Γιατί δεν ταξιδεύει ο κόσμος;

paefstra

Member
Χαλαρωστε λιγακι....με 500ε περασαμε μια βδομαδα Λισαβονα και γυρισαμε και με βαλιτσα γεματη καλουδια!!αυτα βλεπει ο κοσμος γι αυτο δεν παει ταξιδια...με 500ε αλλος βγαζει ποσες υποχρεωσεις σιγα μη τα δωσει για 3 μερες Ιταλια..το θεμα ειναι να μαθει ο κοσμος πως με λιγα χρηματα μπορεις να πας εξωτερικο και δε χρειαζετε να δωσεις ενα μισθο(γιατι καλως ή κακως ο βασικος εκει κυμαινετε)αρκει να κανεις προγραμματισμο νωρις!!
Τωρα απορω κι εγω. Εχω βγαλει αεροπορικα δωρεαν με 65 ευρω στον καθενα. Διαμονη κατα μ.ο. 50ρικο το δικλινο και γονατισα να τη βρω απο χειμωνα ενα βραδυ δωρεαν απο hotels.com. Βγαινει 350 για 2 ατομα τα 5 βραδια. Υπολογιζω 100 τη μερα για 2 ατομα για φαγητα καφεδες παγωτα καμια μπυρα κλπ και χωρις ψωνια και συγκοινωνιες απο πολη σε πολη. Κατω απο 1000ρικο ολα μουσεια ψωνια δεν γινεται, και μαλιστα με δωρεαν εισιτηρια και δωρο ενα βραδυ.
Εκτος αν σκεφτει κανεις "οκ αν καθομασταν σπιτι και βγαιναμε παλι θα τρωγαμε λεφτα", οποτε τα αφαιρει.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Επίσης τεράστιο ρόλο στο κόστος ενός ταξιδιού παίζει η διάρκειά του. Προφανώς είναι πολύ χαμηλότερο το κόστος όταν πας πχ 3 μήνες στη Νότιο Αμερική (κι επιβαρύνεσαι τα αεροπορικά μια φορά) από το να πας σε πολλά διαφορετικά ταξίδια. Για ανθρώπους με "νορμάλ" δουλειές αυτό είναι αδύνατο.

D

Delmem38110

Guest
Αλλά ο βασικός παράγοντας, πάλι ο χρόνος ήταν, αν είχα μια δουλειά μου μου επέτρεπε να πάρω μόνο 10 μέρες άδεια τη φορά δε θα είχα ταξιδέψει τόσο.
ρε συ αυτό προσπαθώ να τους δώσω να καταλάβουν και μου βγάζουν παραδείγματα με νούμερα αποταμιεύσεις και λογαριασμούς. είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει κάποιος ότι ο χρόνος είναι το άλφα και το ωμέγα.

Nikos86

Member
ρε συ αυτό προσπαθώ να τους δώσω να καταλάβουν και μου βγάζουν παραδείγματα με νούμερα αποταμιεύσεις και λογαριασμούς. είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει κάποιος ότι ο χρόνος είναι το άλφα και το ωμέγα.
Τον χρόνο στη δουλειά σου τον αγοράζουν με λεφτά ρε συ. Τι δεν καταλαβαίνεις. Αν βγάζεις αρκετά και είσαι πρόθυμος να ταξιδεύεις με 10 ευρώ την ημέρα αποταμιευσε και παραιτήσου. Δεν θες να χάσεις την οικονομική άνεση σου γι' αυτό δεν έχεις χρόνο. Μια χαρά σου απάντησα, εσύ δεν καταλαβαίνεις ή κανείς πως δεν καταλαβαίνεις!

paefstra

Member
Επίσης τεράστιο ρόλο στο κόστος ενός ταξιδιού παίζει η διάρκειά του. Προφανώς είναι πολύ χαμηλότερο το κόστος όταν πας πχ 3 μήνες στη Νότιο Αμερική (κι επιβαρύνεσαι τα αεροπορικά μια φορά) από το να πας σε πολλά διαφορετικά ταξίδια. Για ανθρώπους με "νορμάλ" δουλειές αυτό είναι αδύνατο.
Δεν μπορω να μετρησω ποσες πτησεις εχω κλεισει με 20-30 ευρω και παλιοτερα και φετος. Δεν ειναι τα αεροπορικα το προβλημα. Μια χαρα κανεις πολλαπλα ταξιδια στην Ευρωπη. Δεν χρειαζεται να ζησει καποιος το μαρτυριο 3 μηνες στη Λ. Αμερικη για να ταξιδεψει (εμενα μου φαινεται μαρτυριο αυτο το μοντελο ταξιδιου, που και εχω μιλια για Λ. Αμερικη και χρονο. Απορω πως το βρισκουν καποιοι ελκυστικο, αλλα ειναι θεμα γουστου).

D

Delmem38110

Guest
Τον χρόνο στη δουλειά σου τον αγοράζουν με λεφτά ρε συ. Τι δεν καταλαβαίνεις. Αν βγάζεις αρκετά και είσαι πρόθυμος να ταξιδεύεις με 10 ευρώ την ημέρα αποταμιευσε και παραιτήσου. Δεν θες να χάσεις την οικονομική άνεση σου γι' αυτό δεν έχεις χρόνο. Μια χαρά σου απάντησα, εσύ δεν καταλαβαίνεις ή κανείς πως δεν καταλαβαίνεις!
δεν μιλάω ειδικά αλλά γενικά. δεν αναφέρω νούμερα.

ο Γιώργος έδωσε μερικές απαντήσεις καλές. δες τες.
δεν μιλάω σε προσωπικό επίπεδο και το τι κάνω εγώ ούτε θέλω να ξέρω το δικό σου βιοτικό επίπεδο και το τι κάνεις εσύ η κάποιος άλλος.
μιλάω γενικά. λέγοντας για τελευταία φορά πως ο χρόνος είναι πιο σημαντικός παράγοντας από το χρήμα στα ταξίδια. αυτά.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν μπορω να μετρησω ποσες πτησεις εχω κλεισει με 20-30 ευρω και παλιοτερα και φετος. Δεν ειναι τα αεροπορικα το προβλημα. Μια χαρα κανεις πολλαπλα ταξιδια στην Ευρωπη. Δεν χρειαζεται να ζησει καποιος το μαρτυριο 3 μηνες στη Λ. Αμερικη για να ταξιδεψει (εμενα μου φαινεται μαρτυριο αυτο το μοντελο ταξιδιου, που και εχω μιλια για Λ. Αμερικη και χρονο. Απορω πως το βρισκουν καποιοι ελκυστικο, αλλα ειναι θεμα γουστου).
Eίναι ξεκάθαρο ότι δε μιλάω για την Ευρώπη. Για το ταξίδι μου σε Περού, Βολιβία, Χιλή, Αργεντινή, Ανταρκτική πλήρωσα ένα υπερατλαντικό εισιτήριο, εξοικονομώντας χιλιάδες ευρώ. Τώρα "μαρτύριο" το να ταξιδεύει κανείς 3 μήνες... φαντάζομαι υπάρχουν κι άνθρωποι που το βλέπουν έτσι, τι να σου πω, όσο ζω μαθαίνω, για τους περισσότερους μάλλον όνειρο ζωής είναι, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Έχω κάνει και 8 μήνες ταξίδι (με συνολικό τετραψήφιο μπάτζετ), μαρτύριο δεν το είπα.

Nikos86

Member
δεν μιλάω ειδικά αλλά γενικά. δεν αναφέρω νούμερα.

ο Γιώργος έδωσε μερικές απαντήσεις καλές. δες τες.
δεν μιλάω σε προσωπικό επίπεδο και το τι κάνω εγώ ούτε θέλω να ξέρω το δικό σου βιοτικό επίπεδο και το τι κάνεις εσύ η κάποιος άλλος.
μιλάω γενικά. λέγοντας για τελευταία φορά πως ο χρόνος είναι πιο σημαντικός παράγοντας από το χρήμα στα ταξίδια. αυτά.
Και γω γενικα μιλαω δεν ψαρευω για να μαθω το βιοτικο σου επιπεδο, ποσως με αφορα. Τελευταια φορα που κοιταξα το 70 τοις εκατο των ελληνων εχει ιδιοκτητο σπιτι. Και μικροτερο να ειναι το ποσοστο ειναι αρκετο. Οι περισσοτεροι απο αυτους δεν ταξιδευουν νοικιαζοντας το γιατι δεν αποτελει για αυτους επιλογη να ταξιδευεις με τα λεφτα και το χρονο ενος ανεργου της Ελλαδας. Σταματαω εδω γιατι απλα καταλαβαινω πως θες να ανακυκλωσεις τη συζητηση αντι να παραδεχτεις το αυτονοητο.

Ολα τα αλλα περι του οτι δεν μιλας με νουμερα αλλα γενικα ειναι απλα πεταω τη μπαλα εκτος γηπεδου. Και εγω γενικα μιλωντας λεω πως η μερα εχει 24 ωρες και μπορουμε να ταξιδευουμε ολη μερα και ολη νυχτα αν γουσταρουμε και δεν με αφορα ποσες ωρες δουλευεις εσυ ουτε μιλαω σε προσωπικο επιπεδο για το ποσες ωρες δουλευω εγω θα μπορουσα να σου απαντησω αν ηθελα να απαντησω σε αναλογο υφος αλλα τουλαχιστον προσπαθω να επιχειρηματολογησω σε αντιθεση με σενα...

bandit650

Member
Για το ταξίδι μου σε Περού, Βολιβία, Χιλή, Αργεντινή, Ανταρκτική πλήρωσα ένα υπερατλαντικό εισιτήριο, εξοικονομώντας χιλιάδες ευρώ.
Cheap flights from Italy to Havana, Cuba from only €330!

επιλογες σα και αυτη υπαρχουν πολλες. αρκει να εισαι ευελικτος σε ημερομηνιες

D

Delmem38110

Guest
Αυτό με το χρόνο δεν το κατάλαβα ποτέ. Ένας υπάλληλος δημόσιος ή ιδιωτικός έχει τουλάχιστον 25 μέρες άδεια και 5θημερη εργασία.
και μπορεί να κάνει 15 μέρες διακοπές το καλοκαίρι καθαρές γιατί προφανώς μερικές θα τις έχει κρατήσει για υποχρεώσεις, να κάτσει και δυο τρία σκ προσθέτοντας μερικές μέρες πριν και μετά.και λίγο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.
αυτό όμως μπορεί να κάνει.
δεν θα μπορούσε ας πούμε να πάει Αυστραλία να κάτσει ένα μήναη και παραπάνω να τη χορτάσει.
ελπίζω εσύ να καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου.

bandit650

Member
Αυτό με το χρόνο δεν το κατάλαβα ποτέ. Ένας υπάλληλος δημόσιος ή ιδιωτικός έχει τουλάχιστον 25 μέρες άδεια και 5θημερη εργασία.
ειναι αυτο που ειπε ο @Yorgos πιο πανω.
ενας τυπικος υπαλληλος δε μπορει ποτε να παει ενα ταξιδι 3 μηνων η 8 μηνων.
μπορει ομως καποιος ο οποιος μπορει να δουλευει οπουδηποτε στο κοσμο αρκει να εχει καλη συνδεση ιντερνετ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom