω απ΄το ίδιο έλγχο αυτό και μάλιστα σε περισσότερες περιπτώσεις μόνη μου...
Να μην πω την προσβολή αυτή προς την ελευθερεία μου να κινούμαι σαν άνθρωπος).

Πριν από λίγο ταξίδεψα προς Πόρτο μέσω Μπεργκαμου. Η φίλη που ταξίδεψε μαζί μας είναι στυνομικός με αντίστοιχη ταυτότητα, και όπως έμαθα οι ίδοι δεν έχουν άλλη. Κοντέψαμε να χάσουμε αεροπλάνο (μας περίμενε κιόλας) επειδή στο gate οι υπάλληλοι της αεροπορικής δεν ήξεραν τι ταυτότητα είναι εκείνη, ουτέ μπόρεσαν να το μάθουν μέσω τηλεφώνου οπότε περιμέναμε κάποιον τύπο που σερνόταν να έρθει να λύσει το πρόβλημα...τελικά δεν το έλυσε, του έφτανε που δεν είχαμε επιστροφή με την ίδια εταιρία... Και στο τέλος της κάρφοσε κιόλας- "άλλη φορά να πάρεις και την κανονική ταυτότητά σου", λές και δεν του είπε 500 φορές ότι τέτοια δεν υπάρχει.

Εμένα με ενδιαφέρει να μου πει κάποιος από τους ειδήμονες εδώ μέσα.
Πως θα μπορούσες να κινηθείς νομικά εναντίον τους μετά;
Προφανώς παραβιάζουν οποιοδήποτε είδος κανονισμού ασφαλείας υπάρχει στον πλανήτη και σε εξευτελίζουν προσωπικά.
Δεν είμαι απολύτως σίγουρη, αλλά από την στιγμή που σου ζητάνε ταυτότητα/διαβατήριο στο boarding (παντού), έχουν δικαίωμα ελέγχου. Αν έχουν αυτό, έχουν δικαίωμα να υποψιάζονται όποινδήποτε, άρα και να κάνουν πράξεις να αποκλείσουν τις αμφιβολίες τους. Ωστόσο δεν νομίζω να βγάζει πέρα κάποιος άκρη αν τους κυνηγήσει νομικά, σίγουρα είναι καλυμένοι ως προς αυτό, ιδιαίτερα σε αυτά τα συστήματα και στην εποχή τρομοκρατείας.

(εννοείται δεν το εγκρίνω αυτό που έγινε, και θυμώνω όπως και εσεις, αλλά νομίζω πως είναι όπως τα γράφω).

Τώρα, ως προς το προσωπικό ξευτιλισμό, σαφώς και μπορεί να τους κυνηγήσει και να τους πάρει χοντρά λεφτά. Αυτό που της διαευκολίνει και δείνει προβάδισμα είναι και το αγγλοσαξονικό δικαιο ώς τέτοιο, αλλά και γεγονός ότι μια κακή φήμη για τέτοιες εταιρίες κοστίζει πολύ!

Οπότε, ελπίζω να τους πάρει ότι μπορείι και το παραπάνω αν γίνεται!

Είχα μούσι και μαλλιά! :bleh:
πολλαπλή προσωπικότητα τελικά :haha::clap::clap:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Πριν από λίγο ταξίδεψα προς Πόρτο μέσω Μπεργκαμου. Η φίλη που ταξίδεψε μαζί μας είναι στυνομικός με αντίστοιχη ταυτότητα, και όπως έμαθα οι ίδοι δεν έχουν άλλη. Κοντέψαμε να χάσουμε αεροπλάνο (μας περίμενε κιόλας) επειδή στο gate οι υπάλληλοι της αεροπορικής δεν ήξεραν τι ταυτότητα είναι εκείνη, ουτέ μπόρεσαν να το μάθουν μέσω τηλεφώνου οπότε περιμέναμε κάποιον τύπο που σερνόταν να έρθει να λύσει το πρόβλημα...τελικά δεν το έλυσε, του έφτανε που δεν είχαμε επιστροφή με την ίδια εταιρία... Και στο τέλος της κάρφοσε κιόλας- "άλλη φορά να πάρεις και την κανονική ταυτότητά σου", λές και δεν του είπε 500 φορές ότι τέτοια δεν υπάρχει.
Η φίλη σου δεν έχει δίκιο. Οι ταυτότητες των Ελληνικών σωμάτων ασφαλείας (συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών) δεν είναι έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης/Σέγκεν. Οι αστυνομικοί πρέπει υποχρεωτικά να εκδίδουν διαβατήρια για να ταξιδέψουν, δε μπορούν να ταξιδέψουν με ταυτότητα. Πολλές φορές, όμως, ο κανόνας δεν είναι γνωστός ή/και παραβλέπεται....

Δεν είμαι απολύτως σίγουρη, αλλά από την στιγμή που σου ζητάνε ταυτότητα/διαβατήριο στο boarding (παντού), έχουν δικαίωμα ελέγχου. Αν έχουν αυτό, έχουν δικαίωμα να υποψιάζονται όποινδήποτε, άρα και να κάνουν πράξεις να αποκλείσουν τις αμφιβολίες τους. Ωστόσο δεν νομίζω να βγάζει πέρα κάποιος άκρη αν τους κυνηγήσει νομικά, σίγουρα είναι καλυμένοι ως προς αυτό, ιδιαίτερα σε αυτά τα συστήματα και στην εποχή τρομοκρατείας.
Οι υπάλληλοι της Αεροπορικής εταιρίας είναι υποχρεωμένοι, στην Ελλάδα και σε μερικές ακόμα χώρες της Ευρώπης, να εξασφαλίζουν την ταυτοπροσωπία του επιβιβαζόμενου με το όνομα που αναγράφεται στο εισιτήριο/κάρτα επιβίβασης, ελέγχοντας κάποιο στοιχείο ταυτότητας. Αυτό το σκοπό έχει ο έλεγχος που κάνουν στο gate επιβίβασης. (Στη Γερμανία και στην Ελβετία, για παράδειγμα, δεν έχουν τέτοια υποχρέωση).

Επιπλέον, αν ο προορισμός του αεροσκάφους είναι το Ηνωμένο Βασίλειο ή η Ιρλανδία, πρέπει να συμπληρώσουν στο σύστημα και τις πληροφορίες APIS (δηλαδή των ταξιδιωτικών εγγράφων που θα χρησιμοποιήσει ο επιβάτης για την είσοδο στη χώρα προορισμού), και να ελέγξουν την εγκυρότητά τους. Κατά την αναχώρηση του αεροπλάνου, οι πληροφορίες ταξιδεύουν προς τις αρχές του Ην. Βασιλείου ή της Ιρλανδίας, και στο Immigration στο αεροδρόμιο άφιξης ξέρουν από πριν ποιους επιβάτες περιμένουν.

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
για την ταυτότητα, όπως δεν ήξερα ότι δεν έχουν άλλου τύπου, τόσο δεν ξέρω και αυτό, αλλά η κοπέλα μας είπε ότι έχει ενημερωθεί αν μπορεί να ταξιδέψει...προφανώς την έτυχε ένας άλλος συνάδελφος σαν αυτόν που έτυχα εγώ στο αεροδρόμιο...έλεος πια, πόσοι να είναι; επίσης η κοπέλα είναι στο τμήμα αλλοδαπών και όντως μου κάνει εντύπωση χωρίς να αμφιβάλω αυτά που γράφεις.

Για το δεύτερο, νομίζω ότι δεν διαφωνούμε εκτός αν δεν καταλαβαινόμαστε. Η αλλίως δεν είπα ότι δεν είχαν δικαίωμα να το κάνουν και ότι σίγουρα υπάρχει νόμιμος λόγος για αυτό. Ωστόσο δεν νομίζω να υπάρχει και τρόπος να κινηθούν δικαστικά οι άνθρωποι αυτοί.
Πάντως έχω τύχει στα gates που δεν γίνεται απλή ταυτοποίησει ιδιαίτερα σε περίπτωση ανθρώπων Μέσης Ανατολής ή Αφρικής αλλά και έλεγχος (με ανφιβολία ότι είναι πλαστα).
Επίσης αν κάνουν μόνο ταυτοπροσωπία γιατί να τους αφορά τους Ιταλούς τι είδος ταυτότητα ήταν εκείνη που είχε η φίλη μου;
Οσο για τα δικά μου έγγραφα, επειδή είναι και εκτός ΕΕ όμως με άδεια διαμονής, εκτός από το αστυνομικό έλεγχο με ελεγχουν και οι υπάλληλοι αεροπορικών, και όπως είπα και της χώρας μου, οπού έχω ζήσει και εκεί μια δισάρεστη άδικη κατ'ασταση.

thimios8663

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία-Σερβία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία
Η φίλη σου δεν έχει δίκιο. Οι ταυτότητες των Ελληνικών σωμάτων ασφαλείας (συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών) δεν είναι έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης/Σέγκεν. Οι αστυνομικοί πρέπει υποχρεωτικά να εκδίδουν διαβατήρια για να ταξιδέψουν, δε μπορούν να ταξιδέψουν με ταυτότητα. Πολλές φορές, όμως, ο κανόνας δεν είναι γνωστός ή/και παραβλέπεται....
Σωστός..Όπως το λες,δεν θεωρείται έγκυρο έγγραφο,και σε περίπτωση εξόδου απο την χώρα απαιτείται διαβατήριο.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Υπάρχει κι άλλο θέμα. Αν μια αεροπορική επιτρέψει σε κάποιον επιβάτη να ταξιδέψει είτε με πλαστό διαβατήριο, είτε επειδή δεν έχει βίζα, μπορεί να επιβαρυνθεί η ίδια με το κόστος απέλασης του πολίτη από το κράτος προορισμού της. Γνωρίζω περιπτώσεις όπου η αεροπορική μετακυλά το κόστος αυτό ακόμη και στις τσεκινατζούδες (που πολλές φορές δεν είναι καν υπάλληλοι της εταιρείας, αλλά υπάγονται σε εταιρεία παροχής υπηρεσίας εδάφους). Στην Κούβα για παράδειγμα, αν επιβιβαστείς σε αεροπλάνο με προορισμό την Ισπανία και ο υπάλληλος στο τσεκ ιν δεν αντιληφθεί ότι έχει λήξει η Σένγκεν σου, ο υπάλληλος χρεώνεται και το εισιτήριο της επιστροφής σου και το πρόστιμο των 8.000 ευρώ που το ισπανικό κράτος χρεώνει την αεροπορική που της "φόρτωσε" τον ανεπιθύμητο. Οπότε πολλές φορές και οι υπάλληλοι υπερβάλλουν εαυτόν ή δείχνουν υπερβολικό ζήλο για να μη χρεωθούν αυτοί τα κερατιάτικα και αν έχετε φίλους που δουλεύουν σε αεροδρόμιο θα έχετε ακούσει το πόσες είναι αυτές οι ιστορίες ημερησίως , ειδικά σε πτήσεις από τριτοκοσμικά κράτη προς πρωτοκοσμικά.

Κι αυτό, δεν αφορά βέβαια μόνο τις βίζες. Αφορά τα πλαστά διαβατήρια, τα κλεμμένα διαβατήρια, τις περιπτώσεις κλοπής προσωπικών στοιχείων κλπ. Ορθώς και κόπτεται η αεροπορική, διότι (καλώς ή κακώς) όχι μόνο φορτώνεται τα σπασμένα (σε πολλές περιπτώσεις τουλάχιστον), αλλά ειδικά ο υπάλληλος μπορεί να βρεθεί και πίσω από τα κάγκελα, όπως έγινε με φίλη που δεν πρόσεξε πως στη λίστα με τα πιο "ύποπτα" διαβατήρια της ηπείρου υπήρχε οδηγία για κατόχους διαβατηρίου Ντομινίκα και όχι Δομινικανής Δημοκρατίας όπως νόμιζε. Παρότι το διαβατήριο ήταν αυθεντικό, και μόνο που δεν έδωσε σήμα στο Α κρατος ότι θα πετούσε επιβάτης από την Χ ύποπτη υπηκοόητα, βρήκε τον μπελά της και πολύ χοντρά μάλιστα (κατηγορήθηκε ότι ανήκει σε κύκλωμα διακίνησης ανθρώπων κλπ). Σε ά΄λλη περίπτωση στο Περού, μια υπάλληλος εδάφους σε εσωτερική πτήση φώναξε την αστυνομία επειδή το ζευγάρι των "γονιών" (εγώ και η κοπέλα μου) δεν "έμοιαζαν" με το παιδί το οποίο μετέφεραν μαζί τους (ο γιος της είναι λευκός ασιάτης επειδή έχει πάρει τα γονίδια του Κινέζου παππού, εγώ λευκός κι αυτή μαυριδερή λατίνα με Γαλλίδα μαμά). Δεν μας άφησαν να πετάξουμε, πήγαμε στο κρατητήριο, παρότι όλα μας τα έγγραφα ήταν σωστά (μαζί και η άδεια του φυσικού πατέρα για το ταξίδι εντός συνόρων, επαναλαμβάνω!) και στο τέλος μας ζήτησαν συγγνώμη λέγοντας πως σε περίπτωση διακίνησης παιδιών έχει νομικές ευθύνες και η αεροπορική εταιρεία, βάσει εγχώριας νομοθεσίας (όπου οι παγαωγές και πωλήσεις παιδιών δίνουν και παίρνουν).

Αν τραβάνε αυτά οι απλοί υπάλληλοι, φαντάσου πού μπορεί να μπλέξει κανένας συνοριοφύλακας με όλους αυτούς τους μαφιόζους, ναρκέμπορους, παράνομους, εμπόρους λευκής σαρκός κλπ που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα. Εγώ είμαι επιεικής σε τέτοιες περιπτώσεις, και γω στη θέση τους παρανοϊκός θα ήμουν. Στο κάτω-κάτω, πιο πολύ με εκνευρίζουν οι κακομεταχειρίσεις που υφίσταμαι ως εργαζόμενος ή πολίτης σε καθημερινή βάση, παρά ως στιγμιαίος border crosser.

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Μα δεν είναι δεδομένο ότι ντε και καλα ο κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου πρέπει να γνωρίζει και να γράφει Ελληνικά

Στο συγκεκριμένο συμβάν εκτός του ότι η εταιρεία ζήτησε συγνώμη έδωσε στην παθουσα και ένα εκπτωτικο voucher 200 euro
...θα αρχίσω και εγώ, να μιλάω πολύ σπαστά Ελληνικά ...:rolleyes:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα