• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ουγγαρία Βουδαπέστη 2016 (πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός)

Valantiss

Member
Στο κάστρο δεν θα μπεις μέσα συνήθως φιλοξενεί εκθέσεις με πίνακες αλλά σε ενδιαφέρει να μην έχει βραδιάσει να μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες στους γύρω χώρους που η πρόσβαση είναι δωρεάν.
έκλεισα στο fasion street studio . ευχαριστω για την βοηθεια. Λεμε να παμε σιγουρα στο καστρο στην βουδα (οχι απαραιτητα μεσα) , να δουμε το κοινοβουλιο, να περπατησουμε στην γεφυρα και να διπλα στο ποταμι. Η κοπελα μου σιγουρα θα ηθελε και μια βουτια στα λουτρα αλλα δεν ξερω αν προλαβαινουμε και αν αξιζει.Δεν ειμαστε πολύ των μουσειων . Μας αρεσουν τα αξιοθεατα και δεν παμε για την νυχτερινη ζωη. τι αλλο προτεινεται? Πρωινο να τρωμε στο ξενοδοχειο ή εχει μαγαζι με πρωινο ή να βολευτουμε απο καποιο σουπερ μαρκετ?

vagar78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Αν δεν αρέσουν οι πινακοθήκες δεν έχεις λόγο να μπεις μέσα στο κάστρο αλλά μπορείς να βγάλεις πολύ ωραίες φωτογραφίες έξω από αυτό με θέα τον Δούναβη.Δεν σου έγραψα να πας σε κανένα μουσείο και από όλα αυτά μόνο κοινοβούλιο, εκκλησία του Ματίας, προμαχώνας των ψαράδων και Άγιο Στέφανος (αν ανέβεις πάνω στο καμπαναριό) έχουν ένα μικρό εισιτήριο), όλα τα άλλα είναι δωρεάν. Από αυτά μπορείς να μπεις σε βουλή και Άγιο Στέφανο και τα άλλα δύο να τα δεις απέξω. Τα λουτρά είναι εμπειρία ζωής θα το μετανιώσεις αν δεν πας και στο λέω εγώ που τη πρώτη φορά που πήγα δεν μπήκα σε κανένα και την δεύτερη σε τρία..Ένας από τους λόγους που θέλω να πάω πάλι είναι τα λουτρά!!!!Δεν σου έβαλα νυχτερινή ζωή μόνο φαγητό και ένα ποτάκι στις 3 ημέρες στο ζιμπλα κερτ που πας πίνεις τη μπύρα σου και φεύγεις ( οι τιμές είναι τρομερές) . Πρωινό αν δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του ξενοδοχείου να φας από κάποιο φούρνο .Δεν αξίζει με τόσο χαμηλές τιμές να τρέχεις στα σουπερμάρκετ. Έκανες πολύ καλή επιλογή για το δωμάτιο όσον αφορά τη θέση που βρίσκεται και θα το καταλάβεις όταν πας εκεί και δεις σε ποιο σημείο μένεις. Το αν είναι όμορφο το δωμάτιο είναι και το τι θέλει ο καθένας αλλά σαν τοποθεσία είσαι σούπερ..

Αυτό που εστειλες είναι στη Βισεγκραντι..Πληρώνεις στον Προμαχώνα ναι και φυσικά αν μπεις στο χώρο των λουτρών πάλι πληρώνεις....
στο πάρκο και στα περίχωρα θέλουμε να πάμε απλά για βόλτα θα πληρώσω ?γιατί στα λουτρά μέσα για μπάνιο θα πάμε άλλη μέρα. αν είναι έτσι να αλλάξω το πρόγραμμα μου, αν ξέρεις που πρέπει να πληρώνουμε {βασιζόμενη στον οδηγό σου} σε παρακαλώ ενημέρωσε με . το τροφεασ μου απάντησε στο μαι λ και ναι είναι κοντά στην tatra u εκει που θα μένουμε. σε ευχαριστώ πολύ για ότι κάνεις για όλους μας ,νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια με εσένα και τον οδηγό σου.

vagar78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Στον χώρο που είναι τα Σεζεζνι είναι τα λουτρά μόνο..Στους γύρω χώρους από το κτήριο των λουτρων έχει τον ζωολογικό κήπο, ένα τσίρκο, πίσω τη πλατεία των ηρώων και απέναντι από την πλατεία ένα κάστρο...Στην εορταστική περίοδο δίπλα από το κάστρο ο χώρος μετατρέπεται σε παγοδρόμιο από όσο θυμάμαι..Δεν υπάρχει κάποιο πάρκο εκεί μάλλον κάτι λάθος έχεις καταλάβει...

Last edited:

Valantiss

Member
Αν δεν αρέσουν οι πινακοθήκες δεν έχεις λόγο να μπεις μέσα στο κάστρο αλλά μπορείς να βγάλεις πολύ ωραίες φωτογραφίες έξω από αυτό με θέα τον Δούναβη.Δεν σου έγραψα να πας σε κανένα μουσείο και από όλα αυτά μόνο κοινοβούλιο, εκκλησία του Ματίας, προμαχώνας των ψαράδων και Άγιο Στέφανος (αν ανέβεις πάνω στο καμπαναριό) έχουν ένα μικρό εισιτήριο), όλα τα άλλα είναι δωρεάν. Από αυτά μπορείς να μπεις σε βουλή και Άγιο Στέφανο και τα άλλα δύο να τα δεις απέξω. Τα λουτρά είναι εμπειρία ζωής θα το μετανιώσεις αν δεν πας και στο λέω εγώ που τη πρώτη φορά που πήγα δεν μπήκα σε κανένα και την δεύτερη σε τρία..Ένας από τους λόγους που θέλω να πάω πάλι είναι τα λουτρά!!!!Δεν σου έβαλα νυχτερινή ζωή μόνο φαγητό και ένα ποτάκι στις 3 ημέρες στο ζιμπλα κερτ που πας πίνεις τη μπύρα σου και φεύγεις ( οι τιμές είναι τρομερές) . Πρωινό αν δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του ξενοδοχείου να φας από κάποιο φούρνο .Δεν αξίζει με τόσο χαμηλές τιμές να τρέχεις στα σουπερμάρκετ. Έκανες πολύ καλή επιλογή για το δωμάτιο όσον αφορά τη θέση που βρίσκεται και θα το καταλάβεις όταν πας εκεί και δεις σε ποιο σημείο μένεις. Το αν είναι όμορφο το δωμάτιο είναι και το τι θέλει ο καθένας αλλά σαν τοποθεσία είσαι σούπερ..
Απλα ηταν εξωτερικευση των θελω μου. τρομερη βοηθεια. θα γραψω εντυπωσεις μετα το ταξιδι.(ειχα ακουσει για ενα μπαρακι απο παγο στην βουδαπεστη ισχύει?)

vagar78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Απλα ηταν εξωτερικευση των θελω μου. τρομερη βοηθεια. θα γραψω εντυπωσεις μετα το ταξιδι.(ειχα ακουσει για ενα μπαρακι απο παγο στην βουδαπεστη ισχύει?)
Χαχα ναι ισχύει δεν μπήκα μέσα, το είδα όμως . Η θερμοκρασία μέσα είναι από -1 έως -7 και σου δίνουν κάτι παλτά για να επιβιώσεις: https://www.icebar.hu/index.php?waction=home2&lang=gb

Travelfox

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μόναχο +
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνία-Γη του Πυρός
Όσοι προετοιμάζουν το ταξίδι τους για τέλος Νοεμβρίου-Δεκέμβριο όπως εγώ ας ρίξουν μια ματιά εδώ για τις χριστουγεννιάτικες αγορές, το βρήκα ενδιαφέρον γενικά https://www.budapestbylocals.com/christmas-markets-in-budapest.html

vagar78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Όλο τον χρόνο λειτουργεί το σαιτ και ουσιαστικά ενημερώνει για τις δραστηριότητες που ειναι προγραμματισμενες να γίνουν την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων....Η αλήθεια είναι όμως ότι ξεκινάνε τις εκδηλώσεις πολύ νωρίτερα με το που μπει ο Νοέμβριος μπαίνουν σε Christmas mood.

mairaki

Member
Καλησπέρα και από εμένα από την Βουδαπέστη! Έχω να πω 3/3 στο vagar γισ τα εστιατόρια που πρότεινε!! Το πρώτο βράδυ πήγαμε στο hungarikum bistro, χωρίς κράτηση, και ευτυχως εκεινη την ωρα ακυρωθηκε ένα τραπεζι και κατσαμε! Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο! Τελευταιο βραδυ θα κανουμε κρατηση (για να ειμαστε σιγουροι) και θα ξαναπάμε!! Χθες το μεσημερι πηγαμε στο fatal! Πήραμε μονο 2 μεριδες (το γνωστο τεραστιο σνιτσελ και το "chicken ala balcony no:314" και παλι δεν τα καταφεραμε να τα φαμε...Σημερα πηγαμε στο trofea στο οποιο πραγματικα απορουσα μετα πώς έφαγα τόσο πολύ..μεγάλη ποικιλια και αψογο σέρβις!! Σε λιγο λεμε να περπατησουμε προς τον Δουναβη και να κατσουμε για ενα χαλαρο ποτο... αυριο θα παμε πλατεια ηρωων και στο καστρο που ειναι εκει κοντα, ζωολογικο κηπο, λουτρα σετσενι και σιγουρα στο new york cafe...vagar φίλε μου, πού αλλού λες να παμε αυριο;

vagar78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Πολύ χαίρομαι που σας άρεσαν όλα μέχρι τώρα..Χμμ για να σου πω που να πας αύριο πρέπει να μας πεις που έχεις πάει μέχρι τώρα για να εδώ εικόνα μην σου πω κάπου που έχεις πάει ήδη.Ειναι στολισμενα ;

mairaki

Member
Πολύ χαίρομαι που σας άρεσαν όλα μέχρι τώρα..Χμμ για να σου πω που να πας αύριο πρέπει να μας πεις που έχεις πάει μέχρι τώρα για να εδώ εικόνα μην σου πω κάπου που έχεις πάει ήδη.Ειναι στολισμενα ;
Σήμερα στόλισαν λίγα σημεία... τις προηγούμενες μέρες όχι, δεν ήταν τίποτα... έχουμε πάει κάστρο της Βουδας, εκκλησια Ματτιας, προμαχωνα των ψαραδων, στον πυργο της Μαριας Μαγδαληνης, στο νησι της Μαργαρίτας, Κοινοβουλιο, Βασιλικη Αγιου Στεφανου, Μεγαλη Συναγωγη, Οπερα, Παπουτσια στον Δουναβη, εμπορικο πολυκαταστημα West end city και έχουμε κανει και βραδυνη κρουαζιερα στον Δουναβη.

vagar78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Μια χαρά είστε για αύριο πάτε κ κλειστή αγορά την Πέμπτη μαζί με σιταντελα κ στην εκκλησία μέσα στο βράχο παίρνετε αναμνηστικά κ το βράδυ να πάτε Ρουντας στην ταράτσα με θέα Δούναβη λουτρά

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom