Χμμμ κρουαζίερα εγώ δεν έκανα αλλά πήγε ο φίλος @geotop "Νυκτερινή βόλτα στο Δούναβη με καραβάκι από την η εταιρεία Mahart Pass Nave ( 10 ευρώ), DUNA CORSO ONE HOUR SIGHTSEEING CRUISE ON THE DANUBE, Departure from Vigadó tér Ship Station Pier No 5/a κάθε μία ώρα. Εκδοτήρια ακριβώς έξω από την αποβάθρα. " Εμένα πιο πολύ με ψήνει το λεωφορείο που μπαίνει στο ποτάμι και είναι κάτι που δεν βρίσκεις εύκολα :http://www.ohb.hu/programs/riverride/index.en.html.Καλημέρα σας! Σε 2 μέρες ταξιδεύω για Βουδαπέστη για 5 βράδυα με τον φίλο μου... έχω ψάξει αρκετά για τα αξιοθέατα της Βουδαπέστης και γενικά όσο περνάνε οι ώρες οργανώνω καλύτερα το ταξίδι. Θα ήθελα να με βοηθησετε σχετικα με την κρουαζιερα στον Δουναβη. Συγκεκριμενα θελουμε την νυχτερινη κρουαζιερα. Πού κλείνουμε τα εισιτήρια και περίπου πόσο κοστίζουν; Επισης, αν κάποιος μπορεί ας προτεινει εστιατόρια που πηγε και του άρεσαν. Και κατι τελευταιο: αξίζει να πάμε μονοήμερη Βιέννη ή Μπρατισλάβα, ή όχι;; (συγγνωμη αν σας κούρασα!)
Από εκεί και πέρα αν διαβάσεις μέσα στην ιστορία θα βρεις τα εστιατόρια που πήγα με φωτογραφίες για να μπορείς να σχηματίσεις άποψη πέρα από αυτά που γράφω..Έχω βάλει και εστιατόρια που έχουν προτείνει και άλλα μέλη κατά καιρούς σε περίπτωση που θέλετε να δοκιμάσετε και κάτι άλλο...
Βιέννη δεν αξίζει μονοήμερη έχει εκατοντάδες πράγματα να κάνεις και είναι σχετικά μακριά αλλά Μπρατισλάβα ή σε κάποιο από τα χωριά που είναι πολύ κοντά στη Βουδαπέστη πιστεύω θα πρέπει να μπει στο πρόγραμμα σας..
Όπως είπε και ο @giannismits "Στο Szetendre πας πανεύκολα με προαστιακό από Βουδαπέστη και στα άλλα με λεωφορείο. Μπορείς να τα επισκεφτείς σε δυο μέρες και όχι και τα τρία μαζί. Δηλαδή στο Szetendre πετάγεσαι από Βουδαπέστη και επιστρέφεις, και άλλη μέρα συνδυάζεις τα άλλα δύο. Τα εισιτήρια με τη δημόσια συγκοινωνία είναι πολύ φτηνά.
Έχω γράψει αναλυτικά την επίσκεψή μου στις 3 αυτές πόλεις πριν 5 χρόνια αλλά λογικά δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά τις μετακινήσεις, το χρονοδιάγραμμα ή το νούμερο του αστικού.
https://www.travelstories.gr/community/threads/Φθινόπωρο-στη-χώρα-των-Μαγυάρων.43146/"
Οπωσδήποτε να κάνετε λουτρά αξίζει τον κόπο !!! Αν κάτι άλλο σκεφτείς μου λες...