• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Δημοψήφισμα για τους μετανάστες (στην Ελβετία όχι στην Ελλάδα)

Borealis

Member
Χωρίς να υποστηρίζω ότι ο τύπος είναι αγγελούδι, κάθε άλλο, τί από τα 2 παραπάνω είναι παράνομη πράξη? Νομίζω πως οι τηλεδίκες έχουν ξεφύγει τόσο δα λιγουλάκι...
Είπα εγώ ότι είναι παράνομο ή έκανα τηλεδικαστήριο? περιμένω (ακόμη) από τους αρμόδιους της χώρας (μου) που πληρώνω κανονικά τους φόρους μου, να μου πει την αλήθεια. Όσο αυτό αργεί (αδικαιολόγητα) μπορώ να σκεφτώ το οτιδήποτε.

elefinor

Banned
Είμαι σίγουρος ότι έχει παραβιάσει αρκετούς νόμους, ας μας διαφωτίσει όμως κάποιος νομικός πιο συγκεκριμένα. Αν κυκλοφορώ δηλ. με μια βαλίτσα με 5 εκ. αδήλωτα θεωρείται νόμιμο ας πούμε?
Αυτό που φέρεται να έκανε ο γνωστός εκδότης, δηλ. να περάσει από χώρα της ΕΕ ( Γαλλία) σε τρίτη χώρα (Ελβετία) χωρίς να δηλώσει το τεράστιο ποσό που διέθετε ( έχει υποχρέωση να δηλώσει οποιοδήποτε ποσό μεγαλύτερο των 10.000 ευρώ) ήταν σαφώς παράνομο.
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2005:309:0009:0012:EL:PDF

GTS

Member
Αυτό που φέρεται να έκανε ο γνωστός εκδότης, δηλ. να περάσει από χώρα της ΕΕ ( Γαλλία) σε τρίτη χώρα (Ελβετία) χωρίς να δηλώσει το τεράστιο ποσό που διέθετε ( έχει υποχρέωση να δηλώσει οποιοδήποτε ποσό μεγαλύτερο των 10.000 ευρώ) ήταν σαφώς παράνομο.
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2005:309:0009:0012:EL:PDF
Το οποίο φυσικά είναι σαν να λέμε ότι κάποιος που έκανε φόνο, υπέπεσε στο παράπτωμα να λερώσει το πάτωμα.

elefinor

Banned
Κι όμως το πάτωμα βοηθάει περισσότερο απ' όσο νομίζεις για να βρεις τον δολοφόνο...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ναι, αλλά είναι μόνο τελωνειακή παράβαση (σα να πήρε μαζί του περισσότερα τσιγάρα από τα επιτρεπόμενα ή σα να έμπασε στη χώρα λαθραίο πετρέλαιο). Δε διώκεται η κατοχή, αλλά η εισαγωγή....

elefinor

Banned
Ναι, αλλά είναι μόνο τελωνειακή παράβαση (σα να πήρε μαζί του περισσότερα τσιγάρα από τα επιτρεπόμενα ή σα να έμπασε στη χώρα λαθραίο πετρέλαιο). Δε διώκεται η κατοχή, αλλά η εισαγωγή....
Τελωνειακή παράβαση σίγουρα, αλλά βαρβάτη καθώς χτυπάει άμεσα στο σημείο, όπου ο οργανισμός του κάθε λαμόγιου πονάει περισσότερο, δηλ. στην τσέπη, καθώς ένα μέρος του ποσού άμεσα κατάσχεται και υπό μορφή προστίμου περιέρχεται στο Δημόσιο, ενώ το υπόλοιπο δεσμεύεται, ακολουθεί έρευνα για την προέλευση του κι αν ο κάτοχος του δεν μπορεί να την δικαιολογήσει , τότε κατάσχεται κι εκείνο.

the Lycan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη...10 και σήμερα..
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
ρε ας έμπαιναν μέσα αυτού του είδους τα λαμόγια κι ας ήταν επειδή πάνε βόλτα τα λεφτά ...άλλωστε και τον Αλ για φοροδιαφυγή δεν τον έβαλαν μέσα!?!?!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom