• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΗΠΑ Γενικά περι ESTA. Eισοδος ΗΠΑ απο Καναδα

MPLECAFE

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΡΤΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΠΟΡΑ
ρε παιδια ενα ταξιδακι θελω να παω οχι να τραβιξω τα παθη μου ¨)

_antonis_

Member
ρε παιδια ενα ταξιδακι θελω να παω οχι να τραβιξω τα παθη μου ¨)
Εγώ λέω να μην πάς να ησυχάσεις!!
Ποια πάθη βρε καλό μου παιδί; Θα βγάλεις ESTA, θα περάσεις κανονικά (ε αν είσαι τόσο γκαντέμης και δε σ'αφήσουν τι να πώ!-μια στο τόσο συμβαίνει-βασικά σε κανέναν μα κανένα που να ξέρω) και μπαίνεις και κάνεις το ταξίδι σου. Αν σκεφτεσαι συνέχεια αν και αν, πήγαινε μια Ιταλία να ηρεμήσεις...και ασ' την Αμερική ίσως για ποτέ....

alliaks

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μίκυ Σίτυ
Ταξίδι-Όνειρο
Λιμνούπολη
Όταν κάνεις τη δήλωση ονλάιν, πρεπει να είναι τουλάχιστον 72 ώρες πριν φτάσεις στα σύνορα. Το έχω κι εγώ υπόψη μου γιατί ετοιμάζομαι για μερικές μέρες στη Μοντάνα (κι αν αντέχει το καρούλι και παρακάτω....πχ Λος Άντζελες στον πεθερό) σύντομα.

Evapar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία/Πολυνησία
Μόλις γύρισα από Αμερική και δεν είχα κανένα πρόβλημα με το ESTA. Τη δήλωση την είχα κάνει ηλεκτρονικά και είχα δώσει τον αριθμό και την ημερομηνία λήξης στο ταξιδιωτικό γραφείο (γιατί το ζητούσε η αεροπορική εταιρεία). Πρέπει να πάρεις μαζί σου μια εκτύπωση της δήλωσης (κι όχι μόνο τον αριθμό) γιατί θα σου τη ζητήσουν και στο check-in στην Αθήνα, αλλά και στον έλεγχο διαβατηρίων όταν φτάσεις ΗΠΑ.
Συμβουλή για τις πτήσεις - εάν ο τελικός σου προορισμός δεν είναι το πρώτο αεροδρόμιο στο οποίο θα προσγειωθείς, φρόντισε να έχεις τουλάχιστον 3 ώρες connection. Εγώ είχα 2 ώρες στη Φιλαδέλφεια, κι αν δεν είχε καθυστέρηση η επόμενη πτήση μου δεν την προλάβαινα με τίποτα. Αρκετοί συνάδελφοι την έχουν πατήσει. Ο λόγος είναι η τεράστια ουρά που μπορεί να συναντήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων. Ασε που πρέπει να παραλάβεις τις αποσκευές σου και να τις ξανά τσεκάρεις πριν πας στη θύρα αναχώρησης.

statik

Member
Μη φοβασε τιποτα! Εγω μπηκα απο Καναδα στις ΗΠΑ και ολα οκ (ειχα βγαλει ΕSTA απο Ελλαδα). Αν και σε ζαλιζουν στις ερωτησεις (γιατι ηρθες,ποτε θα φυγεις, που θα μεινεις, τι δουλεια κάνεις,αν εχεις και ποσα λεφτα..........+12$ !!!!!) . Μη πεις μοναχα οτο εισαι άνεργος και ψαχνεις για δουλεια.

Όταν δεν σου επιτρέπεται η είσοδος στις ΗΠΑ δεν είσαι υπό σύλληψη - είσαι υπο κράτηση. Το να μην σου επιτραπεί η είσοδος στις ΗΠΑ με το visa waiver δεν είναι και τόσο σπάνιο - συμβαίνει ιδίως σε όσους κάνουν διαδοχικά ταξίδια στις ΗΠΑ για μήνες κάθε φορά.
Τα ιρλανδικά αεροδρόμια έχουν υπέρ και κατά - πράγματι γίνεται ο έλεγχος του CBP στην ιρλανδία, αλλά αυτό σημαίνει ότι, αν δεν σου επιτραπεί η είσοδος, χάνεις το δικαίωμα του να παρουσιαστείς ενώπιον μεταναστευτικού δικαστή ή να κάνεις αίτηση για άσυλο. Αυτές οι περιπτώσεις δεν αφορού γενικά ελληνες που ταξιδεύουν με το visa waiver όμως. Επίσης, γενικά με μεγαλύτερη ευκολία σου απαγορεύουν την είσοδο στο CBP της ιρλανδίας.

Όπως σου είπα και απο πάνω σε 2 Ιρλανδικά αεροδρόμια περνάς απο τα Αμερικάνικα σύνορα-μεταναστευτικό. Απο τι μία πλευρά αυτό είναι καλό γιατί δεν έχεις τις ουρές, οι υπάλληλοι είναι πιο φιλικοί και δεν θα έχεις πρόβλημα αν κάτι πάει στραβά. Εάν επιλέξεις να πετάξεις κατ'ευθείαν για Αμερική τότε αν ο υπάλληλος δεν σε αφήσει να περάσεις στην χώρα (για οποιοδήποτε λόγο) τότε θα είσαι υπό σύλληψη και λογικά θα σε στείλουν πίσω μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Εαν είσαι στην Ιρλανδία απλά βγαίνεις έξω απο το μεταναστευτικό χώρο μόνος σου και χωρίς χειροπέδες.

MPLECAFE

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΡΤΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΠΟΡΑ
Μόλις γύρισα από Αμερική και δεν είχα κανένα πρόβλημα με το ESTA. Τη δήλωση την είχα κάνει ηλεκτρονικά και είχα δώσει τον αριθμό και την ημερομηνία λήξης στο ταξιδιωτικό γραφείο (γιατί το ζητούσε η αεροπορική εταιρεία). Πρέπει να πάρεις μαζί σου μια εκτύπωση της δήλωσης (κι όχι μόνο τον αριθμό) γιατί θα σου τη ζητήσουν και στο check-in στην Αθήνα, αλλά και στον έλεγχο διαβατηρίων όταν φτάσεις ΗΠΑ.
Συμβουλή για τις πτήσεις - εάν ο τελικός σου προορισμός δεν είναι το πρώτο αεροδρόμιο στο οποίο θα προσγειωθείς, φρόντισε να έχεις τουλάχιστον 3 ώρες connection. Εγώ είχα 2 ώρες στη Φιλαδέλφεια, κι αν δεν είχε καθυστέρηση η επόμενη πτήση μου δεν την προλάβαινα με τίποτα. Αρκετοί συνάδελφοι την έχουν πατήσει. Ο λόγος είναι η τεράστια ουρά που μπορεί να συναντήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων. Ασε που πρέπει να παραλάβεις τις αποσκευές σου και να τις ξανά τσεκάρεις πριν πας στη θύρα αναχώρησης.
thanks για αυτα που ειπεσ απο φρανκφουρτι πετω ετσι κι αλλιωσ

Evapar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία/Πολυνησία
Οσα είπα αναφερόταν σε περίπτωση που έχεις connection εντός ΗΠΑ. Για παράδειγμα, εγώ πήγαινα Ινδιανάπολη μέσω Φιλαδέλφειας, και πέρασα έλεγχο στη Φιλαδέλφεια, παρότι ο τελικός μου προορισμός ήταν η Ινδιανάπολη.
Καλά να περάσεις....

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
καλημέρα σε όλο το forum,
θα ήθελα λίγο τη βοήθεια σας.

Ξέρω ότι τα θέμα ESTA είναι χιλιοειπωμένο στο φόρουμ αλλά αυτοί που έχουν ταξιδέψει και έχουν περάσει την διαδικασία η συμβολή τους είναι πολύτιμη.

έχω βγάλει ESTA στην γυναίκα μου όπου ταξιδεύουμε τον Ιούνιο - γαμήλιο ταξίδι για Λας Βεγκας, Λος Άντζελες & Νέα Υόρκη . (εγώ έχω visa Β1/Β2 σε ισχύ από προηγούμενο προγραμματισμό ταξιδιού που δεν έγινε)

ερώτηση 1 :
κατά την διαδικασία "έκδοσης" του ESTA πεδίο που έπρεπε να συμπληρώσω τον αριθμό διαβατηρίου της Γυναίκας μου, στο σωστό πεδίο, συμπλήρωσα σωστά τον αριθμό διαβατηρίου χωρίς όμως κανένα κενό που να ξεχωρίζει γράμματα και αριθμούς,
π.χ. έβαλα ΑΕ323232 και όχι ΑΕ 323232 γνωρίζεται αν αυτό δημιουργεί κάποιο πρόβλημα και μπορεί να έχουμε προβλήματα κατά την είσοδο μας στην Αμερική ?

ερώτηση 2:
επειδή εγώ έχω visa και η γυναίκα μου esta θα πρέπει να περάσουμε από διαφορετικές σειρές στον έλεγχο διαβατηρίων ?

ερώτηση 3:
επειδή ταξιδεύουμε με air canada μέσω Τορόντο Καναδά μου είπε κάποιος γνωστός μου ότι μπορούμε να περάσουμε τον ελεγχο διαβατηρίων τησ αμερικής για είσοδο στην χώρα από το αεροδρόμιο του Τορόντο στον καναδά, είναι αληθές αυτό , άρα φτάνοντας στο Λας Βεγκας να μην έχουμε όλη αυτή την ταλαιπωρία με τις ουρές στα γκισέ κτλ κτλ..

ευχαριστώ πολύ...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα