tripakias
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Εκεί
Δεν έτυχε να εκπαιδευτώ σε εβραϊκή κοινότητα. Ούτε καν οικιακή οικονομία στο σχολείο δεν έκανα. Μεγάλωσα σε μία οικογένεια όπου ο καθένας ξόδευε όσα και όποτε ήθελε αβέρτα. Στα 25 μου, όταν έχασα τους γονείς μου , περιορίστηκα σε λιτή ζωή. Στα 30 μου έχασα κάθε πλάτη, έπεσα από τα σύννεφα και για χρόνια έκανα θυσίες που δεν φαντάζεται ο μέσος αναγνώστης για να μπορέσω να ορθοποδήσω. Σήμερα έχω φτάσει σε ένα σημείο όπου με τη γυναίκα μου ζούμε την οικογένεια μας αξιοπρεπώς και με άνεση. Και δεν έχω την όρεξη να στηρίζομαι στις πλάτες κανενός. Με τις πλάτες που υπάρχουν θα μπορούσαμε αν θέλαμε να μην ξαναδουλέψει κανένας μας στη ζωή του. Ούτε τα παιδιά μας. Αλλά για εμάς αυτές οι πλάτες είναι σαν να μην υπάρχουν.Η οικονομικου τυπου εκπαιδευση του παιδιου ειναι ευθυνη της οικογενειας. Αυτο εμαθα πολυ νωρις κανοντας μαθηματα στην Εβραικη κοινοτητα, που ειναι τεραστιοι παιδαγωγοι στα παιδια τους. Περιλαμβανει τη διαχειριση καθε οικονομικου παραγοντα σε καθε συνθηκη.
Το πεταμα στη θαλασσα απο τα 14 ειναι εκπαιδευση για τεμπεληδες γονεις, κατα τη γνωμη μου, που "βγηκε και δεν βγηκε" σαν τον Μεγαλο Περιπατο.