Δεν ξανακανω καμπινγκ

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

kabamarou

Member
Το ελεύθερο κάμπινγκ και το κάμπινκ γενικά δεν είναι για όλους. Πήγαινα πόσα χρόνια μόνο επειδή πήγαινε και η παρέα. Τουαλέτες που μύριζαν, να περιμένεις στην ουρά για να κάνεις ντουζ, φωνές το πρωί που θέλεις να κοιμηθείς έξω από την σκηνή, η σκηνή το μεσημέρι μέσα φούρνος οπότε δεν μπορείς να κοιμηθείς.

Γενικά μια ταλαιπωρία που αν είσαι και μόνος στην σκηνή δεν σου βγαίνει και ιδιαίτερα οικονομικά. Τώρα που είδα για το κάμπινγκ στο Καλαμίτσι στην Χαλκιδική πχ. θέλουν 9€ για να βάλεις την σκηνή σου στο κάμπινγκ + 8,5€ που πληρώνεις σαν άτομο. Δηλαδή σύνολο 17.5€ την ημέρα για να βάλεις την σκηνή σου στο χώμα τους και να κάνεις χρήση ενός ντουζ και μιας τουαλέτας (τούρκικης συνήθως) που μπορεί να μην έχει και χαρτί και σαπούνι πολλές φορές.

Αν θέλεις ρεύμα να φορτίσεις οτιδήποτε+5€. Αν θέλεις και ψυγείο άλλα 5€. Ακόμη και να τα μοιραστείς τα 2 τελευταία με άλλα 3 άτομα σου βγαίνει 22.5€ την ημέρα μαζί με την σκηνή. Οικονομικά για τέτοια ταλαιπωρία δεν το λες. Αίσθηση της φύσης με 1002 κάφρους που μπορεί να υπάρχουν γύρω σου ίσως δεν νιώθεις και τόσο. Μια ταλαιπωρία χωρίς λόγο μου φαίνεται :haha:

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
ο ελεύθερο κάμπινγκ και το κάμπινκ γενικά δεν είναι για όλους.
Είναι θέμα γούστου. Εγώ το λατρεύω.
Ξυποληταρία όλη μέρα, δε σηκώνεσαι από την παραλία ακόμη κ όταν νυχτώσει γτ δε έχεις να βαφτείς να ντυθείς να βγεις έξω. Ντουζ, μπάρμπεκιου κ ποτάκι ξανά στην παραλία, παρεούλες, γέλια μέχρι το ξημέρωμα.

Καλαμίτσι στην Χαλκιδική
Ακριβό αλλά οι τουαλέτες είναι εξοπλισμένες και πεντακάθαρες. Και μεγαλύτερο χώρο από οπουδήποτε αλλού για τη σκηνή/τροχόσπιτό σου

Μια ταλαιπωρία χωρίς λόγο μου φαίνεται
Δεν το έχεις ζήσει σωστά. Προφανώς πηγαίνω και σε δωμάτια/ξενοδοχεία αλλά εκεί υπάρχει μια αποστείρωση που εμποδίζει να ζήσεις ανάλογες φάσεις

paefstra

Member
Ξυποληταρία όλη μέρα, δε σηκώνεσαι από την παραλία ακόμη κ όταν νυχτώσει γτ δε έχεις να βαφτείς να ντυθείς να βγεις έξω.
Να, αυτα δεν μπορω. Αβαφτη δεν με εχει δει ουτε καν το υπηρετικον μου προσωπικο εδω και 20 χρονια

Delmem31458

Banned
Ελευθερο κάμπινγκ χωρις αυτοκινητο 2024 που πλέον ολες οι παραλιες ειναι τιγκα (μονο σε καμια Κάσο και νοτια αμα βρεις ερημική) ουτε ως ανεκδοτο δεν μπορω να φανταστω.. Ξερεις ποσα χρονια με πηγες πισω;; με ενα δύσμοιρο πόλο το μισο γεματο σκηνες, βαρκες λαστιχενιες, μηχανη εξωλεμβια, μεχρι 15 λιτρο σακο νερου για νιπτηρα, τελη δεκαετιας 70 αρχες δεκαετιας 80 σε παραλιες κυριως της Χαλκιδικης ερημικές τότε, τωρα (περσι τουλάχιστον) δεν περνας ουτε με drone.. μεσα στα πευκα ακομα και στην αμμο διπλα στο κυμα ..φοβερες εικονες.. ειδικά το μεσαιο ποδι ηταν η αδυναμία μου.. καπου ομως προς τα τελη δεκαετιας 80 τελειωσαν ολα και άλλαξα... μπηκαμε στις "κυριλε" διακοπες..
Προσπαθω να ζησω το ρομαντισμο εκεινης της εποχης στο σημερα.

kabamarou

Member
Mια χαρά το έζησα για αυτό και γράφω το "μου φαίνεται" και όχι το "είναι" γιατί είναι θέμα γούστου και στο θέμα γούστου δεν τίθεται θέμα σωστού και λάθους. Το έζησα με πάρα πολύ καλή μεγάλη παρέα και πιάναμε έναν μεγάλο χώρο που είμασταν μόνο εμείς εκεί πέρα και κάναμε πολλές δραστηριότητες. Είχε και τα καλά του αλλά ήταν και μια ταλαιπωρία για εμένα που έχω συνηθίσει να έχω τον χώρο μου, να κοιμάμαι λίγο για μεσημέρι και να ξυπνάω αργά το πρωί

Στο θέμα του χύμα προτιμώ άλλα πράγματα. Δεν νιώθω την ανάγκη πχ. να κάτσω για καφέ η ποτό σε μαγαζί η σε εστιατόριο για να φάω. Την βγάζω χύμα οπουδήποτε και με φαγητό και από το supermarket αλλά ο καθένας έχει τα όρια του που είναι διαφορετικά

Οι γυναίκες πάντως της παρέας μας που ήταν βέρες Θεσσαλονικιές βαφόντουσαν όλες και στο κάμπινγκ :haha:

chrisbd

Member
Αυτο που θυμαμαι εντονα ειναι η ανατολη και η δυση που βιωναμε μονοι μας, οι ψησταριες που καναμε, να τρεχω σε κοντινο χωριο στο φουρνο πρωι πρωι και μετα να ψηνεις καφε ελληνικο, να κανεις μπανιο σε παραλιες στην Βουρβουρου και λιγο μετα τον Όρμο Παναγιάς, Καβουρότρυπες αλλά και Καλογριας, Πορτο Κουφό χωρις ψυχη διπλα κλ.. αυτες τις εικονες δεν θα τις ξαναζησω..μην ξεχασω και τις καταιγιδες που φαγαμε.. ενα διαστημα καθε σαββατοκύριακο τρωγαμε ΤΗΝ βροχή..

Last edited:

cosafiv

Member
το καμπινγκ , δεν ειναι για ολους, οπως και η ιστιοπλοια...
οταν βλεπω καποιους , να κανουν ιστιοπλοια και να πληρωνουν ενα σωρο λεφτα , απορω...
αλλα τους καταλαβαινω...
να βαζεις παντα σε οτι κανεις το ρημα "μου αρεσει" ... αν δεν σου αρεσει μη το κανεις, επειδη το κανουν αλλοι...
εχω κανει καμπινγκ σε Χιλιαδου, στις αρχες του '80 , τοτε που δεν ηξεραν οτι υπαρχει...
εχω κανει καμπινγκ σε Λουγκανο, Λωζανη, Εδιμβουργο, Παρισι, λονδινο, Βιεννη,Ιντερλανγκεν, σε καμπινγκ που ηταν καλυτερα απο φθηνα ξενοδοχεια, εχω γνωρισει παρεες στο χωρο του εστιατορειου , που μαζευονται ολοι στα καμπινγκ, σε Βενετια , Κομο, Φλωρεντια , με κιθαρες διπλα στην πλατεια Μικελατζελο, με θεα που για να την εχεις, πρεπει να εχεις πλου χρημα...
εγω ημουν παντα απενταρος και τα εζησα ολα κανοντας καμπινγκ...
επαιρνα την βεσπα μου, οδηγουσα οικονομικα, επειδη ολα τα λεφτα ηταν βενζινη και αν περισευε κατι, τρωγαμε κανενα σαντουιτς , σε σουπερ μαρκετ...
η φωτο ειναι απο Λουγκανο 1989...

Attachments

Delmem31458

Banned
Αυτο που θυμαμαι εντονα ειναι η ανατολη και η δυση που βιωναμε μονοι μας, οι ψησταριες που καναμε, να τρεχω σε κοντινο χωριο στο φουρνο πρωι πρωι και μετα να ψηνεις καφε ελληνικο, να κανεις μπανιο σε παραλιες στην Βουρβουρου και λιγο μετα τον Όρμο Παναγιάς, Καβουρότρυπες αλλά και Καλογριας, Πορτο Κουφό χωρις ψυχη διπλα κλ.. αυτες τις εικονες δεν θα τις ξαναζησω..μην ξεχασω και τις καταιγιδες που φαγαμε.. ενα διαστημα καθε σαββατοκύριακο τρωγαμε ΤΗΝ βροχή..
Πως γινεται να τα ζησω κι εγω αυτα; Θελω να ξεφυγω απο την ψευτια και απο τις μασκες που φοραω

chrisbd

Member
Πως γινεται να τα ζησω κι εγω αυτα; Θελω να ξεφυγω απο την ψευτια και απο τις μασκες που φοραω
Δεν θέλω να σε απογοητευσω αλλα δυσκολα πλέον για ελευθερο κάμπινγκ.. το ειχαν πάρει στο κυνηγι απο τα τελη της δεκαετιας του 80.. Ισως αμα ψαξεις σε απομονομενα νησια και μερη γενικά.. και μάλλον θα θελει και αυτοκινητο που να πηγαινει και χωμα.. υπαρχουν σιγουρα, λιγα μεν αλλα υπάρχουν.. η Ευβοια πχ εχει καποια μερη.. απλά ορισμενοι κανουν καταχρηση αναμεσα τους και ξενοι τροχοσπιταδες που "στρατοπεδευουν" καπου για μεγαλο διαστημα και δημιουργουν ενα "κεκτημενο" που αποτελει προβλημα στους υπολοιπους λουομενους..

Spark

Member
Γίνεται και σήμερα αρκεί να ξέρεις τον τόπο και τον τρόπο. Δηλαδή δεν μπορείς να πας για ελεύθερο κάμπιγκ με σκηνή σε δημοφιλή παραλία αλλά αν είσαι έξυπνος και δυνατός μπορείς να στήσεις σκηνή μακριά από την παραλία, να βρεις μέρος που πάνε τα κατσίκια, για να μην ενοχλείς άλλους και να μην μπορούν να έρθουν οι μπάτσοι να σου ρίξουν πρόστιμο.
Συγκεκριμένα με αυτό τον τρόπο έκανα ελεύθερο κάμπιγκ σε νησιά του Αιγαίου, 1 ώρα σε χωματόδρομο με τα πόδια, πέρασμα μέσα από βράχια, είχα την ησυχία μου, μόνο πιτσιρικάδες μπορούσαν να πάνε εκεί..

Τις μάσκες που σε προβληματίζουν μην τις πάρεις μαζί σου, και το γκαζάκι μπορείς να φτιάξεις ντοματόσουπα, ρυζάκι, βραστά λαχανικά, με ψωμί κ ελιά γλυτώνεις και την ταβέρνα ;)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος