• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Δημοψήφισμα για τους μετανάστες (στην Ελβετία όχι στην Ελλάδα)

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
οκ , τώρα δεν μας αρέσει κι ο Αριστοτέλης ή ακόμα καλύτερα μπορούμε να τον κρίνουμε με τα σημερινά δεδομένα περί πολιτικής , δημοκρατίας και δικαιωμάτων.
Οχι. Δεν έχει καμμία σημασία ποιός είπε κάτι (δεν είμαστε γήπεδο και οπαδοί), αλλά τα επιχειρήματα με τα οποία το τεκμηρίωσε, και η σχέση τους με το προκείμενο θέμα (που στην πλειονότητα των περιπτώσεων χρήσης αποφθεγμάτων είναι ανύπαρκτη).
Δεν είναι κάτι θέσφατο επειδή το είπε κάποιος γνωστός, επιφανής, "σοφός". Μπορεί κάλλιστα να ήταν μια σωστή άποψη για το χρόνο, τόπο, συνθήκες υπο τις οποίες ειπώθηκε. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει και να τη δεχόμαστε άκριτα σήμερα. Αυτό, ως τρόπος σκέψης, είναι απολύτως ισοδύναμο με το "πίστευε και μη ερεύνα".

Καλησπέρα από την Ελβετία.

the Lycan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη...10 και σήμερα..
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
??????????????????????

Oταν πχ οι Ισπανοι ειχαν 40 χρονια χουντα και δεν αποφασιζαν για τιποτα δεν ειχαν και πολιτικη κριση?
μα δεν μίλησα για κρίση!! κρίση έχουμε όλοι και έτσι πρέπει και σαφώς δεν αναφέρθηκα σε καθεστώτα όπως το Ισπανικό και σε αντίστοιχες απαράδεκτες καταστάσεις!!!! απλά αναρωτήθηκα μήπως άνθρωποι που καλούνται τόσο συχνά να αποφασίσουν για θέματα που τους αφορούν, έχουν πιο οξύ αισθητήριο από εμάς που ό,τι και να γίνει καλούμαστε να αποφασίσουμε μόνο για το ποιά θα είναι η κυβέρνησή μας και αυτό κάθε 4 χρόνια ( ή λίγο νωρίτερα σε κάποιες περιπτώσεις) ....

Οχι. Δεν έχει καμμία σημασία ποιός είπε κάτι (δεν είμαστε γήπεδο και οπαδοί), αλλά τα επιχειρήματα με τα οποία το τεκμηρίωσε, και η σχέση τους με το προκείμενο θέμα (που στην πλειονότητα των περιπτώσεων χρήσης αποφθεγμάτων είναι ανύπαρκτη).
Δεν είναι κάτι θέσφατο επειδή το είπε κάποιος γνωστός, επιφανής, "σοφός". Μπορεί κάλλιστα να ήταν μια σωστή άποψη για το χρόνο, τόπο, συνθήκες υπο τις οποίες ειπώθηκε. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει και να τη δεχόμαστε άκριτα σήμερα. Αυτό, ως τρόπος σκέψης, είναι απολύτως ισοδύναμο με το "πίστευε και μη ερεύνα".

Καλησπέρα από την Ελβετία.
ακριβώς αυτό το σημείο ήθελα να αναδείξω!!! το τι λέει ή τι αποφασίζει κάποιος δεν είναι δέσφατο αλλά θα πρέπει να μελετηθεί ανάλογα με την εποχή, τις περιστάσεις και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είπε κάτι ή αποφάσισε κάτι!!! ίσως λοιπόν θα έπρεπε να κρίνουμε την απόφαση των Ελβετών με βάση του τι επικρατεί και τι ισχύει γενικότερα στην χώρα αυτή για το ζήτημα των ποινών, εγκληματιών και αλλοδαπών....και νομίζω ότι προφανώς είσαι ο πλέον κατάλληλος να μας το διευκρινήσεις αφού από ό,τι καταλαβαίνω ζεις εκεί....είναι λοιπόν οι Ελβετοί ένας ξενοφοβικός και ρατσιστικός λαός που αποφάσισε να τιμωρεί με τόσο αυστηρή ποινή τους αλλοδαπούς εγκληματίες? έγινε κάτι ώστε να δικαιολογεί αυτή τους την απόφαση στο δημοψήφισμα?

D

Delmem9770

Guest
Μια χαρά ποσοστό έβγαλαν οι Ελβετοί , πιστεύω σε αντίστοιχο δημοψήφισμα στην Ελλάδα το αποτέλεσμα θα ήταν 75 ναι - 25 όχι

D

Delmem9770

Guest
Τα ευρήματα από δημοσκόπηση της «Alco», που δημοσίευσε το «ΘΕΜΑ»,

Το 78% των Ελλήνων ζητά πιό σκληρά μέτρα την εγληματικότητα. Το 62% τάσσεται υπέρ του νόμου για την κουκούλα, το 72,3% υπέρ της απέλασης των λαθρομεταναστών και το 76% θέλει να παρεμβαίνει η Aστυνομία στα πανεπιστήμια.

Το 72,3% των Ελλήνων υπέρ της απέλασης των λαθρομεταναστών | Π.Σ. ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ

Για να μην νομίζεις ότι το έβγαλα από το μυαλό μου.

Borealis

Member
Τα ευρήματα από δημοσκόπηση της «Alco», που δημοσίευσε το «ΘΕΜΑ»,

Το 78% των Ελλήνων ζητά πιό σκληρά μέτρα την εγληματικότητα. Το 62% τάσσεται υπέρ του νόμου για την κουκούλα, το 72,3% υπέρ της απέλασης των λαθρομεταναστών και το 76% θέλει να παρεμβαίνει η Aστυνομία στα πανεπιστήμια.

Το 72,3% των Ελλήνων υπέρ της απέλασης των λαθρομεταναστών | Π.Σ. ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ

Για να μην νομίζεις ότι το έβγαλα από το μυαλό μου.
Όταν λες θέμα εννοείς αυτή την εφημερίδα που ο ιδιοκτήτης της συνελήφθη με 5 εκατομμύρια ευρώ και αντάλλασε σιντι με τον πρωθυπουργό?

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Όταν λες θέμα εννοείς αυτή την εφημερίδα που ο ιδιοκτήτης της συνελήφθη με 5 εκατομμύρια ευρώ και αντάλλασε σιντι με τον πρωθυπουργό?
Χωρίς να υποστηρίζω ότι ο τύπος είναι αγγελούδι, κάθε άλλο, τί από τα 2 παραπάνω είναι παράνομη πράξη? Νομίζω πως οι τηλεδίκες έχουν ξεφύγει τόσο δα λιγουλάκι...

GTS

Member
Χωρίς να υποστηρίζω ότι ο τύπος είναι αγγελούδι, κάθε άλλο, τί από τα 2 παραπάνω είναι παράνομη πράξη? Νομίζω πως οι τηλεδίκες έχουν ξεφύγει τόσο δα λιγουλάκι...
Είμαι σίγουρος ότι έχει παραβιάσει αρκετούς νόμους, ας μας διαφωτίσει όμως κάποιος νομικός πιο συγκεκριμένα. Αν κυκλοφορώ δηλ. με μια βαλίτσα με 5 εκ. αδήλωτα θεωρείται νόμιμο ας πούμε?

niax

Member
Ταξίδι-Όνειρο
βολτα με τον υπερσiβηρικο
Μια χαρά ποσοστό έβγαλαν οι Ελβετοί , πιστεύω σε αντίστοιχο δημοψήφισμα στην Ελλάδα το αποτέλεσμα θα ήταν 75 ναι - 25 όχι
Αυτο το πιστευω κι εγω ανεξαρτητως δημοσκοπησεων στις οποιες δεν εχω καμια εμπιστοσυνη. Αυτη ειναι και η ουσια αλλωστε, οχι οτι οι Ελβετοι συγκεκριμενα ειναι ρατσιστες η κατι τετοιο, αλλα οτι ο κοσμος γενικα (τουλαχιστον στη Δυση) οσο παει συντηριτικοποιειται, φοβαται και κλεινεται στο κλουβι του. Με οτι επιπτωσεις μπορει να εχει αυτο στους γυρω του.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom