• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γιατί παντρεύεστε;

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
εγω που το εζησα μια φορα το εργο θα σου πω οτι ειναι οντως ενα πανηγυρι ο γαμος ετσι οπως εχει καταντησει.
Εχεις δικαιο για το ποσοστο που λες οτι το 50 % χωριζει , αλλα σε αυτο φταιμε εμεις που τα θελουμε ολα και δε συμβιβαζομαστε.
Ο γαμος ειναι σα τον κηπο, καθε μερα θελει ποτισμα. Αν δεν εισαι διατεθιμενος να προσπαθεις καθε μερα, μην παντρευεσαι.
οντως το 50% χωριζει ή παει κατα κει...
γιατι υπαρχει το κλασικο : γνωριμια καπου στα 22-23....τοτε ο γαμος ειναι κατι πολυυυυυυυυ μακρινο...περνας καλα και δεν σε νοιαζει.....σπουδες (υποχρεωτικα), αντε κανα μεταπτυχιακο, μετα στρατος (για αντρες...οι γυναικες περιμενουν πισω)...και ξαφνου φτανεις στα 30 περιπου, με μια σχεση καπου 6-7 χρονια (και βαλε) που ομως δεν εισαι ερω/νος γιατι ποτε μαλλον δεν ησουν απλα ησουνα βολεμενος.
Και λες: τωρα;;; ποιος χωριζει μωρε...καλα ειμαστε....

παντρευεσαι (αγγαρεια) , κανεις 2 παιδια (πολυ αγγαρεια) και φτανεις στα 40 και εισαι καμμενο χαρτι. Και τοτε ξαφνικα ξυπνας μια μερα και λες: τι κανω;;;

μαζευεις τα μπογαλακια σου και φευγεις....και επεται το διαζυγιο.

Η ιστορια αυτη ειναι πλεον συνηθισμενη. Απλα με καποιες παραλλαγες....

varioAthens

Member
1ον Εγω παντρευτηκα για πλακα-δεν το πιστευα οτι θα κρατουσε τοσο, αλλα διαψευστηκα.
2ον. Ισως κρατησε τοσο πολυ γιατι αλλαζει τις λαμπες και σκοτωνει τις κατσαριδες (το τελευταιο πολυ σημαντικο για μενα).
3ον Δεν μαγειρευει. Εγω παλι σπανιως. Συνηθως μονο εορτες και σκολες.
4ον Και εγω νιωθω ωρες ωρες αινσταιν αν και ουτε εγω μπορω να πιασω κατσαβιδι στα χερια μου. Εξ οσων γνωριζω δε ουτε ο Αινσταιν επιανε κατσαβιδι. Θεωρητικος φυσικος ηταν ο ανθρωπος-οχι υδραυλικος. Και ο αφεντης μου θεωρητικος φυσικος ειναι οποτε και δεν πιανει κατσαβιδι στα χερια του. Γι αυτο τον σκοπο εχουμε συνδρομη με μια τεχνικη εταιρεια που οταν παραστει αναγκη μας στελνει υδραυλικους, ηλεκρολογους κλπ
5ον Τοσα χαζα εξοδα κανουμε κατα καιρους, ακομη ενα αυτο του γαμου, ουτε θα μας καταστρεψει οικονομικα, ουτε και θα σωθουμε οικονομικα αν δε το κανουμε.
Αυτό το έρμο το τέκνο σας, με τι μεγάλωσε καλέ??? :lol:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
μαζευεις τα μπογαλακια σου και φευγεις....και επεται το διαζυγιο.

Η ιστορια αυτη ειναι πλεον συνηθισμενη. Απλα με καποιες παραλλαγες....
Και συνηθως εκει πανω γνωριζει καποιον η καποιαν αλλη και φτου ξανα απο την αρχη: γαμοι και τα σχετικα.
Αυτο που διαβαζα καπου ειναι οτι με το που εχει αυξηθει ο μεσος ορος ζωης εχουν αυξηθει και τα διαζυγια. Ξαφνου φαινεται πολυ βαρυ να ειμαστε με τον ιδιο ανθρωπο μια ζωη, αλλα επισης φαινεται να ειναι πολυ βαρυ να μην εισαι με κανεναν για μια ζωη. Οποτε τωρα πια δυο γαμοι (η δυο σχεσεις) ειναι πολυ αναμενομενο πλεον.
Και απο ενα σημειο και περα σε μια σχεση δεν εχει καμια σημασια αν εχει προηγηθει γαμος η οχι. Ιδια ειναι τα προβληματα και ιδιες ειναι οι λυσεις.
Ηξερα μια περιπτωση γνωστου ο οποιος ηταν σε σχεση με καποια κοπελα επι εικοσαετια. Δεν περνουσε καλα και δεν χωριζε για το ηλιθιο λογο του τι θα πουν οι κοινοι φιλοι που τους ηξεραν τοσο και τοσα χρονια. Δηλαδη το θεμα ηταν πως θα μοιραζοντουσαν οι κοινοι φιλοι η μαλλον πως θα μοιραζαν τους κοινους φιλους κατα τη διαλυση της σχεσης τους! Ακομη μαζι ειναι! Τοσο "προοδευτικα"!

varioAthens

Member
Μια που ο καθένας, λέει το μακρύ του και το κοντό του, δεν έχω καταλάβει οι αλλεργικοί με το γάμο αν είναι πράγματι αλλεργικοί με το θεσμό ή με τη μονογαμία...

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Μιας και το γυρίσαμε σε μονογαμίες κ.τ.λ. πρόσφατα διάβασα το ακόλουθο...

Metaixmio. Η ιστορία του έρωτα

Αυτό το βιβλίο είναι ένα ταξίδι μέσα στην υπέροχη και απειλούμενη ιστορία των σχέσεων. Συνυπάρχουν εδώ οι πολυανδρικές φυλές της Κίνας και οι ομοφυλοφιλικές τελετουργίες της Νέας Γουινέας• οι γυναίκες των χαρεμιών της Αραβίας και οι πολλαπλοί σύζυγοι του Θιβέτ• οι πόρνες της Αμερικής και οι γκέισες της Ιαπωνίας ∙ οι δάσκαλοι του ινδικού ερωτισμού και οι ομαδικοί γάμοι του Κονγκό∙ οι αστικές οικογένειες και τα αμφιφυλόφιλα τρίο∙ οι μηχανές ηδονής και οι ερωτικές χίμαιρες. Όλες και όλοι τρέφουν την πιο υψηλή ανθρώπινη φιλοδοξία, στην πραγματικότητα την πιο επαναστατική: να ξεπεράσουν τον εαυτό τους για να φτάσουν ένα ιδεώδες, το να αρέσουν στον άλλο ώστε να αρέσουν στον εαυτό τους. Ώστε να αγαπηθούν.

Borealis

Member
Εμένα από όλη τη συζήτηση μου έμεινε η εξής απορία: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η PEGGY BUDY? (ή κάπως έτσι τέλος πάντων).

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Εμένα από όλη τη συζήτηση μου έμεινε η εξής απορία: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η PEGGY BUDY? (ή κάπως έτσι τέλος πάντων).
Οι 40 παρά/και κάτι τη γνωρίζουν πολύ καλά. Προφανώς δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία. Και αυτοί που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και κάνουν ότι δεν την ξέρουν, προφανώς προσπαθούν να μη δείξουν την ηλικία τους. :D

ANEL

Member

αφού κατάλαβες εκείνα τα ποσοστά περί ανδρών και γυναικών που ξέρουν ή όχι από βίδες και ηλεκτρικές σκούπες, μπράβο σου!:haha:

Last edited by a moderator:

Borealis

Member
Μα εκεί λέει ότι είναι τεμπέλα, εγωίστρια, όλη μέρα κολλημένη στη τηλεόραση. Είναι η Έρση έτσι? Ντροπή Traveladdict...και να είναι μια γυναίκα έτσι δεν το λες ποτέ, απλά την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια.
(μάλλον κάπως αλλοιώς ακούστηκε αυτό το τελευταίο).

Borealis

Member
Οι 40 παρά/και κάτι τη γνωρίζουν πολύ καλά. Προφανώς δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία. Και αυτοί που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και κάνουν ότι δεν την ξέρουν, προφανώς προσπαθούν να μη δείξουν την ηλικία τους. :D
.

Ανήκω σε αυτή την κατηγορία, μάλλον βλέπω σπάνια τηλεόραση.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα