• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΗΠΑ Γενικά περι ESTA. Eισοδος ΗΠΑ απο Καναδα

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
1. Σωστά
2. Ίδια σειρά
3. Σωστά σου είπε.
Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
Μια διευκρηνηση στην ερωτηση νουμερο 1 οταν λες σωστα ενοεις ειναι σωστα συμπληρωμενη η esta ή σωστα ενοεις οτι θα αντιμετοπισουμε προβλημα.
Σε ευχαριστω πολυ κα παλι !

MIAT

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
δε θα έχετε προβλημα με την esta της γυναίκας σου ασε που εμεις (κάναμε γαμήλιο τοροντο νεα υορκη)περάσαμε κανονικά έλεγχο διαβατηρίων στον Καναδά και μετά δε μας ζητήθηκε η ESTA όταν μπήκαμε στις ΗΠΑ καθόλου.Μας ρώτησαν μόνο αν την έχουμε απαντήσαμε θετικά και περάσαμε!!!Άντε καλά να περάσετε!

athina5

Member
Για οδικά ταξίδια στις ΗΠΑ από τον Καναδά, δεν χρειάζεται καθόλου ESTA. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να κουράζεσαι ή να πληρώνεις για το ESTA.
Για να καταλάβω γιατι μπερδεύτηκα με όσα διάβασα..όπως σας έχω ξαναπεί φοβάμαι μήπως δ μου εγκρίνουν το ESTA για Αμερική,θα μπορούσα να πάω Τορόντο (Καναδα)στην ξαδέρφη μου κ απο κει με τρενο Μανχαταν(ΝΥ);
χωρις έγγραφα μονο με ελληνικο διαβατηριο;δεν κανουν ελεγχο στους σταθμούς;κ για Καναδά τι χρειάζεται για να πας από Ελλαδα;;
Ευχαριστώ ξανα,εκ των προτέρων.

Maracuya

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Παιδιά καλησπέρα!

Δεν είμαι σίγουρη οτι ποστάρω στο σωστό τόπικ, αλλά μιας που το θέμα του είναι Γενικά Περί Εsta φαντάζομαι μπορεί να περιλάβει και τη δική μου απορία.

Το Νοέμβρη του 2011 ταξίδεψα στην Αμερική με το Εsta που είχα βγάλει από τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Αυτό διαρκεί 2 χρόνια και μιας που τον Απρίλη του 2013 θα ταξιδέψω στο Μεξικό σκέφτηκα να επισκεφθώ και μία φίλη στην Αμερική δεδομένου οτι το Esta μου λήγει τον Αύγουστο του 2013.

Θυμάμαι όταν έκανα την αίτηση το 2011 είχε κάποιες ερωτήσεις τύπου πόσο καιρό θα μείνω, σε ποιά πόλη θα ταξιδέψω κλπ. Τώρα εφόσον μιλάμε για διαφορετικό ταξίδι πρέπει να το δηλώσω κάπου? Πρέπει δηλαδή να ξαναμπώ στο site και να σημειώσω οτι σκοπεύω να χρησιμοποιήσω το ίδιο Esta για δεύτερο ταξίδι?
Ή θεωρείται οτι εφόσον ισχύει μέχρι τον Αύγουστο του 2013 εγώ μπορώ να μπαινοβγαίνω στη χώρα υπό την προϋπόθεση οτι η παραμονή μου είναι μικρότερη των 90 ημερών?

Λεπτομέρεια: Τώρα επειδή δε θα έχω ιδιαίτερο χρόνο δε θα καθίσω πάνω από 4 μέρες στη χώρα. Υπάρχει περίπτωση το γεγονός αυτό να κινήσει υποψίες στον έλεγχο των διαβατηρίων και να μου κάνουν τη ζωή δύσκολη?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις και καλές γιορτές σε όλους!:xmas_biggrin:

Maracuya

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Λέω γεια σας ήρθα και μπαίνω??:xmas_mrgreen:

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, ειλικρινά δεν ξέρω τι θα κάναμε χωρίς εσένα!

Πιστεύεις να έχω κάποιο πρόβλημα στον έλεγχο διαβατηρίων? Αν δηλαδή τους πω με ειλικρίνεια οτι έτσι κι έτσι λες να τους φανεί τίποτα περίεργο? Ή θεωρείται θετικό το οτι τα εισιτήρια επιστροφής μου θα είναι σε 4 μέρες?

Giotaa

New Member
Προσοχή στην έκδοση Esta !
Υπάρχουν site όπως αυτό εδώ : http://www.esta.us που δεν είναι τα επίσημα για την έκδοση της!!!!
Πρόκειται για ιδιωτικές εταιρείες που σε χρεώνουν παραπάνω χρήματα ( 88$ η συγκεκριμένη ) γα την έκδοση της και δεν ενημερώνεσαι γιαυτό παρά μόνο όταν έχεις ήδη δώσει εντολή πληρωμής.
Ενημερώνω διότι εμφανίζονται πρώτα στην αναζήτηση στο Google και just in case!
Το επίσημο αμερικανικο site είναι αυτό : https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ !
Η Esta κοστίζει 14$ και σε καμία περίπτωση δεν χρειάζονται παραπάνω χρήματα!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom