psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Δεκαπενταύγουστος στο Сарајево
Εντάξει, παραμονή δεκαπενταύγουστου αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Το μεγάλο ζητούμενο της ιστορίας και εν γένει της εκδρομής είναι το πως από τα νησιά που συνήθως κινούμαι τέτοιες μέρες βρέθηκα στο Σαράγιεβο και την υπόλοιπη ενδοχώρα, κάτι που προφανώς δε περίμενα να συμβεί μιας και στη μέχρι τώρα λογική μου τα ταξίδια του καλοκαιριού αφορούσαν αποκλειστικά την Ελλάδα.
Από τη μία ήταν ο Αύγουστος του 2024 που τον λογάριαζα γεμάτο προσωπικές ανακατατάξεις και αρκετές δουλειές, με αποτέλεσμα όλο αυτό να μη μου δίνει περιθώρια να προχωρήσω σε κάποια κράτηση μέχρι να μια σίγουρος, κάτι που οριστικοποιήθηκε τις πρώτες του μέρες. Από την άλλη πάλι ήρθε η Ryan της καρδιάς μας (χειροκρότημα & μεγάλο ευχαριστώ) ν’ ανοίξει μια νέα προοπτική πτήσεων σε μια ακόμη χώρα των Βαλκανίων κι όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, να μας εκπλήσσει και να μας χαροποιεί!
Έχω περάσει εξαιρετικά στη χερσόνησο αυτή τώρα που το συζητάμε, ειδικότερα δε σε όσες χώρες της Γιουγκοσλαβίας έχω καταφέρει να δω. Ταιριάζουμε σε κουλτούρες, ιδιοσυγκρασίες, ξέρουμε να διασκεδάζουμε & περνάμε καλά, να τρώμε και να πίνουμε ακόμη καλύτερα, γεγονός αναμφισβήτητο.
Η Βοσνία – Ερζεγοβίνη όμως και ειδικότερα το Σαράγιεβο δε φέρνουν στο πρώτο άκουσμα τους και τις καλύτερες εντυπώσεις. Εννιά στους δέκα να ρωτήσεις «τι λέξη θα έβαζες δίπλα απ’ το Σαράγιεβο;» θα σου απαντούσαν «Πόλεμος», μιας και δε τους έφτανε η σύνδεση με τον πρώτο Παγκόσμιο, ήρθε και ο αποτρόπαιος εμφύλιος της δεκαετίας του ’90 ν΄ αφήσει τις πληγές του, πληγές που δεν έχουν κλείσει ακόμα και σήμερα που μιλάμε, κάτι που με λίγο ψάξιμο μπορεί να καταλάβει καθένας. Είναι και κείνο το άτιμο το τραγούδι των Magic de Spell που έχει στιγματίσει την εφηβεία μου που μόνο κακούς συνειρμούς φέρνει στο μυαλό.
Τα πράγματα όμως είναι συγκεκριμένα κι εν προκειμένω όμορφα, σε μια εξίσου όμορφη χώρα και μια πόλη που εθνολογικά και θρησκευτικά παραείναι ιδιαίτερη κι έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, σκληρή ίσως σε κάποια σημεία της, πόλη που αξίζει πραγματικά να δει και να επισκεφτεί κανείς ζώντας εντελώς διαφορετικές καταστάσεις μέσα σε λίγα μόνο μέτρα, κι όλο αυτό τόσο κοντά μας, στη γειτονιά μας.
Πάμε παρέα σε μια σύντομη θέλω να πιστεύω ιστορία μιας και εκτυλίσσεται σε δύο και κάτι εικοσιτετράωρα, ένα ταξίδι που προέκυψε σχεδόν απ’ το πουθενά, ξεκίνησε ως solo αλλά μόνο τέτοιο δεν ήταν εν τέλει, μια Βαλκανική εκδρομή που βάζω εξίσου ψηλά στη βαθμολογία μου.
Ξεκινάμε!
Last edited: