• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γαλλία Ιταλία Γαλλία-Ιταλία στους δρόμους του κρασιού και όχι μόνο…

maska_29

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα (περιορισμένος ελεύθερους χρόνος λόγω φόρτου εργασίας και στη συνέχεια αγορά και στήσιμο νέου υπολογιστή… δυστυχώς ο παλιός μια μέρα απλά δεν ξανάνοιξε…:xmas_evil:) η ιστορία θα συνεχιστεί πολύ σύντομα.

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Ανυπομονώ...Και αναρωτιόμουν γιατί σταμάτησε αυτή η όμορφη αφήγηση!

maska_29

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
Piazzale Michelangelo και San Gimignano

Μεγάλο Σάββατο 3/4 και η μέρα είναι αφιερωμένη στην εξοχή της Τοσκάνης.
Η μέρα ξεκινά με μια στάση στη γνωστή Piazzale Michelangelo που προσφέρει μια πανέμορφη πανοραμική θέα της Φλωρεντίας. Η ηλιόλουστη (προς το παρόν…) μέρα ευνοεί την κοσμοσυρροή αλλά η πλατεία είναι αρκετά μεγάλη.

afarm5.static.flickr.com_4141_4736373592_981b302ed6.jpg

afarm5.static.flickr.com_4080_4735745343_f88ee01708.jpg

Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες η παρέα συντονίζεται και βάζει ρότα για San Gimignano. Η διαδρομή διαρκεί περίπου μια ώρα. Στη διαδρομή μας συνοδεύουν πολύχρωμες εικόνες της Τοσκάνης.

Με την άφιξη μας στο San Gimignano επαληθεύουμε αμέσως την πληροφορία ότι πρόκειται για ένα αρκετά τουριστικό μέρος. Το παρκάρισμα παρουσιάζει κάποιες δυσκολίες τις εποχές αιχμής (π.χ. άνοιξη καλή ώρα…) Η επιλογή μας ήταν να αφήσουμε τα αυτοκίνητα σε ένα λίγο πιο απομακρυσμένο παρκινγκ και στη συνέχει να περπατήσουμε την υπόλοιπη διαδρομή. Μπαίνοντας στο χωριό, ακολουθούμε την Via San Giovanni (εμείς και δεν ξέρω πόσοι ακόμη…). Δεξιά κι αριστερά υπάρχουν αρκετά μαγαζιά με τουριστικά είδη και τοπικά προϊόντα. Οι αποστάσεις είναι μικρές κι έτσι μετά από λίγο φτάνουμε στην Piazza della Cisterna όπου οι Ρωμαίοι της παρέας προτείνουν να τιμήσουμε τα παγωτά ενός καταστήματος που βρίσκεται εκεί. Δεν ξέρω πολλούς που θα μπορούσαν να αρνηθούν, πάντως στην παρέα μας δεν υπήρξε κανείς! Μια μικρή δροσιά, λοιπόν, και κουβέντα σε πεζούλια της πλατείας (υπάρχει ένα πηγάδι στο κέντρο της) λίγο πριν φτάσουμε στην Piazza Duomo (δίπλα είναι…). Εκεί βρίσκονται τα περισσότερα κύρια αξιοθέατα. Η πλατειά περιτριγυρίζεται από επιβλητικούς μεσαιωνικούς πύργους, σύμβολα κοινωνικού κύρους εκείνης της εποχής (σας θυμίζει κάτι?). Ένα από τα κτίρια της πλατείας είναι το Palazzo del Popolo (ή αλλιώς Palazzo Comunale) με τον ψηλότερο πύργο της πόλης. Επιλέγουμε να ανέβουμε στον πύργο για να έχουμε μια πανοραμική θέα της πόλης και της γύρω περιοχής από ψηλά. Μετά από αρκετά σκαλιά φτάνουμε στα τελευταία όπου υπάρχει αρκετή αναμονή για να ανέβει ή να κατέβει κάποιος. Η σκάλα είναι στενή κι ας πούμε ότι δίνεται/κερδίζεται κάθε φορά η προτεραιότητα στην άνοδο ή στην κάθοδο. Η θέα πάντως από την κορυφή του πύργου μας αποζημιώνει με το μάτι να χάνεται στο απέραντο πράσινο της υπαίθρου.

afarm6.static.flickr.com_5243_5234427258_3739003279.jpg

afarm6.static.flickr.com_5084_5234437246_cf1a901546.jpg

Μετά από λίγες ακόμη διαδρομές επιστρέφουμε στα αυτοκίνητα κι αναχωρούμε για Siena. Η απόσταση των δύο πόλεων δεν ξεπερνά τη μια ώρα.

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Μπράβο Μάσκα !!!!!!
Τα κατάφερες, φωτογραφία υπέροχη, δια χειρός Μάσκας29!!
Eλπίζω να μην δυσκολεύτηκες.

maska_29

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
Μπράβο Μάσκα !!!!!!
Τα κατάφερες, φωτογραφία υπέροχη, δια χειρός Μάσκας29!!
Eλπίζω να μην δυσκολεύτηκες.
Ουφ...!
ήταν λίγο μπέρδεμα αλλά τελικά μου προέκυψε άλλος πιο εύκολος τρόπος...
Ευχαριστώ για τη βοήθεια! :xmas_mrgreen:

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Υπέροχες οι φωτογραφίες σου! Μας ταξιδεύεις σε μέρη που θέλω πολύ να επισκεφτώ!

maska_29

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
Siena και Chianti

Φτάνοντας στη Siena αφήνουμε το αμάξι σε ένα κοντινό parking (μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το ZTL…) και κατευθυνόμαστε προς το κέντρο της πόλης. Περπατώντας στα στενά σοκάκια της πόλης νιώθουμε μια ανακούφιση για την ηρεμία που επικρατεί (που είναι κρυμμένοι όλοι?) αλλά πλησιάζοντας προς το ιστορικό κέντρο το σκηνικό σιγά-σιγά αλλάζει (αναμενόμενο…). Η πόλη σε μαγνητίζει με την πρώτη ματιά… Πρόκειται για μια από τις ομορφότερες μεσαιωνικές πόλεις που κοσμούν την Τοσκάνη!! Περπατάμε τη Via di Fonterbranda με το βλέμμα μας να παρατηρεί τα γύρω κτίρια.

afarm6.static.flickr.com_5241_5233856153_7aa0e3d3b7.jpg

afarm6.static.flickr.com_5124_5233885845_a95f6f67ab.jpg

Μετά από λόγο φτάνουμε στην Piazza del Campo… Αλησμόνητη στιγμή… Μέσα από τα στενά δρομάκια ξεπροβάλει μια τεράστια επικλινής πλατεία με ένα επιβλητικό κτίριο (Palazzo Pubblico) και ένα ψηλό κωδωνοστάσιο (Torre del Mangia). Ακόμη θυμάμαι το βλέμμα του συνταξιδιώτη μου όταν προπορευόμενος στάθηκε στην αρχή της πλατείας και με υποδέχτηκε με τη φράση «έλα να δεις…!». Μείναμε για λίγο στην πλατεία διαβάζοντας κάποιες ταξιδιωτικές πληροφορίες και παρατηρώντας τον κόσμο που καθόταν κάτω (ορισμένοι ξαπλώνανε κιόλας). Σε αυτήν την πλατεία κάθε χρόνο (καλοκαίρι νομίζω…) γίνονται οι παραδοσιακές ιπποδρομίες με την ονομασία «Το Πάλιο» (Il Palio), μια παράδοση που κρατάει από το 1650 μέχρι και σήμερα.

afarm6.static.flickr.com_5008_5233868955_458a3ab846.jpg

Η βόλτα στα δρομάκια της Siena συνεχίζεται περνώντας από την Εθνική Πινακοθήκη και φτάνοντας στην πλατεία που βρίσκετει ο Duomo και το Βαπτιστήριο. Στη βόλτα μας δε συναντάμε αρκετό κόσμο κάτι που δε συμβαίνει στα βασικά αξιοθέατα.

afarm6.static.flickr.com_5085_5234495624_837dc88ac3.jpg

Αφήνοντας σιγά-σιγά το κέντρο χανόμαστε σε ήσυχα δρομάκια αφήνοντας την πόλη να μας φανερώσει τις όμορφες γωνιές της. Τελευταία εικόνα μας στην πόλη είναι η μεσαιωνική κρήνη Fontebranda με τον γοτθικού ρυθμού San Domenico να δεσπόζει πίσω της.

Αφήνουμε πίσω μας τη Siena κατευθυνόμενοι στα χωριά του Chianti. Η διαδρομή στον επαρχιακό δρόμο SS222 είναι πανέμορφη, με το πράσινοι δίπλα μας να ξεχειλίζει και να μας συνοδεύουν ατελείωτοι αμπελώνες. Πρώτη στάση (μετά από μια ώρα περίπου) στη Radda in Chianti για περιπλάνηση στο μεσαιωνικό της κέντρο (δεν υπήρχε ίχνος τουριστών…) κι έναν espresso!

afarm6.static.flickr.com_5166_5320781814_d937c29982.jpg

afarm6.static.flickr.com_5122_5234533820_d5c98c8f5e.jpg

Συνεχίζοντας τη μικρή αυτή περιπλάνηση στην πόλη επιστρέφουμε στα αυτοκίνητα με προορισμό το Greve. Η διαδρομή είναι σύντομη(μισή ώρα περίπου) και καθώς η κούραση αρχίζει να επιδρά, η βόλτα περιορίζεται και τη θέση της παίρνουν άλλες γευστικές διαδρομές… Η επιλογή μας είναι ένα μικρό παραδοσιακό εστιατόριο πάνω στην κεντρική πλατεία. Ο χώρος πανέμορφος, με τη λιτή διακόσμηση να φανερώνει ξεκάθαρα Τοσκάνη, με αυθεντικές ντόπιες γεύσεις. Το κρασί ήταν και πάλι ένας απολαυστικός τοπικός (τι άλλο, τόσους αμπελώνες περάσαμε…) κόκκινος οίνος. Όσο για την κουζίνα, απλά απολαυστική! (δε θυμάμαι πως λεγόντουσαν τα πιάτα που μας πρότειναν οι Ρωμαίοι της παρέας αλλά θυμάμαι πως η επιλογή μου ήταν ζυμαρικά και συγκεκριμένα παπαρδέλες με αγριογούρουνο σε κόκκινη σάλτσα και δενδρολίβανο).

afarm6.static.flickr.com_5243_5233972393_fe8e3d9a75.jpg

Βγαίνοντας από το εστιατόριο έχει πλέον νυχτώσει κι έχουμε περίπου 30-40 λεπτά οδήγησης για την Φλωρεντία. Παίρνουμε σιγά-σιγά το δρόμο της επιστροφής. Σε λίγες ώρες έχουμε και Ανάσταση… (ευτυχώς το θυμόμαστε ακόμη! :D)

Last edited by a moderator:

Bahari

Member
Μετά από λόγο φτάνουμε στην Piazza del Campo… Αλησμόνητη στιγμή… Μέσα από τα στενά δρομάκια ξεπροβάλει μια τεράστια επικλινής πλατεία με ένα επιβλητικό κτίριο (Palazzo Pubblico) και ένα ψηλό κωδωνοστάσιο (Torre del Mangia). Ακόμη θυμάμαι το βλέμμα του συνταξιδιώτη μου όταν προπορευόμενος στάθηκε στην αρχή της πλατείας και με υποδέχτηκε με τη φράση «έλα να δεις…!». )
Αχ, τι μου θυμίζεις τώρα... Μια απ' τα ίδια κι εγώ. Θα μου μείνει αξέχαστη η στιγμή που "χαμένη" μέσα στα στενά δρομάκια και μη ξέροντας τι με περιμένει (ε, καλά φωτο από την Piazza del Campo είχα δει, αλλά δεν ήξερα πώς ακριβώς θα εμφανιστεί μπροστά μου!) αντίκρυσα για πρώτη φορά αυτή την υπέροχη πλατεία!!!

maska_29

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
...(ε, καλά φωτο από την Piazza del Campo είχα δει, αλλά δεν ήξερα πώς ακριβώς θα εμφανιστεί μπροστά μου!) αντίκρυσα για πρώτη φορά αυτή την υπέροχη πλατεία!!!
Φωτογραφίες είχα δει κι εγώ αλλά η πραγματικότητα τις ξεπερνούσε... :rolleyes:

Bahari

Member
Φωτογραφίες είχα δει κι εγώ αλλά η πραγματικότητα τις ξεπερνούσε... :rolleyes:
Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι! Από τις φωτογραφίες ήξερα περίπου τι θα δω, αλλά ο τρόπος με τον οποίο "ξεπηδάει" η πλατεία μέσα από τα στενάκια είναι μοναδικός και ανεπανάληπτος και, όπως πολύ σωστά λες, η πραγματικότητα ξεπερνάει κάθε φωτογραφία (θα έλεγα δε ότι ξεπερνάει ακόμα και τη φαντασία στην περίπτωση αυτή...)

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Πολύ ωραία!! Αγαπημένη Τοσκάνη, αγαπημένη Σιένα.

Και για μας ήταν ένα από τα ωραιότερα ταξίδια μας που πολύ συχνά αναπολούμε.

maska_29

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
Πολύ ωραία!! Αγαπημένη Τοσκάνη, αγαπημένη Σιένα.

Και για μας ήταν ένα από τα ωραιότερα ταξίδια μας που πολύ συχνά αναπολούμε.
Πανέμορφη η Τοσκάνη αλλά και η εποχή σίγουρα βοηθάει... (άνοιξη)
όλα τα χρώματα σε παράταξη!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα