Βράβευση των συχνών ταξιδευτών.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

arabickostas

Member
Ακόμα να κλειδωθεί το νήμα?? Πόσο ποπ κορν να φαω η έρμη, μου τελείωσε :haha:
Έφαγες έφαγες έφαγες, σαν τον Κρουεζα στην ελληνική ταινία. Σαν τη φωτογραφία σου αλλά εκτός Σβαλμπαρντ έγινες....λολ

DIONYSIS 79

Member
Ηρθε και το ετερον ημισυ του ζευγαριου των ταξιδιωτων που θελουν επιχορηγηση γιατι ζηλεψαν τη δοξα των φιλων τους απο το Μαντσεστερ...
Συγχαρητήρια είσαι ιδιοφυία αμέσως με τσιμπησες.
Κοίτα τα χάλια σου στα δικά σου σχόλια και τις ασυναρτησίες που γράφεις και άσε εμένα το "έτερο ήμισυ". Πιο βαρετό πράγμα στην ζωή μου δεν εχω από το να ακούω ιστορίες και σχόλια για ταξίδια που έκαναν ιδιοφυή άτομα σαν εσένα. Επίσης άμα σου την σπάνε άλλοι λαοί και τους χαρακτηρίζεις αμερικανακια κάτσε καλύτερα σπίτι σου και συνέχισε να ζεις την κενότητα της ζωής σου, γράφοντας όλη μέρα σε αυτό το φόρουμ μέχρι το επόμενο ταξίδι που θα αποδείξεις την ανωτερότητα σου σαν Έλληνας.

Arwindan

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πάντως δεν μπορώ να πω, ο τρόπος που γράφεις δεν απέχει και πολύ από το πώς απαντούσε η mariadimi. Χμμ...

zade

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
Mια φορά είχα μια φίλη , κόρη ενός μεγάλου CEO που βραβεύτηκε δύο τρεις φορές ως ο CEO της χρονιάς στην Ελλάδα και είχαμε βρεθεί κάπου στην λατινική Αμερική.

Εγώ έμενα στο hostel της κακιας ώρας, είχε κοντέψει να πέσει το λεωφορείο μου σε γκρεμό δύο φορές, παραλίγο να με ληστέψουν, και εκείνη πήγαινε πετώντας από πόλη σε πόλη και έμενε πάντα στα πεντάστερα. Και εκεί που πίνουμε λοιπόν την μπύρα μας, γυρνάει και μου κάνει...

Εγώ να ξέρεις δούλεψα πολύ για αυτό το ταξίδι, έκανα για σχεδόν έξι μήνες την social media content creator για την εταιριά του μπαμπά μου και αποφάσισα ότι θα μένω στα ξενοδοχεία που θέλω εγώ, όχι όπου με πάει ο μπαμπάς μου. Γιατί είμαι traveller, δεν είμαι tourist.

Eίναι κρίμα που αυτή η κοπέλα δεν βραβεύτηκε ποτέ για την θυσία της. Την σκέφτομαι πολλές φορές.

varioAthens

Member
Συγχαρητήρια είσαι ιδιοφυία αμέσως με τσιμπησες.
Κοίτα τα χάλια σου στα δικά σου σχόλια και τις ασυναρτησίες που γράφεις και άσε εμένα το "έτερο ήμισυ". Πιο βαρετό πράγμα στην ζωή μου δεν εχω από το να ακούω ιστορίες και σχόλια για ταξίδια που έκαναν ιδιοφυή άτομα σαν εσένα. Επίσης άμα σου την σπάνε άλλοι λαοί και τους χαρακτηρίζεις αμερικανακια κάτσε καλύτερα σπίτι σου και συνέχισε να ζεις την κενότητα της ζωής σου, γράφοντας όλη μέρα σε αυτό το φόρουμ μέχρι το επόμενο ταξίδι που θα αποδείξεις την ανωτερότητα σου σαν Έλληνας.
Ευτυχως που κατα καιρους μπαινουν στο φορουμ διαφορες προσωπικοτητες σαν κι εσενα και γεμιζει νοημα η κενοτητα της ζωης μου.
Εσυ με τοσο χρονο να διαβαζεις τα ποστς μου ενα προς ενα για να μου την πεις, φανταζομαι πολυ γεματη ζωη ε;

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66?..
Καλά θυμόμουν ότι είχα αφήσει μια συζήτηση στη μέση..
:)
Μετά απ' όλα τα παραπάνω, έχω μια πρόταση προς την νεαρά (μάλλον..) υποψήφια συνταξιδιώτισσα του πάντα φιλόξενου forum μας:
Προφανώς ανήκουμε σε διαφορετικούς κόσμους, αγαπητή @mariadimi.
Ίσως ο κόσμος προχωράει όπως μας περιγράφεις, αν και -αν είναι έτσι- δεν είναι πολύ ελπιδοφόρο αυτό.
Επειδή δείχνεις ότι σε πειράζει όπως σου απευθυνθήκαμε, άρα πιστεύεις με αξιοπρέπεια αυτό που υποστηρίζεις -αλλιώς δεν θα σε πείραζε- σου προτείνω το εξής:
Παρακολούθησε τις συζητήσεις μας που κάνουμε κατά καιρούς. Μόνο διάβαζε τες.
Και αν μετά από κάποιο χρόνο που εσύ θα κρίνεις, νιώσεις ότι δεν σε αφορά, τότε μπορείς σίγουρα να φύγεις και να μην ξαναασχοληθείς.
Πρόταση.
Καλό σου βράδυ.

Το πρώτο ποστ γράφτηκε με ύφος "Ξιπασμένων Νεόπλουτων του τένις κλαμπ", γι' αυτό και τα σχόλια περί τρολ.
Κάποια σχόλια κι από μένα, με κίνδυνο να επαναλαμβάνω άλλους:
  • Το Υπουργείο Τουρισμού ενδιαφέρεται για τον εγχώριο τουρισμό, όχι για τον τουρισμό των άλλων κρατών που να τον επιδοτεί κιόλας.
  • Η ιδέα της επιδότησης με οικονομικά κριτήρια σε ταξίδια δεν είναι κακή (άλλωστε αναφέρεται και ο Τουρισμός για Όλους). Νομίζω αν αυτή ήταν η βάση της συζήτησης, π.χ. "Γιατί δεν υπάρχουν διακρατικά προγράμματα ανταλλαγής σπιτιού για κάποιο διάστημα ή φιλοξενίας ώστε να έρθουμε σε επαφή δια ζώσης με άλλες χώρες/κουλτούρες όσο είναι αυτό εφικτό;", δηλαδή ως ένα πολιτιστικό πρόγραμμα κι όχι ένα ακόμη καταναλωτικό προϊόν, τα σχόλια θα είχαν παραμείνει πιο στοχευμένα. Άλλωστε εγώ είμαι από εκείνους που πιστεύουν πως τα ταξίδια μπορούν πράγματι να ανοίξουν τους ορίζοντες των ανθρώπων και θα έπρεπε να είναι δικαίωμα όλων κι όχι προνόμιο λίγων. Αντ' αυτού δίνεται έμφαση (βλ. και τίτλο) στη ματαιόδοξη και κάπως υπεροπτική ιδέα της βράβευσης των πιο πολυταξιδεμένων με το παράπονο του "γιατί δεν με δοξάζουν εδώ στην Ψαροκώσταινα;"
  • Αυτό πάντως με το βραβείο περισσότερο μου κάνει για κάποια λέσχη, τύπου "Λέσχη Ελλήνων Ταξιδιωτών", Λ.Ε.Τα, που θα διοργανώνει ημερίδες με θέμα ταξίδια, συζητήσεις, θεάσεις ταινιών ταξιδιωτικού περιοεχομένου ή ντοκιμαντέρ και μπορεί να απονέμει στο τέλος κάθε χρονιάς και βραβεία τύπου "Μις ταξιδιωτικό Επίτευγμα 2025", "Σταρ Φωτογραφία χωρίς φίλτρα" και "Μίστερ Επικίνδυνες Αποστολές 2025".
  • Ο συμψηφισμός της συγκάλυψης ενός εγκλήματος με την αδιαφορία της πολιτείας για τους αβράβευτους πολυταξιδεμένους είναι, το λιγότερο, ατυχής.

nick07

Member
Το να ταξιδεύει κάποιος πολύ είναι μια επιλογή που κατά την γνώμη μου, αποτελεί ιδιαίτερο επίτευγμα και αξίζει αναγνώρισης με τη μορφή βραβείου ή "παρασήμου". Εγώ για παράδειγμα έχω ταξιδέψει σε πάνω από 30 χώρες τα τελευταία χρόνια και κανένας κρατικος οργανισμός δεν έχει ενδιαφερθεί για την βράβευση μου η έστω κάποια επιχορήγηση για τα έξοδα μου, τα οποία όπως ξέρετε είναι δυσβάσταχτα.
Βέβαια, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου οι τουρίστες λαμβάνουν κάποιες μικρές διακρίσεις, αλλά συνήθως αυτές προέρχονται από ιδιωτικούς φορείς ή αεροπορικές εταιρείες.
Πολλές ξενοδοχειακές αλυσίδες προσφέρουν προνόμια σε όσους ταξιδεύουν συχνά, δωρεάν αναβαθμίσεις ή ειδικές παροχές, αλλά δεν είναι αρκετό.
Θέλω να πω οτι ορισμένοι άνθρωποι σαν εμένα και τον άντρα μου που θα καταφέρουν να επισκεφθούν σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου μπορεί να τιμηθούν από το Υπουργείο Τουρισμού και μέσω αυτής της βράβευσης να εμπνεύσουμε και άλλους στα social media να ακολουθήσουν το παράδειγμα μας.

Μια βράβευση μπορεί να ακούγεται υπερβολική. Όμως θα μπορούσαν να εφαρμοστούν κάποιες φοροελαφρύνσεις για άτομα που ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό. Εκτός των εξόδων που καλουμαστε να καλύπτουμε για τα υποχρεωτικά ταξίδια στο εσωτερικό όπως τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και τα τριήμερα, έχουμε να πληρώνουμε και εκατό αλλά χαράτσια. Το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» αφορά άτομα με χαμηλά εισοδήματα για την ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού και το αποτέλεσμα είναι να ταξιδεύουμε εκτός Ελλάδος το πολύ δυο με τρεις φορές τον χρόνο.
Αλλά τι να περιμένεις από μια κυβέρνηση που δεν ίδρωσε το αυτί της από μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις όπως για τα Τέμπη.
Ίσως πρέπει να ιδρυθεί μια οργάνωση για τα δικαιώματα μας. Εσείς τι λέτε;
Πιο λογικο και πιθανο ειναι στο μελλον να σου βαλουν επιπλεον φορολογια θεωρωντας τα ταξιδια ως ενα επιπλεον τεκμηριο διαβιωσης παρα να σου δωσουν φοροαπαλλαγες και βραβεια! Παντως με 183+ ημερες στο εξωτερικο διεκδικεις μονιμη φοροαπαλλαγη με τη μεταφορα σου στη ΔΟΥ κατοικων εξωτερικου! 🤣 Τι αλλο θα διαβασουμε σε αυτη την ερμη τη χωρα. Λυσαμε ολα τα προβληματα και ωρα ειναι να ασχοληθουμε με τις βραβευσεις του καθε επαγγελματια τουριστα.

DIONYSIS 79

Member
Πάντως δεν μπορώ να πω, ο τρόπος που γράφεις δεν απέχει και πολύ από το πώς απαντούσε η mariadimi. Χμμ...
Χμμ....αλλη μια ιδιοφυία. Μήπως θες να στα γράφω στα κινέζικα για να μην δημιουργείς τέτοιους συνειρμούς. Καλά μιλάμε εδώ μέσα η τοξικότητα σκάει γαϊδούρι.

DIONYSIS 79

Member
Ευτυχως που κατα καιρους μπαινουν στο φορουμ διαφορες προσωπικοτητες σαν κι εσενα και γεμιζει νοημα η κενοτητα της ζωης μου.
Εσυ με τοσο χρονο να διαβαζεις τα ποστς μου ενα προς ενα για να μου την πεις, φανταζομαι πολυ γεματη ζωη ε;
Χαχαχαχα σιγά μην καθόμουν να διαβάσω ένα κάρο ασυνάρτητες αναρτήσεις μια προς μια. Δύο τρια ποστς μου ήταν αρκετά για να βγάλω τα συμπεράσματα μου. Όπως ορθα περιεγραψες " μπαίνουν κατά καιρούς". Δουλεύω και έχω υποχρεώσεις δεν κάθομαι να τα ξύνω όλη μερα σε ταξιδιωτικά φόρουμ για να διαβάζω τις εμπειρίες που έχει ο κάθε διαταραγμένος. Ο κόσμος δεν είναι τόσο καθυστερημένος όσο μερικοί νομίζετε εδώ μέσα. Άντε, καλά ταξίδια και καλά xanax σου εύχομαι.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.957
Μέλη
39.662
Νεότερο μέλος
elara kael