Giwrgos10
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Κάτι ΜΗ τουριστικό
Το είχα απωθημένο να κάνουμε οικογενειακώς μια οδική εκδρομή στην Ευρώπη, οι τρεις μας. Εγώ, η Γιώτα και η Αναστασία. Πληροφοριακά, η μικρή μας Αναστάσια,τέλη Αυγούστου κλείνει τα 3. Ο μόνος μας ενδοιασμός ήταν αν θα αντέξει ένα road-trip 10-12 ημερών με αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα καθισμένη στο καρεκλάκι της, κάποιες μέρες για αρκετές ώρες. Γι’ αυτό προσπάθησα σαν ο σχεδιαστής του ταξιδιού, να μοιράσω τις αποστάσεις των διανυκτερεύσεων όσο καλύτερα μπορούσα, ώστε να έχουμε μια όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη και ξεκούραστη περιπλάνηση, σε πόλεις και χωριά των Βαλκανίων. Το ότι βρεθήκαμε να τρώμε μεσημεριανό σ’ ένα χωριό της Αυστρίας που θυμίζει Σβαντζενέγκερ(Αrnoldstein) και να κοιμόμαστε το τελευταίο μας βράδυ σε κάποιο χωριό Altendo, σ’ ένα “πονηρό” ξενοδοχείο, εντελώς τυχαία, λίγο έξω από τη Μπολόνια, ήταν κάτι εκτός προγράμματος που όποιος έχει υπομονή, θα δει πως καταλήξαμε εκεί στο τελευταίο κομμάτι της ιστορίας μας.
Στο παρελθόν είχα κάνει το ίδιο εγχείρημα(οδική εκδρομή στας ευρώπας) άλλες δυο φορές και οι εντυπώσεις ήταν κάτι παραπάνω από φανταστικές. Τότε όμως με φίλο. Τότε όμως, ήμουν και κατά 11 χρόνια νεότερος. Πλέον στα 40, ήθελα να μοιραστώ τις εμπειρίες ενός τέτοιου ταξιδιού με τις 2 γυναίκες της ζωής μου. Κι επιτέλους το καλοκαίρι του 2016 το όνειρο θα γινόταν πραγματικότητα.
Την ώρα που γράφω αυτό το κείμενο είμαστε στο πλοίο. Επιστρέφουμε από Ανκόνα μετά από 11 διανυκτερεύσεις. Εγώ στη μέση του καναπέ με το λαπτοπ αγκαλιά, αριστερά και δεξιά οι γυναίκες μου, ονειρεύονται το επόμενο μας ταξίδι…..
Υ.γ Επειδή η διαμονή μας στο Σαράγεβο για 3 μέρες, σημάδεψε έντονα το ταξίδι μας αυτό, έβαλα για τίτλο μια φράση της Αναστασίας μετά την επίσκεψη μας στο τούνελ της ελπίδας όπως ονομάστηκε, στο τούνελ του πολέμου, ένα κομμάτι του οποίου διατηρείται ως και σήμερα.
Last edited: