underwater
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ανταρκτική
Γύρω στον μήνα.δηλαδη ποσο
Γύρω στον μήνα.δηλαδη ποσο
Εγώ λέω να μην πάς να ησυχάσεις!!ρε παιδια ενα ταξιδακι θελω να παω οχι να τραβιξω τα παθη μου ¨)
Όπως σου είπα και απο πάνω σε 2 Ιρλανδικά αεροδρόμια περνάς απο τα Αμερικάνικα σύνορα-μεταναστευτικό. Απο τι μία πλευρά αυτό είναι καλό γιατί δεν έχεις τις ουρές, οι υπάλληλοι είναι πιο φιλικοί και δεν θα έχεις πρόβλημα αν κάτι πάει στραβά. Εάν επιλέξεις να πετάξεις κατ'ευθείαν για Αμερική τότε αν ο υπάλληλος δεν σε αφήσει να περάσεις στην χώρα (για οποιοδήποτε λόγο) τότε θα είσαι υπό σύλληψη και λογικά θα σε στείλουν πίσω μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Εαν είσαι στην Ιρλανδία απλά βγαίνεις έξω απο το μεταναστευτικό χώρο μόνος σου και χωρίς χειροπέδες.
thanks για αυτα που ειπεσ απο φρανκφουρτι πετω ετσι κι αλλιωσΜόλις γύρισα από Αμερική και δεν είχα κανένα πρόβλημα με το ESTA. Τη δήλωση την είχα κάνει ηλεκτρονικά και είχα δώσει τον αριθμό και την ημερομηνία λήξης στο ταξιδιωτικό γραφείο (γιατί το ζητούσε η αεροπορική εταιρεία). Πρέπει να πάρεις μαζί σου μια εκτύπωση της δήλωσης (κι όχι μόνο τον αριθμό) γιατί θα σου τη ζητήσουν και στο check-in στην Αθήνα, αλλά και στον έλεγχο διαβατηρίων όταν φτάσεις ΗΠΑ.
Συμβουλή για τις πτήσεις - εάν ο τελικός σου προορισμός δεν είναι το πρώτο αεροδρόμιο στο οποίο θα προσγειωθείς, φρόντισε να έχεις τουλάχιστον 3 ώρες connection. Εγώ είχα 2 ώρες στη Φιλαδέλφεια, κι αν δεν είχε καθυστέρηση η επόμενη πτήση μου δεν την προλάβαινα με τίποτα. Αρκετοί συνάδελφοι την έχουν πατήσει. Ο λόγος είναι η τεράστια ουρά που μπορεί να συναντήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων. Ασε που πρέπει να παραλάβεις τις αποσκευές σου και να τις ξανά τσεκάρεις πριν πας στη θύρα αναχώρησης.