• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Δημοψήφισμα για τους μετανάστες (στην Ελβετία όχι στην Ελλάδα)

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μου απαντάς σε άλλη θεματική.Σε αυτό που παρέθεσες αναφέρομαι στην διάκριση των μεταναστών επειδή απλώς είναι μετανάστες.

Στη συνέχεια διερωτώμαι γιατί ένα εγκληματίας μετανάστης να χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης από το νόμο σε σχέση με έναν ιθαγενή εγκληματία.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Μου απαντάς σε άλλη θεματική.Σε αυτό που παρέθεσες αναφέρομαι στην διάκριση των μεταναστών επειδή απλώς είναι μετανάστες.

Στη συνέχεια διερωτώμαι γιατί ένα εγκληματίας μετανάστης να χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης από το νόμο σε σχέση με έναν ιθαγενή εγκληματία.
Μα εσύ δεν είπες ότι "δεν αναφέρομαι φυσικά σε εγκληματίες του ποινικού"; Σ'αυτό σχολιάζω, ότι το δημοψήφισμα ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ σε εγκληματίες του ποινικού. Όχι με μορφή απάντησης, αλλά με μορφή ερώτησης. Δεν το ξέρω κι εγώ, το ψάχνω το θέμα. Απ'ό,τι διάβασα αφορά σε deportation καταδικασμένων εγκληματιών του ποινικού κώδικα. Με αυτό το δεδομένο προσπαθώ να αποφασίσω αν μου φαίνεται ρατσιστικό το δημοψήφισμα ή όχι.

Φαντάζομαι ότι η λογική της Ελβετίας είναι: είσαι καταδικασμένος εγκληματίας, δεν είσαι υπήκοός μου, δεν πιστεύω ότι θα σωφρωνιστείς (αυτό το λέω εγώ..:bleh: γιατί προφανώς το ίδιο το κράτος δείχνει με αυτό το δημοψήφισμα ότι δεν πιστεύει στο σωφρονιστικό του σύστημα) και επιπλέον δε θέλω να σε πληρώνω για όσο διάστημα θα σε έχω στη φυλακή.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Πάντως και στο Ελληνικό δίκαιο προβλέπεται η ποινή της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων, που είναι εκ φύσεως διαφορετική αντιμετώπιση εις βάρος των ιθαγενών.
Διαφορετική αντιμετώπιση μέχρι κάποιο βαθμό έχει νόημα. Αρκεί να μην είναι άνιση.

chrisbd

Member
Τίθεται σε δημοψήφισμα ερώτημα που έχει να κάνει με ποινή σε μετανάστες; Έχουν όλοι γνώσεις Ελβετικής Δικονομίας; Θα έθεταν αντίστοιχο ερώτημα για Ελβετούς εγκληματίες;

Τεσπα ρατσισμός του κερατά μου φαίνεται εμένα ..... αλλά εγώ είμαι υπό πτώχευση...:rolleyes:

the Lycan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη...10 και σήμερα..
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Στην περίπτωση που συζητάμε όμως ως κριτήριο για την ποινή τίθεται η εθνικότητα,πράγμα που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.Επίσης όσα οοοοοοοο κι αν βάλεις,δεν αλλάζει η έννοια της πρότασής σου.
οπότε λοιπόν η νομοθεσία είναι ρατσιστική μόνο όταν κάνει διακρίσεις λόγω της εθνικότητας !!!! τους λοιπούς (ενήλικους, ανήλικους, κατ'επάγγελμα ή πρωτοείσακτους) δεν μας ενδιαφέρει!!! ας μπούνε στο ίδιο καζάνι!!!! οι ευαισθησία μας εξαντλείται μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με αλλοδαπό!!!! να σημειώσω ότι προφανώς όταν οι Ελβετοί λένε αλλοδαπό δεν εννοούν μόνο τον Πακιστανό, τον Αλβανό, τον Ινδό ή όποιον εμείς οι Έλληνες θεωρούμε ότι έχει κακοπεράσει στη ζωή του, αλλά και οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα ( με επιφύλαξη άλλων διμερών συμφωνιών μεταξύ της ΕΛβετίας και των υπόλοιπων κρατών, υποθέτω!!!! μην γινόμαστε υπερευαίσθητοι!!!!
για να κλείσω όμως εδώ, θα παραθέσω Αριστοτέλη και θα ευχηθώ καλό απόγευμα στους συμφορουμίτες!!!
"δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων "
:clap:

Τίθεται σε δημοψήφισμα ερώτημα που έχει να κάνει με ποινή σε μετανάστες; Έχουν όλοι γνώσεις Ελβετικής Δικονομίας; ......αλλά εγώ είμαι υπό πτώχευση...:rolleyes:
hahah!!! respect!!!!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Έχει γίνει ο Αριστοτέλης -κι όχι μόνο αυτός- κουρέλι.....όποιος γουστάρει πετάει κι ένα αρχαίο,ξεκομμένο από το υπόλοιπο κείμενο και την γενική έννοια στην οποία μπορεί να αναφέρεται κι όποιον πάρει ο Χάρος.

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
για να κλείσω όμως εδώ, θα παραθέσω Αριστοτέλη και θα ευχηθώ καλό απόγευμα στους συμφορουμίτες!!!
"δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων "
και ο χιτλερ βασιστηκε στον νιτσε για να δικαιολογησει τις ενεργειες του

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Είμαι ο μόνος που βγάζει σπυράκια με τα αποφθέγματα, από όπου κι αν προέρχονται?

Όπως είχε πει κι ο μεγάλος Αϊνστάιν, "Χέστηκα".

liopyr

Member
3 ημέρες ελιτιστική απέλαση στον χρήστη elefinor λόγω προσβλητικών χαρακτηρισμών.

Συνεχίζουμε.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Είμαι ο μόνος που βγάζει σπυράκια με τα αποφθέγματα, από όπου κι αν προέρχονται?

Όπως είχε πει κι ο μεγάλος Αϊνστάιν, "Χέστηκα".
Ή όπως είχε πει και η Χιονάτη: "Οι κοντοί κρύβουν μεγάλες εκπλήξεις". :clap:

* Δε μπορούσα να κρατηθώ, σβήστε με...

the Lycan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη...10 και σήμερα..
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
οκ , τώρα δεν μας αρέσει κι ο Αριστοτέλης ή ακόμα καλύτερα μπορούμε να τον κρίνουμε με τα σημερινά δεδομένα περί πολιτικής , δημοκρατίας και δικαιωμάτων.

μπορούμε να αναλύουμε λοιπόν επί ώρες περί Αριστοτέλη, ορθών πολιτειών (πολιτευμάτων) που παρουσιάζει (πληθυντικός αριθμός, επομένως περισσότερες πολιτείες από μία) και των τάξεων στις οποίες ο ίδιος συνιστά να κατανέμονται οι πολίτες αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας εδώ.
(να προλάβω και να σημειώσω ότι τα παραπάνω δεν αναφέρονται σε κάποιο βιβλίο, άρθρο κλπ ενός πολιτικάντη, δεξιού, ακροδεξιού , φασίστα, ή whatever, ούτε είναι δικές μου αναλύσεις περί Αριστοτέλη , αλλά αναφέρονται στο επίσημο σύγγραμμα που διανέμεται στην νομική σχολή Αθηνών στο μάθημα της φιλοσοφίας του δικαίου).

η Ελβετία είναι μία χώρα που χρησιμοποιεί κατά κόρον το δημοψήφισμα για διάφορα θέματα . Έτσι για παράδειγμα ο λαός έχει αποφασίσει με 68% υπέρ της συνέχισης του προγράμματος χορήγησης ηρωίνης με ιατρική συνταγή σε τοξικομανείς, μία πρακτική που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα ενώ αντιθέτως σε ποσοστό 63% απέρριψε την αποποινικοποίηση της ινδικής κάνναβης.

Το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων στην Ελβετία δεν αποτελεί άμεσα εφαρμοζόμενο νόμο αλλά σαφώς επηρρεάζει τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου τους.

Ο λόγος για τον οποίο καταφεύγουν τόσο συχνά σε αυτό είναι επειδή γνωρίζουν και παραδέχονται ότι ακόμα και στο πιο δημοκρατικό πολίτευμα, κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι γνωμες και οι απόψεις σε κάποιο θέμα των βουλευτών , συμπίπτουν με αυτές του λαού ( να κάτι που ίσως έπρεπε να το σκεφτούμε κι εμείς, έτσι για αλλαγή)

Τώρα , σχετικά με τα διαδικαστικά, όταν ένα νομοσχέδιο αποφασιστεί ότι θα πρέπει πρώτα να κριθεί με δημοψήφισμα από το λαό, οι αρμόδιοι παρουσιάζουν το σχέδιο αυτό στο λαό (για να γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται) και μετά ακολουθεί το δημοψήφισμα. Αν απορριφθεί από τους πολίτες, το νομοσχέδιο αποσύρεται χωρίς να έχει γίνει καν νόμος του κράτους.

Μήπως λοιπόν εν κατακλείδι θα έπρεπε προτού κρίνουμε και κατακρίνουμε τον Ελβετικό λαό ή τις αποφάσεις του, να αναλογιστούμε ότι το δημοκρατικό αισθητήριο ενός λαού που καλείται να αποφασίσει τόσο συχνά για τέτοια θέματα με την αυτή διαδικασία είναι πιο οξύ από το δικό μας?

καλημέρα

niax

Member
Ταξίδι-Όνειρο
βολτα με τον υπερσiβηρικο
Μήπως λοιπόν εν κατακλείδι θα έπρεπε προτού κρίνουμε και κατακρίνουμε τον Ελβετικό λαό ή τις αποφάσεις του, να αναλογιστούμε ότι το δημοκρατικό αισθητήριο ενός λαού που καλείται να αποφασίσει τόσο συχνά για τέτοια θέματα με την αυτή διαδικασία είναι πιο οξύ από το δικό μας?
??????????????????????

Oταν πχ οι Ισπανοι ειχαν 40 χρονια χουντα και δεν αποφασιζαν για τιποτα δεν ειχαν και πολιτικη κριση?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom