• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Διαφορές easyjet-ryanair

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
τα ρούχα και τα υπόλοιπα ταξιδιωτικά συμπράγκαλα έχουν τόσο όγκο που σε μια χειραποσκεύη με τις διαστάσεις της Easyjet είναι αδύνατο να χωρέσει κάποιος πάνω από δέκα-δώδεκα κιλά... μην υποτιμάς τη νοημοσύνη μας (όπως κάνει η Easyjet)...
Σε πρόσφατο ταξίδι μου (με άλλη εταιρία, αλλά δεν έχει σημασία) η χειραποσκευή μου με όγκο το 60% περίπου του επιτρεπόμενου από την U2, ζυγίστηκε στα 12 κιλά. Δεν ήταν και δύσκολο... 5 βιβλία, 200 τυπωμένες σελίδες Α4 (+βιβλιοδεσίες), 1 ελαφρύ netbook, 2 αλλαξιές εσώρουχα, 1 πουκάμισο, 1 καπαρντίνα, και τα βασικά είδη μπάνιου.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Δεν ήταν και δύσκολο... 5 βιβλία...
Aν προσπαθήσεις να κουβαλήσεις περισσότερα ρούχα (πχ τζιν, πουλόβερ), θα εκπλαγείς για πότε γεμίζει η χειραποσκευή και πόσο ελαφριά είναι... και επειδή μιλάμε για loco που οι επιβάτες χρεώνονται για την κανονική αποσκευή και λογικά θα προσπαθήσουν να γλιτώσουν τη χρέωση της βαλίτσας, θεωρώ ότι στη χειραποσκευή θα έχουν κυρίως ρούχα και όχι μισή ντουζίνα βιβλία ή άλλα βαριά αντικείμενα... κατ' εμέ η προσφορά της Easyjet για απεριόριστο βάρος αποσκευής, είναι μια ακόμα μαρκετινίστικη παγίδα των loco...

Υ.Γ. Αλήθεια δεν υπάρχουν όρια βάρους στα ντουλαπάκια άνωθεν των επιβατών και κυρίως λόγω της ύπαρξης αυτών των ορίων δε θεσπίστηκαν οι περιορισμοί βάρους στις χειραποσκευές??
Σε περίπτωση αναταράξεων με Easyjet, δε διατρέχουμε μεγαλύτερο κίνδυνο και μεγαλύτερη πιθανότητα να φάμε στο κεφάλι βαρύτερα αντικείμενα??

Traveller

Member
Αποσκευή στο Check-In
στην EasyJet
δυνατότητα παράδοσης πρώτης βαλίτσας ανά πτήση: 12 ευρώ/20 κιλά
δυνατότητα παράδοσης δεύτερης βαλίτσας ανά πτήση: 12 ευρώ/20 κιλά
χρέωση επιπλέον κιλών στη βαλίτσα: 12 ευρώ/κιλό

Ας υποθεσουμε οτι εχεις 2 αποσκευες και μια χειραποσκευη των 10 κιλων
Στην ευκολη θα πληρωσεις 24 ευρω και θα μεταφερεις συνολο
50 κιλα
Μπορεις να μου βρεις μια εταιρια που θα σου μεταφερει τα ιδια κιλα και
να πληρωσεις λιγοτερο?
Υποθέτω πως ή κάνεις πλάκα ή δεν έχεις ιδέα για το πως λειτουργούν οι σοβαρές εταιρίες...

Λοιπόν κάτσε και γράφε από αυτές που έχω ταξιδέψει... Ο.Α, Β.Α, Α3, ΤΚ, ΑΖ, ΗΥ, LH... πρόσφατα η βαλίτσα του ακατανόμαστου από PHL με US Airways έσπασε το φράγμα των 30 κιλών και κανένας δεν του είπε κουβέντα...έχω ταξιδέψει με όλες αυτές τις εταιρίες με 2 αποσκευές σαφέστατα πάνω από 20 κιλά η κάθε μια και κανένας δεν μου έχει πει τίποτε... υποθέτω ότι και στις υπόλοιπες σοβαρές εταιρίες αν τα κιλά της κάθε αποσκευής σου είναι 23 ή 25 κανένας δεν θα σου πει τίποτε και δεν θα πληρώσεις δεκάρα παραπάνω... αλλά είπαμε αυτό συμβαίνει σε σοβαρές εταιρίες...

XRISTOS71

Member
με ΒΑ 1η βαλίτσα 27,5 κιλά έναντι 25 του επιτρεπόμενου και χωρίς κανένα πρόβλημα και 2η βαλίτσα ανεξαρτήτως βαρους 35 λίρες fix

peter75rhodes

Banned
Επόμενο Ταξίδι
GWT/BGY/BRA/AMS/MAD/CRL
Ταξίδι-Όνειρο
Island/Grönland
Υπέρβαρο αποσκευών σε άλλη εταιρία

Αντί να διηγείται ο καθένας τις δικές του εμπειρίες, καλό είναι να ρίξει μια ματιά στις επίσημες ιστοσελίδες των εταιριών για να ολοκληρωθεί όσο γίνεται καλύτερα η πληροφόρηση του θέματος:
Στη σελίδα της Lufthansa, της δεύτερης σε επιβατική κίνηση μετά τη ryanair αεροπορικής εταιρίας στην Ευρώπη περιγράφεται αναλυτικά η χρέωση στο υπέρβαρο των αποσκευών:
Από 5 ευρώ έως και 40 ευρώ/το κιλό πρόστιμο (ανάλογα τον προορισμό)!

Ας δεχτούμε λοιπόν πως όλες οι εταιρίες έχουν ορισμένα κοινά στοιχεία (αλλά και διαφορές) στην πολιτική τους. Ας περιοριστούμε όμως τώρα στο θέμα για το οποίο ανοίχτηκε αυτό το topic.

kabamarou

Member
Πολύ ενδιαφέρον θέμα και θα συνεχίσει να είναι αν κάποιοι περιοριστούν στην καταγραφή στοιχίων και αποφύγουν τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς αυτούς που δεν συμφωνούν με κάποια γραφόμενα τους...Παιδιά γράψτε ότι δεν συμφωνώ χωρίς να σκίζετε τον άλλο.Τόσο δύσκολο είναι;

στην EasyJetδυνατότητα παράδοσης πρώτης βαλίτσας ανά πτήση: 12 ευρώ/20 κιλά
την τελευταία φορά που κοίταξα στο site της easy ήταν γύρω στα 20 ευρώ αλλά έχει υπάρξει και τέτοια τιμή που αναφέρεις απλά είναι καλό να ξέρει ο κόσμος και την ακριβότερη τιμή σε ορισμένες περιόδους.

στην Ryanair
δυνατότητα παράδοσης πρώτης βαλίτσας ανά πτήση: 15 ευρώ/15 κιλά ή 25 ευρώ/20 κιλά
την τελευταία φορά που κοίταξα ήταν 30 ευρώ για τα 15 κιλά και 50 ευρώ για τα 20.

Online Check-In
στην EasyJet
Σε περίπτωση που ο επιβάτης δεν παρουσιάζει εκτυπωμένη Κάρτα Επιβίβασης στο Check-In υποχρεούται να καταβάλει στο ταμείο της εταιρίας 40 ευρώ προκειμένου να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος.
Αυτό είναι καινούριος κανονισμός;Γιατί πέρυσι που ταξίδεψα με easy δεν έβγαλα κάποια κάρτα από πριν αλλά και δεν πλήρωσα τίποτα μετά.

Κατατάλα μπράβο και πάλι για το θέμα αρκεί να μην αποτελέσει το νέο πεδίο για την συνέχιση της λεκτικής μάχης που έχει προηγηθεί και σε παλιότερα θέματα .

peter75rhodes

Banned
Επόμενο Ταξίδι
GWT/BGY/BRA/AMS/MAD/CRL
Ταξίδι-Όνειρο
Island/Grönland
Οι χρεώσεις στις αποσκευές είναι από την ιστοσελίδα τους. Στη ryanair τα ποσά αναφέρονται σε μία πτήση, οπότε συμφωνούμε αφού εσύ βάζεις 15Χ2=30.
Για την εκτύπωση της Κ. Επ. στην easyjet θα το ψάξω και θα επανέλθω. Στη ryanair είμαι σίγουρος: 40 ευρώ.

dmdoc

Member
Δεν ήταν και δύσκολο... 5 βιβλία,
Δεν μας λες απολύτως τίποτα με αυτό.Το βιβλίο που κουβαλάω στα επαγγελματικά μου ταξίδια ζυγίζει 5,2kg.Το οποίο όπως καταλαβαίνεις αντιστοιχεί σε καμιά 10αριά t-shirt,2-3 τζιν και κανά 2 ζευγάρια παπούτσια.Την διαφορά όγκου πιστεύω την καταλαβαίνεις...μην σου εξηγώ τα αυτονόητα

amsterdam

Member
Δεν μας λες απολύτως τίποτα με αυτό.Το βιβλίο που κουβαλάω στα επαγγελματικά μου ταξίδια ζυγίζει 5,2kg.Το οποίο όπως καταλαβαίνεις αντιστοιχεί σε καμιά 10αριά t-shirt,2-3 τζιν και κανά 2 ζευγάρια παπούτσια.Την διαφορά όγκου πιστεύω την καταλαβαίνεις...μην σου εξηγώ τα αυτονόητα

Πάλι καλά που τον Μάϊο θα μετακινηθείς με αυτοκίνητο,ειδάλλως με ότι και να πετούσες δεν τα γλίτωνες τα 200 ?...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie