Earth Citizen
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Ακόμα να κλειδωθεί το νήμα?? Πόσο ποπ κορν να φαω η έρμη, μου τελείωσε 

Έφαγες έφαγες έφαγες, σαν τον Κρουεζα στην ελληνική ταινία. Σαν τη φωτογραφία σου αλλά εκτός Σβαλμπαρντ έγινες....λολΑκόμα να κλειδωθεί το νήμα?? Πόσο ποπ κορν να φαω η έρμη, μου τελείωσε![]()
Συγχαρητήρια είσαι ιδιοφυία αμέσως με τσιμπησες.Ηρθε και το ετερον ημισυ του ζευγαριου των ταξιδιωτων που θελουν επιχορηγηση γιατι ζηλεψαν τη δοξα των φιλων τους απο το Μαντσεστερ...
Έφαγες έφαγες έφαγες, σαν τον Κρουεζα στην ελληνική ταινία. Σαν τη φωτογραφία σου αλλά εκτός Σβαλμπαρντ έγινες....λολ
Ευτυχως που κατα καιρους μπαινουν στο φορουμ διαφορες προσωπικοτητες σαν κι εσενα και γεμιζει νοημα η κενοτητα της ζωης μου.Συγχαρητήρια είσαι ιδιοφυία αμέσως με τσιμπησες.
Κοίτα τα χάλια σου στα δικά σου σχόλια και τις ασυναρτησίες που γράφεις και άσε εμένα το "έτερο ήμισυ". Πιο βαρετό πράγμα στην ζωή μου δεν εχω από το να ακούω ιστορίες και σχόλια για ταξίδια που έκαναν ιδιοφυή άτομα σαν εσένα. Επίσης άμα σου την σπάνε άλλοι λαοί και τους χαρακτηρίζεις αμερικανακια κάτσε καλύτερα σπίτι σου και συνέχισε να ζεις την κενότητα της ζωής σου, γράφοντας όλη μέρα σε αυτό το φόρουμ μέχρι το επόμενο ταξίδι που θα αποδείξεις την ανωτερότητα σου σαν Έλληνας.
Πιο λογικο και πιθανο ειναι στο μελλον να σου βαλουν επιπλεον φορολογια θεωρωντας τα ταξιδια ως ενα επιπλεον τεκμηριο διαβιωσης παρα να σου δωσουν φοροαπαλλαγες και βραβεια! Παντως με 183+ ημερες στο εξωτερικο διεκδικεις μονιμη φοροαπαλλαγη με τη μεταφορα σου στη ΔΟΥ κατοικων εξωτερικου!Το να ταξιδεύει κάποιος πολύ είναι μια επιλογή που κατά την γνώμη μου, αποτελεί ιδιαίτερο επίτευγμα και αξίζει αναγνώρισης με τη μορφή βραβείου ή "παρασήμου". Εγώ για παράδειγμα έχω ταξιδέψει σε πάνω από 30 χώρες τα τελευταία χρόνια και κανένας κρατικος οργανισμός δεν έχει ενδιαφερθεί για την βράβευση μου η έστω κάποια επιχορήγηση για τα έξοδα μου, τα οποία όπως ξέρετε είναι δυσβάσταχτα.
Βέβαια, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου οι τουρίστες λαμβάνουν κάποιες μικρές διακρίσεις, αλλά συνήθως αυτές προέρχονται από ιδιωτικούς φορείς ή αεροπορικές εταιρείες.
Πολλές ξενοδοχειακές αλυσίδες προσφέρουν προνόμια σε όσους ταξιδεύουν συχνά, δωρεάν αναβαθμίσεις ή ειδικές παροχές, αλλά δεν είναι αρκετό.
Θέλω να πω οτι ορισμένοι άνθρωποι σαν εμένα και τον άντρα μου που θα καταφέρουν να επισκεφθούν σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου μπορεί να τιμηθούν από το Υπουργείο Τουρισμού και μέσω αυτής της βράβευσης να εμπνεύσουμε και άλλους στα social media να ακολουθήσουν το παράδειγμα μας.
Μια βράβευση μπορεί να ακούγεται υπερβολική. Όμως θα μπορούσαν να εφαρμοστούν κάποιες φοροελαφρύνσεις για άτομα που ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό. Εκτός των εξόδων που καλουμαστε να καλύπτουμε για τα υποχρεωτικά ταξίδια στο εσωτερικό όπως τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και τα τριήμερα, έχουμε να πληρώνουμε και εκατό αλλά χαράτσια. Το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» αφορά άτομα με χαμηλά εισοδήματα για την ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού και το αποτέλεσμα είναι να ταξιδεύουμε εκτός Ελλάδος το πολύ δυο με τρεις φορές τον χρόνο.
Αλλά τι να περιμένεις από μια κυβέρνηση που δεν ίδρωσε το αυτί της από μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις όπως για τα Τέμπη.
Ίσως πρέπει να ιδρυθεί μια οργάνωση για τα δικαιώματα μας. Εσείς τι λέτε;