• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Δημοψήφισμα για τους μετανάστες (στην Ελβετία όχι στην Ελλάδα)

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
3.Οταν τα ερωτηματα των δημοψηφισματων οριζονται απο τους διοικουντες σκ@τα αμεση δημοκρατια υπαρχει.
Προφανώς δε γνωρίζεις ότι στην Ελβετία ο λαός έχει τη δύναμη να ορίσει ο ίδιος δημοψηφίσματα, αρκούν 100,000 υπογραφές δηλαδή λίγο παραπάνω απ' το 1% του πληθυσμού. Γι' αυτό άλλωστε μιλάμε για άμεση δημοκρατία στην Ελβετία.

Επισης η δημοκρατια (ακομα και η αμεση) δεν ειναι το τελειο πολιτευμα που οταν επιτευχθει ολα θα ειναι καλα και ωραια. Ειναι ουσιαστικα η επιβολη των πολλων στους λιγους. Αυτη τη στιγμη (που οι λιγοι επιβαλονται στους πολλους) ειναι οτι καλυτερο μπορουμε να πετυχουμε ως κοινωνια αλλα δεν ειναι πανακια.
Άρα κατά τη γνώμη σου το καλύτερο πολίτευμα είναι αυτό στο οποίο οι λίγοι επιβάλλονται στους πολλούς. Μιλάς για ολιγαρχία ή για αναρχία?

Borealis

Member
Αυτό πάλι πρώτη φορά το ακούω,και παρότι δεν θα με ξένιζε,προτιμώ να διαβάζω την ιστορία από ανθρώπους σαν την Αρβελέρ παρά από blogs και καφενεία ιστορικών.

Βέβαια,καθώς η ιστορία είναι μια ζωντανή επιστήμη,αν κάτι καινούριο και τεκμηριωμένο βγει στο φως δεν έχω κανένα πρόβλημα να το αναγνωρίσω.
Καταρχήν αυτοκαταγγέλομαι σαν οφ τόπικ (γλιτώνω έτσι τον Μπάμπα από τη ρετσινιά του καταδότη) και δίνω υπόσχεση ότι δεν θα συνεχίσω.

Φίλε Μαλτάκιας συγχέεις τα μπλογκ της συμφοράς με ανθρώπους που δουλεύουν αθόρυβα μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας αφοσιωμένοι στην επιστήμη τους και μόνο και κυρίως δεν περιμένουν αντισταθμιστικά οφέλη για να βολευτούν σε κρατικά πανεπιστήμια και επιχορηγήσεις της Ευρωπαικής Ένωσης. Είναι και αυτός ένας λόγος που τα ξένα πανεπιστήμια είναι γεμάτα από έλληνες καθηγητές.
Για την Αρβελέρ δεν θα επεκταθώ εδώ, όσοι ξέρουν, ξέρουν.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εγώ που δεν ξέρω,κι άλλοι φαντάζομαι,θα με ενημερώσεις για την Αρβελέρ;
Ως επιστήμονα πάντα,αν είναι λαμόγιο δεν με ενδιαφέρει στην παρούσα κουβέντα,μιλάμε για την επιστημονική ιδιότητα του προσώπου.

Σε πμ έστω για να μην το μπαχαλέψουμε εδώ

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Εγώ που δεν ξέρω,κι άλλοι φαντάζομαι,θα με ενημερώσεις για την Αρβελέρ;
Ως επιστήμονα πάντα,αν είναι λαμόγιο δεν με ενδιαφέρει στην παρούσα κουβέντα,μιλάμε για την επιστημονική ιδιότητα του προσώπου.

Σε πμ έστω για να μην το μπαχαλέψουμε εδώ
Θα μου κάνεις προώθηση κι εμένα το πμ; Με ενδιαφέρει.

niax

Member
Ταξίδι-Όνειρο
βολτα με τον υπερσiβηρικο
Άρα κατά τη γνώμη σου το καλύτερο πολίτευμα είναι αυτό στο οποίο οι λίγοι επιβάλλονται στους πολλούς.
Eννοω οτι η αμεση δημοκρατια ειναι το καλυτερο που μπορουμε να πετυχουμε σε πρωτη φαση, βαση του που βρισκομαστε τωρα.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
για να μην ανοιγω αλλο θεμα για μεταναστες κλπ αυτη την ειδηση την πιστευετε?
εχετε ακουσει τιποτα?

Σύμφωνα με καταγγελία που έφθασε στο protothema.gr λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι ομάδα 15 ατόμων εμφανίστηκε στο σταθμό και μπήκαν σε ένα βαγόνι όπου άρχισαν να σπρώχνουν και να χτυπούν τους επιβάτες.

Η ομάδα των εγκληματιών εκμεταλλευόμενη την απουσία αστυνομικών και ατόμων της ασφάλειας του ΗΣΑΠ, επιτέθηκαν σε άτομα που κρατούσαν τσάντες και βαλίτσες και χτυπώντας τους τους άρπαξαν όσα χρήματα είχαν αλλά και τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Με την άνεσή τους αφού ολοκλήρωσαν το έργο τους βγήκαν από το βαγόνι και έφυγαν χωρίς κανείς να τους σταματήσει.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
για να μην ανοιγω αλλο θεμα για μεταναστες κλπ αυτη την ειδηση την πιστευετε?
Ο σοφός λαός λέει μάθανε ότι @@@@@ πλακώσανε και οι γύφτοι. Προφανώς, οποιοσδήποτε μετανάστης βρισκόταν σε μια χώρα με τις ανοχές και την ατιμωρησία που επικρατεί στην Ελλάδα, το ίδιο θα επιχειρούσε (αν πεινούσε ή απλά βαριόταν να δουλέψει).

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Υψηλές κοινωνικοπολιτικές αναλύσεις by North66.

Κάνεις και οικονομοτεχνικές μελέτες;

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Είναι κακή πρακτική όταν απαντάς σε μια θέση να το γυρίζεις σε προσωπικό επίπεδο. Αν ενδιαφέρεσαι απάντα στο θέμα (αν και συνήθως σχολιάζεις μόνο θέματα που έχουν να κάνουν με ξυλοδαρμό λαθρομεταναστών και όχι αντίστροφα http://www.travelstories.gr/291279-post85.html).

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Το θέμα αν θυμάσαι έχει να κάνει με το δημοψήφισμα της Ελβετίας κι όχι με ένα ανεπιβεβαίωτο περιστατικό που δημοσίευσε μια φυλλάδα.Που ακόμα κι αν έχει γίνει είναι ένα ακόμα έγκλημα σε μια ακόμα μεγαλούπολη.Για μένα βλέπεις το έγκλημα δεν έχει χρώμα.

Επίσης αν η θέση είναι η σοβαρότατη "μάθαμε πως @@@@@@",ε και χαρούμενος να'σαι που απάντησα έτσι.

υ.γ. Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που ανατρέχεις σε παλιές μου αναρτήσεις που ούτε καν θυμάμαι.

the Lycan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη...10 και σήμερα..
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
κρίνουμε και κατακρίνουμε μια απόφαση που μάλλον "δημοκρατικά" πήραν οι πολίτες μιας άλλης χώρας και δεν κοιτάμε τι γίνεται εδώ???
και ποιός είπε ότι είναι ρατσιστικό να απελαύνονται άτομα τα οποία δεν σέβονται τους νόμους της χώρας στην οποία ζούνε? ποιό ακριβώς είναι το ρατσιστικό στοιχείο σε αυτή την ποινή? απλά οι Ελβετοί θα επιβάλλουν (προφανώς) ένα ίσως επιπλέον μέτρο στους αλλοδαπούς παραβάτες της νομοθεσίας τους!!! δεν διώχνουν όλους τους αλλοδαπούς, ούτε τους στοχοποιούν!!! μόνο αυτούς που παραβατούν μην σεβόμενοι τους νόμους και (πιθανότατα καθόσον δεν έχω γνώση της ελβετικής νομοθεσίας) μετά από δίκαιη δίκη!!!! νομίζω χωρίς να εμβαθύνουμε σε αυτό που διαβάσαμε , γινόμαστε "βασιλικότεροι του Βασιλέως"!!!!
Άλλωστε και στη χώρα μας υπάρχει αντίστοιχο μέτρο!!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom